Balinarska Zveza Slovenije
25.februar 2020ob 09:48 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1] 2 3 ... 8
  Natisni  
avtor Tema: Državne lige 2010  (Prebrano 24595 krat)
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« dne:: 15.oktober 2009ob 19:28 »

SESTAVA DRŽAVNIH LIG 2010

Pravico nastopa v posameznih državnih ligah so si zagotovile ekipe, s svojimi uvrstitvami v letu 2009, oziroma s kvalifikacijami v 2. državni ligi zahod.
Vsi potencialni kandidati za nastop v državnih ligah 2009, morajo svoj nastop potrditi do 2.novembra 2009.

SUPERLIGA 2010:  KRIM STIKING, LOKATEKS TRATA, PLANINA RIBNIKAR AS, ZABIČE, LUKA KOPER, RADOVLJICA ALPETOUR in dve od naslednjih treh ekip: ( HRAST, POSTOJNA, ZARJA BALINČEK ).
Odločitev o selitvi ene od treh naštetih ekip v I. državno ligo bo znana, najkasneje  po zadnjem krogu superlige 28. novembra.

I.LIGA VZHOD 2010: BISTRICA, EIS BUDNIČAR, ČIRČE VAN DEN, SLOGA, BRDO, GIC GRADNJE ROGAŠKA, CENTER KRANJ IN ( LESCE ali ZARJA BALINČEK ), odvisno od uvrstitve ZARJE BALINČEK, v superligi 2009.

I. LIGA ZAHOD 2010: SKALA, DRAGOMER GUT&PET, KOLEKTOR IDRIJA, PLANINA PETRIČ, LUCIJA, KOŠANA, TRTA SVETI ANTON in ( ANTENA PORTOROŽ ali HRAST ALI POSTOJNA ), odvisno od uvrstitve v superligi 2009.

II.LIGA VZHOD - zahod 2010 : TRŽIČ, MENGEŠ RAKOLL, SVOBODA, ROGOVILA TELE TV, LOKA 1000, ŠIŠKA, BREZJE, SODČEK ( v primeru izpada Zarje Balinček iz Superlige, bi v 2. ligi ostale Lesce, zato bi v tem primeru, za 8. mesto v 2. ligi razigravale 2. uvrščeni ekipi OBZ Gorenjske - Loka 1000 in OBZ Ljubljane - Brezje ).

II. LIGA VZHOD - sever 2010 - MARIBOR - SALEŠKA: VOLIČINA, VELENJE PREMOGOVNIK, BULDOG TRBOVLJE, ANGEL BESEDNJAK, HOČE, TEZNO CIMOS.

II.LIGA ZAHOD 2010: ILIRSKA BISTRICA, TITA NOVA GORICA, MODRI VAL, JADRAN HRPELJE KOZINA, CERKNIŠKO JEZERO, ORLEK JAVOR in zmagovalca iz kvalifikacij; ŽIRI in MLINAR PADNA.(ali samo zmagovalec iz med ŽIROV in MLINAR PADNE, če bi iz superlige izpadla Postojna ali Hrast, ker bi v tem primeru v 2.ligi ostala Antena Portorož ).

Seznam državnih ligašev, bo dokončen, ko bo udeležba potrjena s strani klubov, ki so si pridobili pravico nastopa v letu 2010.
« Zadnje urejanje: 29.oktober 2009ob 19:59 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
11115
ekspert
*****
Objave: 607


Ogled Profila Email
« Odgovori #1 dne:: 16.oktober 2009ob 07:24 »

Pa še moj predlog! BZS bi morala razmislit o ustanovitvi še 1 druge lige Zahod in bi se s tem izognili ,, krivičnim,  kvalifikacijam. Prepričan sem namreč, da bi vseh teh nastopajočih 8 klubov v letošnjih kvalifikacijah z veseljem igralo 2.ligo, tako se pa lahko zgodi, da bo odpadlo kar njih 7 ( če iz superlige izpade Hrast ali Postojna). Napredovanje iz teh novonastalih drugih lig pa bi moralo biti rešeno tako, da bi 4 zmagovalci pač odigrali za napredovanje v 1.ligo še medsebojni tekmi. Je pa to seveda mogoče realizirat zgolj na podlagi razumevanja za to odgovornih ( brez ozkega gledanja samo na lastne interese) in pa seveda ob dejstvu, da se seveda ne najde ponovno nekdo z zadost velikim vplivom na BZS in vse pregovori v nasprotno odločitev. Osebno poznam še vsaj 1 klub iz NOBZ, ki bi TAKOJ, kjer koli pristopil k igranju 2.lige, vendar je glede na obstoječi sistem ( strogo upoštevanje sistema ZAHOD-VZHOD) to žal trenutno nemogoče. ( več državnih ligašev = več sredstev v blagajni BZS ).
Prijavljen
Jerry
veteran
******
Objave: 2425


POLOVIČNO ZNANJE JE ... NEVARNEJŠE OD NEZNANJA!!!


Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #2 dne:: 16.oktober 2009ob 07:54 »

Miran - ne razumem, zakaj BZS ne bi dovolila na ZAHODU dve ligi, tako kot je dovolila na VZHODU.
Morda pa območne zveze (na ZAHODU) niso bile zato?
Na VZHODU je bil sestanek na to temo in tako sta nastali dve drugi ligi!
Malo se pozanimaj ?!
Prijavljen

POLOVIČNO ZNANJE JE NEVARNEJŠE
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #3 dne:: 16.oktober 2009ob 08:00 »

V prvi vrsti Mirči, če "zahod" sprejme dve ligi ni nobenega problema speljati tvojega predloga ki je meni vsekakor zanimiv, saj lahko le pozdravimo, da si toliko klubov želi sodelovati v državnih ligah. Podoben predlog je padel že na sejah delovne komisije, ko smo pripravljali tisti fenomenalni prehod super lige na nov sistem ki je bil potem "izbrisan" po dopisovanju, in je bil edina ovira "zahod", ki baje ne odstopa od enotne druge ligez desetimi klubi. Tako nam je bilo vsaj predočeno s strani predstavnika z zahoda Slovenije.
Meni osebno je nekaj normalnega , da se uporabi piramidni sistem se pravi 4 druge lige, 2 prvi ligi in super liga in napredujejo zmagovalci vseh lig v lige višje. vendar glede na to, da bi priporočljivo imeli največ osem ekip v vsaki ligi (konkretno zmanjšanje tekmovnaj v ligah in s tem pridobimo štiri vikende za druga državna tekmovanja in ne na koncu ukinitev NON - STOP tekmovanja ne glede na mednarodna tekmovanja in praznike) bi morala zmagovalca skupin na vzhodu med sabo določiit tistega ki bo napredoval v prvo ligo vzhod, ravno tako zmagovalca zahodnih skupin med seboj za napredovanje v prvo ligo zahod. Zmagovalca prvih lig pa za uvrstitev v super ligo. Ko bodo to sprejeli na ZAHODU ni nobene ovire , saj je sistem že bil pripravljen in čaka!!!!
Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 607


Ogled Profila Email
« Odgovori #4 dne:: 16.oktober 2009ob 09:04 »

Kolkr so meni poznane informacije, so bili ravno predstavniki t.i. ZAHODA PROTI ustanovitvi dveh 2.lig ZAHOD ( imena in  priimke teh ,,strokovnjakov,, poznamo vsi ). Bili so celo PROTI ustanovitvi dveh VZHODNIH lig, čeprav njihovi klubi tam ne nastopajo. Poleg tega kar sem napisal hočem povedati še to, da se mi zdi krivično do vseh klubov nastopajočih v kvalifikacijah še posebej zato, ker je situacija na VZHODU popolnoma drugačna. Tam se je že dogajalo, da klub, ki si je pridobil pravico napredovanja, le-tega ni hotel storiti kar nekaj let. Kolikor pa vem tudi letos, predstavnik vsaj ene območne zveze NOČE napredovat. Kvalifikacije pa so na Vzhodu zato preprosto nepotrebne! Kako in na kakšen način se bo ena izmed novih lig na Vzhodu popolnila pa mi ni jasno. Imam predlog: odgovorni na BZS naj ponudijo nastopanje v tej ligi kateremu klubu iz NOBZ, kljub nastalim večjim stroškom recimo. Skoraj 100% sem, da bi se klub našel, samo vprašat jih je treba.
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #5 dne:: 16.oktober 2009ob 10:51 »

Miran govoriva isto, predstavniki ZAHODA so nam tako predočili stvari.

