Balinarska Zveza Slovenije
03.april 2020ob 07:42 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1]
  Natisni  
avtor Tema: Novičke  (Prebrano 7391 krat)
Sandi Kofol
član
**
Objave: 71


Ogled Profila
« dne:: 27.junij 2015ob 21:15 »

Tako kot sem na zadnji skupščini obljubil, v skladu s kritiko ali samokritiko, da je na področju informiranja balinarske javnosti še veliko prostora za izboljšave, bom napisal določene aktualnosti, ki se jih bom spomnil iz glave. Zajeto obdobje bo nekoliko daljše. Želel bi si, da bi bile aktualnosti v taki ali podobni obliki objavljene enkrat tedensko ali pa na 14 dni, vendar bi rabili najti osebo ali več njih, ki bi to počele (brezplačno, proti plačilu???). Tej osebi pa bi bili obvezani vsi funkcionarji, da ji dajo informacije, ko bi jih za to prosila. Odprt sem za ideje in prostovoljce.
V zadnjem času sva se s sekretarjem ukvarjala predvsem s financami, ki jih dobimo od ministrstva in Fundacije za šport. Ko smo namreč dobili odločitev fundacije, smo doživeli šok, ker je bilo denarja cca 30% manj kot lani. Takoj smo se aktivirali in kontaktirali Olimpijski komite Slovenije, ki ima glavno besedo pri tem kam razvrsti posamezno športno panogo in na podlagi tega se potem v glavnem deli denar. Ugotovili smo, da je problem v pravilniku in sistemu, ki je uradno sprejet in na podlagi katerega smo bili najbolj prizadeti prav balinarji in kegljači. Uspelo mi je priti do sestanka z Iztokom Čopom, ki je predsednik komisije pri OKS, ki je odgovorna za ta pravilnik. Pred tem sem naštudiral zelo kompleksen in matematično zahteven sistem in ugotovil, da je problem v komponentah, kjer smo neolimpijski športi 4 ali 5 krat prikrajšani. Če zelo posplošim, smo balinarji hendikepirani, ker avtomatično izgubimo cca 20% točk, ker nismo olimpijski šport, poleg tega pademo praviloma po avtomatizmu en razred (kar je ogromno med petimi možnimi razredi), ker so naši uspehi za dva razreda večji od konkurenčnosti (na kar spet najbolj upliva, da nismo olimpijski šport...). Potem ponovno pademo, ker imamo po novem pravilu priznanih samo cca 500 igralcev v vseh ligah, ker se šteje samo tiste, ki so mlajši od mislim da 55 let... Da ne nadaljujem in utrujam s podrobnostmi. Čopu sem izrazil jasen protest, da se b BZS s tem ne strinja in pričakuje na tem področju spremembe. Sicer me je poslišal in si zame vzel čas ampak mi je istočasno povedal, da bi pa nekateri olimpijski športi še dodatno vzeli neolimpijskim...
Čes kakšen mesec po tem je OKS sklical posvet na temo še enkratne predstavitve tega pravilnika, kamor smo bili povabljeni vsi prestavniki športnih zvez. Šla sva s sekretarjem, pred tem pa sva se tudi dobila s predsednikom kegljaške zveze, da smo na posvetu nastopili skupaj. Po predstavitvi, sem se kot eden prvih oglasil in izrazil (tokrat emocionalen) protest, kjer sem zgoraj našteto prikazal kot izredno nefer in nepošteno. Sedaj smo v pripravi uradnega dopisa, kjer bomo protestirali in tudi podali predlog za spremembe omenjenega pravilnika, kar bi potem Čopova komisija tudi obravnavala (naša zadnja skupščina je odločila, da to naredimo sami, brez kegljaške zveze). Ravno tako se sekretar tudi dogovarja, da pridemo do sestanka z novim predsednikom OKS, kjer bi ponovili zadevo.
Kakšnih 14 dni nazaj smo dobili tudi odločbo s strani Ministrstva, ki nam je podelilo kakšnih 10% manj denarja kot lani, vendar je to za nas super novica, saj je bilo tudi razpisanega denarja približno toliko manj kot lani v celoti. Mogoče je OKS kaj odreagiral, moramo še ugotoviti.
