Balinarska Zveza Slovenije
24.oktober 2020ob 17:59 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1] 2
  Natisni  
avtor Tema: Prva državna liga za dečke  (Prebrano 12056 krat)
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« dne:: 18.november 2007ob 18:33 »

S hitrimi koraki se približuje leto 2008 in z njim nova ligaška tekmovanja. Za izpeljavo "Prve državne lige za dečke 2008" moramo vedeti število ekip, ki naj bi nastopale v ligi 2008. Na podlagi predprijave bomo pripravili kolendar tekmovanja in izvedli druge aktivnosti.
Že v tem mesecu bomo vsem OBZ BZS poslali obrazec ,"Predprijave za državno ligo za dečke", za vse klube, sekcije in društva, z zaprosilom, da se do 20.12.2007 izjavijo za nastop v letu 2008 v državni  ligi za dečke.
Naprošam vse predsednike komisij za delo z mladino v OBZ, da z vsebino seznanijo vse zainteresirane klube za prijavo in nam obrazce vrnejo v predpisanem roku.
Ob tej priliki bi opozoril "sedanje in bodoče" super ligaše, da se leto 2009 neizmerno hitro približuje. V tem letu bo morala ekipa za nastop v super ligi izpolnjevati tudi pogoj, da ima svojo ekipo dečkov. Navedeni sklep skupščine se bo moral dosledno izvajati. Priporočam vsem super ligašem, da pričnejo aktivno razmišljat o svoji ekipi dečkov.
Sestanek komisije za mladino bo predvidoma v začetku meseca janusrja 2008.

V želiji, da se prijavi čim več ekip, vas pozdravljam.

LP iz Obale.
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #1 dne:: 16.januar 2008ob 15:55 »

Obveščam vas, da se je za nastop v prvi državni ligi za dečke prijavilo (pismeno ali telefonsko)  Cheesydevet ekip Shocked in sicer: Košana, Postojna, Il. Bistrica, Planina Petrič, Goriška Brda, Draga Orlek, Luka Koper, Sloga Ljubljana in Budničar. V letu 2008 se v ligaško tekmovanje vpelje tudi igra natančno zbijanje.

V tej zvezi bi opozoril vodje zgoraj navedenih ekip, da do 01.02.2008 dokončno prijavijo ekipe pri BZS in registrirajo  dečke v območnih zvezah ter registracijo pošljejo Balinarski zvezi Slovenije.

V začetku meseca febuarja se bo sestala komisija za delo z mladino in opravila žreb in ostale formalnosti v zvezi z ligo.
Morebitve pripombe, mnenja, želje ter dobronamerne predloge pošljite na moj e-meil ali naslov.

Lep pozdrav iz dežebne Obale.  Cheesy
Prijavljen
Boštjan
urednik
ekspert
*****
Objave: 695Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #2 dne:: 04.maj 2008ob 09:53 »

Na spletni strani je v rubriki PRAVILNIKI IN OBRAZCI v enem dokumentu objavljen razpored tekmovanj, sodniški zapisnik in pravilnik tekmovanja v državni ligi za dečke 2008.

http://www.balinarska-zveza.si/dokumentacija/sezona%202008/liga_decki.pdf
Prijavljen

Kdor dela, ta tudi greši ...
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #3 dne:: 05.maj 2008ob 20:56 »

V pravilih za tekmovanje v prvi državni ligi za dečke je opredeljeno, da se natančno zbijanje v skupini 4 ekip odigra na dveh igriščih. V primeru, da organizator nima dveh preprog za natančno zbijanje se le to odigra na eni preprogi.
Za potek tekmovanja je odgovoren sodnik in v kolikor pride do manše spremembe (korekcije) mimo določil, ki so predvidela v  Pravilih..., o tem izključno odloča le sodnik srečanja.

Sedaj so pravila, razpored in zapisnik o ligi za dečke na forumu, za kar se zahvaljujemo Boštjanu.

