Balinarska Zveza Slovenije
25.februar 2020ob 10:35 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: 1 ... 5 6 [7] 8
  Natisni  
avtor Tema: Državne lige 2010  (Prebrano 24599 krat)
Balinko
pridruženi član
*
Objave: 28Ogled Profila
« Odgovori #90 dne:: 05.marec 2010ob 09:22 »

pa samo se nekaj,ko napisem bzs ne mecem vse v isti kos, dusan butinar je tm ena zelo svetla izjema in kot sem ze enkrat napisal,njemu kapo dol.
za vse ostale mi je pa vseeno.
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #91 dne:: 05.marec 2010ob 12:52 »

Oj,
Duško, še neki, če ti pošiljajo rezultate krepko po dvajseti uri je to zaradi šlamparije sodnikov, verjetn je kej druzga bol nujn kt pa javljanje rezultatov,  nikakor namreč tekma ne more trajati do takrat?
BAlinko
se strinjam z tvojim mnenjem v celoti, Duško ceu BZS pokonc drži !!!!!!
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #92 dne:: 06.marec 2010ob 21:05 »

Danes, so se tekme končale z dokaj visoko razliko, zato so se izjemoma končale prej kot v prejšnih krogih.
Po javljanju končnih rezultatov sodeč takole: v Ljubljani ob 18.40, v Škofji Loki ob 19.10, v Sežani ob 19.17, in na Jesenicah ob 19.25 uri.

Kar pa se mene in mojega dela tiče, hvala za pohvale. Seveda pa s pohvalmi pretiravate. BZS nisem jaz in splošne kritike, ki letijo na delo zveze in na moje kolege, niso opravičene. Od zunaj se največkrat vidijo le končni rezultati, do katerih vsi ne boste nikoli soglasni, saj se bo vedno našel kdo, ki ne bo zadovoljen, verjamete pa lahko, da komisije opravljajo svoje delo in da posamezni člani Izvršnega odbora, vlagajo veliko naporov in volje v svojem volenterskem delu, čeprav je tudi res, da so  nekateri pri tem bolj, drugi pa manj uspešni. Skoraj sem pozabil tudi na svoje "zunanje " sodelavce, predvsem na Boštjana in Slavca, ki imata precejšne zasluge zato, da je obveščanje o rezultatih tekem preko spletne strani, kakovostno in tekoče.

Sam sem morda navzven bolj izpostavljen od drugih. Drugače pa samo opravljam svoje delo, za katerega sem nenazadnje tudi plačan. In svoje delo bom po najboljših močeh, opravljal tudi v bodoče.
« Zadnje urejanje: 07.marec 2010ob 07:58 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #93 dne:: 06.marec 2010ob 21:11 »

SUPERLIGA - REZULTATI 6. KROGA

PLANINA RIBNIKAR AS - LUKA KOPER 14:8  210:201
KRIM STIKING - SKALA 20:2  221:118
RADOVLJICA ALPETOUR - LOKATEKS TRATA 8:14  187:220
HRAST - POSTOJNA  8:14 177:188

Najodmevnejše rezultate v 6. krogu so dosegli:

HITROSTNO ZBIJANJE
Martin Zdavc, je v srečanju med Planino in Luko, v hitrostnem zbijanju zaostal za državnim rekordom Aleša Borčnika le za dve točki in premagal Saša Štularja z rezltatom 46:37.
NATANČNO ZBIJANJE
Damjan Sofronievski je v srečanju med Radovljico in Trato v natančnem zbijanju premagal Dejana Tonejca s 30:11.
ŠTAFETA
50 zadetkov sta v 6. krogu dosegli kar dve štafeti. Lokateks Trata (Kozjek Jure in Šircelj David) in Krim (Žiga Šinkovec in Igor Šircelj ).
IGRA V KROG
Simon Možina je v tekmi Krim - Skala, premagal Petra Silo s 30:19
KLASIČNA IGRA
Na tekmi Krim - Skala sta domači TROJKA (Kovač,Možina, Žvokelj) in DVOJICA (Drvarič, Šinkovec, premagala svoje nasprotnike z rezultatom 13:0
« Zadnje urejanje: 06.marec 2010ob 21:38 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #94 dne:: 06.marec 2010ob 21:30 »

