Balinarska Zveza Slovenije
09.julij 2020ob 18:58 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1] 2 3
  Natisni  
avtor Tema: Državna liga za dečke 2010  (Prebrano 11571 krat)
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« dne:: 01.december 2009ob 09:18 »

PRIJAVE KLUBOV ZA NASTOP V DRŽAVNI LIGI ZA DEČKE V LETU 2010

Prijave superligašev:[/b] Krim Stiking, Hrast, Luka Koper, Planina Ribnikar AS, Lokateks Trata, Postojna

Prijava ostalih klubov:[/b] Košana, Kolektor Idrija, Korte, Draga Orlek, Goriška Brda, Planina Petrič, Zarja Balinček


PRIJAVE KLUBOV ZA NASTOP V DRŽAVNI LIGI ZA MLADINCE V LETU 2010

BK Tržič, BK Korte, BK Kolektor Idrija, OBZ Sežana, BK Planina Ribnikar Avtoservis

Klubi, ki bodo tekmovali s svojimi ekipami v državni ligi za dečke ali v državni ligi za mladince, morajo pri registraciji svojih članskih ekip, obvezno urediti tudi registracijo svojih ekip dečkov oz mladincev ( potrjren poimenski seznam in tekmovalne knjižice igralcev).
« Zadnje urejanje: 07.januar 2010ob 13:09 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #1 dne:: 01.december 2009ob 10:19 »

Telefonsko prijavo za nastop so najavili:
-za mladince : OBZ Maribor (izjava predsednika za mladino OBZ) in
- OBZ Ljubljana (g.Kosar -predsednik za mladino OBZ).

LP
Zdravko
Prijavljen
Toni
pridruženi član
*
Objave: 8


Ogled Profila Email
« Odgovori #2 dne:: 08.december 2009ob 09:33 »

Lep pozdrav vsem skupaj na forumu. Mene zanima ali je ze sprejet predlog tekmovanja za ligo dečkov za sezono 2010. Prijavljenih je kot vidim dvanajst klubov za sezono.

lp Toni
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #3 dne:: 08.december 2009ob 16:23 »

Sistem tekmovanja bo takšen oz. podoben kot lani. Iz seznama je prijavljenih le 11 ekip. Pričakujemo še dokončne potrditve klubov in o vsem bomo klube obveščali.
LP iz deževne Obale.
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #4 dne:: 08.december 2009ob 17:18 »

Prijavila se je še Lokateks Trata, vprašljiv pa je nastop Zarje Balinček.
Prijavljen

BZS
Toni
pridruženi član
*
Objave: 8


Ogled Profila Email
« Odgovori #5 dne:: 09.december 2009ob 08:19 »

Mogoče pa zdaj ko je manj ekip se bi dalo tudi kako drugače izpeljat, da ni to na turnirski način, ker je prevec cel dan tekmovanja. Mogoče bi bilo lahko samo enokrožni sistem,da igra vsak s vsakim in to v sobotah tekma pred začetkom državnih lig zmagovalec ostane tisti , ki najvec točk osvoji.

lp Toni
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #6 dne:: 09.december 2009ob 08:47 »

Po turnirskem sistemu 3 ekip se tekmovanje začne ob 09 in konča ob 14, tako, da to ni celi dan. Z 4 ekipami pa je nekoliko daljše za cca 1 do 2 uri. Večina je s tem sistemom zadovoljnih.

Vsak predlog je dober, če se z njim strinja večina in ga potrdijo organi zveze.
Predloge pa lahko pošlješ na moj e-meil.
LP
Prijavljen
Frenk
član
**
Objave: 51


Ogled Profila Email
« Odgovori #7 dne:: 10.december 2009ob 12:35 »

Smatram, da bi morali dečki več igrati in da turnirski sistem, kot je bil zadnje leto, ni najboljša rešitev. Tako smo igrali z manj kot polovico ekip v ligi, nekaterih ekip pa sploh ni bilo oz. niso nastopale. Ne glejte na moj prispevek kot na kritiko, temveč pobudo, da bi dečki dejansko več igrali, ne pa da jih jemljemo kot nujno zlo. Enako mislim o mladincih. Lepo bi bilo, če bi kdaj kdo vprašal tiste ljudi, ki se v klubih dejansko ukvarjajo s temi selekcijami, ne glede na to ali so to mentorji, inštruktorji ali trenerji in ali pa člani raznih komisij.
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #8 dne:: 10.december 2009ob 14:18 »