LP iz Obale. Shocked
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #4 dne:: 10.september 2008ob 12:23 »

Po krajšem "počitniškem zatišju" se v nedeljo 14.09.2008 nadaljuje Prva državna liga za dečke z 5 in 6 krogom. Srečanja se bodo odvijala v Planini pri Ajdovščini (Planina Petrič, Postojna, Polje Lj in Luka Kp.) v Orleku pri Sežani (Draga Orlek, Goriška Brda in Košana) in v Ilirski Bistrici (Il.Bistrica, Budničar in Zabiče).
Vsem mladim balinarjem želim uspešno nadaljevanje lige, vodjem ekip in gledalcem pa obilo užitkov ob gledanju in spodbujanju mladih. Shocked Cheesy Wink
LP iz Obale.
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #5 dne:: 15.september 2008ob 15:46 »

Čestitke mladim tekmovalcem, vodjem, sodnikom in organizatorjem, ki so se trudili ter vzorno organizirali in izpeljali 5 in 6 krog ligaškega tekmovanja za dečke, klub slabim vremenskim razmiram. Na nekaterih prizoriščih so bili močni sunki burje tudi blizu 100 km, drugod niske temperature.
V naslednjem letu je potrebno v Pravila o tekmovanju opredeliti koliko mora biti zunanja temperatura zraka, ko je še možno igrati. Za dvorane imamo pričakovano temperaturo 16 stopinj, oz.najnižjo dovoljeno 14 stopinj. Za zunanja igrišča pa te temperature ni predvidene. Prav tako je potrebno v pravila navesti, da je organizator srečanja v primeru niskih temperatur, burje indr. dolžan zagotoviti igranje v dvorani. Skoraj vse OBZ v Sloveniji (razen Štajerske, Dolenske in Saleške) imajo dvorane (eno ali več) in nemenjene so za uporabo tudi v takšnih nepredvidljivih razmerah.
Navedeno sem napisal predvsem zaradi skrbi za mlade, saj jih imamo malo in jim moramo zagotoviti še boljše pogoje dela. Wink Cheesy
LP iz Obale
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #6 dne:: 15.september 2008ob 19:08 »

Seveda se strinjam z Zdravkom, da se v Pravila o temovanju, zapiše najnižja dovoljena temperatura, na "zunanjih" igriščih. V sedanjem 11.členu omenjenih Pravil je v zadnjem stavku res zapisano:
V balinarskih dvoranah je za tekmovanje v zimskem času pričakovana temperatura 16 stopinj C, najnižja dovoljena pa 14 stopinj C. Predlagam, da se omenjeni stavek, nadaljuje z naslednjim tekstom: ....kar velja tudi za zunanja igrišča.

Kar se tiče nedeljskih prvenstev pa tudi sobotnih ligaških tekem, se najbrž strinjamo, da so bili vremenski pogoji za ta letni čas vsekakor nepričakovani in nenormalni, saj smo še vedno v poletju. ( samo za primerjavo, v soboto dopoldne so bile temperature 28 stopinj, proti večeru pa 8 stopinj ).

Vendar pa smo imeli tudi ob tej nenormalni situaciji in neregularnih pogojih za igranje, kot jih opisujete, kljub temu, da v pravilih nimamo zapisane najnižje dovoljene temperature za igranje, VSE MOŽNOSTI DA BI TEKMOVANJA DEČKOV PRESELILI V DVORANE. ( Zabiče so nekaj kilometrov od Ilirske Bistrice, Nova Gorica ali Renče tudi niso predaleč od Planine).

V 55. členu obstoječih pravil o tekmovanju je zapisano: Vsi klubi, ki nastopajo v ekipnem državnem tekmovanju si morajo v primeru slabega vremena zagotoviti rezervna pokrita igrišča. O prehodu igranja tekme na rezervno pokrito igrišče odloča le sodnik.
Ta člen bo treba verjetno dopolniti, in poleg pokritih igrišč, zapisati tudi dvorane, v primerih, ko zaradi vremenskih pogojev igranje na zunanjih ( tudi pokritih) igriščih, ni mogoče. Vsebino tega člena, ki je namenjen za igranje ligaških tekem, bo potrebno zapisati tudi v poglavje, o izvedbi državnih prvenstev.

In kaj so slabi vremenski pogoji! Za večino sodnikov je to dež! Najbrž ga ni sodnika, ki v primeru padavin, ne bi zahteval, igranje na ustreznem rezervnem igrišču. Slabi in neustrezni pogoji pa so seveda tudi ti, ki jih je navedel Zdravko. Takih primerov je bilo v praksi kar nekaj. A končalo se je praviloma tako, da se je sodnik ( ali bolje rečeno vodja tekmovanja ) izgovoril, da najnižja temperatura za igranje zunaj, ni nkjer zapisana, seveda tudi dovoljeni sunki burje niso nikjer zapisani.

Seveda se strinjam, da pogoje za igranje zapišemo. Ne verjamem pa, da s tem naštetih problemov ne bo več. Ker problemi niso v zapisanih črkah, ampak so v ljudeh!