Brez vsakršne koli skromnosti Duško je vse kar smo te hvalili res, saj jaz ne priemrjam tvojega dela z ostalimi v IO , UO ali karkorli že imel sem tdui izkušnje z prejšnjim tajnikom in ni primerjave, to so moji razlogi za hvalo, Njavečja tvoja vrlina pa je, da prisluhneš  članstvu in da nisi obremenjen ne z klubaštvom ne z lokal patriotizmom. Opravlajš svoje delo. Za razliko od ostalih ki si jih skupinsko omenil.

Dodal bi samo še to: ne omenjaj Izvršne in ..... odbore in njihovo delo, iz izkušenj zadnjih let smo naredili ogromno več na razvoju in napredku balinanja ostali, ki smo sodelovali v tem procesu brez nazivov in naslovov samo iz naslova ljubitelja balinanja, kot pa vsi uradno izbrani funkcionarji, ki se nosijo po vesoljni Sloveniji  kot balinarski bogovi, to pa je tudi vse kar storijo za balinanje!

Alo, danes ni bilo javljanja krepko po osmi uri  !!!!!!!!  Wink
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #95 dne:: 06.marec 2010ob 21:46 »

Napisal sem, da danes ni bilo javljanja po 8. uri. Kadar spet bo, bom sporočil.
Drugače pa, sam nimam nič proti dolžini posamezne tekme. Spoštoval bom vsako odločitev, ki bo dogovorjena in sprejeta. Tudi noben problem mi ne bo, če bom objavljaljal rezultate (v 2.ligi), ob 11.zvečer.
Prijavljen

BZS
Balinko
pridruženi član
*
Objave: 28Ogled Profila
« Odgovori #96 dne:: 07.marec 2010ob 17:10 »

no o tem kako razne komisije in odbori pri bzs-ju delajo,rajs nebi,k tocno vem kako pa kaj je,bl beda kt pa kej druzga,pa velika vecina misli samo na to,kako bo naredu,da bi se vse lepo izslo za njegovo rit oziroma klub. kar pa nimam nic proti,dokler se ne posega na podrocja,katera skodujejo balinanju. ne morem se sprijaznit da se v prvi in drugi drzavni ligi igra 15 min.manj. nevem kaj bomo s tem dosegli ,ker bo tekme konec samo pol ure kasneje,se bl mim mi pa je,da nekateri igrajo tekme v petkih nekateri v sobotah,se hujse je pa to,da bodo nekateri drugoligasi odigrali nekaj kol v petek,pa nekaj kol v soboto. tako da tisti odbor k je pa to potrdil pa res nevem kaj je mislu.
no najbrz ne kej dosti,k se nihce ne zaveda,kaj vse to potegne za seboj.
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #97 dne:: 07.marec 2010ob 20:53 »

Ponovno naproščam spoštovano članstvo Foruma BZS, če lahko pokomentirate :

Moj predlog, ki sem ga posredoval odgovrnim, žal pa ni bilo niti prebrano kaj šele, da bi obranavali ali da bi lahko avtor obrazložil svoj predlog:

 *zaželjeno bi bilo, če ga vsaj tukaj na forumu pokomentirate, naj bo osnova katero lahko oblikujemo*


TEKMOVALNI SISTEM ZA VRHUNSKO BALINANJE

1.   UVOD

Iz izkušenj in dokazanih dejstev je razvidno, da se v dvoranah nedvomno tekmuje na precej bolj športen način kot je to na zunanjih igriščih, kjer je možnost nepredvidenih vplivov večja, po drugi strani pa smo vsi že doživeli razliko med turnirji na prostem, ki jih organizirajo društva in ki potekajo sproščeno ob zvokih glasbe in vonju čevapčičev ter ostalih dobrot. To sproščenost zgubimo z distanco, beri steno, ki nas loči od družbe, hrane in pijače, hkrati pa nas vodi v resno koncetrirano igro športnega balinanja. Toliko za uvod  in povod kaj nas je pripeljalo do razmišljanja o naslednjem sistemu tekmovanja.
 