Dobra novica je tudi, da je sekretar ugotovil, da lahko dobimo nekaj denarja od Fundacije za snemalno opremo, ki bi jo uporabili za meritve balinarjev, gibanje, meti itd. poleg tega pa bomo lahko to opremo, ko bo na razpolago uporabili za prenose Svetovnih in evropskih prvenstev, poleg tega pa bi si želel, da bi prenašali tudi kakšne tekme naše superlige, ženske lige, mednarodnih turnirjev in seveda tekme evropskega klibskega pokala. Seveda me tu zanima ali bodo klubi pripravljeni in v stanju zagotoviti dovolj dobro internetno povezavo in seveda če bo sploh interes. Upam, da ne bo to razumljeno kot provokacija, vendar tudi vnaprej potencialno sporne tekme (kot naj bi baje bile nekatere tekme zadnjih kol letošnje 1. lige zahod) bi bilo mogoče dobro prenašati...
Upam, da bomo lahko novo opremo imeli možnost uporabiti tudi na letošnjem Svetovnem prvenstvu v Rijeki, da bi lahko gledali naše fante. Boštjan je za, dogovoriti se moram samo še s predsednikom Hrvaške zveze, če nam bodo to dovolili.
Z Alešem Škobernetom sva bila zadnji vikend v maju na sestanku Izvršnega obora FIB v Saluzzu, stvari, ki bi vas utegnile zanimati kot informacija:
1. SP Rijeka- organizator plača za 4+2, ostalo reprezentance same, igra se na 3 igriščih, Povežica, Čavle, Marinici, FIB spi v hotelu Jadran, reprezentance v Uvali Scot, v petek bo kogres FIB, takrat naj bi tudi se nekaj dogajalo v zvezi s Centrom FIB v Pazinu
2. SP Casablanca, orgnizator plača 4+2, Kafi (Afriški predstavnik v FIB) pravi, da bo organizator plačal tudi za ekstra osebe, Kafi pravi, da je Casablaca zelo varno mesto, poleg morja in zelo Evropski, kjer se lahko plačuje tudi v Evrih. Novica o varnosti je za nas in vse zelo dobrodošla novica.
3. EP Saluzzo, isto plačajo 4+2, maximalno število reprezentanc bo 13, igra se v vseh 6 disciplinah, tu bosta tudi sestanka športne komisije i IO FIB
4. Na kogresu FIB naj bi se konstituiralo evropsko balinarsko zvezo (za naš volo sistem) kasneje tudi evropsko balinarsko konfederaciju (volo, rafa, petanka) na EP u Saluzzu, člani vola bi bili Bianco (Italijan), Henry (Francoz), član Srbije, Španije in Rusije, da bi se balinanje razvijalo tudi drugod po evropi.
5. Bianco je predstavil novi sistem evropskega moškega klubskega pokala, ki je zaenkrat še preveč futuristični in bo potreben še veliko diskusije.
6. Kandidature za prvenstva:
ep 2016 seniori, morda Francija
Sp 2016 ženske. Mersin, Turčija
Sp 2016 u18 in u23, monako, brzinsko izbijanje se bo ves čas igralo po 4 ekipe naenkrat, tudi finale štirih
Sp 2017 seniorji, casablanca, maroco
V naslednji štirih letih se bo tudi od Slovenije ponovno pričakovalo, da organizira eno izmed prvenstev. Prepričan sem, da to organizacijsko zmoremo in to na vrhunskem nivoju, veliki problem pa bodo finance...
7. olimpijske igre 2024, upamo, da bodo kandidaturo dobili  Rim, Paris ali Istanbul, ker bi tako bila možnost za balinanje, sve volo, raffa in petanka, za volo brzinsko, precizno in krog ampak samo 4 obrati, ne več 8, ker bi bilo predolgo. Predstavnika nas v konfederaciji CMSB (raf, volo, petanka) se pritožujejo nad diktatorskim načinom vodenja in sprejemanja odločitev s strani predsednika (tudi predsednik petankarske svetovne zveze) in jih skrbi, da nas ne bi peljal žejne čez vodo. Zavedati se moramo, da sta rafa in petanka z vidika svetovnih zvez izjemno bogati zvezi, v primerjavi z našo FIB (če me spomin ne vara je bil triletni proračun cca 150.000 EUR, s čimer bi naša zveza niti pod razno ne bi preživela) in vprašanje kakšne eknomsko politične igrice se bodo še tu dogajale.
8. Na kongresu FIB rijeka se bo glasovalo o nekih spremembah pravilnikov:
Na SP v Monaku bi se igralo krog le 4 obrate, brzinsko bi se izbijalo le do 5 pozicije in še neke stvari, ki jih bomo dobili bolj natančno napisane v zapisniku sestanka, si jih nisem zapomnil.
9.  Obstaja nova internetna stran FIB i Facebook stran, kjer je zaželeno, da bi čim več zvez pošiljalo podatke o mednarodnih tekmovanjih v državah.
10. Tako kot že letos bo u sant vulbasu turnir za ženske vsako leto. Igra se par, pozicija in štafeta.
