Balinarska Zveza Slovenije
05.julij 2020ob 17:28 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 52
  Natisni  
avtor Tema: Mednarodne novice  (Prebrano 221298 krat)
Boštjan
urednik
ekspert
*****
Objave: 695Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #210 dne:: 30.marec 2014ob 09:50 »

DEJANU TONEJCU PRVI EKIPNI NASLOV

http://www.sportcom.hr/regionalni-sport/ostalo/bocanje/bocari-vargona-na-podvezici-proslavili-cetvrtu-titulu-prvaka-drzave.html
Prijavljen

Kdor dela, ta tudi greši ...
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #211 dne:: 01.april 2014ob 00:08 »

"ŠTALA" PRI SOSEDIH

Na izredni skupščini Balinarske zveze Hrvaške so delegati s tajnim glasovanjem izglasovali nezaupnico dosedanjemu predsedniku Dinku Beakoviću. Za nezaupnico je glasovalo 15 od 29 delegatov. Z odstavitvijo predsednika je bil razpuščen tudi izvršni odbor BZH, medtem ko je Dinko Beakovič nepreklicno odstopil tudi s funkcije člana izvršnega odbora mednarodne balinarske zveze FIB.
Do izvolitve novega vodstva bo Balinarsko zvezo Hrvaške vodila izvoljena 5 članska komisije, katere član je tudi Mario Milovanovič Litre, ki je bil tudi glavni pobudnik za izrečeno nezaupnico Dinku Beakoviču, potem, ko je bil na njegovo pobudo, Litre odstavljen z mesta selektorja ženske balinarske reprezentance Hrvaške.


Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #212 dne:: 01.april 2014ob 00:30 »

BK RADIŠIČI NE POZNA PORAZA

Slovenskega viceprvaka, Hrasta iz Kobjeglave, čaka v predkolu evropskega klubskega pokala prvak Bosne in Hercegovine BK Radišiči, ki je naslov najboljše ekipe v državi, osvojil že tretje leto zapored. Medtem ko je predstavnik BIH lani gladko izgubil proti predstavniku Hrvaške in pred dvema letoma proti predstavniku Italije, stopajo Radišiči v dvoboj s slovenskimi podprvaki, z zvrhano mero optimizma.
Radišiči so namreč končali redni del v ligaškem tekmovanju BIH, brez izgubljenega srečanja, s 100 procentnim izkupičkom, da bi potem v razigravanju za prvaka, najprej v polfinalu odpravili Ljubiški s 24:0, potem pa z istim rezultatom 24:0, v finalu slavili tudi proti Grudam.
Torej vse prej kot lahek nasprotnik, za slovenske podprvake.
Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #213 dne:: 01.april 2014ob 01:03 »

NA EVROPSKEM PRVENSTVU SE BO IGRALO Z BARVNIMI KROGLAMI

Po večletnih prizadevanjih vodstva FIB, da bi balinarski šport postal bolj atraktiven in predvsem bolj pregleden s strani gledalcev v dvorani in za TV sprejemniki, se bo po nekajkratnih poskusih in demonstracijah, prav na EP v Kopru prvič uradno igralo z barvnimi kroglami.
Tekmovalna komisija FIB, bo na predlog posameznih nacionalnih zvez, določila s kakšnimi barvnimi kroglami bo nastopila posamezna država.
Pri tem naj bi se v prvi vrsti upoštevale barve državnih simbolov posameznih držav. Ker ima veliko evropskih držav v svojih simbolih podobne barve kot Slovenija, naj bi naša reprezentanca igrala s kroglami barv, s kateri so se slovenski športniki proslavili na letošnjih olimpijskih igrah, v zeleno beli kombinaciji.
S to potezo, se je močno povečal interes TV hiš, tako iz domovine, kot tudi iz tujine.
Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #214 dne:: 01.april 2014ob 01:35 »