Frenk hvala za pobudo.
Nihče ni jezen, še najmanj pa jaz. Glede vprašanj tistim, ki se ukvarjajo z mladim pa lahko povem, da se je vsako leto pred organizacijo lige sklicalo vse predsednike za delo z mladino po OBZ in se z njimi konkretno dogovorilo. Prav tako smo prisluhnili njihovim idejam in pobudam. Je mogoče res, da v zadnjih dveh letih ni bilo predstavnika iz vaše OBZ, je pa vaš predsednik OBZ dobil gradivo in zapisnike za sestanek komisije. Nadalji postopek bi moral biti, da predsedniki komisij za mladino OBZ kontaktirajo z klubi v svoji OBZ.
Sam sem že pred leti odprl teme o preoblematiki dela z mladino v BZS in vabil vse, da se pridružijo z podajo pobud, problemov indr. Na to temo sem dobil le malo pobud, če pa so bile so bile v večini upoštevane.
Da nekatere ekipe niso v letošnjem letu prihajale na tekme je res in kolikor mi je znano so nekateri dobili tudi kazni. Da se je to zgodilo je krivda v klubih oz. odgovornih, ki bi morali pravočasno obvestit BZS in kolikor je bilo v naši moči smo vedno omogočli preložitev tekme na drugi termin, po poprešnjem dogovoru med klubi.
V lanskem letu je v ligi nastpalo 14 ekip, imeli smo zelo kratek čas za pripravo ligaškega tekmovanja, zato smo naredili le 5 srečanj.
Predlog za leto 2010 je, da se ekipe dečkov med seboj srečajo najmanj enkrat in je predvideno  kar 8 srečanj s finalnim. (Na vsakem srečanju se odigrajo po 2 tekmi 2x8=16 tekem).
Problem je tudi, da smo v prijavi  za ligo dečkov navedli rok prijave 30.11.2010, vendar so prihajale prijave  še po tem datumu. Dokončno število pa bomo lahko potrdili po 20.12.2009 ko se zaključi registracija.
Ob tej priliki bi pozval klube, ki so se prijavili v državni ligi za dečke, da opravijo registracijo za dečke v OBZ in le -te nato pošljejo dokumentacijo na BZS.

V začetku meseca januarja 2010 namerava komisija za delo z mladino sklicati sestanek z vsemi odgovornimi za delo z mladino v klubih, ki so se prijavili za tekmovanje v 1 ligi za dečke.
Do tedaj pa pridno pišite in pošiljajte predloge in pobude na forum BZS ali moj e-mail bojan.taskar@elkatv.si .

LP iz sončne Obale.
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #9 dne:: 10.december 2009ob 14:22 »

Popravek datuma rok prijave je bil do 30.11.2009 in ne 30.11.2010. Se pač zgodi, vse bližje smo novemu letu. Shocked
LP
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #10 dne:: 14.december 2009ob 12:05 »

V seznamu prijavljenih ekip dečkov za tekmovanje v Državni ligi za dečke 2010, je z današnjim dnem prijavljena tudi ekipa BK Planina Petrič, v državni ligi za mladince pa BK Planina Ribnikar Avtoservis.
« Zadnje urejanje: 14.december 2009ob 18:50 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
Silvo Korošak
pridruženi član
*
Objave: 38


Ogled Profila Email
« Odgovori #11 dne:: 14.december 2009ob 13:51 »

Živijo Zdravko

Liga za dečke se prične ob 9. uri in končala naj bi se ob 16. in ne ob 14. uri. Ker pa igra vsaj na enem igrišču traja dlje od predvidenega časa in je za kosilo predvideno samo 30 minut, realno ni pričakovati konca pred 17. uro. Glede na to, da med poletno sezono, za pot med Gorenjsko, Štajersko in Primorsko potrebuješ vsaj 2 uri,da moraš biti vsaj 30 minut pred začetkom iger na cilju pomeni, da dečki štartajo iz  zbornega mesta najkasneje ob 6 uri in 30 minut, vrnejo pa se v najboljšem primeru ob 19 uri. Če  seštejemo je to 12,5 ur, temu pa že lahko rečemo, da liga za dečke traja cel dan.