11. Imaju neke težave z oblekami za FIB delegate in sodnike, nisam točno razumel kaj.
Finančne zadeve: zaenkrat nam uspeva vsako leto zaključiti (kljub vedno manjšim dohodkom) s pozitivno nulo, tako da nam na začetku vsakega leta ostane cca 65.000 eur s katerimi zveza sploh lahko funkcionira v prvi polovici leta, ko še ne dobimo denarja od ministrstva in fundacije. Tako skušamo peljati dobro finančno vzdržnost Zveze kot je za to pred tem odlično skrbel predsednik Rebec in poudariti moramo, da smo Zveza, ki deluje brez kreditov. Nimam podatkov kako je s tem pri ostaloh zvezah, dvomim, da je tako.
V vsakem primeru pa bomo morali še bolj delati na sponzorjih. Tu nam ne gre najbolje. Pohvaliti in zahvaliti se je treba našemu praktično edinemu večjemu sponzorju lanskoletnemu in odlična novica je da tudi letošnjemu. To je Francoz Jean Francois Gobertier, ki je že lani za Evropsko prvenstvo v Kopru prispeval 10.000 EUR, letos pa bo ponovno naš sponzor s 15.000 EUR. Zahvala gre Škobernetu, ki je opravil levji delež v prepričevanju in pa vsem, ki smo se lani ob velikem organizacijskem zalogaju evropskega prvenstva med samim prvenstvom tudi ukvarjali z gospodom. V okviru tega smo že lani nastopili na treh njegovih močnih turnirjih četvork v Franciji in ravno tako bo letos. Na dveh so naši reprezentanti že nastopili in se obakrat uspeli prebiti med osem najboljših ekip, naslednji teden pa je zadnji turnir, kjer se bom delegaciji pridružil tudi sam, saj mislim, da se to spodobi oziroma je že skoraj nujno, da se zahvalim gospodu Gobertieru. Škoberneta vedno znova prosijo, da tudi sam kdaj zaigra, saj je v Franciji balinar z velikim renomejem in ga še vedno želijo videti na igrišču. Toliko v vednost tistim, ki imajo kdaj kaj nepotrebnega za propomniti proti njegovemu igranju in potem v Francijo na določene turnirje.
Poleg evropskih in svetovnih prvenstev nas letos najprej čaka organizacija mednarodnega turnirja U15 na Krimu, kjer bo prvič osem ekip, francija, italija, monaco, hrvaška, srbija, in tri slovenske, prvič tudi deklet u15. Teden kasneje bo na Miljah že šestič organiziran peteroboj bivših YU republik.
Še naprej bo treba vlagati v mlade. Pomladi smo prvič organizirali v Rogaški slatini dvodnevno izobraževanje, kjer so bili prisotni tako mladi in mlade kot trenerji, pa selektorja in dva naša reprezentanta. S tem bo treba nadaljevati, ideja je bila da bi se dobivali po različnih krajih po Sloveniji. Lani smo klubom, ki so bilo uspešni v ligi dečkov in mladincev, kar naj bi bil dokaz, da delajo z mladimi razdelili 10.000 EUR, kar me zelo veseli. Spet pa sem na to temo slišal z ene strani zadovoljstvu, s strani nekaterih pa da na ta način ne gre denar v prave roke. "Pol pa naj bo človek pameten". Ideje za naprej, če seveda bo denar???
Predzadnja stvar, v zadnjih dobrih treh letih ste videli, kaj vam lahko ponudim kot predsednik Zveze in podoben način in angažma lahko pričakujete še do konca mandata. Največlji del časa sem z velikim veseljem dal svoj čas in energijo za balinanje in mislim, da se je marsikaj naredilo ampak to je z vidika mojega časa tudi maksimum. Tako kot večina imam tudi druge stvari v življenju, poleg tega pa imam en velik "problem" nisem v penziji, kot je velika večina, npr. članov Izvršnega odbora FIB, kjer sem daleč najmlajši član IO-ja, podobno je stanje posameznih Zvez, kar se starosti predsednikov tiče.
Za konec pa še to, načrtno sem se v tem pisanju skušal izogniti vsem tematikam povezanim s postopki, ki trenutno potekajo na podlagi prijav kluba, sodnikov in pa tožilca, ker nikakor ne želim vplivati na delo disciplinskih organov. Ko bodo odločili, vas bomo o vsem obvestili.
Otrok se je vmes parkrat zbudil in je zato moje pisanje trajalo nekoliko več časa Grin
Fajn se imejte.
Prijavljen