Kar pa se tiče NOBZ pa ne bi ibl omogoče nič napačno, če bi v celoti pripadala t.i. vzhodu
oziroma eni od dveh vzhodnih drugih lig

v premislek!
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #6 dne:: 19.oktober 2009ob 07:45 »

Kar pa se tiče NOBZ pa ne bi ibl omogoče nič napačno, če bi v celoti pripadala t.i. vzhodu
oziroma eni od dveh vzhodnih drugih lig


Bravo Mixa. To bi bila še najboljša stvar, kajti Notranjci imajo željo po igri v 2. ligi, Štajerska pa je komaj skupaj zbrala 6 moštev. Kvaliteta je tudi zelo nizka (lahko pogledamo statistiko in nam bo vse jasno), ni mladih igralcev, razen zelo redkih izjem. Zato tudi nekatera moštva niso bila za to ligo, kajti izgubil se bo stik z LJ in Gorenjsko, kar je še edino držalo pokonci boljše klube. Na koncu se je liga le "izsililila" , ker so pač eni tako želeli (po mojih informacijah so bili za v vseh zvezah določeni ljudje, ki imajo moč svoje doseči) in zdaj je kar je. Je pa vprašanje kaj bo čez leto, dve. Bodo še vsa moštva imela interes igrati to ligo, kajti razen naziva državna liga, ne prinaša ničesar razen izgubo €. Če pogledamo koliko km je od Trbovelj do Voličine; skoraj pol SLO. Se pravi, da bo vožnje še vedno veliko za Štajerce. Boljše bi bilo igrati še naprej v enotni ligi vzhod, pa makar si na repu lestvice, ker sedanja liga bo pač takšna kot bo. Notranjci bi res lahko vskočili in tako nekako rešili to nesrečno ligo. Tudi 6 moštev pomeni, da bo liga trajala 2 meseca in pol, kar je občutno premalo, da bi se resno treniralo.
Mogoče je še čas, če so Notranjci zainteresirani...Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 607


Ogled Profila Email
« Odgovori #7 dne:: 19.oktober 2009ob 09:02 »

G.Jež.

V NOBZ sta zato zainteresirani 2 do 3 ekipe in nič več. Sicer pa sem 100% da interesa po celotnem prestopu NOBZ na Vzhod ni in ga ne bo, če ne drugega pa zaradi tega, ker nastopata v 1 državni ligi 2 STABILNA prvoligaša in v drugi ligi še 1 ekipa. Vse to popolnoma zmeša celo situacijo. Govoril sem samo o KRIVIČNIH kvalifikacijah za vseh 8 nastopajočih klubov. Absurdna je situacija, ko še danes ekipi ŽIROV in MLINARJA nista in ne bosta do konca novembra 2009 sigurni ali bosta nastopali v drugi ligi. Vendar to na BZS ne zanima nikogar ( razen častnih izjem, ki pa nimajo moči to spreminjat). Kar se pa tiče tiste vaše teorije o velikem vprašanju kaj pridobiš z igranjem n državni ligi imam pa jaz nasprotno teorijo. Za manjše klube (kot je npr. moj in kot tak seveda za gospode na položajih nepomemben) lahko to pomeni več dotacij od občine. Moj klub je pri tem vsako leto prikrajšan za lep kupček evričev, saj občina nakazuje sredstva zgolj na podlagi ranga športnih tekmovanj in če imaš seveda SREČO, lahko organiziraš kakšno državno prvestvo in je za to organizacijo spet cash. Vedeti pa morate, da ta forum prebirajo zgolj navadni balinarji, odogovorni za rešitev eventuelnega problema pa sigurno ne.
Prijavljen
11115
ekspert
*****
Objave: 607


Ogled Profila Email
« Odgovori #8 dne:: 19.oktober 2009ob 09:19 »

Pa še to: zaradi zgoraj navedenih razlogov ter neživljenske situacije okoli pregostega sita, ki se mu lahko rečejo tudi kvalifikacije, smo napovedali izstop iz NOBZ. Tu smo nastopali kar nekaj dolgih let, imeli nekaj za nas velikih uspehov (tudi nastop n 2. ligi), sedaj pa ugotovili, da pač to ne pelje nikamor več. Zaprosili bomo za sprejem v Dolenjsko območno balinarsko zvezo in pač tam nastopali ( upam, da uspešno). Je pa tudi res, da so se na sobotni tekmi proti Mlinarju pripetile nekatere zadeve, ki so nam odprle po dolgem razmisleku, oči in je bil sklep vseh igralcev, da na povratno tekmo na Primorsko enostavno ne gremo več. Prestavljeno tekmo v dvorano Šiška smo ZASLUŽENO izgubili in je potrebno še enkrat čestitati ekipi Mlinarja za uspeh. Lahko bi pa bilo tudi drugače. Seveda pa bi morali biti zato podani ustrezni pogoji. pa žal niso bili. Nekomu je uspelo celotno ekipo toliko zrevoltirati, da smo bili na igrišču kot s kropom politi cucki. V vsaki slabi stvari je tudi nekaj dobrega in če ne drugega smo prvi klub v Samostojni Sloveniji, ki je moral ,,domačo,, tekmo zaradi 1 stopinje premalo (v senci) odigrati na tujem igrišču.  Upam, da se bo ta zadeva prijela in se bodo predpisi spoštovali tudi pri drugih klubih. Osebno tega nisem in ne bom verjel. Pustimo se presenetiti. Za konec še tole. Bravo ekipi Žirov za zmago in želim jim napredovanje v 2.ligo.
Prijavljen
Mali
veteran
******
Objave: 1006


