Balinarska Zveza Slovenije
30.maj 2020ob 21:52 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: TEKMA ORO MET : KOŠANA  (Prebrano 2629 krat)
Danijel Milavec
moderator
balinarski navdušenec
*****
Objave: 186


Ogled Profila Email
« dne:: 08.junij 2018ob 10:07 »

Pozdravljeni balinarji

Se opravičujem.
 Ampak sem moral to napisati. Razlog je »jeza in » bes« na pripadnike BZS Slovenije.

Dne 09.06.2018 (12. kolo 1. DL Zahod) je po rednem kolu tekma med ORLEK Oro Met in Košana.
V teh dneh sam praznujem okroglo obletnico 50 let sem za 9. junij (sobota) predvidel praznovanje obletnice z določenimi povabljenci. Med temi povabljenci so tudi vsi člani ekipe BK Košana z družinami, plus ostali člani kluba drugih ekip Košane ter nekaterih igralcev Oro Met-a s katerimi imam prijateljske odnose.
Na zvezo je klub BK Košana tekmovalni komisiji (Srečko Lapajne) poslali prošnjo o odigranju tekme dva dni prej (7.junij-četrtek). Pred tem smo se z ekipi BK Oro Met vse o prestavitvi tudi dogovorili. Dogovor je bil tudi z dirigiranimi sodniki pozitiven.
TK (Boštjan Hegler) nam je odgovor podala negativen in nas obvestila, da to ni v skladu z pravilnikom in se je izgovarjala, da nočejo nevšečnosti kot so jih imeli z ekipami v preteklosti. Sam sem se precej nasmejal, ko sem to zavrnitev prebiral in se spomnil kaj se je vse to prestavljalo in to brez posledic kršenja pravilnika. Sedaj pa bodo to začeli »striktno« upoštevati in to ravno z začetkom pri meni.
 Kar je pa še najbolj smešno nam pa TK dovoli odigati tekmo v soboto zjutraj, ker »kao« je to isti dan in bi še šlo.

Obe ekipi so se strinjale ,da tekmo vseeno odigramo v četrtek ob 18.00. Nikakor nisem mogel razumet, kaj je z odigranjem v naprej kršeno. Kakšna kršitev je odigati tekmo rednim kolom?
Potem pa so se začel dogajatii stvari (cca ob 12.00 v četrtek), ki jih nerazumem. Temu bi rekel jaz »korupcija« v balinaju.

Od tu naprej pa nastopi moč predstavnika BK Marjetice Koper, ki je telefonaril na zvezo, da je omenjena tekma vnaprej predvidena z remijem. Tu se tudi sprašujem ali bo sploh dovoljen remi na tekmi, če do tega pride in ali bo sploh veljal, tudi če je možen. To razumem kot , da remi med ekipamo točno na tej tekmi ni možen.
Miloš Nikolič je takoj obvestil sodnike in jim prepovedal iti na tekmo v četrtek. To sem zvedel preko predsednika OBZ Postojna, ki nas je o tem tudi korektno obvestil. Povedal mi je tudi. da zveza sumi, da bo tekma končala z remijem. Takoj zatem sem pokličal Draga Štunf-a in ga obvestil o tem, da tekme ne bo. Direktno sem ga vprašal ali je res kar se govori. To mi je odločno to zanikal.
Nikakor misem mogel razumeti te logike da sem v trenutku ostal brez cca 50 povabljencev dva dni pred praznovanjem. Hvala lepa BZS in Vaša pravila, ki nikoli nimajo jasnega epiloga in zaključka.
Aja. Ta dopis pišem ob 9.30 v petek zjutraj. Pogledam slučajno na teletext in vidim da rezultat 12. kola tekme 2. Državne lige Zahod med Cesto in Tabor Ozeljanom že napisan. Ni bil pa vpisan na BZS Forumu. Kje je tu logika, dragi funkcionarji?