2.   KRITERIJI

Kriteriji, ki so potrebni, temeljijo na balinarski infrastrukturi - dvoranah, katerih število se je krepko povečalo in bi se moralo še povečevati, ob sprejetju takega sistema tekmovanja kot ga predlagamo, pa je povečanje števila balinarskih dvoran zanesljiva stvar.
Kot smo omenili, kriterij za igranje na najvišjem nivoju v športnem balinanju pri nas bi bila v prvi vrsti dvorana, lastna ali v najemu, vsekakor pa dvorana, ki zadostuje postavljenim zahtevam po pravilniku BZS. Hkrati bi bil to edini kriterij za moštva, ki bi želela v takem tekmovanju nastopati.
Ob dosedanjem številu dvoran in bodočih, ki se bodo v zelo kratkem času zgradila, lahko v prvi fazi računamo na vsaj dvanajst moštev, ki bi v taki ligi nastopila, kmalu pa se bi število povečalo na 16 in več. Zato je potrebno pripraviti prilagodljiv sistem tekmovanja, ki bi omogočal pristop novih moštev. Po zgledu na ameriških lig, kjer so pogoj tudi denarni vložki pri vseh športih – hokej, košarka, ameriški nogomet, ... – ne bi iz take lige nihče izpadel, le pridružili bi se nam tisti, ki bi zadovoljili minimalnim kriterijem v pogledu dvorane, v najemu ali z izgradnjo nove. Balinarska zveza sama bi s tem le pridobivala, saj bi bila ''bogatejša'' za več infrastrukture.
Igralsko bi res mogoče v začetku nekaj klubov izstopalo v pozitivno nekaj pa tudi v negativno smer, vendar bi se zadeve z leti lahko popravile, saj bi slabše ekipe igrale z boljšimi in bi lahko zelo napredovale, več klubov pomeni tudi večjo možnost več igralcem tekmovati na najvišjem nivoju, hkrati pa odstranimo pritisk obstanka in s tem omogočimo sproščeno nastopanje in možnost uvajanja mladih tekmovalcev, brez imperativa zmage. Dolgoročno bi s tem pridobili veliko dobrih mladih igralcev, saj bi klubi lahko delali na dolgi rok, brez obremenitve z izpadom iz lige. Če se vrnem na ameriški zgled. Primer našega Anžeta Kopitarja nam je najbližji. Postavljen je terminski plan, v kolikem času naj bi se moštvo uvrstilo v končnico, brez obremenitve gradijo ekipo, ki bo enkrat sposobna priti v končnico tekmovanja in še dlje.

3.   SISTEM

V začetni ali prehodni fazi bi moral biti sistem prilagodljiv, tako da bi lahko sprejemali nove člane in v kolikor bi se tako izkazalo, bi lahko tako ostalo tudi v bodoče ali pa se sčasoma transformiralo v dve kakovostni ligi. Po našem mnenju in iz izkušenj povezanih s tem, je primeren sistem takšen, kot se je v letu 2008 igral v ženskih državnih ligah, torej več lig, ki v rednem delu igrajo klasičen ligaški sistem, v nadaljevanju pa nazkrižno razigravanje po sistemu 1-8, 2-7 ... na dve zmagi na izpadanje do finala. Zadeva je enaka Ligi prvakov v nogometu!
RAZIGRAVANJE
V razigravanju sodelujejo vsa moštva po sistemu:

