Balinarska Zveza Slovenije
15.junij 2021ob 15:07 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: Spremembe 01.01.2016  (Prebrano 17441 krat)
Jožko Petrič
ekspert
*****
Objave: 947Ogled Profila
« dne:: 09.januar 2016ob 15:48 »

- spremembe MTP

Na kongresu F.I.B. na Reki so bile sprejete spremembe Mednarodnega tehničnega pravilnika (MTP).  Spremembe so zelo pomembne saj direktno vplivajo na igro in na sojenje. Spremembe, ki so bile sprejete na kongresu F.I.B. na Reki:
1. Kazni, ki se nanašajo na vodje ekip so zmanjšane in so omejene na: bel, rumen in rdeč karton;
2. V  disciplini  hitrostnega  zbijanja  za  kategorijo  mladincev  (U  18)  se  preproga  za hitrostno zbijanje skrajša za 6. cilj. Tako ima preproga za mladince (U 18) 5 pozicij (ciljev);
3. Najpomembnejša  sprememba  je  pri  štafetnem  zbijanju.  Poleg  vseh  omejitev  med izvajanjem štafete je sprememba pri dotiku med predajo. Pri menjavi je obvezen dotik z  roko  po  roki  (podlakt,  pest  ali  dlan).  OBVEZNO  JE  UPOŠTEVANJE  TEGA
PRAVILA PRI IGRALCIH IN SODNIKIH.
Vsaka napačna predaja se kaznuje s strani sodnika. S to spremembo je ukinjeno pravilo
– dotik po bilo katerem delu telesa;
4. Ukine se pravilo PREKINITVE IGRE zaradi treh napačnih dotikov;
5. Pri igri v krog je sprememba, da je možna dolžina igre 8 ali 4 obrate. Pri štirih obratih igralec, ki je bližal v 2. obratu, bliža tudi v 3. obratu;
6. Pri igri v krog je možno vzeti time out po 7. obratu in nič več samo po 6. obratu.

SKLEP:
Spremembe stopijo v veljavo z 1.1.2016


Vprašanje za vodstvo BZS

Glede na sprejetje sklepa in da smo vse bližje 8. kolu SUPER LIGE, me zanima ali je ta objava zapisnika dovolj, ali bomo sodniki in vodje osebno obveščeni, ali pa se ne bo zgodilo nič in bomo na strani BZS še vedno imeli objavljena pravila o tekmovanju iz 2013 ?
Mogoče, bi se odgovorni morali zavedati, kakšno zmedo ustvarjajo med igralci, vodji in sodniki, ko si vsak po svoje razlaga pravila in ali so sprejeta ali ne.  

V upanju na boljše delovanje!

Jožko
« Zadnje urejanje: 09.januar 2016ob 16:01 od Jožko Petrič » Prijavljen
11111
poslanec
****
Objave: 326


Ogled Profila
« Odgovori #1 dne:: 09.januar 2016ob 17:01 »

Kot zvesti bralec foruma in vsega drugega kar je objavljeno na spletni strani BZS, ti potrjujem, da je bil SKLEP, o tem, da spremembe MTP stopijo v veljavo s 1.1.2016 (torej so že v veljavi), sprejet na 12.seji Izvršnega odbora BZS, 18. novembra 2015 ( Zapisnik je objavljen na spletni strani BZS, pod Zapisniki).

Na tvoje vprašanje, ki si ga postavil vodstvu BZS, pa ti bo moral odgovoriti kdo drug.
Prijavljen
11111
poslanec
****
Objave: 326


Ogled Profila
« Odgovori #2 dne:: 10.januar 2016ob 10:09 »

Ker časa za sklic LICENC za vodje ekip in sodnike, verjetno ni več, in je še ena priložnost izgubljena (kdo ve katera po vrsti?).

Ostane torej le še hitra, uradna dostava SPREMEMB MTP vsem klubom Superlige in delegiranim sodnikom.

Vodje ekip morajo z novostmi in doslednim izvrševanjem sprememb MTP v štafetnem zbijanju, seznaniti igralce, določene za disciplino štafetnega zbijanja, v času pred samo tekmo.

