Balinarska Zveza Slovenije
05.julij 2020ob 16:43 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1] 2 3
  Natisni  
avtor Tema: Državna prvenstva 2013 - dečki  (Prebrano 12304 krat)
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« dne:: 15.marec 2013ob 13:45 »

DRŽAVNO PRVENSTVO DEČKI POSAMEZNO - KVALIFIKACIJE - V NEDELJO, 24.03.2013 V SEŽANI IN V LJUBLJANI/KRIM
NA MADŽARSKEM BODO OSTALI BREZ SLOVENSKEGA PRVENSTVA

Tekmovalna komisija je po velikih mukah, končno rešila problem, ki je nastal ob objavi komisije za mladino, da bodo kvalifikacije DP za dečke - posamezno, v Sežani in v Rogaški Slatini. Ker naj bi v Rogaški Slatini poleg štirih tekmovalcev iz VZHODA, nastopilo tudi 8 dečkov iz ZAHODA, so zaradi "prevelike odaljenosti", do prizorišča prvenstva, kar trije klubi ( Hrast, Goriška Brda in Korte), odpovedali udeležbo svojih tekmovalcev v Rogaški Slatini.
Razburjeni g.G.R. je šel celo tako daleč, da je v zvezi organizacije slovenskega DP za dečke, provokativno predlagal MADŽARSKO.

Tekmovalna komisija je za rešitev državnega prvenstva dečkov, potegnila salamonsko rešitev, tako, da bo državno prvenstvo dečkov posamezno izvedla 24. marca v Sežani in v Ljubljani, finale DP dečkov - posamezno pa 14.aprila v Rogaški Slatini.

« Zadnje urejanje: 15.marec 2013ob 23:13 od BZS » Prijavljen

BZS
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #1 dne:: 15.marec 2013ob 14:12 »

Tale  z MADŽARSKO sploh ni slaba , vse za promocijo balinanja ! Smeško


LP

Prijavljen
Frenk
član
**
Objave: 51


Ogled Profila Email
« Odgovori #2 dne:: 18.marec 2013ob 16:11 »

POŠTOVANI

Zares dolgo nisem bil na forumu, ga pa redno prebiram, kar pa se dogaja v mlajših selekcijah, me je spodbudilo, da povem nekaj misli. Polfinale dečkov in deklic bo 24.3.2013. Kdo bo tam nastopal, nam (BK Kolektor Idrija) ni znano. Žal smo se dejansko zmotili in spregledali datum prijave, ki je bil neverjetno zgoden (4.3.2013), torej kar 20 dni pred prvenstvom, kar nikakor ni bilo običajno doslej. Pa smo upali, da bomo kljub temu lahko dodali kvoti polfinalistov še dva iz našega kluba (deklica in deček). Ker letos nimamo ekipe v ligi, saj imamo premalo dečkov in deklic, nam je to pač edino uradno tekmovanje, skozi katerega bi se lahko pokazali in nastopali. Tako smo preko NOBZ prijavili dečka MOČNIK Luka in deklico VOLČINA Nino, a je gospod tekmovalni organ ugotovil, da je prijava 9 dni pred prvenstvom prepozna in mi to kasneje tudi po telefonu potrdil.

Ne gre za to, da bi osporavali ostalim udeležbo in dosežke, gre nam le za sodelovanje. Upamo, da lahko ne glede na to, da reprezentanti izhajajo iz drugih klubov in okolij, tudi sami sodelujemo v tekmovanjih, saj smo tudi mi poravnali kotizacijo. Nikakor mi ni jasno, da je vodstvo BZS tako togo in  nedostopno do ostalih, ki se kljub manjšim uspehom pri našem delu, vseeno trudimo, da bi tistim redkim dečkom, deklicam in mladincem, prezentirali balinarski šport, fair play in vse ostalo, kar smo se učili in spoznavali na predavanjih. Zavedam se, da sem daleč premalo, da bi me kdo kaj vprašal o tem, kako in kaj mislim o delu zveze, delu z mladimi …, pa verjetno je še kdo v Sloveniji takih misli, a nikakor mi ni niti malo všeč, da peščica odloča o vsem.

Pa brez zamere, obilo športnega uspeha na DP posamezno in ostalih tekmovanjih.