Ogled Profila
« Odgovori #9 dne:: 19.oktober 2009ob 09:47 »

To kar je BZS uspelo narediti iz kvalifikacij za 2. ligo zahod je pa že za Nobelovo nagrado. Ekipe  morajo po celoletnem nastopanju v ligi opraviti še nastop v 2-3 krogih kvalifikacij. Ko pa še to uspešno naredijo, potem sledi še 2 mesečno čakanje, da vidijo, če bo potreben še en krog kvalifikacij. Mislim, da se je lažje uvrstit v nogometno Ligo prvakov, kot pa v 2. ligo zahod.

Zanimivo-Superligaši odigramo 14 kol lige, ekipa iz OBZ pa bo morala letos odigrati najmanj 20 tekem, če se bo hotela uvrstiti v 2. ligo. Huh Roll Eyes Shocked

In kar je še največji lapsus- kvalifikacije se igrajo v mesecu oktobru, ko je velika možnost slabega vremena, kar pomeni da mora ekipa po uspešno odigrani ligi odigrati ODLOČILNE kvalifikacijske tekme v neregularnih pogojih ( v večini primerov ) ali celo gostovati v dvoranah sosednjih klubov (kar pomeni na "nevtralnem" terenu").
Prijavljen
Matek
član
**
Objave: 80Ogled Profila Email
« Odgovori #10 dne:: 19.oktober 2009ob 13:31 »

to je živa sramota....da moraš čakat če uni izpade alpa uni drugi pa potem lahko napreduješ....pa da igraš tri kvalifikacijske tekme za napredovanje.....živa katastrofa je ta bzs...ta bzs ni resna živa komedija je....šalabajzerji!!!!
Prijavljen

Johny
11115
ekspert
*****
Objave: 607


Ogled Profila Email
« Odgovori #11 dne:: 19.oktober 2009ob 16:29 »

Odgovor Matku in Maliju:

ako bi ta forum bral in upošteval kdo od odgovornih, bi blo čist v redu. Vendar pa bo na žalost obveljal tist znan  slovenski pregovor: Psi lajajo, karavana gre dalje. Na žalost (nas malih klubov) redkih entuziastov v balinanju. Zato je pravzaprav kakršnokoli žaljenje BZS po moje neodgovorno in brezpredmetno ravnanje. Z malo širšo kampanjo je potrebno problem spraviti do vseh ljubioteljev balinanja in hkrati do pravih oseb, ki so zadolžene za razvoj slovenskega balinanja in kolikor poznam to situacijo je na Slovenskem balinarskem področju le-teh, OGROMNO!!!!!!! Pri nas pač na žalost velja tudi to, da imaš SVOJ klub v neki državni ligi in je ,,STABILEN PRVO ALI DRUGOLIGAŠ,, za ostale te pa ne zanima in če je le možnost vedno in ob vsaki priliki glasuješ proti kakršni koli razširitvi oziroma spreminjanju lig, ki lahko pomenijo od slabih razultatih izpad TVOJE ekipe. Seveda pa glasuješ ZA takrat, če tvoj KLUB čez noč postane PRVO ali DRUGOLIGAŠ in nevarnosti izpada ni.
Spet sem se razpisal po tem forumu in spet lahko po balinplacih pričakujem več ali manj zgražanje, češ kaj se pa grem in kaj se praskam tam kjer me ne srbi. Ampak to je že druga zgodba.
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #12 dne:: 19.oktober 2009ob 16:56 »

