Balinarska Zveza Slovenije
04.junij 2020ob 17:37 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: Določila in priporočila za balinarske klube, upravljalce balinišč ter igralce  (Prebrano 1364 krat)
Jožko Petrič
ekspert
*****
Objave: 869Ogled Profila
« dne:: 28.april 2020ob 21:24 »

Določila in priporočila za balinarske klube, upravljalce balinišč ter igralce

Lepo napisano, kaj pa tam kjer so občine sprejele sklepe:

Prepoved uporabe vseh javnih otroških igrišč in zunanjih športnih igrišč

datum: 16.03.2020
kategorija: Koronavirus

Prepoved uporabe vseh javnih otroških igrišč in zunanjih športnih igrišč
Poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite občine Vipava je s sklepom podal nove ukrepe v zvezi s preprečevanjem širjenja koronavirusa:
s 15. marcem se na območju občine Vipava zapre vsa javna otroška igrišča in zunanja športna igrišča (vključno s fitnesi na prostem, work-out parki, skate parki ipd).

Sklep stopi v veljavo takoj.

Občanke in občane ponovno naprošamo, da se držijo vseh navodil pristojnih služb!


Lp
Prijavljen
Simon Maljevac
veteran
******
Objave: 1024


Ogled Profila
« Odgovori #1 dne:: 29.april 2020ob 06:33 »

Pozdravljeni,

v tem primeru morate do preklica NUJNO spoštovati sklepe svojih občin. Balinarska zveza Slovenije je omenjena določila in priporočila pripravila po navodilih Olimpijskega komiteja Slovenije in jih poslala v potrditev Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje. Upamo, da bomo na podlagi potrditve teh priporočil dobili dovoljenje najprej za izvedbo treningov in v naslednji fazi tudi tekem.

Športni pozdrav

Simon Maljevac

Vodja pisarne BZS
« Zadnje urejanje: 29.april 2020ob 08:19 od Simon Maljevac » Prijavljen
Simon Maljevac
veteran
******
Objave: 1024


Ogled Profila
« Odgovori #2 dne:: 30.april 2020ob 13:03 »

❗️POJASNILO❗️

Pristojna ministrica dr. Simona Kustec je v četrtek zvečer v izjavi za medije potrdila, da Vlada RS sprošča tudi ukrepe na področju tekmovalnega športa, prvi treningi pa naj bi se začeli že 4. maja.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo v sodelovanju z NIJZ, Olimpijskim komitejem Slovenije in panožnimi športnimi zvezami v kratkem določilo okvire za izvedbo treningov in tekmovanj, predvsem kar se tiče prisotnosti gledalcev in zdravstvenih smernic za akterje v športnih arenah in športne delavce.

O vseh novih uradnih informacijah boste obveščeni na spletni strani Balinarske zveze Slovenije, še vedno pa je v veljavi odlok o prepovedi skupnih treningov in tekmovanj❗️
Prijavljen
Simon Maljevac
veteran
******
Objave: 1024


Ogled Profila
« Odgovori #3 dne:: 03.maj 2020ob 21:27 »

❗️Treningi vrhunskih športnikov❗️(sporočilo STA in RTV SLO)

Od ponedeljka se po besedah vladnih predstavnikov lahko začnejo tudi treningi vrhunskih športnikov v nekontaktnih disciplinah, možni bodo tudi individualni treningi v ekipnih športih.

Glede podrobnosti izvedbe sproščanja treningov po različnih športih naj bi sicer vlada še odločala v ponedeljek, na kar jih bo javnosti sporočilo pristojno ministrstvo. Vlada pa naj bi govorila tudi o ukrepih za začetek tekmovanj v času pandemije novega koronavirusa.
Prijavljen
Simon Maljevac
veteran
******
Objave: 1024


Ogled Profila
« Odgovori #4 dne:: 04.maj 2020ob 20:06 »

❗️Vlada v torek o podrobnih ukrepih za zagon treningov❗️

Navodila in priporočila so namenjena vsem po zakonu o športu registriranim športnikom, teh je okrog 60.000. Opredeljujejo postopke pred, med in po treningih, v drugem delu pa so posebej opredeljeni še pogoji za kolektivne in individualne panoge, plavanje ter posebna določila za upravljavce in uporabnike športnih objektov. (Vir: STA in MMC- RTV SLO)
Prijavljen
Ervin Ozbič
urednik
veteran
*****
Objave: 1097


Ogled Profila Email
« Odgovori #5 dne:: 06.maj 2020ob 12:20 »

❗️Odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti za registrirane športnike❗️

Vlada Republike Slovenije je v sredo, 6.5.2020, sprejela odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti tudi za tiste registrirane športnike, ki se s športom ukvarjajo na vrhunski, tekmovalni ravni.

Pristojne institucije so pripravile ukrepe z namenom vključevanja tistega dela populacije športnikov, ki so uradno registrirani po Zakonu o športu in bodo sedaj lahko v prilagojeni obliki izvajali procese treningov.