Franc Miklavčič
Prijavljen
Branko
veteran
******
Objave: 1041


Ogled Profila Email
« Odgovori #3 dne:: 18.marec 2013ob 18:15 »

DRŽAVNA PRVENSTVA 2013

G. Franc Miklavčič, vse kar si napisal te stoprocentno podpiram. Sam se v tem momentu ne bom spuščal v razpravo. Počakal bom na sejo I. O. BZS, ki bo v ponedeljek 25.3. Lahko pa že naprej povem, da je bilo narejenih ogromno napak glede spoštovanja normativnih aktov Balinarske zveze Slovenije.
Po tej seji pa bom napisal svoje mnenje na temo " SPOŠTOVANJA NORMATIVNIH AKTOV BZS ".

LP BRANKO
Prijavljen
Zarjan
balinarski navdušenec
***
Objave: 132


Ogled Profila Email
« Odgovori #4 dne:: 18.marec 2013ob 21:55 »

Naj se na temo Državno prvenstvo za dečke posamezno oglasimo še iz Goriških Brd. Ne želim polemizirati, ampak le pojasniti za kaj smo se odločili za takšno potezo. Iz sedeža našega kluba, od koder po navadi  štartamo na vsa tekmovanja je do Rogaške Slatine natako 235 Km kar pomeni cca 2 uri in 45 minut vožnje brez postanka, v eno smer. Po žrebu, ki je bil opravljen smo imeli 2 igralca delegirana v Rogaško, enega v Sežano. Kaj to pomeni za klub? Tri dečke na polfinale državnega prvenstva morata tako odpeljati 2 avtomobila in dva spremljevalca, eden v Rogaško (470 km) in eden v Sežano (140 km). Želeli smo opozoriti na to, da je treba žrebe prilagoditi tudi stroškom, ki jih imajo klubi s temi tekmovanji. V BK Brda imao ekipo šestih dečkov in ekipo šestih mladincev. Če želimo vsem tem mladim tekmovalcem omogočiti nastope na državnih prvenstvih in v ligi, postanejo stroški za klub veliki. Naj povemo, da poleg teh dveh ekip imamo še 10 novih mladih dečkov in deklic, ki so se vključili v vadbo v tem šolskem letu. V Brdih veliko vlagamo v delo z mladimi in dobro vemo kako gospodariti z denarjem, ki je namenjen njim. Za to tudi taka reakcija z naše strani, sicer je že tako, da tisti klubi, ki imamo veliko mladih in z njimi dobro delamo, imamo tudi največ stroškov.

Lp, Zarjan
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #5 dne:: 18.marec 2013ob 22:43 »

28.februarja je bil na 59. e-mail naslovov (tudi na BK Kolektor Idrija) poslan Koledar državnih prvenstev 2013, v katerem je bil tudi datum za izvedbo DP dečki posamezno - 24.marec. rok prijav je bil res 4. marec. Zadnje prijave so prispele do 8.marca, ko je komisija za mladino objavila seznam nastopajočih v Sežani in Rogaški Slatini. Med 12 in 15 marcem, so BK Korte, BK Goriška Brda in BK Hrast, poslale obvestila na BZS, da odpovedujejo udeležbo svojih tekmovalcev, ki bi morali nastopiti v Rogaški slatini zaradi prevelike oddaljenosti. 15.marca je Tekmovalna komisija upoštevajoč upravičene pripombe omenjenih klubov, objavila URADNi grafikon s seznamom nastopajočih v Sežani in v Ljubljani, namesto v rogaški Slatini, kjer pa se bo igralo finale 14.aprila. Uradni grafikon je bil poslan na vse klube, ki so posredovali prijave svojih tekmovalcev za državno prvenstvo.
Zato, če iščemo napake in kikse, bodimo pošteni in ne zlivajmo gnoja le na končnega izvajalca - predsednika tekmovalne komisije, ki je vložil v organizacijo DP nemalo truda in časa.
V Kolektorju se ni zgodilo prvič, da ste spregledali rok za prijavo, hkrati pa ste kar nekajkrat, udeležbo prijavljenih igralcev, zadnji hip odpovedali. Tudi tokrat je bila napaka na vaši strani, kar nenazadnje tudi priznavate. Kar pa se tiče togosti in nepripravljenosti vodstva BZS, do vaše prepozne prijave, pa morate razumeti, da ni enostavno spreminjati grafikona, saj je bilo za 12 nastopajočih, časovno prilagojeno, za izvedbo na 4 igralne steze v posameznem kraju. Čeprav je res, da zaradi kiksov kogarkoli že, ne bi bilo pošteno, da bi onemogočili nastop, (nepravočasno) prijavljenemu dečku in deklici iz Idrije, ki za to nista niti najmanj kriva.).