SLOVENEC (SLOVENKA), V ORGANIZACIJSKEM ODBORU ČLANSKEGA SVETOVNEGA PRVENSTVA 2015 NA REKI

Potem, ko so bili vodilni na Balinarski zvezi Hrvaške seznanjeni, da je bila v Organizacijski odbor EP 2014 v Kopru, imenovana tudi hrvaška državljanka Valentina Prokić, so z navdušenjem sprejeli omenjeno gesto Slovencev in istočasno tudi sami izrazili željo, da bi bil tudi v Organizacijskem odboru Svetovnega članskega prvenstva, ki bo leta 2015 na Reki, Slovenec oziroma Slovenka, s čimer bi še bolj utrdili medsebojno sodelovanje sosednjih držav. Neuradno smo dobili informacijo, da se za tovrstno, mednarodno sodelovanje, zanimata tudi vodstvi Balinarskih zvez Italije in Francije, vendar uradnih stališč omenjenih zvez, do danes še nismo prejeli.
Prijavljen

BZS
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #215 dne:: 07.april 2014ob 19:54 »

Dejmo še mi :

http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=44113
Prijavljen
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #216 dne:: 08.april 2014ob 11:09 »

Mixa, tole je lahko samo tam, kjer ni drugih vodilnih športov. Roko na srce. Kaj pomeni Poreč na Hrvaškem športnem prostoru? Nogomet životari v tretji ligi, košarko so predlani začeli igrati, nekaj nekomercilanih športnih klubov obstoja na plečih staršev, edino moški rokomet je recimo soliden. v takšnem kraju, kjer daleč na okoli ni kvalitetnega nogometa, rokometa, košarke,..se lahko gredo tole z mulci.
Lahko povem za območje Velenja, Celja in verjamem, da je povsod podobno, da ti t.i. veliki športi poberejo vse, prav vse otroke, ki so vsaj malo motorično sposobni. In to brez novačenja, otroci množično derejo tja. Pri nogometu in rokometu je pri nas v vsaki starostni skupini od 5 let naprej najmanj 40, 50 otrok. Otrok je celo tako veliko, da se že nekje pri 8, 9 letih malo selekcionira, ker je enostavno preveč otrok.
Žal je tako. Je pa pohvalno, da se zgodi kaj takega in vesel bom, če bo kdo v SLO uspel tako množično otroke zbrat na balinišču. Ampak najprej moramo naredit balinanje atraktivno. Se pravi barvne krogle, čim več tekaških disciplin, posameznih iger, kjer je povdarek na zbijanju, bližanje otrok ne zanima...četvorke, trojke izločit,...

P.S.
Prosim, če lahko kdo prilepi rezultate s turnirja v Umagu? Hvala.
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #217 dne:: 08.april 2014ob 12:19 »

In kje so ti otroci,  ki se jih pri 8-9 letih selekcionira Huh
vprašajmo se, če se imajo kje in če jih ima gdo v Celju in Velenju učiti balinanje?
star slovenski rek pravi: Najprej štalca , pol pa kravca !
še enkrat ali imajo ti otroci MOŽNOST se uklopiti v balinarski šport ?
ko se vpisujejo v rokomet, nogomet ....  vedo kam priti, kdo jih bo vodil ..... je tako tudi v balinanju?

pa brez zamere, sej isto misliva!

ej prjatu, kam si pa ti svoje tri usmeru?Huh

LP
u Veleje Smeško
Prijavljen
Zarjan
balinarski navdušenec
***
Objave: 132


Ogled Profila Email
« Odgovori #218 dne:: 08.april 2014ob 19:44 »