Pa še to: Tudi vremenski pogoji na državnem prvenstvu članic, v Rogaški Slatini so bili nenormalni, toda organizator je storil vse ( ves čas tekmovanja so stregli čaj, igralke ki niso igrale so se lahko pogrele v klubskih prostorih ), da bi igralkam zagotovil čimboljše pogoje, ob dejstvu, da dvorane v bližini nima.
Tudi zaradi zapisanega ni moj namen kritizirati niti organizatorjev niti vodij tekmovanj - sodnikov, ki sredi poletja, na razmere, ki so se spremenile preko noči, niso bili pripravljeni.

Opozoriti sem hotel le na to, da se preveč ukvarjamo s tem kaj je zapisano in kaj ni, namesto, da bi samoinciativno sprejeli logično odločitev v duhu pravil.
Prijavljen

BZS
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #7 dne:: 21.september 2008ob 19:41 »

Po "zagriženih" borbah in nejasnosti do konca kdo se bo uvrstil v finale prvih štirih ekip se je končal osmi krog prve državne lige za dečke.
Tako nam je ostal  še finalni del (9 in 10 krog), ki bo v nedeljo 05.10.2008.
Prve štiri ekip , v borbi za državnega ekipnega prvaka naj bi se srečale v balinarski dvorani Luke Koper v Kopru. Para srečanja sta Postojna(1):Zabiče(4) in Ljubljana Polje(2) : Luka Koper(3).
Ekipe za razvrstitev od 5 do 7 mesta Planina Petrič, Draga Orlek in Košana se bodo srečali v balinarski dvorani v Sežani (organizator Draga Orlek).
Ekipe za razvrstitev od 8 do 10 mesta Ilirska Bistrica, Goriška Brda in Budničar pa naj bi srečanja odigrali v balinarski dvorani v Novi Gorici (organizator Goriška Brda).
V primeru, da bi prišlo do sprememb krajev srečanja bodo ekipe pravočasno obveščene.

Zahvaljujem in čestitam vsem dosedanjim organizatorjem, mladim igralcem, sodnikom, vodjem ekip in gledalcem za uspešno izpeljavo Prve državne lige za dečke.

Srečno vsem v finalnem 9 in 10 krogu in povabilo gledalcev na ogled.

LP iz Obale.
Prijavljen
Boštjan
urednik
ekspert
*****
Objave: 695Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #8 dne:: 23.september 2008ob 19:22 »

Komisija za delo z mladimi je posredovala dopolnilo pravilnika tekmovanja, ki si ga lahko ogledate na spletni strani BZS po rubriko DOKUMENTACIJA BZS !! Poleg tega je objavljeno tudi vabilo za ogled prireditve.
Prijavljen

Kdor dela, ta tudi greši ...
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #9 dne:: 25.september 2008ob 19:51 »

Komisija za mladino in organizator srečanja za mesta od 8 - 10 ( Goriška Brda ), sta zaradi zasedenosti dvorane v Novi Gorici odločila, da bodo ekipe; Ilirska Bistrica, Goriška Brda in EIS Budničar, igrala srečanja za uvrstitev od 8 - 10, mesta v balinarski dvorani BK Šampionka v Renčah.
Prijavljen

BZS
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #10 dne:: 05.oktober 2008ob 18:37 »

Tudi tretjo prvo državno ligo za dečke smo pripeljali h kraju. Dobili smo novega državnega prvaka pri dečkih in sicer ekipo Ljubljana Polje. Sledijo 2. Postojna, 3.Zabiče,4.Luka Koper, 5.Draga Orlek, 6.Košana, 7.Planina Petrič, 8.Il. Bistrica, 9.Goriška Brda in 10.Budničar..
Ob zaključku bi se vsem nastopajočim dečkom in deklicam zahvalil za pokazano tekmovalno znanje v želji, da ga še nadgradijo in izboljšajo. Zahvala tudi vsem vodjem, strašem, organizatorjem srečanj, sodnikom in navijačem, ki so spodbujali mlade balinarje. Ob koncu pa bi pograjal ekipo Budničarja, ki se ni udeležila zadnjih dveh srečanj.
V želji, da bo četrta državna liga za dečke 2009 še številnejša in uspešnejša vas pozdravljam iz Obale. Wink Cheesy
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #11 dne:: 28.september 2009ob 15:52 »

