Balinarska Zveza Slovenije
31.marec 2020ob 07:06 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: OBZ Gorenjska - prvenstvo dvojic  (Prebrano 1265 krat)
Boštjan
urednik
ekspert
*****
Objave: 695Ogled Profila WWW Email
« dne:: 18.maj 2017ob 17:32 »

Posredujem dopis g. Jurija Štancerja

Prvenstvo Gorenjske  v disciplini člani, dvojice 2017


Vse to, kar bo navedeno se je dogodilo na Prvenstvu dvojic v kategoriji člani v Območni balinarski zvezi Gorenjska, ki je bilo v sredo, dne 10.05.2017 na igriščih BK Trata v Škofji Loki

Za udeležbo na državnem prvenstvu dvojic je upravičena OBZ Gorenjska s petimi udeleženci.
Tekmovanje bi zato moralo biti pripravljeno in izvedeno tako, da bi od 12 sodelujočih dvojic dobili 5 udeležencev državnega prvenstva. Za način ugotovitve 5. udeležencev bi zato morale biti izdelane in pred tekmovanjem sporočene propozicije tekmovanja. Za pravilno izvedbo tekmovanja pa pripravljen tabelarični pregled tekmovanja iz katerega bi bil razviden tekmovalni sistem!

Za izvedbo Prvenstva Gorenjske v disciplini dvojice je predsednik tekmovalne komisije (Srečko Lapanja) predal vodji tekmovanja (sodnik Pavel Kuralt)  grafikon tekmovanja v katerem je bilo določeno, da se igra v 4 skupinah s po 3 ekipami v skupini.
Po 1. delu tekmovanja v skupinah nato 1. in 2. uvrščeni v skupinah razigravajo za 4 udeležence državnega prvenstva. Za 5. udeleženca način določanja iz grafikona tekmovanja ni bil razviden. Igralni čas pa je določen na 75 minut.

Iz izdelanega grafikona tekmovanja na Gorenjskem prvenstvu je razvidno, da sploh ni šlo za Gorenjsko prvenstvo (na prvenstvu se vedno igra za prvaka)  ampak za tekmovanje dvojic za določanje štirih udeležencev državnega prvenstva. Tako Gorenjskega prvenstva v disciplini člani, dvojice sploh ni bilo!

Na samem tekmovanju dvojic so po prvih dveh odigranih igrah v skupinah zmagali isti klubi v obeh igrah in so tako že postali prvo uvrščene ekipe v posameznih skupinah. Med igranjem tretjih iger v skupinah pa je sodnik na tekmovanju sporočil, da so prve uvrščene ekipe skupin udeleženke državnega prvenstva, peta udeleženka prvenstva pa bo bo zmagovalna ekipa, ki bo po zaključku tretjih  iger imela najboljšo razliko v danih in prejetih točkah, pri enaki razliki pa bo določal najboljši količnik.

Tako je bil predpisan tekmovalni sistem na tem tekmovanju s strani sodnika razveljavljen, za udeležence državnega prvenstva pa je sodnik  določil  prvo uvrščene ekipe posameznih skupin in zmagovalno dvojico zadnjih iger izmed  vseh skupin z najboljšo razliko oz. najboljšim količnikom.  Tako tudi samo tekmovanje ni potekalo po predpisanem programu tekmovanja!

Iz navedenega ) opisanega v debelejšem tisku) je razvidno, da je prišlo do grobega kršenja samega načina tekmovanja vsled česar pristojnemu organu pri Območni balinarski zvezi Gorenjska predlagam, da ugotovi:

1. Prvenstvo OBZ Gorenjska v disciplini člani, dvojice, ki je bilo dne 10.05.2017 na igriščih BK Trata ni bilo izvedeno na predpisan način igranja tekem na prvenstvu in se zato:
a) v celoti razveljavi in se določi nov datum izvedbe prvenstva. Za izvedbo gorenjskega prvenstva se določi nov datum in pripravi grafikon tekmovanja, ki bo predpisoval način tekmovanja do naslova prvaka OBZ ali:
b) prvenstvo se od končanih iger v skupinah nadaljuje na način, ki je bil določen na grafikonu za tekmovanje 10.05.2017 s tem, da se naknadno predpiše način igranja do zadnje finalne igre.

2. Spozna krivce, ki so v Zvezi odgovorni za nastalo situacijo in sprejme ustrezne ukrepe.


Naj na koncu še opišem samo nekaj zadev, ki so se dogodile na tem tekmovanju:
-  Klubi, udeleženci gorenjskega prvenstva dvojic so bili o tekmovanju obveščeni šele v   
    ponedeljek, 8. maja, kar pomeni 2 dni pred tekmovanjem!
-  Sodnik Pavel Kuralt pred pričetkom tekmovanja udeleženim tekmovalcem na
    prvenstvu ni sporočil propozicij tekmovanja.
-  Pred pričetkom igranja 1. iger si je sodnik dovolil, v soglasju z igralci, skrajšati čas igranja   
    iger na 65 minut! Torej je spremenil propozicije, ki so bile že obešene na oglasni deski.
-  sodnik svojih odločitev o načinu tekmovanja ni sprejemal samostojno, vendar vedno po
    predhodnem pogovoru z vodjo ekipe Trata mladi (Silvo Korošak) ali po naknadnem
    telefonske pogovoru s predsednikom tekmovalne komisije.
-   odločitve sodnika so bile tako nemogoče sporočane in med izvedbo tekmovanjasprejete,   
    da so igralci, ki so igrali 3. igre kolektivno sodnika zaprosili, da naj gre v bife in vzame denar
    za sojenje ter da bodo sami odigrali tekmovanje do zaključka.

Vse to pisanje sem pripravil po pooblastilu zgroženih igralcev  ekip na tem prvenstvu. Njihovo željo pa prilagam v prilogi iz katere je razvidno njihovo pooblastilo za to moje sporočilo!

P.s.: prav zanimivo bi bilo videti in udeležence tega tekmovanja tudi obvestiti o vsebini sodnikovega poročila o izvedbi prvenstva.

V svojem imenu in v imenu večine udeležencev tega prvenstva pričakujem od vodstva OBZ Gorenjska, da bo analiziralo izvedbo navedenih kvalifikacij in povzelo potrebne ukrepe, da bodo prvenstva na Gorenjskem v bodoče organizirana na mačin, ki ga bodo hvalili vsi udeleženci prvenstva in prijatelji balinarskega športa.

Pričakujem, da me boste o vašem sklepu pismeno obvestili!

Naj na koncu samo dodam: Zamislite si in ocenite, če se morda s takim načinom dela posameznikov in same Zveze lahko tudi odvrača igralce in gledalce od balinarske igre!


Škofja Loka, 13.05.2017                                                                                      Jurij Štancer                                                                                                             
Prijavljen

Kdor dela, ta tudi greši ...
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!