Balinarska Zveza Slovenije
08.julij 2020ob 22:19 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: 1 [2] 3
  Natisni  
avtor Tema: Državna liga za dečke 2010  (Prebrano 11569 krat)
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #15 dne:: 15.december 2009ob 10:23 »

Oprosti Jež mogoče sem to tvoje spregledal.
Moje mnenje je jasno in ga zastopam že od leta 2004, ko sem sprejel funkcijo predsednika za delo z mladino BZS. Po prevzemu sem vstrajal, da se iz "zaprašenih predalov" vzame sklep skupščine iz leta 2000, v katerem je zapisano, da morajo imeti ekipe super lige za nastop v ligi ekipo dečkov že v letu 2002. Ta sklep se ni uresničeval in šele na vstrajnost komisije se je začel izvajati po 7 letih in to leta 2009. Ravno, ko smo zadevo zapeljali pravilno pa se pojavi nekdo, ki hoče vse zrušiti in zato sem zadnjo sejo IO BZS zapustil in se nisem strinjal s takšnim predlogom.
V zapisnikih IO, skupščine BZS ( objavljeni so tudi na spletni strani pod zapisniki) in v 43 členu pravilih o tekmovanjih je lepo zapisano kakšne pogoje mora izpolnjevati klub, ki nastopa na določeni stopnji tekmovanja. Udeleženec tekmovanja v super lige mora poleg drugih pogojev izpolnjevati pogoj, da ima strokovnega delavca z nazivom trener in ekipo dečkov.
Vse je zapisano, le izvaja se ne oz. se pri nas tako hitro spreminjajo pravila (beri kot komu paše), di jim še tisti, ki jih sprejemamo ne morejo slediti.
Iz teh razlogov sem se nekoliko povlekel in malo dremal, razmišljal ter sklenil, da se je iz tega mesta najboljše umakniti in delovati v opoziciji.
Bom se pa še toliko potrudil, da pripravim predloge za tekmovanje dečkov in mladincev v državnih ligah za leto 2010.
Ne mislite, da sem užaljen zaradi vas, ne vesel sem, da so se pojavili posamezniki, ki pišejo, predlagajo spremembe na področju dela z mladimi. V zadnjih 4 letih nas je bila le peščica, ki je predlagala in vstrajala za organizacijo lige dečkov (jaz,Švara P.,Morelj F. inše kdo). Ta peščica je z vstrajnostjo po 53 letih obstoja BZS, le zapeljali in organizirala temelje za tekmovanje dečkov v prvi državni ligi za dečke. Ni še vse dorečeno in tudi ne mora biti, saj se sistemi in družbene klime spreminjajo, prihajajo novi ljudje, ki so voljni delati na področju z mladimi in lepo je, da se jim prisluhne ter z skupnih močeh nekaj spremeni na boljše.

LP; burja nas je prevetrila, zima  bo ohladila pregrete glave in obstaja možnost, da se bo kaj spremenilo in se postavilo na pravo mesto.
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #16 dne:: 15.december 2009ob 11:04 »

Bravo Zdravc, gajba je tvoja! Le povedal nisi, da bo ta ekipa lepo igrala, kakšna druga pa ne bi smela!

Občudujem tvoje vztrajanje, kljub vsemu kar se ti dogaja. Da si pa zapustil skupščino - vsaka čast. Jajca je treba imet. Saj tebe ne bodo odvrgli, ker te prekleto rabijo.
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #17 dne:: 03.marec 2010ob 13:03 »

DRŽAVNA LIGA ZA DEČKE - 1. KROG - NEDELJA, 7.3.2010 OB 10.URI

VZHOD

IDRIJA: KOLEKTOR IDRIJA - HRAST
LJUBLJANA: KRIM STIKING - ZARJA
FOJANA - GORIŠKA BRDA: GORIŠKA BRDA - DRAGA ORLEK
PROSTA: PLANINA PETRIČ


ZAHOD:

POSTOJNA: POSTOJNA - KOŠANA
ŠKOFJA LOKA: LOKATEKS TRATA - PLANINA RIBNIKAR AS
KOPER: LUKA KOPER - ILIRSKA BISTRICA
PROSTE: KORTE
Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #18 dne:: 03.marec 2010ob 19:23 »