V senci svetovnega prvenstva za člane in Dneva ženskega balinanja na Miljah se bo v nedeljo, dne 04.10.2009 od 09.00 ure odigralo v Postojni FINALE DRŽAVNE LIGE ZA DEČKE med ekipami Postojne (1): Hrast(4), in Zabiče(2): Planina Petrič (3), sodnik finala je g. Milavec Daniel.
V Portorožu (na Anteni) se bo razigravalo za uvrstitev od 05 do 08 mesta med ekipami Draga Orlek: Luka, in Kolektor Idrija: Korte, sodnik srečanj Zdravko Taškar in
V Ljubljani na Zarji za razvrstitev od 09 do 12 mesta med Zarjo : Krim in Košana : Planina A. Ribnikar, sodnik Kirik Ivica.
Dobili bomo novega ekipnega državnega prvaka pri dečkih (dosedaj 2 x Tržič in 1 x Ljubljana Polje).
Vabim vse ljubitelje balinanja, da pridejo spodbujati in navijati za mlade balinarje (bodoče nosilce medalj).
LP z Obale.
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #12 dne:: 23.februar 2011ob 19:45 »

Spoštovani.
S hitrimi koraki se bliža tekmovanje v prvi državni ligi za dečke in mladince ter posamezna tekmovanja v teh kategorijah. Vsem odgovorniom za delo z mladino in večini klubom, ki bodo nastopali v teh ligah, sem poslal propopzicije za leto 2011 in predvidene datume tekmovanj.
Zaradi vsklajevanja in glede na pripombe klubov smo skupaj s tekmovalno komisijo uskladili večino datumov v želji, da tekmovanja dečkov in mladincev niso na isti dan. V večini nam je to uspelo, mogoče se je zgodilo, da sta  tekmovanji v teh kategorijah le v enem primeru na isti dan. Da je težko vse uskladit glede na veliko število državnih lig, državnih in mednarodnih prvenstev, glede na cerkvene in državne praznike, glede na počitnice, dopuste, glede na večje obremenitve in obveznosti v šolah v mesecu maju in juniju in še in še ni mačji kašelj. Upam, da bo večina zadovoljnih, nekateri bodo pa malo pokritizirali saj to počnejo če je narejeno dobro ali slabo.
V mesecu marcu, ki prihaja so na razporedu pri dečkih, dne 06.03. ob 10 uri prvo kolo državne lige in 20.03 polfinale državnega prvenstva za dečke. Pri mladincih se je prvi krog državne lige premaknil na dne 13.03. 2011 in drugi krog na dne 27.03.2011.
Ostalih tekmovanj v teh kategorijah v marcu ni.
Upam, da bo v kratkem IO BZS in, da bo potrjen kolendar tekmovanj.

Hvala in srečno iz mrzle z burjo odete Obale.
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #13 dne:: 31.marec 2011ob 20:30 »

V propozicijah za Prvo državno ligo za dečke ni točno definirano na katerih igriščih se igra. propozicije so bile pripravljene za igro na vseh štirih igriščih.
Kjer je potrebno v današnjem času vse pisati, sej se posamezni vodje  ne morejo medsebojno dogovoriti in prihaja do nepotrebnih kreganj in vroče krvi.
Kot predsednik komisije za delo z mladino dopolnjujem pravila: " Tam ko imajo klubi 4 stezna igrišča se igra klasične igre  na igrišču 2 in 3 (Dvojka na št. 2 in enojka na igrišču 3, klasični krog na igrišču 2 in krog bližanja na igrišču 3) tehnične  discipline Hitrostno in štafeta na igrišču 2, natančno na igrišču 3).

Enako velja za ligo mladincev.

Upam, da je sedaj jasno.
LP
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #14 dne:: 09.oktober 2011ob 19:39 »

Končan je prvi del državne lige za dečke in ostane le še finale za prvaka, v nedeljo, dne 13.11.2011 ob 09.00 uri. Finalna para sta:
- SKALA : LUKA Koper in POSTOJNA : PLANINA Avtoservis Ribnikar.
Komisija za delo z mladino je prejela le eno prijavo za organizacijo finala in sicer s strani BK Skala Sežana. Po telefonskem razgovoru z vodjem dečkov BK Postojna, g. Švaro, njihov klub ni zainteresiran za organizacijo finala.

Na podlagi tega se je komisija odločila, da se finale Prve lige za dečke zaupa v organizacijo BK Skali in se odigra v nedeljo 13.11.2011 s pričetkom ob 09.00 uri v Sežani.

Čestitke vsem đštirim finalistom in uspešo na finalu. Pokažite kaj znate.

LP iz Obale
Prijavljen
Strani: [1] 2
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!