Balinarska Zveza Slovenije
03.avgust 2020ob 10:42 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1] 2
  Natisni  
avtor Tema: sodniška komisija  (Prebrano 28384 krat)
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« dne:: 15.marec 2011ob 00:38 »

SODNIŠKA KOMISIJA - 17.3 OB 17.30 URI

V četrtek. 17.3. ob 17.30 bo v prostorih BZS sestanek sodniške komisije in predsednikov Zborov OBZ, na katerem se bodo dogovorili o  licenciranju sodnikov iza tekmovalno sezono 2011 in izvedbi izpitov za sodnike. Vabilo je objavljeno na naslovni strani BZS
Prijavljen

BZS
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #1 dne:: 28.marec 2011ob 08:21 »

Zelo močno upam, da ste sodnikom iz OBZ Šaleška in Maribor predstavili ali povedali osnovna pravila balinarske igre. Kajti večina sodnikov (vsa čast izjemam, ki jih je za prst ene roke Huh) ne pozna niti osnovnih pravil, kaj šele kaj več. Da ne bo spet prihajalo do komičnih situacij in velikega kršenja pravil. Ker letos se bo snemalo, ker izgleda, da kljub več letnim opozorilom enostavno nič ne zaleže in še vedno dobivajo licence totalno nesposobni in napol pismeni sodniki (ŽAL!!!).
Če igralci ne smejo piti, zakaj so sodniki lahko pijani na tekmah!!!!

Pa še nekaj: tekmovanja OBZ so pod okriljem BZS, kar po moje pomeni, da se igra po MTP in sodniki, ki sodijo ta tekmovanja morajo imeti licenco, ker drugače so tekmovanja neregularna oz. neveljavna!
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #2 dne:: 28.marec 2011ob 08:43 »

LICENCA ZA VODJE EKIP 1. IN 2. DRŽAVNE LIGE TER SODNIKE, BO V PETEK 1. APRILA OB 17. URI V BALINARSKI DVORANI V POSTOJNI ( ZAHOD ) V TOREK 5. APRILA OB 17.URI V SEJNI SOBI NA SEDEŽU BZS, NA TRŽAŠKI 2 V LJUBLJANI ( VZHOD ) IN V TOREK 12. APRILA OB 18. URI V PROSTORIH BK SINJA GORICA NA VRHNIKI, ZA OBZ NOTRANJSKA IN ZAMUDNIKE.
« Zadnje urejanje: 01.april 2011ob 13:23 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
Cvetka
pridruženi član
*
Objave: 1


Ogled Profila Email
« Odgovori #3 dne:: 02.april 2011ob 07:17 »

Spoštovani g. Jež!
V OBZ Maribor se večina sodnikov ne strinja z vašimi pripombami in mislimo, da vseh sodnikov iz Maribora ne morete podcenjevati z neznanjem pravil, saj so vsi sodniki opravili sodniške izpite. Le kje in v katerih pravilih  ste zasledili, da se bo letos snemalo, morda si boste vi snemali za svoj hobi. O pravilih alkohola pa ve vsak igralec in prav tako sodnik tekme. V kolikor pa smatrate, da je kdo pravila kršil, pa se to zapiše v zapisnik tekme.
V lanskem letu, ni bilo v zapisnikih od sodnikov iz OBZ Maribor nobenih pripomb.
Lep pozdrav!
 Cvetka Fajdiga
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #4 dne:: 04.april 2011ob 08:03 »

ga. Cvetka ne bom se spuščal v debato, ker je vse skupaj nesmiselno, ker pač sodniki ste nedotakljivi že od nekdaj!

1. Vsi vemo na kak način so se pridobile licence in na kak način se potrjujejo. Da osvežim spomin: kar nekaj sodnikov je teste rešilo s skupinsko pomočjo in kar nekaj jih potrjuje skupinsko, ker sami pač tega niso sposobni, so pa "pohlevni kot ovčke". Če kdo kdaj pogleda zapisnik, vidi, da tudi osnovnih pravil slovenskega jezika ne poznajo in tudi matematika jim ni ravno vrlina.
VSA ČAST IZJEMAM! Ker te izjeme tudi sodijo kakšne višje lige, ne le našo "tolkec" ligo, ki je tudi bila izsiljena iz strani MOBZ!

2. kako se izpit potrdi v praksi: za 2 primera vem na Štajerskem v bližnji preteklosti, da sta imela sodnika v izkaznici žig za opravljeno "prakso" že na (pred)  prvo tekmo čeprav jih morata enih par odsoditi pod nadzorom mentorja. Sem videl na lastne oči žig!