Sandi
Jelka Kožman
balinarski navdušenec
***
Objave: 229


balinarska navdušenka


Ogled Profila Email
« Odgovori #1 dne:: 28.junij 2015ob 04:16 »

Lepo napisano in hkrati zelo razumljivo.
Z veseljem pomagam, če lahko kako, ker mislim, da je potrebno naše balinaje promovirati in hitro vključiti člimveč mladih oseb za delovanje.
Vsakdo mora enkrat pustiti svojo pot in predati delo drugemu.

Prijavljen

smrekca
11111
poslanec
****
Objave: 326


Ogled Profila
« Odgovori #2 dne:: 30.junij 2015ob 16:05 »

Takih informacij manjka. Informacij, ki dokazujejo da je BZS živa tvorba. Res je imamo "zunanje informatorje", Malija in Zdenkota imamo Boštjana. ( Tudi sam sem "svojevoljno" objavil v Ekipi natanko 50 balinarskih člankov, s priloženimi fotografijami. In končal.
A manjka direktnih informacij iz baze. Vem, da to ni naloga predsednika zveze. Pa vendar so take informacije z vrha, v pomankanju ostalih informacij, še kako dobrodošle. Marsikdo ne piše na Forum, češ, da to niso uradne informacije in da se na njem objavljajo samo čvekarije. ( Žal pa ti tudi v uranih rubrikah ne sodeljujejo) Z redkimi izjemami!
A saj Forum je bil ustanovljen z namenom, da se omogoči kontaktiranje čim večjemu številu balinarjev.
Preko foruma se lahko podajo informacije vsak trenutek. Lahko se takoj odgovori na zastavljena vprašanja. Žal pa tega ni. In potem izpade, da se v zvezi nič ne dogaja. Pa se! Dokaz zato je zadnje pisanje predsednika. Tega manjka.
Balinarji smo od nekdaj znani po tem, da nam gre mnogo bolj od rok kritika ( tudi kritizerstvo ) kot pa pohvala. Dokaz zato je tudi molk, na predsednikov članek.
« Zadnje urejanje: 30.junij 2015ob 23:12 od 11111 » Prijavljen
Sandi Kofol
član
**
Objave: 71


