Balinarska Zveza Slovenije
24.september 2020ob 10:07 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: DELO Z MLADINO  (Prebrano 2723 krat)
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« dne:: 23.januar 2013ob 11:11 »

Spoštovani

kot vemo, se je v ponedeljek v Sežani zgodila okrogla miza na temo '' Delo z mladimi''. Edino dosedanjo novico o dogotku si lahko preberemo  na forumu  in jo je podal g. Rupnik Damjan, predsednik komisije za delo z mladino, ne dvomim, da bomo zainteresirani dobili povzetek pogovorov in predlogov, me je pa zmotilo v tem postu g. Rupnika naslednje
CITAT:
''Ekipe dečkov in mladincev , ki želijo nastopati v državni ligi v letu 2013 je rok prijave  do  11.02.2013
Prosil bi ,da se tega termina držite . Prijave pošljite na moj  email  rupnik.damjan@siol.net  
Registracija za igralce je tudi do tega datuma. Vsak mora imeti potjeno izkaznico od svoje zveze in BZS .
Na okrogli mizi,ki je bila v Sežani smo se dogovorili ,da lahko igra v ekipi mladincev en deček ,ki je dopolnil 12 let ali starejši ,ta deček pa ne mora igrat v ekipi dečkov.''

Po mojem mnenju je prava poteza omogočiti mlajšim nastopanje v starejših kategorijah in sem pozitivno presenečen nad idejo, mi pa ne gre v ''lajšto'' drugi del, ko pa tem otrokom hkrati preprečujete igranje v njihovi starostni skupini in jim kratite osnovno pravico nastopa v svoji starostni kategoriji ?
Moti me tudi , sicer predvidevam, da naj bi bil ta nastop dečka za mladinsko ekipo pogojen že z registracijo za to ekipo??
Zakaj?
Osnovna pravica dečka ali deklice je, da je registriran v svojo starostno skupino!
Če po igranju zrelosti , dosežkih ali zaradi nekih objektivnih razlogov lahko nastopi v starejši starostni kategoriji, je to le dodana vrednost igralcu in nasploh balinarskemu športu!
Predlagam, da se opravi registracija za dečke kot do sedaj, registracija za mladince kot do sedaj, ekipe, ki nastopajo z obema kategorijama v državnih ligah, lahko za potrebe nastopa v kategoriji U-18, na tekmo prijavijo enega (ali dva) igralca U-14, ki pa mora biti starejši od 12 let.
Normalno mi je seveda tudi, da klub ki prijavlja ekipo U-18 in nima ekipe U-14 , v svoje vrste prijavi posameznika ki je mlajši in bi sodil v kategorijo U-14, saj mu s tem omogočimo vsaj nekaj tekmovanja!


Ne bi pisal primerov iz drugih športnih panog kjer si registriran za klub in ne za ekipo kot pri balinanju?,  bi pa  predlagal, da se v pripravi predlogov distanciramo od še dodatnih  omejitev in prepovedi v našem športu!

Sicer pa osnovna napaka v zgoraj omenjenem postu je v tem, da je bila okrogla miza v Sežani debatni dogodek in se iz tega lahko potegne le ideje in zamisli za nadalnje delo z mladimi, sam postopek pa poteka kot vemo,
''s predlogi za spremembe ali novosti posameznikov ali v našem primeru KOMISIJE ZA DELO Z MLADINO, ti se posredujejo na Izvršni odbor BZS, ki predloge pregleda, obravnava in potrdi ali pač ne!''
lep pozdrav!!
« Zadnje urejanje: 23.januar 2013ob 11:19 od Mixa » Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #1 dne:: 23.januar 2013ob 11:58 »

Miha,
res je, postopek je tak, kot si ga zapisal v zadnjem stavku. Zato je vsaka pripomba, do sprejema končne odločitve, vsekakor dobrodošla.
Prijavljen

BZS
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!