Balinarska Zveza Slovenije
02.julij 2020ob 13:42 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: Reforma državnih lig  (Prebrano 1479 krat)
Frenk
moderator
član
*****
Objave: 51


Ogled Profila Email
« dne:: 03.junij 2019ob 08:17 »

Glede na zanimanje balinarske javnosti, predvsem klubov državnih lig v iztekajoči sezoni in da ne bi prihajalo do nejasnosti, objavljam izvleček iz zapisnika 13. seje Izvršnega odbora BZS, ki se nanaša na reformo državnih lig in je sicer tudi objavljen na spletni strani. Tekmovalna komisija se bo teh navodil dosledno držala:

Specifikacija popolnjevanja ligaških tekmovanj v sezoni 2019/2020
SKLEP: Izvršni Odbor BZS potrjuje naslednji predlog:
Po končanem ligaškem tekmovanju v sezoni 2018/2019 napredujeta v Super ligo prvo uvrščeni ekipi dosedanje Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod. V primeru da eden izmed prvakov Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod ne želi napredovati v Superligo, bosta odigrala kvalifikacije (2 tekmi) 2 uvrščeni ekipi Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod.
V primeru da tudi 2 uvrščeni ekipi ne želita napredovati v Superligo, bosta odigrala kvalifikacije (2 tekmi) 3 uvrščeni ekipi Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod in tako dalje do 7 uvrščenih. V primeru da tudi 7 uvrščeni ekipi ne želita napredovati v Superligo, bo Superliga štela manj kot 10 članov.
V primeru da nihče od prvakov Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod ne želi napredovati v Superligo imata to možnost obe 2 uvrščeni ekipi Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod.
Enotno Prvo ligo sestavljajo 2-5 uvrščene ekipe sedanje Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod (lahko tudi zmagovalca Prve lige Vzhod in Prve lige Zahod, v primeru, da ne želita napredovati v Superli-go) ter prvo uvrščene ekipe Druge lige Vzhod in Druge lige Zahod.
V primeru da eden izmed prvakov Druge lige Vzhod in Druge lige Zahod ne želi napredovati v Prvo ligo, bosta odigrala kvalifikacije (2 tekmi) 2 uvrščeni ekipi Druge lige Vzhod (pred tem pa še 2 uvr-ščeni ekipi Druge lige Vzhod center in Druge lige vzhod sever) in Druge lige Zahod.
Drugo ligo Vzhod sestavljajo tri zadnjeuvrščene ekipe iz dosedanje Prve lige Vzhod, 2-5 uvrščene ekipe iz Druge lige vzhod, eno preostalo mesto zapolni poraženec kvalifikacij med prvakoma Druge lige vzhod center in Druge lige vzhod sever, eno mesto zapolni 2 uvrščeni Druge lige vhod sever, eno mesto pa zapolni zmagovalec kvalifikacij med prvaki OBZ Vzhod (Dolenjska, Gorenjska, Lju-bljana, Maribor, Šaleška).
Drugo ligo Zahod sestavljajo tri zadnjeuvrščene ekipe iz dosedanje Prve lige Zahod, 2-6 uvrščene ekipe iz Druge lige Zahod, dve prosti mesti zapolnita kvalifikanta iz območnih OBZ.
Igralni dan za ekipe Super lige in ekipe Prve lige je sobota. Igralni dan za ekipe Drugo ligo Vzhod je petek, za Drugo ligo Zahod pa sobota.
Prijavljen
Matjaž Pelc
pridruženi član
*
Objave: 17


Ogled Profila Email
« Odgovori #1 dne:: 03.junij 2019ob 11:59 »

Pozdravljeni, če si prav razlagam se dopolnjuje super liga tako.
Primer- prvak prve lige zahod, ker pa z vzhoda zaradi neustreznih pogojev igranja ( dvorana ) ne bi napredoval noben klub, bo štele super liga 9 klubov, posledično pa bodo v enotni prvi ligi igrali prvo štirje uvrščeni iz prve lige vzhod in kaj se je naredilo v smeri boljše kvalitete balinanja v naših državnih ligah. Mislim da cca 70 % igralcev ali ljubiteljev balinanja razmišlja-ve da bi se kvaliteta tega športa v najvišjih ligah popravila, če bi imeli klubi brez dvoran možnost igrati v super ligi. V tekmovalni sezoni bo 18 krogov, zakaj onemogočate klube brez dvoran da ne morajo igrati najvišje lige na nekaterih prekrasnih zunanjih igriščih. Razen nekaterih izjem v zdajšnji super ligi je bil povprečni obisk tekem 20 gledalcev. Če je problem da bi se moral prvi del jeseni končati v drugi polovici oktobra in drugi del za četi sredi aprila pa bi se sodniki in vodje ekip držali pravila 14 stopinj C ob začetku tekme. Mislim da bi ekipe brez dvoran brez problema odigrale dve do tri domače tekme v dvoranskih igriščih. Zdaj je ekipa doma igrala sedem tekem če je bilo lepo vreme po reorganizaciji lig pa jih bi tudi približno toliko če bi bilo hladneje od 14 stopinj C, že tako so hendikepirani če je dež, primer letošnje sezone Mengeš in Polje. Vem da ste se klubi in igralci kateri že vrsto let igrate v super ligi navadili na tak termin a greste zelo radi na kak turnir pa tudi če je že malo vroče igrat nekam na prosto v naravo in to ne za pet ura ampak cel dan ali pa celo dva dni.
Lep pozdrav vsem ljubiteljem taga lepega športa
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!