Balinarska Zveza Slovenije
08.julij 2020ob 23:39 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: FEB - Evropska balinarska zveza  (Prebrano 467 krat)
Boštjan
urednik
ekspert
*****
Objave: 695Ogled Profila WWW Email
« dne:: 29.junij 2019ob 17:24 »

Danes dne 29. junija 2019 je bila v Torinu 2. seja izvršnega odbora FEB. Seje sem se kot član izvršnega odbora udeležil preko SKYPE konference in s tem privarčeval naši BZS potne stroške. Seje se je preko video konference udeležil tudi Primož Marinko.

Glavna tema je bila obravnava neljubih dogodkov na zaključnemu turnirju v Chieriju, kjer so v končnici moškega evropskega pokala nastopile najboljše štiri ekipe. V finalu smo bila priča nešportnemu obnašanju vodstva in nekaterih igralcev B.R.B. Ivree, kar je botrovalo predlogu da se letošnjim evropskim prvakom odvzame naslov, polega tega pa sankcionira nekatere akterje nešportnega vedenja. Poleg tega naj bi se BRB Ivrea do nadaljnega suspendirala iz evropskih tekmovanj.
Izvršni odbor FEB je na to temo sprejel sklep da se primer posreduje disciplinskim organom FIB (FEB namreč trenutno nima disciplinskega organa), ki bo zadevo preučil.  

Sklepni del evropskega pokala za članice in člane bo v naslednji sezoni datumsko ločen. Člani bodo sklepni del odigralo sredi meseca junija, članice pa konec meseca junija.
Pri članih bo imela Slovenija le eno mesto, po dve ekipi bosta prišli iz Italije, Francije in Hrvaške, osma ekipa pa bo zmagovalec kavilifikacij ostalih držav.
Novi sistem iger:
- štafeta
- natančno 2x + krog + posamezno klasično
- hitrostno 2x
- dvojica 2x + posamezno klasično 2x
Na tekmi nastopa minimalno 6 tekmovalcev in maksimalno 8 tekmovalcev

Potem ko je bilo že objavljeno da bo letošnje žensko evropsko prvenstvo v Balaruc-Les-Bainsu v Franciji, je francoska zveza še drugič odpovedala organizacijo prvenstva. Ponovno je postala aktualna ideja, da se v izogib kroničnim težavam z iskanjem organizatorjev odredi, da stroške nastanitve plača vsaka reprezentanca zase. Morda bo iz tega naslova na prvenstvu kakšna reprezentanca manj, ampak bolje tako kot da prvenstvo odpade.

Svetovno prvenstvo bo v Turčiji, ki si je na minulem evropskem prvenstvu zagotovila nastop le v treh disciplinah. Večina se strinja da turška reprezentanca kot gostitelj nastopi v vseh disciplinah. Nastop francoske reprezentance v Turčiji je pod velikim vprašajem, prihodnji teden naj bi imeli v francoski zvezi krizni sestanek.

Toliko na kratko.
Športni pozdrav
Boštjan Hegler
Prijavljen

Kdor dela, ta tudi greši ...
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!