PROPOZICIJE ZA DRŽAVNO LIGO ZA DEČKE IN ZA DRŽAVNO LIGO ZA MLADINCE 2010

Na naslovni strani BZS so pod Balinarska zveza, pod Pravilniki - Državna liga za dečke 2010 - Državna mladinska liga 2010, objavljene celotne Propozicije z razporedom državnih lig za dečke oziroma za mladince.
« Zadnje urejanje: 03.marec 2010ob 20:16 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #19 dne:: 07.marec 2010ob 14:02 »

REZULTATE 1. KROGA DRŽAVNE LIGE ZA DEČKE - NEDELJA 7. MAREC 2010

VZHOD
KOLEKTOR IDRIJA - HRAST  2:12
GORIŠKA BRDA - DRAGA ORLEK  10:4
KRIM STIKING - ZARJA - tekma je bila zaradi zasedenosti dvorane preložena in mora biti odigrana do naslednjega kroga
PLANINA PETRIČ - prosta

ZAHOD
POSTOJNA - KOŠANA  11:3
LOKATEKS TRATA - PLANINA RIBNIKAR AVTOSERVIS 2:12
LUKA KOPER - ILIRSKA BISTRICA  12:2
KORTE - proste
Prijavljen

BZS
Toni
pridruženi član
*
Objave: 8


Ogled Profila Email
« Odgovori #20 dne:: 07.marec 2010ob 21:52 »

Lep pozdrav!!
Sem zelo vesel, da se je nekaj premaknilo v sistemu tekmovanja v ligaskem balinanju za decke. Mogoče se bo se naslednje leto se kaj drugega. Zal mi je, da moramo biti v tej vlogi vodje ekip za sojenje za pogostitev, za vzdusje na tekmi.Zdi se mi, da  smo zaceli izpostavljat ta sport, saj v tem sportu ne igrajo vec pravila, vazno, da izpeljes tekmo do konca in das poročilo na balinarsko zvezo.Ja, kaj naj recem, vsi sporti imajo pravila. V tem sportu jih ocitno ni.Mogoče sem prevec kriticen, pa naj bo, vsak ima pravico kaj povedati.Imamo prevec profesionalnih sodnikov ali pa ne zna zveza organizirat tekmovanja na nivoju te lige, katera je pomenbna za obstoj nasega balinanja.Zahvaljujem se vsem vodjem ekip, kateri imajo res voljo do dela in s tem pokazejo, da zivi delo z mladimi v Sloveniji.

Lep pozdrav Toni
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #21 dne:: 08.marec 2010ob 09:00 »