Dragi balinarji. Če so pravila jasna za vse ligaše, se sprašujem katera oseba je njim dovolila odigrati tekmo vnaprej. Bomo videli kakšne sankcije bodo dobile te dve ekipi in kaj smo mi zamudili ker nismo tekmo odigrali!.
Za naše neodigranje v četrtek so najbolj odgovorni: Š. Lapajne, B. Hegler, S. Kofol in predstavnik v IO , član Marjetice Koper Primož Marinko.
Člana BK Marjetice glede tega povsem razumem, saj se z BK Košano bori za prvo mesto v 1. Državni ligi zahod.   

Da zaključim.
Med tem pisanjem sem tudi videl da je BZS spremenila dirigirane sodnike za soboto. Poslali so nam Kosar-ja in Založnika namesto Bašiča in Zakrajška.
Očitno je tekma Košana Oro Met visokega rizika. Sedaj se je BZS celo odločila, da bo opravljala kontrolo tekme še edine neporažene ekipe v 1. ligi Zahod. Ne razumem!
Škoda, ker so meni vzeli s prestavitvilo tekme to možnost, da na tekmi ne morem biti prisoten. Mogoče je to tudi del te taktike.

Prosim, predsednika sodniške komisije Nikoliča, da na tekmo med Ilir. Bistrico in Marjetico Koper pošlje tudi druge ljubljanske sodnike. Tveganje o dobrem rezultatu za Marjetico je velik.

Bom ponovil še enkrat. Tekma je bila (sedaj ni več) prestavljena s tem namenom, da jaz osebno lahko povabim tudi vse člane ekipe na moje praznovanje in obletnico. Ta dan pa je na žalost sobota. Zdaj mi je to v neki meri splavalo po vodi za več kot polovico povabljencev.
Še enkrat hvala lepa BZS za vse.
Na BZS bom tudi uradno poslal dopis , da se odpovodujem vsem sodniškim obveznostim v prihodnosti , ker me je ta »agonija« precej prizadela.
Z močnim vplivom BZS na neodigranje tekme v četrtek sem globoko razočaran. Vem pa samo nekaj, da naslednja leta Nobena tekma NE SME biti prestavljena.
Bom preverjal informacije in obveščal o nepravilnostih...

Obenem pa vabim vse prijatelje balinanja na tekmo ob 16.00 V Pivko. Boste videli kaj je to tekma visokega rizika. Ekipa Košane ima pripravljene čelade ...

Pozdrav vsem balinarjem
Danijel Milavec
 8. junij 2018
Prijavljen
Danijel Milavec
moderator
balinarski navdušenec
*****
Objave: 186


Ogled Profila Email
« Odgovori #1 dne:: 13.junij 2018ob 20:51 »

Pozdravljeni
Bom spet malo napisal. Res da je že sreda. Ma sem moral vso pijačo popiti, ker mi jo je zelo veliko ostalo. 

Samo da Vas spomnim. Tekma visokega rizika je bila v soboto odigrana po pravilniku in v pravem času. Pravila je treba spoštovati.
Res je, da sta novo dirigirana sodnika malce zamudila. BZS bo že ukrepala z kakšno kaznijo, saj je "striktna" do pravil.

In glej ga zlomka. Na žalost se je trekma končala z remijem. Ta rezultat je na žalost po pravilih tudi možen...
Zdaj se samo sprašujem ali je to veljaven rezultat ali ne. Bomo videli? Sodnika sta ga potrdila kot veljavnega.

Pa naj mi kdo reče, da se to tekmo v četrtek ni dalo odigrat. Sem še zmeraj jezen. Jutri moram plačati račun tudi za tiste, ki jih ni bilo.
So bili pač napovedani, da pridejo. BK Košana pa je morala tekmo odigati korektno po pravilih.

Ker sem v spodnjem dopisu obljubil, da bom sedaj "strikten" do prestavljanja tekem v bodoče in obveščal o nepravilnosti, sprašzjem TK naslednje:


Prijavljen
Danijel Milavec
moderator
balinarski navdušenec
*****
Objave: 186


Ogled Profila Email
« Odgovori #2 dne:: 13.junij 2018ob 21:54 »

Po katerih pravilih se prestavlja tekma 2. lige Zahod med ekipama Kolektor Idrija: Košana Videm v 13.kolu.
Glede na člena (33 in 44), ki jih TK (Boštjan Hergler) omenja se tekme lahko prestavlja samo zaradi reprezentančnih obveznosti oz. nekih specifik posameznega kraja. Da pa je na isti dan tekma 2. Lige, kot je državno prvenstvo je odgovorna TK. Ona dirigira tekme v Koledarju tekmovanj.