1V-8Z, 2V-7Z, 3V-6Z, 4V-5Z, 1Z-8V, 2Z-7V, 3Z-6V in 4Z-5V

Ali pa:
sedmi in osmi nimata pravice nadaljnega tekmovanja, prvi in drugi prvo tekmo počivata (bonus za uvrstitev na vrh) in čakata nasprotnika, ki ga dobita iz naslednjih tekem (3Z-6V, 4Z-5V, 5Z-4V, 6Z-3V). Tako bi iz teh tekem dobil 4 ekipe + 4 ki čakajo nanje


Z razigravanjem nadaljujemo po v naprej določeni shemi, višje rangirani iz rednega dela ima prednost igrišča morebitni tretji tekmi.
V primeru večjega števila moštev se uvede dodatne skupine, na primer SEVER in JUG, v naprej se določi križanje skupin in vsa ostala potrebna merila.
 
Omenjeni sistem se je v prvem letu tekmovanja v ženski državni ligi pokazal kot odlična rešitev, tekmovalke so bile zelo zadovoljne s sistemom, hkrati pa je krepko skrajšal potovanja (kolikor je to v Sloveniji sploh možno) skratka, izredna popestritev in posodobitev dosedanjega sistema tekmovanja v državnih ligah.
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #98 dne:: 17.marec 2010ob 08:16 »Od 7.3. pa do danes nihče, prav nihče ni niti pokomentiral ponovno objavljeni predlog tekmovanja, kaj šele, da bi dodal svoja razmišljanja?Huh
Vse skupaj, od 5.3, pa je komentar podal le ''balinko'' !

Tako se je potrdilo dejstvo, da jih je v Sloveniji veliko, ki znajo v nič dajat neko delo, bolj malo pa je takih, ki bi vsaj sodelovali, če že sami nič ne naredijo.
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #99 dne:: 24.marec 2010ob 01:51 »

Miha, definitivno razmišljaš v pravi smeri, ker vrhunsko balinanje se mora od rekreativnega ločiti še bolj kot je sedaj. Kdor ima pogoje in denar se ga naj gre, ostali žal ne. Pri vseh športih je tako, le pri nas bi hoteli imeti vse skupaj.
Po moje bi bil sistem z dvema ligama kar primeren. Nekje 2×po 6 ali 8 ekip in razigravanje za prvaka ter obstanek. Zgornja meja je 20 krogov, več bi bilo že vprašljivo, ker bi bilo težko izvedljivo predvsem časovno, kajti vmes so še državna prvenstva, pa mednarodna tekmovanja,...
Če malo pogledamo trenutno situacijo si še nekaj ekip želi igrato to ligo. Liga z 2×6 ekipami bi bila izvedljiva že sedaj, mogoče celo z osmimi.
Da bi pa igrali kar enotno ligo po vzoru ameriških, pa verjetno ne bi šlo, ker oni ligo predvsem tržijo v komercialne namene, šele potem jo igrajo, saj zato pa pravijo igralci, da se tekme začnejo igrati šele v play-offu. Pri balinanju pa si ne predstavljam kako bi jo komercialno tržili na našem majhnem prostoru.
Bi bilo pa obvezno treba malo kopirati Francoze glede tepihov. Menim, da bi morala najvišja liga vsebovati dva hitrostna in precizna.
Lahko bi pa dodali še dodatno zahtevo glede števila mladih igralcev, kot imajo to že v nekaterih ekipnih športih v državnih prvenstvih.
Za konec pa še tole: še vedno zelo željno čakam na kazensko ovadbo osebe, katera se je v tem stavku prepoznala. Ker ni bila zadovoljna z mojim pisanjem na tem forumu, mi je javno na izredni seji naše območne zveze to povedala. WTF, zakaj so pa forumi? Eni pa res mislijo, da so Boga prijeli za jajca. V mojih postih ni nobenih laži, za razliko od njega, kateri je tudi uradne dokumente malo priredil po svoje in nam vsem ostalim tam s tem solil pamet kako ima vse OK. Pa ima laž na srečo kratke noge in velika usta ter se je kmalu ujel. Z nekaj dnevno zamudo, pa vendarle. Ga že vidim kako bo spet izbuljil svoje oči, ko bo videl kaj spet Jež piše. WTF, that's life!
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #100 dne:: 24.marec 2010ob 07:32 »

