Balinarska Zveza Slovenije
13.april 2021ob 03:25 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: OBZ Nova Gorica-ODPRTO PISMO  (Prebrano 2906 krat)
Jožko Petrič
ekspert
*****
Objave: 937Ogled Profila
« dne:: 31.maj 2017ob 10:55 »

Na prošnjo spodaj podpisanega objavljam Odprto pismo!

Odprto pismo predsedniku, nadzornemu organu BZS in športni javnosti

Sem Ivan Curk, leta 2016 še član BK Planina Petrič, marca 2016 sem v klasiki za državno prvenstvo prejel rdeči karton obsojen s strani disciplinske komisije. Na sklep sem se pritožil, vendar do danes še nisem prejel odgovora tako da po letu dni sem še vedno nepravnomočno obsojen.
Pismo pišem ne v svojo bran ampak v interesu, da bi se v bodoče izboljšalo delo na ravni  vseh  vpletenih, kakor bo razvidno iz pisma.

Na omenjeni tekmi, marca 2016, sva prejela s strani sodnika  / ime je na zapisniku/ oba rdeča kartona. Sprašujem, kako je omenjeni igralec igral naprej enojke prvenstvo ne da bi bil s strani organa oproščen. Zavedam se, da ima sodnik na tekmi vedno prav. Dopuščam možnost, da se je na omenjeni tekmi sodnik zmotil pri podeljevanju rdečih kartonov igralcema, ker je po moji presoji samo eden naredil prekršek. Sprašujem odgovorne, kdaj lahko sodnik spremeni svojo odločitev.

Na omejenem tekmovanju je kot igralec tekmoval sekretar OBZNG. Omenjeni je aktivno sodeloval z napačnimi sugestijami pri sodniku, kar je bila posledica izključitev obeh igralcev.
Sodnik in igralec-sekretar sta za mizo spremenila odločitev v zvezi z drugim rdečim kartonom in igralcu dovolila igrati. Oba, tako sodnik kot sekretar-igralec, sta prekoračila pooblastila zato sta bila prijavljena v disciplinski postopek.

Javno sprašujem.
Kdaj je bil uveden disciplinski postopek?

V izdanem sklepu disciplinske komisije je razvidna kazen in sicer denarna ter datum do katerega ne smem igrati. Po omenjenem datumu sem igral dvojice in 1. kolo 1. državne lige proti BK Logatec. Tu nastopi predsednik TK, ki z zavajajočim dopisom zavede BK Logatec, ta najavi pritožbo ter plača pristojbino. Pritožbo med drugim obravnava IOBZS in jo v celoti zavrže. Tu apeliram na predsednika BZS, da s svojim razumom in znanjem obravnava pritožbo še enkrat in zaradi zavajanja s strani predsednika TK BZS denar, ki je bil plačan s strani BK Logatec, vrne.
Kasneje je iz sklepa o registraciji zgoraj omenjene tekme razvidno, da je predsednik TK, zaradi zavajajočega pismenega delovanja s strani predsednika TK, prekoračil pooblastila.
Zaradi kršenja pooblastil s strani predsednika TK, sem zgoraj omenjenega prijavil disciplinski komisiji BZS.

Javno sprašujem.
Kdaj se je začel postopek?

Gospod  predsednik BZS,
v pismu res nakazujem na temnejšo plat in delovanje organov zveze.

Za zakonito delovanje zveze in njenih organov je v prvi vrsti zadolžen predsednik. V kolikor organi oz. posamezniki, člani, sodniki kršijo statut oz. pravila mora odreagirati predsednik in sprejeti ustrezne sankcije.
Zgodovina afer, nekoč udeležen posredno pri veliki in današnja, mi nakazuje, da v prvi vrsti afere ustvarijo nedotakljivi sodniki. Ti so dolžni objektivno poročati v primerih kršitev ne pa izkrivljat resnico. Dokler bodo organi zatiskali oči pred resnico bomo imeli afere….Tudi v tem primeru nakazujem na poročanje sodnika, čeprav do danes nisem dobil oz. videl poročila.

Na koncu je v tem primeru doletela kazen samo mene. Prijavljen sodnik sodi, oba funkcionarja sedita v organih upravljanja in soodločata v zadevah. Prijave romajo v koš, karavana gre naprej, nerazčiščene afere pa ostajajo.

Pritožbe so javne za ogled.

Športni pozdrav,     Ivan Curk

Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!