Prosil bi Vodjo TK, da mi to razloži zakaj je bila ta tekma prestavljena na petek, dan prej.
Je kdo kaj vprašal igralce Videm KOŠANE, če morda kak igralec takrat sploh lahko igra ali ne praznuje kako obletnico.

Po pravilniku lahko TK prestavi tekmo samo zaradi tega odstavka v pravilniku 44. člena:

»...v primerih, kadar so ugotovljeni upravičeni razlogi za spremembo zaradi specifičnosti tekmovanja v posameznih krajih ali krajevnih običajev.«

Prosim, da mi odgovorite kakšne specifičnosti in običaje ste našli...?


PRAVILNIK O TEKMOVANJIH 33. člen pravi:
»V primeru, da v posamezni ekipi nastopa eden ali več reprezentantov Slovenije, datum odigranja tekme pa sovpada z nastopom reprezentance Slovenije, tekmovalna komisija določi nov datum odigranja tekme v državnem prvenstvu.
Tekmovalna komisija BZS lahko določi nov datum odigranja tekme samo v primeru, da je reprezentančni nastop določen v mednarodnem koledarju.Sklep o določitvi novega datuma mora tekmovalna komisija sprejeti najmanj 15 dni pred prvotno določenim datumom odigravanja tekme (po koledarju tekmovanj). Proti sklepu tekmovalne komisije ni ugovora.
Prvenstvena tekma ne more biti odložena, če je odrejeno, da se vse tekme kroga odigrajo istega dne ob istem času. V tem primeru se (lahko)odloži celotni krog.«

Tu je vse jasno (Tekme se ne sme prelagat)


Pravila o tekmovanjih 44 člen pravi:
» Koledar tekmovanj sprejme IO BZS.
Vsaka tekma se mora odigrati na dan, določen v Koledarju tekmovanj in ob uri,
določeni v teh pravilih za posamezno tekmovanje.
Igranje tekem na drugi dan ali s pričetkom ob drugi uri kot je določeno v teh
pravilih, lahko opravi tekmovalna komisija pred objavo Koledarja tekmovanj v
primerih, kadar so ugotovljeni upravičeni razlogi za spremembo zaradi specifičnosti tekmovanja v posameznih krajih ali krajevnih običajev.
Igranje tekme se lahko prestavi na drug dan ali ob drugi uri kot je določen v
Koledarju tekmovanj zaradi obveznosti v odsotnosti igralca kluba zaradi
reprezentančnih ali drugih obveznostih v organih F.I.B in to v primerih in na način določen v 33. členu Pravilnika o tekmovanjih. Izjemoma pa lahko tudi v drugih opravičenih primerih, ki jih na prošnjo ene od prizadetih ekip dovoli TK BZS z izdajo posebnega sklepa ali določbe.
 
Tukaj je omenjena beseda »Izjemoma pa lahko tudi v drugih opravičenih primerih«
Ste mogoče zaradi te besede prestavili tekmo??? Dajte mi pojasnit?


Leta nazaj je veljalo pravilo, ki ga je TK objavila, da se zadnja 2. kroga NE sme prestavljati tekem. Takrat ste to uveljavlali, sedaj pa ne. Glede na člen 33 bi morali oz.  odložiti celoten krog, da je izpolnjeno pravilo v odigranju tekem v istem času. Tukaj bo najbolj izgubila ekipa Košane Videm. Glede na to, da bo tekma odigrana dan prej, vam lahko že v naprej povem rezultate najmanj treh tekem. Videm bo zgubil. Obrov bo zmagal ekipo Nanosa in Goriška Brda bodo zmagala Cesto. In potem gremo v zadnje kolo...

Saj vem, da se ne bo zgodilo nič. Kot ponavadi. Mogoče kaj meni...
Ampak sem na tekočem... in spremljam in opozarjam...

Lep pozdrav od
Danijel-a
13.06.2018


Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!