Balinarska Zveza Slovenije
25.februar 2020ob 10:34 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: 1 [2] 3 4 ... 8
  Natisni  
avtor Tema: Državne lige 2010  (Prebrano 24598 krat)
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #15 dne:: 20.oktober 2009ob 07:11 »

Seveda se strinjam s tabo, v koledarju so datumi, ko naj bi se SUPER LIGA odigrala, ko pa se je korespondenčno ukinilo sklep skupščine BZS o prehodu na tekmovanje jesen zima smo enostavno "superligaši" padli v situacijo, ko se bi celi avgust pripravljali za štiri tekme, potem pa spet začeli novembra z pripravami za začetek nove lige, ki bo sedaj januarja. Res je tudi da smo se "superligaši" strinjali s prestavitvijo tekem na november iz tega razloga. Samo Zdravko, kaj je povod za to? Po koledarju je bilo vse lepo in prav in zato še enkrat, kaj je bil razlog in povod za to?
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #16 dne:: 20.oktober 2009ob 08:47 »

V letošnjem letu se je nabralo toliko "smeti", da že kar glava peče...
Večkrat sem bil po mailih v "navezi" z g. Butinarjem in sem ga "prepričeval" o določenih zadevah, ki potekajo v zelo napačni smeri. To so bili dolgi spisi, katere je g. Butinar upam, da v celoti prebral in vsaj malček razmislili o njih...
Dal mi je potrdilo, da so ideje in predlogi OK, vendar o tem odločajo drugi oz. niso v interesu "močnih". Moje mnenje pa je, da je treba že enkrat začeti poslušati ideje balinarjev in o njih konstruktivno razpravljati, ne pa samo gledati na lastne interese. Verjamem, da kdo kdaj prebere te strani...Na kratko bom še enkrat povedal, kaj zavira to našo igro:

- prvenstva posameznikov, parov,...v zimskem času. To spravlja superligaše v veliko prednost. Že tako so boljši, pa še v njihovem terminu se igra. Tu tiči razlog, da veliko nižjeligašev več noče na ta prvenstva in so območna tekmovanja zelo slabo udeležena
- prestavitev tekem. Toliko kot jih je bilo letos-apsurd. Moral bi biti izdan koledar in nobenih prestavitev, saj ekipa ni samo 7 igralcev
- BZS bi morala spremljati delo v OBZ in ne dopuščati samovolje posameznih veljakov. Nepravilnosti drastično sankcionirati. Sedaj se veliko miži na eno oko.
- same klasične igre bi se morale skrajšati recimo kot v krogu na 8 obratov. Veliko ljudi nebalinarjev, ki je kdaj videlo tekme, je bilo mnenja, da so zadeve preveč vlečejo (4 ure!), razen "tepihov". Tako bi se tekme zelo skrajšale in bile bi bolj dinamične saj časa za popravo ne bi bilo veliko
- sodniki. Vsak pač ne more soditi. Listo prevetriti: slabe izločiti, dobre stimulirati (€)
- vse državne lige 8 moštev narediti na play off in play out (4 +4), ker sedaj prihaja do veliko dogovorov, ker ekipe po parih kolih izgubijo vse možnosti za prvaka, izpasti pa tudi ne morejo in za njih liga postane dolgočasna
- razkorak izločiti, ker samo razburja zaradi "kraje" v razdalji (V Maconu na SP ni bilo razkoraka, razen enga Hrvata, pa še ta je bil proti našim čist ko suza.
- mladinska lin pionirska liga obvezna in korektna
- lige odigrati obvezno v soboto popoldan oz. zvečer. Včasih se je igralo v soboto zjutraj in se je potem teklo ob 12. uri pri 30 in več stopinjah. Kdor ni tekel tako ne ve...

Evo na kratko.
Opozarjam pa ponovno, kot sem g. Butinarju večkrat omenil. Štajerska 2. liga vzhod; kaj bodo odgovorni naredili drugo leto (že letos je samo 6 moštev in je liga 2 mesca pa pol), če se slučajno kdo uvrsti naprej ali pa nekdo (kar je veliko verjetneje) odpove nadaljnemu igranju v tej ligi. Ali bo igralo potem 5 moštev oz. 8 kol? Mislim halo! Za državno ligo bi morali narediti kriterije, vsak kdor hoče res ne more igrati državno ligo. Zgodbice kako bo občina dala denar, če igraš kao državno ligo so pravljice...Če so se LOBZ in GOBZ hotele rešiti malo daljših prevozov...Ali pa nekdo hoče na vsak način igrati državno ligo...Je zelo napak!
« Zadnje urejanje: 20.oktober 2009ob 08:50 od Jež » Prijavljen
Jerry
veteran
******
Objave: 2425


POLOVIČNO ZNANJE JE ... NEVARNEJŠE OD NEZNANJA!!!


Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #17 dne:: 20.oktober 2009ob 09:48 »

Odgovor Jež-u.

OBZ Ljubljana je kot zadnja dala privolitev v širjenje lig.

Če hočemo kvaliteto v balinanju (ne pa množičnost klubov na državnem nivoju), bi bile v Sloveniji po mojem dovolj samo tri lige - ena prva in dve drugi.
Kot vsi vemo, dobri igralci zaradi lastnega napredka tako ali drugače odidejo v boljše klube! Kaj stoji za vsem tem pa je že druga zgodba?!
Prijavljen

POLOVIČNO ZNANJE JE NEVARNEJŠE
Frenk
član
**
Objave: 51


Ogled Profila Email
« Odgovori #18 dne:: 20.oktober 2009ob 11:20 »

Današnji prispevek g. Ježa o državnih ligah mi je zelo všeč, v vsem se strinjam. Upam, da bodo predvsem odgovorni to tudi prebrali in morebiti tudi kaj ukrenili v tej smeri. Bravo!
Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 607


Ogled Profila Email
« Odgovori #19 dne:: 20.oktober 2009ob 12:08 »

Odgovor g. Ježu ( mislim da v Velenje )!

Dam ti skoraj vse prav kar si napisal, razen tiste tvoje pripombe o t.i. pravljici. Vidiš, ta pravljica se nam dogaja vsako leto, za razliko od premnogih državnih ligašev, ki životarijo. Imamo pač to srečo, da izhajamo iz majhne občine, kjer ni ravno na pretek drugega športa in imamo njeno podporo pri organizaciji tudi kakšnega državnega prvenstva. Igramo sicer v območni ligi z vedno prisotno željo po igranju v državni ligi ( celo 1 x nam je uspelo) in to sem med vrsticami hotel povedati. Nekateri imajo pač ta privilegij, da jih na BZS skoraj na kolenih prosijo za nastop v 2 ligi ( kvaliteta je res vprašljiva) in se seveda čez celo leto nato zmišljajo enkrat da bodo, enkrat pa da NE bodo igrali v drugi ligi. Drugi imajo tudi ta privilegij, da iz lige 4 ( beri ŠTIRIH ) ekip, brez dodatnih kvalifikacij napredujejo v 2.ligo za razliko od Vzhoda, kjer nastane skoraj ,,mesarsko klanje,, osmih ekip iz kar šestih območnih zvez, za 2 ali celo 1 prosto mesto ( pa še to bodo zvedeli konec novembra). Kljub temu, da je to že izpeta tema večkrat, sem prepričan, da se bo kot mnogokrat do sedaj končala tako kot se vsako leto. Še enkrat tisti rek: Psi lajajo, karavana gre dalje!!!! Bodi zadosti, superliga je pred vrati in to je najbolj važno. Vse ostalo je itak izguba časa.

G. Jež!

Nisem ravno prepričan, da je g.Butinar pravi naslov za reševanje teh zadev. Zdi se mi, da si zgrešil naslovnika.
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #20 dne:: 20.oktober 2009ob 13:21 »

Res imate potem veliko srečo, če vam občina stoji ob strani pri balinanju. Ker kolikor jaz vem, se dobi občinskega denarja na letni ravni tako malo, da dejansko ni omembe vredno in tudi ne pripomore za igranje na državni ravni.
Glede tistih 4 ekip oba veva kako in kaj. Če bi hotele, bi lahko šle vse 4 noter. No, ena že letos ni hotela, ostale tri pač so. Bomo videli drugo leto.

Glede g. Butinarja.Vem, da ni bil in ni pravi naslov za reševanje vsesplošne problematike. Vendar, ker je tajnik in ima vsem znan naslov, je bil pač pri roki za včasih tudi preveč "čustvenih izlivov" na to problematiko. Pa tudi tajnik bi lahko kdaj kje kaj rekel. Če se ga upošteva, to je pa druga zgodba.
Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 607


Ogled Profila Email
« Odgovori #21 dne:: 20.oktober 2009ob 14:01 »

Bogdan!