tvoj citat
Glede vprašanj tistim, ki se ukvarjajo z mladim pa lahko povem, da se je vsako leto pred organizacijo lige sklicalo vse predsednike za delo z mladino po OBZ in se z njimi konkretno dogovorilo. Prav tako smo prisluhnili njihovim idejam in pobudam. Je mogoče res, da v zadnjih dveh letih ni bilo predstavnika iz vaše OBZ, je pa vaš predsednik OBZ dobil gradivo in zapisnike za sestanek komisije. Nadalji postopek bi moral biti, da predsedniki komisij za mladino OBZ kontaktirajo z klubi v svoji OBZ.

Strinjam se s Tonijem in Frenkom in sedaj smo že trije, ki se ne strinjamo s tako imenovano večino, ki meni,da v ligi dečkov vse štima.
Na sestanek morajo biti vabljeni vodje ekip, ne pa neki predsedniki, ki v večini primerov nimajo pojma, kaj se v ligi za dečke dogaja. Nikogar od tako imenovanih predsednikov, za delo z mladimi, nisem videl na nobeni tekmi, razen tistih, ki ste takrat sodelovali kot sodniki. Niti s tekmovalnim koledarjem se ne strinjam, ki se za dečke prične v februarju, konča pa novembra. Edini prosti mesec je december.
Zdravko, proti nikomur nisem nastrojen, vendar posameznno ligo naj pomagajo oblikovati tisti, ki v njej sodeljujejo.

Lp Silvo
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #12 dne:: 14.december 2009ob 14:24 »

Tudi jaz mislim, da je vsaj treba premisliti o tem, da bi tudi pri dečkih prešli na ''navadno'' tekmo in ne ''troboj''. in se strinjam z Silvom!
Po drugi strani  pa mi je ravno to, da liga traja od srede februarja in se konča mislim da sredi novembra, všeč liga je dolga, ni nabita v mesece ko se zaključuje in začenaj šola, tudi zaradi ''birem'' je odpadlo veliko tekem, .....  meni je to pozitivno v koledarju za 2010. to že vrsto let predlagamo tudi za žensko državno ligo.
Silvo, pri tem koledarju sta prosta december in januar (če pustimo tiste polovičke mesecev) in še dva poletna mesece..  se pravi, da prvenstvo traja sedem do osem mesecev in če imamo ob tem še vsa državna prvenstva potem je to zadosti časa za dostojno tekmovanje, za razlik od dosedanjega tekmovanja, ko je bilo vse zaključeno v štirih, max petih mesecih!

Moje mnenje, brez zamere!
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #13 dne:: 14.december 2009ob 20:03 »