Pozdravljeni. Ne morem mimo tega, da se ne priključim debati, ko je govora o balinanju pri mladih. Oba, tako Jež kot Miha imata svoj prav, s to razliko, da za Miho vem, da dela z mladimi že veliko časa, za Ježa ne vem. Vsak takšen začetek je težak, za to so otroci, ki se ukvarjajo z balinanjem v največji meri sinovi ali hčere staršev, ki se ali so se z balinanjem ukvarjali. ( Jabolko ne pade daleč od drevesa). Miha ima doma vrhunske mlade balinarje, lahko rečem, da jih je sam vzgoji in prav ti balinarji so kot vzorniki pritegnili v naše vrste marsi katerega mlajšega. Strinjam se z Ježem, da večina otrok gre v popularne športe, nogomet, košarka, rokomet...... Res je, roko na srce, da na popularnosti in medijski razpoznavnosti tega špa, pa kljub izjemnim uspehom, ki jih dosegajo naše reprezentance, nismo storili veliko, bolje rečeno nič. Situacija pa je nekoliko drugačna. Poglejmo koliko časa vložijo v nogometnih, rokometnih, košarkarskih klubih v delo z mladimi. Smo mi po Balinarkih klubih pripravljeni tako delati? Pa bomo rekli ni sredstev, nihče ne dela zastonj. Tu je problem, nikomur ni več do neplačanega dela. A ni vse v plačilu. Že tako v Sloveniji velika večina balinarskih klubov živi volontersko. V Brdih nimamo problemov z mladimi, imamo kar številčno ekipo dečkov in mladincev, ki so v ponos našemu klubu. Povezali smo se z šolo, organiziral športne dneve na balinišču, otrokom in učiteljem predstavili ta šport in začeli z trdim delom. Na začetku je bilo veliko upisanih, nekateri so po parih vadbah prenehali, nekateri so ostali in ti delajo dobro.  Kot slišim od staršev pri nas v Brdih se pri nogometnem klubu plačuje vadnina s katero se plača trener. Upam, da bo nekoč tako tudi v balinanju, za enkrat nam ostaja le zadovoljstvo, da smo otroku nekaj dali, da smo ga nečesa naučli. Ko pridejo prvi uspehi je vse poplačano. Upam, da bo nekoč tudi nam balinarjem na tem področju posijalo sonce.

LP, Zarjan
« Zadnje urejanje: 08.april 2014ob 19:48 od Zarjan » Prijavljen
Dejko
pridruženi član
*
Objave: 5


Ogled Profila Email
« Odgovori #219 dne:: 08.april 2014ob 19:54 »

Se že ve kdaj bo tekma med Hrastom in predstavnikom BiH-a
Lp
Prijavljen
Gregor41
član
**
Objave: 53Ogled Profila
« Odgovori #220 dne:: 08.april 2014ob 22:10 »

kje je vzrok? če bi se pri balinanju vrtele takšne številke denarja kot pri nogometu,košarki itd. bi mladi dobesedno rinili v dvorane, ker 90% jih misli,da, če bodo šli igrat nogomet bodo od tega na široko živeli, a ni tako enostavno  Smeško
Prijavljen

By:Gregor41
Ciko
balinarski navdušenec
***
Objave: 119Ogled Profila
« Odgovori #221 dne:: 09.april 2014ob 07:04 »

Slovenci Erik Petrič i Gorazd Ferfolja premjerni su pobjednici Velike nagrade Grada Umaga u parovima, međunarodnog turnira što se u organizaciji Boćarskog kluba Umag dva dana igrao na boćalištima sjeverne Istre, sa središtem događanja na naktkrivenom boćalištu u Svetoj Mariji na Krasu.

To piše tukaj:
http://www.bocanje-ibs.hr/?idclanka=265
Prijavljen
BK Hrast
pridruženi član
*
Objave: 3


Ogled Profila Email
« Odgovori #222 dne:: 11.april 2014ob 05:03 »

26.4.2014 ob 14h v Sežani
Prijavljen
Edvard Grmek
pridruženi član
*
Objave: 23


Ogled Profila Email
« Odgovori #223 dne:: 24.april 2014ob 09:37 »

Tako pri sosedih poskrbijo, da si vsi, ki to želijo, lahko ogledajo mednarodno tekmo!
http://www.bocanje-ibs.hr/?idclanka=252

Kako je pa to pri nas?
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #224 dne:: 24.april 2014ob 15:05 »

kje je vzrok? če bi se pri balinanju vrtele takšne številke denarja kot pri nogometu,košarki itd. bi mladi dobesedno rinili v dvorane, ker 90% jih misli,da, če bodo šli igrat nogomet bodo od tega na široko živeli, a ni tako enostavno  Smeško

ne ni tako, ker pri nas tudi od nogometa ne moreš živet!
Prijavljen
Strani: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 52
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!