A tudi tokrat se je našla rešitev. Balinarski klub Korte, je 18.marca odpovedal udeležbo dveh svojih tekmovalcev v Ljubljani, tako, da je tekmovalna komisija, na prosti mesti, naknadno uvrstila prijavljena tekmovalca BK Kolektor Idrija, Močnik Luka in Vončino Nino, na tekmovanje, 24.marca v Ljubljani. Nov grafikon je (bo) objavljen na spletni strani BZS. Sedaj ste na potezi vi, da zagotovite, udeležbo svojih tekmovalcev na državnem prvenstvu!
 
« Zadnje urejanje: 18.marec 2013ob 22:55 od BZS » Prijavljen

BZS
Micka
član
**
Objave: 95


Ogled Profila
« Odgovori #6 dne:: 19.marec 2013ob 07:59 »

Pozdravljeni, sicer je malo off topic, pa vendarle...prvenstva za mladino na začetku pomladi???
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #7 dne:: 22.marec 2013ob 08:51 »

DRŽAVNO PRVENSTVO DEČKI POSAMEZNO - V NEDELJO 24.MARCA V SEŽANI IN V LJUBLJANI

V nedeljo 24.03. s pričetkom ob 9.00 uri, bo v balinarskih dvoranah v Sežani in v Ljubljani (Krim), na sporedu prvo letošnje državno prvenstvo - DP dečki posamezno - polfinale.

GRAFIKON Z RAZPOREDOM NASTOPAJOČIH IN SODNIKOV, JE OBJAVLJEN NA SPLETNI STRANI BZS, POD DRŽAVNA PRVENSTVA 2013
« Zadnje urejanje: 22.marec 2013ob 09:06 od BZS » Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #8 dne:: 24.marec 2013ob 13:46 »

DRŽAVNO PRVENSTVO 2013  DEČKI POSAMEZNO - POLFINALE

LJUBLJANA
sodnik: Založnik Janez

1.SKUPINA
VOLČINA N/KOLEKTOR IDRIJA - ŠTRAUS/ROGAŠKA CRYSTAL     8:13
RUSJAN/GORIŠKA BRDA - ŠTRAUS/ROGAŠKA CRYSTAL             5:13
RUSJAN - VOLČINA N                                                       10:11
V 2.KROG: ŠTRAVS IN VONČINA N.

2.SKUPINA
SODEC/KRIM - ZDRAVKOVIČ/JADRAN HK                                  6:0
GRMEK A/HRAST - SODEC/KRIM                                             2:13
GRMEK A - ZDRAVKOVIČ                                                       6:0
V 2.KROG: SODEC IN GRMEK A.

3.SKUPINA
ZALETEL/GORIŠKA BRDA - VEHOVEC L/PLANINA RIBNIKAR AS      10:9
GRMEK R/HRAST - ZALETEL/GORIŠKA BRDA                               7:9
GRMEK R - VEHOVEC L                                                          7:9
V 2.KROG: ZALETEL IN VEHOVEC L                      

4.SKUPINA
KRISTANČIČ/GORIŠKA BRDA - MOČNIK/KOLEKTOR IDRIJA            10:6
DROFENIK/ROGAŠKA CRYSTAL - KRISTANČIČ/GORIŠKA BRDA        8:8
DROFENIK - MOČNIK                                                             8:9
V 2.KROG: KRISTANČIČ IN MOČNIK

2.KROG

ŠTRAVS /ROGAŠKA CRYSTAL - GRMEK A/HRAST                          9:8
VOLČINA N/KOLEKTOR - SODEC/KRIM                                     10:13
ZALETEL/GORIŠKA BRDA - MOČNIK/KOLEKTOR IDRIJA                8:12
VEHOVEC L/PLANINA RIBNIKLAR  - KRISTANČIČ/GORIŠKA BRDA 12:3