Tajnik je že zdavnaj v zasluženi penziji. Kolikor vem, pa se g.Butinar - sekretar BZS,  vedno oglasi in to takrat kadar je za to potrebno. Je pa res, ko praviš, da je veliko vprašanje koliko ga kdo upošteva. Prepričan sem da če, bi bilo odvisno od njega bi ble zadeve že zdavnaj rešene na vsestranko zadovoljstvo. Pa na našo in vašo žalost, temu ni tako.
Pa še lep pozdrav v Šaleško dolino.
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #22 dne:: 17.november 2009ob 13:22 »

Ker je ravno tema "Državne lige 2010" me zanima, če je že sprejet sklep o spremembah igralnega sistema. Na to temo je bila debata nekaj mesecev nazaj, sedaj je pa vse poniknilo.
Prosil bi, če se lahko čimprej pove kakšen bo sistem igranja. Bilo je govora o drastičnih spremembah oziroma posnemanju Italijanov.
Prijavljen
Willy
balinarski navdušenec
***
Objave: 168Ogled Profila Email
« Odgovori #23 dne:: 17.november 2009ob 18:08 »

bravo jež..... res bi bil že skrajni čas, da se razjasni kaj in kako bo.......
Prijavljen

willy
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #24 dne:: 23.november 2009ob 09:22 »

4. Poenotenje tekmovanja v Superligi in I.državni ligi
V razpravo po OBZ se posreduje predlog za uvedbo novega sistema tekmovalnih disciplin v
državnih ligah 2010 oz. 2011:
Tekmovanje v Superligi in I. državni ligi bi obsegalo naslednje discipline:
1). 1 X štafeta - zbijata obe ekipi hkrati ( 20 minut )
2). 2 X natančno zbijanje na 4. igrišču - nastopajo 4. igralci (50 minut )
istočasno z natančnim zbijanjem bi na 1. igrišču potekala tudi igra v krog. Na predlog
delovne skupine se prouči tudi možnost igranja 2. krogov, na igriščih 1 in 2.
3). 1 X hitrostno zbijanje - zbijata igralca obeh ekip hkrati ( 20 minut )
4). Istočasno: 1X trojka, 1 X dvojica, 2X posamezno klasično ( 100 minut)
Po tem predlogu bi se igralo 9 ali 10 iger (18 oz. 20 možnih točk). Skupen igralni čas bi trajal
maksimalno 190 minut.
Tekmovanje v II. državnih ligah naj bi od leta 2010 dalje, potekalo v naslednjih
disciplinah:
1). 1 X štafeta
2). 1 X natančno zbijanje
3). 1 X hitrostno zbijanje
4). Istočasno: 1 X trojka, 1 X dvojica, 1 X posamezno klasično in 2 X igra v krog
Izvršni odbor je zavzel stališče, da se tekmovanje v enotni Superligi in enotni I.ligi poenoti,
tako kar se tiče tekmovalnih disciplin kot tudi števila nastopajočih ekip.
Vsak igralec bi še naprej lahko na posamezni tekmi igral največ tri igre.
SKLEP: Predlog za uvedbo novih kombinacij iger v super in I. ligi, ter zmanjšanja
števila iger v II. ligi, se posreduje v razpravo.


Ker mi od zadnjič, ko sem spraševal kako in kaj bo drugo leto glede posameznih iger, ni še nihče od ljudi, ki so blizu "korita" odgovoril, se tokrat obračan na g. Butinarja, da prosim pove ali je bil predlog sprejet. Sem prebral vse zapisnike, pa nikjer ne najdem odgovora.
Za odgovor se že v naprej zahvaljujem.
Prijavljen
Dzize
član
**
Objave: 69


Ogled Profila Email
« Odgovori #25 dne:: 23.november 2009ob 10:22 »

Pa saj je še veliko časa. Liga se začne šele drugo leto, pa pustimo, da je vmes še ogromno praznikov.

Zdej pa resno. Nova liga se začne čez 45 dni in ne vemo kakšne igralce potrebujemo v ekipi, ker bo lahko sistem igranja čisto drugačen (čeprav mislim, da bo vse ostalo tako kot je, ker bo zmanjkalo časa), ko bomo to izvedeli pa bomo imeli cel teden za uigravanje ekipe....
Če bo sprejet nov sistem, bo naenkrat v ekipi manjkal še nekdo, ki zna igrati krog (istočasno 2 x natančno in 2 kroga, kar pomeni 4 kompletne igralce istočasno, kar dosedaj ni bilo.

Ampak časa je še na pretek. Bomo že.....
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #26 dne:: 23.november 2009ob 11:01 »

Pa saj je še veliko časa. Liga se začne šele drugo leto, pa pustimo, da je vmes še ogromno praznikov.