Toni,

odgovor na objavljen prispevek, bom začel z zapisano trditvijo, da v tem športu (najbrž je mišljena liga za dečke), ne igrajo več pravila, ampak, da je važno, da vodja tekmovanj izpelje tekmo do konca in da pošlje poročilo na balinarsko zvezo.
To ne drži! Predsednik komisije za mladino, je v pripravo pravil in propozicij za državno ligo za dečke, vložil veliko truda. Pravila in propozicije so skupaj z obrazcem sodniškega poročila, v celoti objavljeni na spletni strani BZS pod Pravila, kar je bilo še posebej povdarjeno tudi na Forumu. Torej pravila so!
Kar se tiče igranje tekme lige dečkov brez sodnikov, imam tudi sam pomisleke. Vendar, sodniki so bili predvideni, tako kot v vseh ligah ( da je tako si lahko ogledaš 10 člen pravil) pa ste na razširjeni seji komisije, na inciativo predstavnikov klubov odločili, oz. dali pobudo, da klubi ne bi plačevali sodnikov, kot je to določeno v splošnih pravilih, da sodniške stroške za državne lige krije klub gostitelj, zato je prišlo do sprembe 9. člena teh pravil, ki uvaja "vodenje" vodij tekmovanj.
Kar se tiče javljanja rezultatov in pošiljanja sodniških poročil s strani vodje domače ekipe pa tole. Tega sem se najbolj bal, saj so problemi informiranja v državnih ligah problematični marsikdaj že sedaj, ko marsikateri sodnik pozabi na svojo obvezo, zato sem bil skeptičen, kako bodo to vlogo opravili vodje.
A moram priznati, da so me prijetno presenitili. Takoj po tekmah sem prejel rezultate z vseh odigranih tekem in so bili tudi sproti objavljeni tako na teletekstu, kot na spletni strani BZS. Če rezultatov ne boste pošiljali, potem pač ne bodo objavljeni. Upam da bodo tudi zapisniki s tekem prihajali pravočasno.
In še kar se zagotovitve prehrane tiče. To določilo je ostalo v Pravilih še iz dni ko je liga dečkov, zaradi drugega sistema iger, trajala več ur, sedaj pa traja največ 3. ure. A kot mi je znano, je bil s s strani kritikov, na skrajšanje iger, poudarek ravno ta, da je z novim načinom igranja omejena pomembna funkcija tekmovanja dečkov - druženje s sovrstniki. Morda je to določilo ostalo zato, da se tekmovalci takoj po tekmi ne "zapodijo" proti domu.  Morda!
In še kar se vloge vodij ekip tiče pri vodenju tekme. Ta je bila prisotna tudi takrat, ko so tekmo sodili sodniki, saj je bil marsikdaj na tekmi sodnik, ki ni poznal specifičnih pravil za ligo dečkov in so ga o pravilih, podučevali vodje ekip, ki so imeli pri tem že prakso.
Svoje mnenje o neprisotnosti sodnikov sem že povedal! Najbrž bo tu potrebna nadgradnja. Variant je in možnosti je več.
Kot je razvidno iz napisanega, državna liga za dečke, teče po tirnicah, ki ste jih začrtali klubi, vključno s sistemom tekmovanja, ki je drugačen, od predloga, ki ga je pripravila komisija. Ali je to prav ali ni, bo pokazal čas!
« Zadnje urejanje: 08.marec 2010ob 09:18 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #22 dne:: 08.marec 2010ob 09:42 »

Hvala Dušan za obširni odgovor pa bi še dodal.
Da ni sodnikov je to predlog večine klubov predvsem iz razloga /varčevanja pri plačilu/. Pomislek glede sodnikov imam tudi sam, vendar, ko pregledam kdo so vodje ekip pri dečkih ugotovim, da so v večji meri tudi vsi sodniki. Res je Dušan tudi v prejšnjem sistemu so vodje ekip odigrale večjo vlogo kot sodniki. Na nekaterih tekmah ni bilo sodnikov in so to vlogo odigrali vodje ekip ter tekme so se odigrale brez sodnika.
Sedaj ima vodja domače ekipe za napisati le en zapisnik, v prejšnjem sistemu je bilo potrebno napisati tri zapisnike. V pravilih je vse kristalno jasno zapisano.  Glede pogostitve, pa smo se dogovarjali, da se gostujočo ekipo pogosti ali s toplim obrokom ali s sendvičem. Kaj bo kdo kot domačin ponudil je njegova odločitev.
Pripombe na sojenje so prišle iz kluba, ki ima trenutno dobro finančno stanje. Vprašanje je ali je takšno stanje v vseh klubih, ki nastopajo v ligi.
G. Toni sam si bil prisoten na seji komisije za delo z mladino v postojni in prav na račun plačila sodnikov je bilo največ vroče krvi (zakaj morajo plačati sodnike klubi, zakaj jih ne plača BZS). Če kaj drugače naredimo oz. spremenimo v korist klubov, za vse ni dobro in tudi nikoli ne bo, saj vsak gleda s svojimi očmi in na žalost  preveč v svojo korist.

Pohvalil bi vse, ki se ukvarjajo z delom z mladimi in jim zaželev še naprej dobrega dela in pravočasnega sporočanja rezultatov ter pošiljanja poročil g. sekretarju.