V FINALE 14.04.2013 V ROGAŠKI SLATINI, SO SE UVRSTILI

(1) ŠTRAVS Matic / ROGAŠKA CRYSTAL
(2) SODEC Žan / KRIM
(3) MOČNIK Luka / KOLEKTOR IDRIJA
(4) VEHOVEC Leja / PLANINA RIBNIKAR AS


SEŽANA
sodnik: Rupnik Damjan

5.SKUPINA
POVH/SKALA - ŠKRLIČ/KORTE                       10:9
GRMEK J/HRAST - POVH/SKALA                       1:13
GRMEK J - ŠKRLIČ                                       13:4
V 2.KROG: POVH IN GRMEK J

6.SKUPINA
BENČIČ S/KORTE - DROŽINA/SKALA                  8:13
ŠVARA/POSTOJNA - DROŽINA/SKALA               13:3
ŠVARA - BENČIČ S                                        13:5
V 2.KROG: ŠVARA IN DROŽINA

7.SKUPINA
OREŠNIK/JADRAN HK - FABJAN/HRAST                7:10
JAKOMIN/KORTE - FABJAN/HRAST                      5:13
JAKOMIN - OREŠNIK                                        3:13
V 2.KROG: FABJAN IN OREŠNIK

8.SKUPINA
ČEH/JADRAN HK - POŽAR/BRINJ POVIR               13:5
KOTRLE/KORTE - ČEH/JADRAN HK                       3:13
KOTRLE - POŽAR                                           10:8
V 2.KROG: ČEH IN KOTRLE

2.KROG

POVH/SKALA - DROŽINA/SKALA              13:7
GRMEK J/HRAST - ŠVARA/POSTOJNA        1:13
FABJAN/HRAST - KOTERLE/KORTE             8:6
OREŠNIK/JADRAN HK - ČEH/JADRAN HK      3:13

V FINALE 14.04.2013 V ROGAŠKI SLATINI SO SE UVRSTILI

(5) POVH Gašper / SKALA
(6) ŠVARA Nik / POSTOJNA
(7) FABJAN Jure/ HRAST
(8  ČEH Erik / JADRAN HK  


PARI DRŽAVNEGA PRVENSTVA DEČKI POSAMEZNO - FINALE -
ROGAŠKA SLATINA, 14.APRIL 2013 OB 9.00 URI

sodnik: ŠIMEK Marjan

1.SKUPINA

(1-8)  ŠTRAUS Matic/ROGAŠKA CRYSTAL - ČEH Erik/JADRAN HK
(3-6) MOČNIK Luka/KOLEKTOR IDRIJA - ŠVARA Nik/POSTOJNA

2.SKUPINA

(2-7)  SODEC Žan/KRIM - FABJAN Jure/HRAST
(4-5) VEHOVEC Leja/PLANINA RIBNIKAR AS - POVH Gašper/SKALA                                  
« Zadnje urejanje: 24.marec 2013ob 16:55 od BZS » Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #9 dne:: 01.april 2013ob 08:54 »

Tale  z MADŽARSKO sploh ni slaba , vse za promocijo balinanja ! Smeško

DRŽAVNO PRVENSTVO V HITROSTNEM IN ŠTAFETNEM ZBIJANJU ZA ČLANE BO 27.OKTOBRA V LENTIJU

Čeprav je bila prvotno ideja za organizacija enega izmed naših državnih prvenstev na Madžarskem, mišljena kot provokacija, pa je bila v nadaljevanju ta ideja uporabljena v propagandno - promocijske namene, za predstavitev slovenskega in obenem svetovnega balinanja na Madžarskem
Beseda je dala besedo. Na športni zvezi sosednje države so bili navdušeni. Edini pogoj je bil, da za promocijski nastop predstavimo najatraktivnejšo balinarsko disciplino - hitrostno zbijanje. Rečeno storjeno!
Državno prvenstvo 2013 v hitrostnem zbijanju in v štafeti za člane, bo tako v nedeljo 27.oktobra 2013 ob 9.00 uri v športni dvorani v LENTIJU, v sosednji Madžarski, oddaljenega le nekaj kilometrov od slovenske meje, oziroma bližnje Lendave.
Državno prvenstvo Slovenije v Lentiju, bo neposredno prenašala državna televizija Madžarske, ogled finalnih obračunov pa bo za slovenske gledalce možen na komercijalnem kanalu Planet TV
Število nastopajočih je neomejeno, nastopili bodo lahko vsi, ki se bodo prijavili do 10.oktobra 2013, vključno tudi slovenski reprezentanti, ki igrajo v tujini.
Za vse udeležence prvenstva, bo 27.oktobra, v zgodnjih jutranjih urah, organiziran brezplačni avtobusni prevoz. Zbor udelžencev bo v ljubljanskem Tivoliju.
« Zadnje urejanje: 01.april 2013ob 11:13 od BZS » Prijavljen