Ogled Profila
« Odgovori #3 dne:: 10.julij 2015ob 18:43 »

Hvala Jelka in Dušan. Strinjam se, da je molk na moje pisanje pod tukajšnjo temo zelo "pomenjljiv", ampak kot je Dušan napisal smo tega vajeni s strani velike večine, ki zna zelo dobro povedati, kaj je vse narobe in kaj vse bi bilo treba narediti ( to je po eni od definicij jamranje in teženje) , redki so pa tisti, ki bi tudi sami napisali KAKO te stvari narediti. Ja, vem, to je zelo težko in vzame veliko časa in energije in treba je spremeniti miselni koncept v glavi. In priznam, da pisanja tistih, ki samo jamrajo in težijo ne preveč resno jemljem. Poleg praktično vseh, ki smo v različnih organih ali kakorkoli sistemsko delajo za Zvezo (in jih ne bom poimensko omenjal), ki smo naredili veliko dobrega, seveda tudi kar nekaj napak, bi tukaj izpostavil in pohvalil tri osebe in njihovo delo, ki ni samo jamranje in teženje, ker so bila tudi in prevsem dejanja (pokazali so KAKO):
- Dušan, ki je samoiniciativno napisal 50 člankov za elektronsko Ekipo in s tem pripomogel k temu, da se govori o balinanju in dviguje njegov ugled.
- Miha, ki je že večkrat poslal v obravnavo komisijam in Izvršnemu odboru konkretne predloge za spremembe členov Pravilnikov in Pravil.
- Matevž, ki sistematično objavlja različne novice in rezultate o različnih tekmovanjih, kjer praviloma nastopajo slovenske balinarke in balinarji.
Zagotovo sem še pozabil koga omeniti, upam, da mi ne boste zamerili, ker je namen tega, da prikažem in na primerih povem, kaj si želim in kako naj bi to izgledalo.
Kar se tiče nastopa naših fantov na tretjem turnirju GDP Vendome v Franciji oziroma turnirja o katerem sem pisal in katerega sem se udeležil ter gospodu Gobertieru tudi na slavnostni večerji kot edini predal simbolično darilo (fotoalbum - hvala Boštjanu, da ga je izdelal - s slikami na katerih je bil gospod prisoten na EP v Kopru - bil je vidno ganjen in tudi javno komentiral pred cca 400 ljudmi, da je Slovenija država, kjer se odlično balina in da se je odločil, da nas sponzorira, toliko o ugledu našega balinanja v očeh ene izmed dveh najbolj trofejnih držav v balinarskem svetu. Poleg tega je takoj po tem, prišel še do naše mize in še enkrat se zahvalil, kar je pomenilo, kar nekaj zavisti v očeh ostalih, hvala Alešu in vsem fantom, ki so pripomogli k temu. Aja, pa še to, izbrati darilo za nekoga, ki ima in si lahko privošči praktično vse, ni enostavna zadeva).
Če se za konec vrnem še k trenutno najbolj pereči zadevi, na žalost, je situacija taka, da imamo izredne razmere, sem se odločil, da ne bomo v tej fazi iskali krivca, ga pribijali na križ ali na sramotilni steber, kar bi si verjetno marsikdo želel, ampak se bomo najprej spokusirali, kako bomo problem rešili, kar pa ne bo enostavno, saj je situacija kompleksna. Ker želim tudi tukaj dokazati neke vrste transparentnost, vam prilagam mail, ki sem ga poslal članom Sekretariata:
"Pozdravljeni člani sekretariata,
Statut BZS določa, da vsi predsedniki komisij in predsednik Zveze sestavljamo Sekretariat, ki odloča in razpravlja o zadevah v času med izvršnimi odbori. Najprej bi želel slišati vaše mnenje preko maila (odgovarjajte tako, da bomo vsi videli vaše odgovore), če bo treba pa se bomo srečali še v živo v začetku naslednjega tedna.
Tematika o kateri želim vaše mnenje so lige v sezoni, ki prihaja. Situacija je taka, da zaradi pritožbe sodnikov na tekmo Pivka - Agrocom še vedno poteka postopek v domeni disciplinske komisije in tudi še bo trajal. Agrocom je v torek na sejo pripeljal svojega odvetnika in očitno bo pred odločitvijo komisije še trajalo. Glede na roke za odgovore, možnost pritožbe, dvomim, da bo zadeva odločena pred koncem avgusta. Poleg tega moramo upoštevati da se bodo začele sodne počitnice v Sloveniji, ki bodo trajale do 15. avgusta. Odločil sem se, da tudi Zveza najame odvetnika, ki bo komisiji in Zvezi pomagal pri precej zapletenem primeru. Sam vidim naslednje možnosti, ki jih lahko Izvršni odbor sprejme v zvezi z ligami:
1. Agrocom postane superligaš in ostale lige se popolnijo v skladu s tem. Če se disciplinska komisija odloči za sankcioniranje Agrocoma, pa bi verjetno to pomenilo, da bo takrat supeeliga štelasedem klubov do konca lige.
2. Začetek lig zamaknemo na kasneje, kar nam omogoča 10. člen Pravilnika o tekmovanjih, ki pravi, da lahko Izvršni odbor na podlagi izrednih in opravičljivih razlogov spremeni koledar, ki je bil sprejet v tem letu. V okviru tega jaz vidim opcijo ali da začnemo lige mesec ali dva kasneje (in bodo pač ligaši morali najemati dvorane) ali pa naredimo le enokrožni sistem lig samo spomladi. Izjema bi bila superliga, če se bodo stvari do takrat razjasnile.
Seveda bi morali v skladu z odločitvijo določiti še nov prestopni rok.
Ali ima kdo še kakšen drugi predlog? Preglejte prosim še vi pravilnike in pravila, če sem kaj spregledal."
Evo, toliko zaenkrat, kaj več v naslednjem tednu.
Lepo se imejte, če odhajate na dopust, si dobro spočite.
Prijavljen