Pod posebnimi pogoji se sprošča tudi možnost izvedbe tekmovanj do vključno državne ravni in to v individualnih športih. Žal pa prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ta hip še ni mogoča in zato še ni dovoljena zaradi ohranjanje tako zdravja športnikov kot gledalcev.

Pri tem morajo športniki, v tem sklopu jih je zajetih okrog 60.000, upoštevati vsa navodila ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom sars-cov-2. Trenutno še ni dovoljena vadba v skupinah, saj je treba ves čas ohranjati razdaljo najmanj dveh metrov do drugih oseb.

Organizatorji bodo morali zagotoviti, da se bodo v prostorih, kjer bodo treningi in tekmovanja, pojavljale le osebe, ki bodo za to nujno potrebne.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec, je izpostavila nekaj od temeljnih smernic:

- na treninge in tekme hodite le, če ste povsem zdravi.

- skrbite za ustrezno higieno.
- odsvetuje se tuširanje v športnih objektih.
- vadbe različnih skupin naj se med seboj ne prekrivajo.
- na trening pridite karseda opremljeni.
- v športne objekte je treba po razkuževanju rok vstopati na razdalji dveh metrov.
- tako športniki kot njihovi trenerji naj si pred vstopom v dvorano nadenejo obrazno maske in jo nosijo do začetka treninga. Masko naj nosijo tudi po treningu, dokler ne zapustijo dvorane.
- vsi rekviziti morajo biti razkuženi.
- neposredni stik med udeleženci ni dovoljen. Izjema so člani istega gospodinjstva in partnerji.
- rekvizitov naj si športniki med seboj ne izmenjujejo.
- po vadbi naj si vsi spet umijejo ali razkužijo roke, športni objekt pa zapustijo čim hitreje

Balinarska zveza Slovenije bo temeljito preučila sprejeti odlok in nato v dogovoru s klubi, Olimpijskim komitejem Slovenije, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Nacionalnim inštitutom za javno zdravje sprejela odločitev glede nadaljevanja sezone 2019/20.
Prijavljen
Ervin Ozbič
urednik
veteran
*****
Objave: 1097


Ogled Profila Email
« Odgovori #6 dne:: 06.maj 2020ob 13:34 »

Poudarki iz odloka:

VELJAVNOST

Od 7. 5. 2020
Strokovno utemeljenost ukrepov iz odloka bo Vlada Republike Slovenije ugotavljala vsakih 14 dni
KOMU JE DOVOLJENA VADBA

Vadba je dovoljena vsem registriranim športnikom po Zakonu o športu.
Pri vadbi so poleg športnikov lahko prisotni strokovni delavci v športu, ki so nujni za izvedbo procesa športne vadbe (trenerji,..) ali tisti, ki opravljajo dopolnilno strokovno delo (fizioterapevti,..).
KJE SE LAHKO IZVAJA VADBA

Vadba se lahko izvaja na ali v športnih objektih in površinah za šport v naravi razen v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov.
KAKO SE LAHKO IZVAJA VADBA

Za vse udeležence vadbe je obvezno ohranjanje razdalje do drugih oseb najmanj 2 metrov. Telesni stik med športniki je dovoljen le pri tistih individualnih športnih panogah, kjer pravila športne panoge zahtevajo sodelovanje dveh za izvedbo (npr. plesni par, judo), izključno v delu tehničnega dela procesa športne vadbe, vsakič z istim partnerjem. Telesni stik več športnikov hkrati ni dovoljen.
TEKMOVANJA

Izvajanje športnih tekmovanj je dovoljeno do vključno državne ravni, v individualnih športnih panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem v skladu z Zakonom o športu.
Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so prisotne le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.
Za nadzor nad izvedbo športnih tekmovanj morajo nacionalne panožne športne zveze imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport.
Za tolmačenje odloka je pristojen sekretariat Vlade RS. OKS - ZŠZ se bo trudil pridobiti potrebne dodatne informacije in pojasnila, če bodo potrebna. Glede sproščanja organizirane vadbe organiziranih prostočasnih športnih aktivnosti trenutno nimamo informacij kakšen je predviden načrt.

HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA REGISTRIRANE ŠPORTNIKE IN STROKOVNE DELAVCE V ŠPORTU ZA IZVAJANJE ORGANIZIRANE VADBE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_registrirane_sportnike.pdf
Prijavljen
Simon Maljevac
veteran
******
Objave: 1024


Ogled Profila
« Odgovori #7 dne:: 18.maj 2020ob 09:16 »

❗️PRIPOROČILA BZS in NIJZ ZA IZVEDBO VADB IN TEKMOVANJ❗️

Naprošamo vas, da pri preprečevanju okužb z novim koronavirusom, SARS-CoV-2, pri izvedbi vadbi in tekmovanj upoštevate splošna priporočila BZS in NIJZ❗️

Vse informacije lahko najdete na povezavi:

http://www.balinarska-zveza.si/index.php/priporocila-bzs-in-nijz
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!