Zdej pa resno. Nova liga se začne čez 45 dni in ne vemo kakšne igralce potrebujemo v ekipi, ker bo lahko sistem igranja čisto drugačen (čeprav mislim, da bo vse ostalo tako kot je, ker bo zmanjkalo časa), ko bomo to izvedeli pa bomo imeli cel teden za uigravanje ekipe....
Če bo sprejet nov sistem, bo naenkrat v ekipi manjkal še nekdo, ki zna igrati krog (istočasno 2 x natančno in 2 kroga, kar pomeni 4 kompletne igralce istočasno, kar dosedaj ni bilo.

Ampak časa je še na pretek. Bomo že.....


Točno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Angry
Prijavljen
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #27 dne:: 23.november 2009ob 13:47 »

Iz Zapisnikov 3. in 4.seje IOBZS ( oba sta objavljena na spletni strani BZS - pod Zapisniki ), je razvidno da je bil predlog nove kombinacije iger, poslan v javno razpravo, državnim ligašem.
Konkretno na predlog za spremembe kombinacij iger v državnih ligah, ni bilo odziva, zato IO BZS o njih od 5. seje dalje, tudi ni več razpravljal, niti odločal. TOREJ OSTANE STARI SISTEM KOMBINACIJ IGER ( 22 točk)
Iz sestanka Združenja članov superlige z dne 23.10.2009 je razvidno, da so sprejeli predlog, da sistem iger ostane tak kot je. (v klasičnih igrah naj bi se steze za posamezne discipline žrebale).

Tekmovalna komisija je opravila sestanek s predstavniki 2. državnih lig na vzhodu ( center in sever ).
Tudi na teh sestankih je bila sprejeta enotna odločitev, da se vletu 2010 igra po starem. kar se tiče sistema kombinacij iger. ( predlagali so skrajšanje igralnega časa v klasičnih igrah iz 90 na 75 minut )
Na obeh sestankih z drugoligaši, je bila tudi sprejeta odločitev, da se obe 2. ligi na vzhodu igrajo ob petkih ( center ob 17.30, sever ob 17. uri ).

Sestanka s 1. ligaši še ni bilo, toda glede na sprejete predloge supeligašev in drugoligašev (vzhod), mora biti jasno, da se bo tudi v 1. državnih ligah , v letu 2010 igralo po "starem sistemu kombinacij iger ).

Prijavljen

BZS
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #28 dne:: 23.november 2009ob 14:12 »

Hvala g. Butinar.

Drugače pa moram reči samo, bolj pazil na besede - fuj in fej. Kdo je lahko bil takšen "pametnjakovič", da si je končno drugo ligo nastavil ali izsilil na delovni dan popoldan. Bom še malo bolj predrzen in bom rekel, da je v drugi ligi vzhod velika večina igralcev že v "penzionu". Tisti nimajo časa, ker morajo iti v soboto gledat prvo ligo ali pa gredo na piknik in to je glavni razlog za petkove tekme. Kaj pa mi, ki hodimo v službe? Pa tisti, ki hodijo izmensko, pa tisti, ki imajo službo do petih popoldan? Zdaj bodo pa dajali skoraj ves letni dopust za balinanje, ki ga igrajo ljubiteljsko. Že leta se to našo balinanje slabša v vseh pogledih, sedaj, ko se je izsilila druga liga na dejansko občinsko ligo, sedaj pa še petek popoldan, je pa verjamem še zadnji udarec v krsto, katera je že v delavnici, samo "kupca" še čaka. Tisto malo, ko je še ostalo aktivnih dobrih mlajših igralcev, se bo sedaj temu skoraj sigurno odpovedalo. Ja kdo bo pa dajal vsak teden dopust za tekmo.

IDIOTI ZAGAMANI! Oprostite izrazu, toda še predober je za tiste, ki so to izglasovali...

Umiranje, kar še ni, na obroke sledi do čistega konca oziroma balinanje v SLO se vrača 50 let nazaj. Potem pa še naj kdo reče, da ni mladih v balinanju.

Pač spet se je pokazalo, da ni pomembna prihodnost in kvaliteta, le zakon moči še velja. Mislim druga liga zahod nič, na vzhodu pa toliko revolucije! Le komu na čast?!
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #29 dne:: 23.november 2009ob 14:29 »

Mogoče je pa na vzhodu v drugi ligi večina igralcev profesionalcev!? Angry

Včasih je bila v Zabavniku ena stran "Saj ni res pa je" in ta stvar bi definitivno spadalo v to rubriko.

Saj človek ne more verjet! Pa sploh kdo tam na vrhu kaj razmišlja?

Komaj se vzdržujem kletvic, ki mi gredo po glavi...


Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4 ... 8
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!