Pred začetkom tekme v Superligi, naj sodniki ob predstavitvi ekip, OBVEZNO seznanijo ekipe z spremembami MTP pri štafetnem zbijanju in nato pred zbijanjem štafete to še enkrat ponovijo. Nato pa spremembe dosledno izvajajo in vsako nepravilno predajo tudi sankcionirajo. Vsi, od prvega do zadnjega.

Enak postopek seznanitve igralcev in vodij, naj velja tudi pred izvedbo posameznih prvenstev.

V kolikor so bili klubi državnih lig in delegirani sodniki s spremembami MTP že uradno seznanjeni pa smatrajte moj predlog kot dobronameren, a v tem primeru brezpredmeten. (Bolje večkrat, kot nikoli).
« Zadnje urejanje: 10.januar 2016ob 10:11 od 11111 » Prijavljen
Branko
veteran
******
Objave: 1077


Ogled Profila Email
« Odgovori #3 dne:: 11.januar 2016ob 06:52 »

Z vsem se popolnoma strinjam. Z moje strani so sodniki in klubi seznanjeni. Pogrešam samo, da nihče ne napiše kdo sklicuje licence. To že kar nekaj časa nista več sodniška in tekmovalna komisija. Vse bo objavljeno tudi na spletni strani.

lp Branko
Prijavljen
11111
poslanec
****
Objave: 326


Ogled Profila
« Odgovori #4 dne:: 11.januar 2016ob 09:38 »

Kot je napisal predsednik sodniške komisije je vsem delegiranim balinarskim sodnikom po elektronski pošti poslal kompletno gradivo, povezanim s tekmovanjem v državnih ligah 2015/2016, vključno s spremembami MTP in sicer:
-Koledar Superlige 2015/2016 z delegiranimi sodniki za vsa kola,
-Spremembe MTP s tolmačenjem spremenjenih členov,
-Osnutek "novih" Pravil o tekmovanjih, ki jih mora potrditi še IO BZS,
-Navodila Tekmovalne komisije za tekmovanja v državnih ligah 2015/2016 ( za Super ligo, za 1. in 2.ligo, za 1. žensko ligo )

Upam, da so bili z omenjenim obširnim gradivom, ki so ga po elektronski pošti prejeli sodniki, na enak ali drug način, seznanjeni tudi klubi državnih lig, kar še posebej velja za klube Super lige, za katere bodo spremembe MTP, stopile v veljavo že na prvi letošnji tekmi, 16.januarja.

Kar se Licenc tiče, je v 10.členu sprejetih Pravil o licenciranju strokovnih delavcev BZS, res zapisano: " Pristojni organ za usposabljanje vseh strokovnih delavcev v BZS, je STROKOVNI SVET BZS"...
« Zadnje urejanje: 11.januar 2016ob 09:40 od 11111 » Prijavljen
11111
poslanec
****
Objave: 326


Ogled Profila
« Odgovori #5 dne:: 12.januar 2016ob 09:54 »

Na spletni strani BZS so pod rubriko Pravilniki, objavljene spremembe MTP, ki jih je pripravil predsednik sodniške komisije.
Omenjeno gradivo je bilo v celoti potrjeno na 12.seji IO BZS, 18.11.2015, vključno s sklepom, da spremembe MTP stopijo v veljavo s 1.1.2016.
Zato v tem primeru ne gre več za predlog sodniške komisije, kot je razbrati iz gradiva, temveč za uveljavljen sklep Izvršnega odbora BZS, ki je že stopil v veljavo s 1.1.2016.
Prijavljen
Silvo Korošak
pridruženi član
*
Objave: 38


Ogled Profila Email
« Odgovori #6 dne:: 12.januar 2016ob 10:50 »

V enajstem krogu Super lige Agrochem DU Šempeter : Lokateks Trata, je gostitelj Lokateks Trata. To je tista tekma, ki je bil kraj tekmovanja v prvem delu lige zamenjan zaradi asfaltiranja v naši dvorani in je bila tekma odigrana v Novi Gorici. Za povratno tekmo v enajstem krogu, ki bo v Škofji Loki, so delegirani sodniki: Rupnik D, Likar M, Čepar A in Bernetič B. Tudi v desetem krogu nam sodita dva sodnika iz Gorenjske in dva iz Ljubljane, to je praktično plačilo dvojne kilometrine. Kljub temu, da je po novem sprejet sklep, da se za sodnike plačuje kilometrina skupaj do 150 km menim, da je zaradi potnih stroškov potrebno za tekmovanja delegirati sodnike, ki so bližje organizatorju tekmovanja.
Lp Silvo
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #7 dne:: 12.januar 2016ob 13:22 »