3. problem nastaja tako v MOBZ kot ŠOBZ. Vsa čast izjemam. Ker sojenje ni samo biti tam nekaj ur in pokasirati, je predvsem čut za igro in le redki sodniki, ki niso nikoli igrali tega imajo. Saj v končni fazi lahko povem kdo ima občutek in tudi zna soditi. Bom naredil malo rebusa  Grin , ker tisti, ki imajo malo IQ se bodo z lahkoto prepoznali.
DOBRI SODNIKI NA ŠTAJERSKEM:
- mariborski Primorec
- konjiški Ljubljančan
- največji sodnik na Štajerskem iz Celja (vsaj mislim, da je od tam)
- bivši policist iz Zasavja

da jih je 5, bi lahko dodal še enga, ki si po znanju in občutku za igro to definitivno zasluži, vendar ima venomer problem z...

Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #5 dne:: 04.april 2011ob 08:28 »

ker vidim, da sodniki iz MOBZ to debato spremljate bom dodal še 2 lanska banalna primera  Cheesy. en se je zgodil na naši tekmi, drug je bil, ko sem bil na tekmi kot gledalec.

A) nekdo izbija na razkorak in po večkratnih pritiskih gledalcev in nasprotne ekipe, se mu ga enkrat le dosodi. in glej ga zlomka: ravno odločilen udarec, prejšnjo tekmo, ko je pa izgubil, se pa noben ni bunil. pa vedno enako meče! to je sodnik? NI!

B) na naši tekmi je igralcu na mojem levem igrišču krogla ušla iz roke, ko je prišel do črte in je zbijal. ta krogla se je odkotalila do "šošk" na drugo stran. ta isti igralec je šel po to kroglo čez celo igrišče, jo prinesel nazaj in ponovno zbijal z isto kroglo. sam sem sodniku nakazal kaj se je zgodilo, nakar mi sodnik z mimiko pokaže da vidi. sam sem bil mnenja, da bo zapiskal in mu kroglo "uničil". ker to ni storil, sem našemu vodji rekel naj protestira. zato sodnik pristopi do mene, mi da bel karton in mi pove, da se naj brigam zase. sam mu povem, da je to ZAVESTNO KRŠENJE PRAVIL, kar je storil! Apsurd je bil v tem, da je igralec s to kroglo, ki bi morala biti neveljavna zadel in kaj lahko bi se tekma drugače obrnila. ker smo zmagali, je kompletna naša ekipa rekla, kot večina ekip: pustmo sej smo zmagali. NI RES! jaz vedno pravim, če sodnik ZAVESTNO sodi za domače, pa četudi zmagamo, se je treba pritožit.
je pa tu problem, ker je treba pritožbo plačati, sodniku se pa nič ne zgodi Huh. zato tudi klubi tega ne počno več, ker so že videli, da še v nobenem primeru ni bil sodnik krivec. vedno so našli xy vzrokov, da so ga "oprali".

POUDARJAM PA PONOVNO, VSA ČAST IZJEMAM! Pa saj letos bo spet enako! Se že veselim teh veselic Cheesy
Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 602


Ogled Profila Email
« Odgovori #6 dne:: 06.april 2011ob 14:13 »

Imam dober predlog. Gospoda Ježa za t.i. disciplinskega sodnika BZS, ki ga nujno potrebuje.
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #7 dne:: 07.april 2011ob 11:22 »

Miran!
malo si piker, Ježek je fejs dečko, čeprav je bil v zgodovini SLO največkrat kaznovan z rdečim kartonom. Glede na vse to bi res bil mogoče najbolši kandidat za disciplinsko komisijo?Huh
Jež ne jezi se, midva itak nisva nikoli imela konfliktov ali problemov. Bili so manjši 'konfliktki', kar je normalno to se pač pogosto dogaja med igralcem in sodnikom (vsak od njiju ima prav, vendar je sodnikova zadnja). Žal te lansko leto nisem imel priliko spremljati, ker si jo pobrisal v Zasavje, upam da si se malo pomiril. Tisti ' bivši policaj', ki ga omenjaš je Branko Trkmič? Če je ta, je fejst dečko z katerim se poznava že od leta 1974 (sva skupaj igrala pri Mostah).
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #8 dne:: 20.april 2011ob 09:26 »

Sodniška komisija BZS je delegirala sodnike za vse tekme 1. kroga 1. in druge državne lige za člane in članice.
Seznam delegiranih sodnikov za tekme 1. kroga 1. in 2. državnih lig je objavljen na Forumu pod rubriko - Državne lige 2011.
Prijavljen

BZS
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #9 dne:: 23.maj 2011ob 13:41 »

Držim obljubo s sobotne tekme v Hočah Smeško, kjer sem kljub izgubljeni tekmi naše ekipe in moji katastrofalno slabi igri, pohvalil oba sodnika za sojenje. Zakaj? Ker sta pokazala čut za igro v kar nekaj situacijah. Bravo!