Sandi
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #4 dne:: 11.julij 2015ob 06:56 »Spoštovani Sandi!

Vsekakor se strinjam z prestavitvijo prestopnega roka in posledično registracijo, pravzaprav za super ligo tudi ni potrebe hiteti. sem pa nekje v šali zapisal da predlagam uvrstitev Šempetra v super ligo ob njih pa še Postojno in Zabiče in imamo deset članov super lige, prvi korak k reorganizaciji lig!! ki se pravzaprav pripravlja, če se izkaže, da je bilo karkoli napačnega na ''sporni' 'tekmi se lahko sankcionira Šempeter kot si napisal, v nasprotnem primeru pa nihče ne bo oškodovan

Pa prihranimo nekaj tisoč EUROV za druge zadeve namesto plačevanja advokatov!

Pa vsi srečni in vsi zadovoljni! Smeško bi še kaj napisal pa se mi mudi na Kolpo!

Prijavljen
Jerry
veteran
******
Objave: 2425


POLOVIČNO ZNANJE JE ... NEVARNEJŠE OD NEZNANJA!!!


Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #5 dne:: 11.julij 2015ob 16:58 »

Če se bo samo zaradi ene tekme, ki naj bi bila "menda dogovorjena", začetek prvenstva premaknil za nedoločen čas in bodo s tem prikrajšani ostali klubi, potem pričakujte začetek in propad BZS, posebno še, če bodo vso stvar vzeli v roke odvetniki, ker potem pa nam žal res ni pomoči!
Prijavljen