Pod spremembe tekmovanja v državnih ligah je napisano:
- igralci istega moštva lahko na stezi nastopajo v različnih oblačilih. Zraven je dopisano, da se pogleda pravilnik o tekmovanju 32 člen, v katerem lepo piše, da ta zgornja oblačila morajo biti v isti klubski barvi. To pomeni, da je igralec lahko oblečen v majico ali trenerko, ki jo ima na ta dan njegova ekipa! Upam, da si ne moremo predstavljati na 4 igriščih 14 igralcev vsaki oblečen drugače.
Kolegi sodniki in vodje ekip ne želim vam 'soliti' pameti, ampak pomagati pri morebitnem zapletu, sam se že imel neposredno na tekmi probleme pri tolmačenju tega člena.

Lep pozdrav!
Č. Banjac
Prijavljen
Jožko Petrič
ekspert
*****
Objave: 947Ogled Profila
« Odgovori #8 dne:: 12.januar 2016ob 18:01 »

Sodnik, če bi se dosledno držali tega pravila, potem v soboto najbrž ne bi igrala nobena ekipa, ki bi bila oblečena v majico in trenerko.
Moja razlaga, ki sem jo kot sodnik začetnik prejel od svojih mentorjev je, naj bodo igralci oblečeni v majice kratki rokav iste barve in kroja, majica dolg rokav iste barve in kroja ali trenerke iste barve in kroja, ni pa nujno, da so vsi trije komleti v isti barvi.

Lp
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #9 dne:: 12.januar 2016ob 20:19 »

Ja Joško, šele sedaj sem videl, da mi je pri kopiranju iz pravilnika ušlo ven da morajo biti majice in trenerke istih barv. Po mojem pa tam manjka samo še stavek da je to oprava, ki jo koristi ekipa na dan tiste tekme.
Se oproščam za lapsuz.
LP
Č. Banjac
Prijavljen
11111
poslanec
****
Objave: 326


Ogled Profila
« Odgovori #10 dne:: 18.januar 2016ob 15:08 »

Ko sem pred začetkom nadaljevanja superlige, prebiral dopisovanje dveh državnih sodnikov, o tem, kako morajo biti oblečeni igralci ekip, sem bil prepričan, da omenjena dva in hkrati tudi vsi drugi, ki so njuno dopisovanje prebirali, nimajo nikakršnega dvoma več glede tolmačenja 32 in 46 člena Pravil o tekmovanjih, ki govorita o tem kako morajo biti igralci OBVEZNO oblečeni  v času tekme.
Potem pa se na tekmi ki sem jo gledal, pojavi ekipa super lige, katere igralci so nastopili v dolgih hlačah v treh različnih barvah. Zakaj. Po izjavi enega od sodnikov, baje zato, ker jim je glavni sodnik to dovolil! Na osnovi "tolmačenja" katerega člena pravil.
« Zadnje urejanje: 18.januar 2016ob 16:55 od 11111 » Prijavljen
Jožko Petrič
ekspert
*****
Objave: 947Ogled Profila
« Odgovori #11 dne:: 06.september 2017ob 11:11 »

Pozdravljeni!
V soboto na tekmi 2. lige zahod je prišlo do problema, koliko tekmovalcev se lahko prijavi za tekmo. Sodnik se je posvetoval s tekmovalno komisijo in je dobil odgovor da 10 igralcev, kar pa ne drži, saj je bilo 21.03.2016 sprejeto na Izvršnem odboru po priporočilu Marjana Ferfolje in predsednika TK spodaj pripeto besedilo.

62. člen
Vsaka ekipa  lahko prijavi za posamezno tekmo najmanj 7 in največ 11 igralcev.  Ob začetku tekmovanja pa mora biti prisotna najmanj toliko igralcev kolikor je potrebnih za 1. igre v tekmi.


Lp
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!