LP iz v burjo zavite Obale.
Prijavljen
Toni
pridruženi član
*
Objave: 8


Ogled Profila Email
« Odgovori #23 dne:: 08.marec 2010ob 11:01 »

Hvala za odgovor. Nisem mislil ,da v igri ne obstajajo pravila.Meni se zdi , da tekma brez sodnika ni tekma mogoče se motim ali pa je to mogoce samo v tem balinarskem sportu.Strinjam se z Zdravkotom , da smo v Postojni razpravljali na to temo. Pac na sestanku je bilo sprejeto, da bo morala balinarska zveza placat sodnike za sojenje tekem. Sam predlog, ki ga je predlagal g. Žvokelj Franc, da naj bi sodniki kateri opravljajo sodniški izpit sodili tekme in tako pridobivali izkušnje. Odgovor pa je bil , da sodnike bo placala zveza pa naj ona poskrbi kako bo to organizirala. No zgodilo se je to , da zveza je lepo poskrbela , da vodji ekip sodijo tekme in tako se izognila stroskom.

lp Toni
Prijavljen
Boštjan
urednik
ekspert
*****
Objave: 695Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #24 dne:: 08.marec 2010ob 11:14 »

Pozdravljeni

Apeliram na vse, ki so pristotni na tekmah najmlajših, da bom v prihodnje zelo vesel tudi kakšne fotke iz kakšne ligaške tekme dečkov kakor tudi mladincev, kateri pričnejo z tekmovanjem prihodnji vikend. V kolikor mi bo to dopuščal moj prosti čas, se bom kakšnega srečanja udeležil tudi sam. Mladina se praktično vsak dan "podi" po internetu, tako da je prav da so vsaj enkrat mesečno v središču pozornosti tudi na naši spletni strani. Za vaše prispevke že vnaprej hvala.

administrator@balinarska-zveza.si
Prijavljen

Kdor dela, ta tudi greši ...
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #25 dne:: 07.april 2010ob 18:02 »

DRŽAVNA LIGA ZA DEČKE - 2. KROG - NEDELJA, 11.04.2010 OB 10.00 URI

VZHOD
ZARJA - GORIŠKA BRDA - preloženo
HRAST - KRIM STIKING  12:2
PLANINA PETRIČ - KOLEKTOR IDRIJA  10:4
DRAGA ORLEK - prosta


ZAHOD
PLANINA RIBNIKAR - LUKA KOPER  12:2
KOŠANA - LOKATEKS TRATA  - preloženo
KORTE - POSTOJNA   2:12
ILIRSKA BISTRICA - prosta


« Zadnje urejanje: 11.april 2010ob 12:07 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #26 dne:: 11.april 2010ob 12:37 »

Po okrnjenem 2. krogu državne lige za dečke, so z dvema zmagama in 6 točkami v vodstvu Hrast na VZHODU in Planina Ribnikar in Postojna na ZAHODU.
Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #27 dne:: 04.maj 2010ob 17:36 »

DRŽAVNA LIGA ZA DEČKE - 3.KROG - NEDELJA, 9.MAJ ob 10.00 URI

VZHOD
KRIM STIKING - PLANINA PETRIČ - preložena
GORIŠKA BRDA - HRAST
DRAGA ORLEK - prosta zaradi odstopa Zarje
KOLEKTOR IDRIJA - prost

ZAHOD
LOKATEKS TRATA - KORTE
LUKA KOPER - KOŠANA
ILIRSKA BISTRICA - PLANINA RIBNIKAR AS
POSTOJNA - prosta
« Zadnje urejanje: 07.maj 2010ob 16:29 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
Ciko
balinarski navdušenec
***
Objave: 119Ogled Profila
« Odgovori #28 dne:: 05.maj 2010ob 12:46 »

A ekipa Zarje sploh obstaja?
Prvo kolo so prestavili tekmo, ki bi morala biti odigrana do 2. kola, pa nič.
2. kolo spet prestavljena tekma (ki bi verjetno morala biti odigrana do 3. kola, pa spet nič).

Tudi v tej ligi treba uvesti malo več reda, če ne gre drugače pa sankcije uvesti za najboljšo ekipo kluba.
Prijavljen
Silvot
pridruženi član
*
Objave: 32


Ogled Profila
« Odgovori #29 dne:: 06.maj 2010ob 12:10 »

Tudi jaz ne vem če obstaja Zarja, moti pa me odnos vodje ekipe, ki je postavljen za selektorja MLADINSKE REPREZENTANCE, mogoče bodo tudi tam tekmovali ko bodo imeli čas.

 
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!