BZS
Daniel Rožman
vodstvo BZS
balinarski navdušenec
*****
Objave: 137


Ogled Profila Email
« Odgovori #10 dne:: 01.april 2013ob 09:12 »

Stroške prehrane bo na Madžarskem pokrila BZS
Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 602


Ogled Profila Email
« Odgovori #11 dne:: 01.april 2013ob 11:41 »

hehehehehehehhe. al ga eni pokajo!!!!
Prijavljen
Zarjan
balinarski navdušenec
***
Objave: 132


Ogled Profila Email
« Odgovori #12 dne:: 01.april 2013ob 14:14 »

Mi se že prijavljamo, samo mormo počakat da gre prvi mimo.


Vesele praznike še naprej, Zarjan
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #13 dne:: 04.april 2013ob 16:34 »

OBVESTILO

negdo od dečkov iz polfinalene skupine posamezno KRIM  , je pozabil športne copate !!!
javite se na:

040 833 464

Lep dan še naprej !
Prijavljen
Slavc Dobnikar
veteran
******
Objave: 1415


Ogled Profila Email
« Odgovori #14 dne:: 14.april 2013ob 16:51 »

ŠVARA NIK DRŽAVNI PRVAK


1.SKUPINA

ŠTRAUS Matic/ROGAŠKA CRYSTAL - ČEH Erik/JADRAN HK      13:6
MOČNIK Luka/KOLEKTOR IDRIJA - ŠVARA Nik/POSTOJNA        2:13
ČEH Erik/JADRAN HK - MOČNIK Luka/KOLEKTOR IDRIJA          13:5
ŠTRAUS Matic/ROGAŠKA CRYSTAL - ŠVARA Nik/POSTOJNA    4:11
ŠTRAUS Matic/ROGAŠKA CRYSTAL - ČEH Erik/JADRAN HK      9:10

NAPREDUJETA:

ŠVARA Nik
ČEH Erik2.SKUPINA

SODEC Žan/KRIM - FABJAN Jure/HRAST                              13:2
VEHOVEC Leja/PLANINA RIBNIKAR AS - POVH Gašper/SKALA   13:11                              
FABJAN Jure/HRAST - POVH Gašper/SKALA                          7:13
VEHOVEC Leja/PLANINA RIBNIKAR AS - SODEC Žan/KRIM       12:5                            
VEHOVEC Leja/PLANINA RIBNIKAR AS - POVH Gašper/SKALA    4:9                              


NAPREDUJETA:

SODEC Žan
POVH GašperPOLFINALE:

ŠVARA Nik : POVH Gašper                               11 : 8
SODEC Žan : ČEH Erik                                    8 : 13

ZA 3. MESTO:

POVH Gašper : SODEC Žan                             11 : 10

ZA 1. MESTO:

ŠVARA Nik : ČEH Erik                                     13 : 6

Končni vrstni red:

1. ŠVARA Nik/POSTOJNSKA JAMA
2. ČEH Erik/JADRAN HK
3. POVH Gašper/SKALA
4. SODEC Žan/KRIM
5. ŠTRAVS Matic/ROGAŠKA CRYSTAL
6. VEHOVEC Leja/PLANINA RIBNIKAR AS
7. FABJAN Jure/HRAST
8. MOČNIK Luka/KOLEKTOR IDRIJA
« Zadnje urejanje: 14.april 2013ob 16:54 od Slavc Dobnikar » Prijavljen
Strani: [1] 2 3
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!