Upam, da bo v petek podobno v Voličini, da ne bo spet Jež "udrihal" po sodnikih Wink. Tudi pohvaliti znam, če si sodniki to zaslužijo. Res, da je redko, vendar se dogaja Smeško
Prijavljen
Centax
poslanec
****
Objave: 293


Ogled Profila
« Odgovori #10 dne:: 23.maj 2011ob 17:15 »

Bravo Ježek!! Tudi pohvaliti je treba, če si to nekdo zasluži!! Srečno naprej, lep pozdrav iz full vroče obale!
Prijavljen
Frenk
član
**
Objave: 51


Ogled Profila Email
« Odgovori #11 dne:: 10.oktober 2013ob 19:07 »

Ne bi se oglasil, ampak me še vedno malo jezi, zato se bom…

Kdo odloča, ali tekma bo ali ne zaradi vremenskih okoliščin (mraza)? …

No, v soboto, 5.10.2013 je bila na sporedu tekma 1. Državne lige za članice Milje-Kolektor. Vremenska napoved je bila do največ 13 stopinj v Sloveniji. Kot vodja ekipe sem po telefonu poklical vodjo domače ekipe in ga vprašal, kaj meni in kje bomo igrali. Odgovor: Tu pri nas bo toplo, napoved je 16 stopinj. Pa smo šli. Ob prihodu ob 09.25 uri je bila temperatura 8 stopinj. Sodnik tekme mi je dejal, da sicer ve, da je predpisano 14 stopinj, vendar on ne more nič, ker o tem ali se bo tekma odigrala ali ne  lahko odloča  le tekmovalna komisija in da pač moramo igrati. Pa smo igrali. Zeblo je, res je zeblo, ena naših igralk je nastopila bolna (38 st. C).

Ker nisem bil popolnoma prepričan v sodnikovo tolmačenje, sem pobrskal po predpisih in ugotovil, kar bi sodnik takega ranga moral vedeti. 10. člen  Pravil o tekmovanjih govori o najnižji temeraturi. 52. Člen istih pravil govori o tem, kdo odloča, kje se tekma igra in o dolžnosti kluba, da si zagotovi rezervno igrišče. To ni bila nenadna vremenska sprememba, ampak teden dni pred tekmo napovedana vremenska napoved s temperaturo.

O tem sem obvestil vodjo sodniške komisije, prispevek pa pišem zato, ker bi mi sodnik lahko drugače povedal, da moramo igrati, ne pa na tak način. Sicer je sodil v redu, na koncu tekme pa ni pozabil omeniti (glasno), da je bilo vse v redu, razen negodovanja vodje gostujoče ekipe.

Ne upam si pomisliti, kaj bi mi rekel, če bi ga prosil, naj temperaturo vnese v zapisnik o tekmi …
Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 602


Ogled Profila Email
« Odgovori #12 dne:: 10.oktober 2013ob 19:49 »

kot Disciplinski sodnik BZS ugotavljam, da so podani vsi znaki hujše kršitve določil 20. člena-b.točke Disciplinskega pravilnika sodnika na tej tekmi in sem o tem že obvestil Disciplinskega tožilca BZS. Le-ta bo v okviru svojih pristojnosti po vsej verjetnosti zahteval uvedbo disciplinskega postopka pred disciplinsko komisijo I BZS.
Prijavljen
11111
poslanec
****
Objave: 326


Ogled Profila
« Odgovori #13 dne:: 11.oktober 2013ob 08:36 »

In prav zaradi zapisanega, je izvedba licence NUJNA!.
Da se končno reče bobu bob. Tako vodjem ekip kot sodnikom. Problem ni v pravilih. Problem je v njihovem izvajanju, pa naj bo to v primeru najnižje temperature, opreme igralcev, igrišč in še česa.
V zadnjem času so bile tekme državnih lig odigrane na zunanjih igriščih, praviloma pri temperaturi, tudi nižji od 10.stopinj. sam vem za en sam primer, da je bila tekma prestavljena v dvorano (Ilirija). Drugje se je igralo, pri temperaturah, skoraj polovico nižjih od zahtevane in predpisane. TUDI DANES SE BODO! Morda celo v bundah in kapah! Ne bo prvič!

Dušan Butinar
« Zadnje urejanje: 11.oktober 2013ob 08:38 od 11111 » Prijavljen
Jožko Petrič
ekspert
*****
Objave: 885Ogled Profila
« Odgovori #14 dne:: 25.november 2013ob 06:52 »

Na sojenju  tekme Antena : Krim v soboto 23.11.2013, sem pred predstavitvijo dobil vprašanje igralca Antene, kaj naj sedaj zaželi nasprotnem igralcem. ki so že izgubili tekmo in jim srečno res ne more zaželeti.

Z odgovorom se nisem obremenjeval, saj si igralci tako in tako zaželijo srečo s figo v žepu, razmišljal pa sem, če bi predstavitel prestavili za kakšno igro prej (pred hitrostno), bi se izognili tem situacijam.

Lp
« Zadnje urejanje: 25.november 2013ob 06:54 od Jožko Petrič » Prijavljen
Strani: [1] 2
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!