Bogdan, zgled ameriških lig je bil mišljen kot izponjevanje ustreznih pogojev, ki os v NHL, NBA ,... denarni vložki, pri nas pa bi bilo to ustrezni pogoji za tekmovanje!
Vsekakor dve hitrostno in natančni saj konec koncev je o temu že padel predlog na združenju superligašev!
LP
Prijavljen
Frenk
član
**
Objave: 51


Ogled Profila Email
« Odgovori #101 dne:: 24.marec 2010ob 07:52 »

No, če se še jaz malo vključim, medtem ko prebiram vaša razmišljanja. Predvsem v eni stvari se res strinjam z vami. Če želimo dejansko vključiti mlade igralce oz. pomladiti igralski kader, bi morali na vsak način doseči, da imajo vsaj ekipe super lige in 1. Lige obvezno piramido, se pravi ekipo dečkov in mladincev. Pa brez pogojev. Če je cilj napredovanje, je potrebno o tem vnaprej razmišljati tudi v tej smeri.

Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #102 dne:: 24.marec 2010ob 09:35 »Se v celoti strinjam, seveda kot dodatek našim dosedanjim razmišljanjem!


Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #103 dne:: 24.marec 2010ob 09:47 »

Frenk piramida je bila zapisana, upam, da bodo pravila veljala vedno za vse, čeprav se znajo ponovno prirejati, ampak premika se pa le v tej smeri.
Miha, da bosta 2 laufanja upam, da bo sprejeto, ker to je edino pravilno. Edini panogi sta laufanje, kjer lahko rečemo šport v pravem pomenu besede. Lahko bi mlade vključili, kot sem že prej dejal, podobno kot je v marsikaterem ekipnem športu na državnem nivoju. Trenutne situacije točno ne poznam, vem pa, da je bilo ne dolgo nazaj obvezno imeti v moštvu določeno število igralcev pod 23 let, da si sploh lahko igral. Tudi v balinanju, če bi uvedli 2 ali pa celo 3 hitrostne kot Francozi, bi lahko naredili nekaj v tej smeri. Recimo, da mora v ekipi en mladinec obvezno tečt. Na prvi pogled izgleda zadeva mogoče malo čudna, ampak po drugi strani, bi imeli v ligi vsako leto vsaj toliko mladincev kot bi bilo ekip, pa še tekaško bi napredovali. Saj mladinci se najlažje uvrstijo v ekipo preko laufanja. Za ligo najvišjega ranga ne bi smel biti to prevelik problem, saj mora imeti piramidno shemo.
Miha ne vem, če ste kaj govorili o spremembi iger, ker mislim, da dvakratno igranje enakih iger (klasičnih) ni prava zadeva. Enkrat klasične igre (3, 2 in 2×1), potem tepihi (2h, 2p, 1š), na koncu pa tako kot včasih 4 krogi. Ta sistem je sigurno boljši za napredek kot pa dve trojki. 26točk skupaj, še vedno mnogo manj kot Francozi.
To vse govorimo v ligi najvišjega ranga.
Prijavljen
Balinc
pridruženi član
*
Objave: 40


Ogled Profila Email
« Odgovori #104 dne:: 14.junij 2010ob 11:36 »

Po skoraj koncu prvega dela lige,
sta tako ekipi Mlinar Padne kot Žiri v zgornjem delu razpredelnice v 2 ligi zahod.
Pa ni veliko manjkalo, da bi samo ena ekipa lahko igrala letos v 2 ligi
Prijavljen
Strani: 1 ... 5 6 [7] 8
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!