No končno smo se zganili. Ne nisem užaljen ampak vesel, da ste se končno zganili in po 4 letih nekaj napisali.
Od 14 prijavljenih ekip pri dečkih ( 1.Planina Ribnikar Avtoservis,2. Lokoteks Trata, 3.Krim Skiting, 4.Hrast, 5.Luka, 6.Zarja, 7.Postojna, 8.Košana, 9.Kolektor, 10.Korte,11. Draga Orlek, 12.Goriška Brda, 13.Planina Petrič in 14.Il.Bistrica) ste sedaj štirje izrazili tekmovanje v ligi po sistemu ene tekme. Ostali se niso izjasnili.
Veste meni je sistem enokrožnega tekmovanja vsak z vsakim lažje sestaviti. Vzamem Bergerjevo lestvico, izžrebamo številke in vse je narejeno. Priporočam pa vam, da poskušate napraviti sistem po tri ekipe, da se vam bo vse izteklo in videli boste, da boste porabili veliko veliko časa.
Nikoli nisem rekel, da v ligi za dečke vse štima. V vsakem moje poročilu, ki sem ga napisal o končani ligi je imelo stavek, da se trudimo, da bomo zadeve še izboljšali. Da smo ligo začeli smo se borili 1 leto, predno smo to zapeljali, tedaj še ni bilo Tonija, Silvota, Franka in Mihe in vesel sem, da so se pojavili, da mi nekaj svetujejo in predlagajo.
Kakšne bitke sem morali na tem področju prehoditi v BZS pa vam ni znano. Tudi za letošnjo ligo sem se zavzemal za razdelitev na dve ligi, vandar večina ni bila zato in je bila liga takšna kot ste jo videli.
 Prav nihče se ni vprašal zakaj med prijavljenimi ekipami, ki bodo nastopale v super ligi v letu 2010 ni prijavljene ene ekipe, čeprav bi jo po pravilih BZS, ki veljajo morali imeti.
Dragi Silvo do letošnjega leta sem veliko hodil na državna prvenstva za dečke in mladince, državne lige za dečke, vodil ekipo dečkov Luke in porabil ter prevozil veliko brezplačnih kilometrov. Da o času, ki sem ga zapravil za izdelavo programov, razporedov in pravil ne govorimo. Res letos pa sem sodil dve tekmi lige dečkov in sicer eno brezplačno v korist kluba ter si ogledal nekaj prvenstev.
Če se odločimo za tekmovanje lige vsak z vsakim enokrožno bi prosil, da predlagate termine, kdaj ob kateri uri in tudi datumsko,pri tem paziti, da se datumsko ne bodo prekrivali z datumi iz tekmovalnega kolendarja (prvenstva, mednarodna tekmovanja indr).
Kot vidim je Miha opazil, da smo letos predlagali, da se tekmovanja v letu 2010 za dečke razvlečejo tudi na druge mesece in, da ni vsa obremenitev le v mesecu maju, juniju in septembru. To so meseci, ko imajoi dečki in mladinci največ obremenitve v šolah in v c....i (maj, junij).
Da bo na tem področju boljše bomo morali vsi kaj postoriti in tudi na vrhu nam bodo morali prisluhniti, jaz sem le en nepomembni člen v organizaciji dela BZS.
Še enkrat hvala za pobude in predloge. Pišite in predlagajte, le tako nas bodo slišali in bomo prišli do skupnega jezika in skupnih rešitev, ki bodo v zadovoljstvo predvsem mladim balinarjem.

LP iz mrzle Obale.
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #14 dne:: 15.december 2009ob 09:05 »

Zdravc, tule se pa moram oglasit, ko si rekel zakaj se ni nobeden vprašal glede ene ekipe iz Super lige glede nenastopanja dečkov. Bom kar prilepil moj post izpred nekaj dni:Jež
pridruženi član

Objave: 18


   Odg: Zaključek tekmovalne sezone 2009
« Odgovori #27 dne:: 02.december 2009ob 12:35 » 

--------------------------------------------------------------------------------
Na spodnjo stvar, ki jo bom na hitro prilepil, bi rad opozoril. G. Butinar pa ne se spet jezit, ker to ne leti na vas (tebe) ampak na, kot piše IO BZS. Na to sem tudi vseskozi opozarjal v mojih "esejih". Ne kdo bo kje, kako in kaj igral. Ampak na kakšen način se odloča, sprejema in potem izvršuje!!! Imam pa še eno na zalogi glede kdo lahko igra v Super ligi (glede dečkov). Pa mislim, da je tisti mail oziroma tema izbrisana, ker jo "search" ne najde, kjer piše: kdo ne bo imel dečkov, ne...Sem videl, da se jih bo sedaj kaznovalo po nekem tekmovalnem členu. Priznam, da ga ne poznam, ker ga tu gor ne najdem, vendar pa verjamem, da ni enoten kot je bilo pred 2,3 leti rečeno: letos še pustimo, drugo leto priporočamo, potem pa...Pa brez zamere, ampak če se nekaj sprejme, potem se naj izvrši, ne pa da se potem naknadno sprejemajo korekcije, kot potem pravijo z glasovanjem. To je samo zakon močnejšega, vplivnejšega.


Zdravc, rad bi slišal tvoje mnenje!
Prijavljen
Strani: [1] 2 3
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!