Nisem se imel namena oglašati. Wink Vendar vidim, da nekateri nekaj govorijte brez, da bi vedeli celotno ozadje.
Da ekipe Antene, Žirov in Mlanarja ter ekipe iz vshoda ne bodo vedele do konc novembra kje bodo igrale so krivi gospodje, ki igrajo v super ligi. Oni so sforsirali, da se drugi del super lige prične šele 7.11 in konča 28.11.2009. Po prvotnem sklepu IO BZS in na podlagi Tekmovalnega kolendarja za leto 2009 bi morale biti vse lige (tudi super) končane 13.septembra 2009. Da se je prvenstvo v drugih in prvi ligi končalo do tega datuma smo morali odigrati celo dvojna kola. Če bi se tega držali bi točno vedeli ali sta Mlinar in Žiri drugoligaša, ali je Antena prvo ligaš in enako na vshodu itd..
Na žalost  se nekaj dogovorimo in že čez noč to prespimo nato pa čez dan zopet nekaj novega izumimo in zadeve spremenimo.
"Upajmo, da po novem letu boljše bo !!! Shocked Huh
LP iz z burjo odete Obale
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #13 dne:: 19.oktober 2009ob 19:54 »

Tudi jaz nisem imel namena pisati, saj sem svoje stališče Miranu že razložil. Sicer ne vidim razloga, da NOBZ ne bi bila sestavni del VZHODA oziroma da bi popolnjevala druge lige vzhod, ampak če ima Mirči tako mišljenje le tega spoštujem. Če se bi poogvarjali argumentirano potem bi mu lahko razložil.
JAvil pa sme se zaradi zadnjega posta mojega prijatelja in pretežno somišljenika Zdravca ki ga poznam kot poštenega in delovnega človek - Zdravko vsaka čast za delo z mladino in posluh za pripombe - me je pa zmotil zgornji post in Zdravko OPROSTI:

TUKAJ PA SI BRCNU U TEMO, OZIROMA KOT  REČEMO NA KRIMU, ZGREŠU KOT CANKAR ŠTENGO!!!!!

Zadnji k iso za takšno stanje krivi so ravno po tvojih besedah "gospodje superligaši" saj so ravno ti gospodje sforsirali tak časovni zaključek tekmovanja kot si ga navedel  DA BI MORAL BITI, pa so ga delegati in ostalo vodstvo povozili in naredili skropucalo z vsemi ligami, kot ga imamo sedaj. Še več po predlogu "gospodov superligašev" se bi super liga končala že spomladi in bi sedajle že igrali novo prvenstvo!!!   (mimogrede , čemu služi naziv SUPER LIGA??? )
"gospodje superligaši" smo še enkrat vložili popravljeni predlog za igranje vseh državnih lig, ki nas bi uvrstil ob bok ostalim trem (CRO, I, FR,) in se vsak dan borimo da popravimo bedarijo, ki so (ste) jo zakuhali gospodje delegati z korespondenčno sejo in glasovanjem in anuliranjem sklepov najvišjega organa , skupščine BZS, v korist posameznikov, ki so zagovarjali skupno dobro, ko pa se jih je zadeva dotaknila osebno, oziroma njihovega kluba, pa so se skupni interesi pozabili.
Če koga še kaj zanima ..................................izvolite,  vprašajte, ...............vsekakor pa ne natolcovati še čez ljudi ki delajo, so pa bili "malček" zavedeni vendar v opozorilo tistim, ki so odgovorni za ta "malček":

HITRO SE UČIMO!!!!!!
Prijavljen
Zdravc
poslanec
****
Objave: 259


Ogled Profila Email
« Odgovori #14 dne:: 19.oktober 2009ob 20:16 »

Miha tudi tebi vsa čast za delo v balinanju.
Vendar na moje vprašanje oziroma trditev nisi odgovoril in tudi jaz nisem brcnil v temo ampak so argumenti z napisanimi datumi kdaj naj bi se lige 2009 končale. (poglej si kolendar 2009). Ne vem na čigav predlog so se datumi zadnjih kol v super ligi premaknili!!!.
Pa brez veze, da se napihujeva po forumu, si bova rajši povedala ob kavici. 

O tem kar pa ti pišeš  moraš vprašat koga drugega, oz. najbrž imava na to vprašanje oba odgovor, pa ga še nisva povedala oz. ti ga bom povedal v sredo, če se vidiva na sestanku v Ljubljani..

O postu, ki ga navajaš pa nebi govoril, bom rajši pripravil predlog za ligo mladincev in dečkov in se vse manj ukvarjal z članskim balinanjem in ligami.

Pa brez zamere nekaj imaš prav ti, nekaj pa tudi jaz.
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 ... 8
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!