POLOVIČNO ZNANJE JE NEVARNEJŠE
Willy
balinarski navdušenec
***
Objave: 168Ogled Profila Email
« Odgovori #6 dne:: 12.julij 2015ob 08:59 »

pozdravljeni balinarji in ljubitelji bainanja. Zdaj se pa moram enostavno oglasit še jaz.
G. Sandi, tisti prvi post polno podatkov - super! Verjemi, da ti marsikdo očita ravno to, da se ne oglasiš pogosteje, da ne podaš info in tudi, da ne komentiraš določenih zadev. KDO PA NAJ VSE TO POČNE, ČE NE PRECEDNIK BZS ?! Praviš, da ne jemlješ preveč resno tistih, ki jamrajo, kritizirajo... Mislim, da bi lahko. Vsaka kritika je dobrodošla, še bolj pohvala, a le teh je dandanes v vsakdanjem življenju bore malo. Takšni smo ljudje, da lažje udarjamo, kot pa ploskamo... Mogoče nekateri neke stvari vidijo, pa jih ne znajo popraviti ali spremeniti in izboljšati?! Pa še ne pomeni, da so težaki.... Zame tudi samo kritika nekaj šteje...
Bom pa vseeno tukaj pokomentiral par stvari, čeprav se človek boji karkoli napisat ali povedat, ob vseh teh odvetnikih..
Sandi, napisal si DA JE BZS Z VSEMI ORGANI NAREDILA OGROMNO DOBREGA. Seveda, tega nihče ne oporeka. Sam upam, da bo BZS naredila še več! Napisal si tudi, DA JE EKIPA NAREDILA KAR NEKAJ NAPAK !!! Tukaj pa pride do največjih razhajanj, saj NEKATERE NAPAKE OZ. NAPAKE NEKATERIH KAZNUJETE IN OBRAVNAVATE. NAPAKE DRUGIH, PA NE !!!

Sam sem mnenja, da smo tudi v balinanju preveč podlegli vsakdanjemu demokratičnemu(kapitalističnemu) dogajanju !!! Kot je zapisal Mirč, smo res ena policijska zveza... Vsi čakamo kdo ga bo kej usral, da bomo mlatili po njem. Konec koncev MOTITI SE JE ČLOVEŠKO !!! Seveda, NAPAKO PRIZNAJO ZGOLJ VELIKI GOSPODJE... Človeško pa je tudi napake odpuščati !!! Vsaj nekoč je bilo tako. Danes tega očitno ni več.

Ko sem prebral POST MIHCA.... Se mi je porodila v glavi ta poved: PA DAJMO VSE TO SRANJE, KATEREGA IMAMO SEDAJ NA PLADNJU, VZET ZA NAPAKE !!! Enostavo se jih je nakopičilo preveč!!! Karkoli se odloči v tem procesu tekme Orlek - Tite, SE NE BO REŠILO NITI TRETJINO PROBLEMOV !!!!!!!!! PREJ, se bo zgodilo, kot je napisal JERRY...

Naj samo naštejem nekaj napak, ki so se pripetile v letošnji sezoni. PA DA NE BO ZDAJ SE KDO NAJDU, DA S TEM KOGA OBTOŽUJEM, BLATIM ALI KARKOLI DRUGEGA !!!!

1. NAPAKA TK, ker ni pregledala zapisnika tekme LUKA - PLANINA. Če bi to storila, bi opazila nepravilnost v zadnjih igrah in bi tekmo registrirala kot NEREGULARNO... VSAJ MORALA BI TO STORITI !!

2. NAPAKA SODNIKA na tej tekmi...  ta je bila sankcionirana.. in žal tega sodnika nimamo več na seznamu !!! že v tem primeru se je zgodilo, kar sem pisal. nekdo je bil sankcioniran, nekdo pa ne!!!

3. NAPAKA pri prestopu KLEMPOTA. Če bi bila ta ''NAPAKA'' popravljena takoj, mogoče vsaj predstavljena balinarski javnosti... SEM SKORAJ PREPRIČAN, DA NE BI PRIHAJALO DO NADALJNJIH DOMNEVNIH NEUMNOSTI !!!! Ravno od tega dogodka dalje, JE TEMPERATURA V PRVI LIGI STRMO NARAŠČALA !!!!!! pa bi to lahko preprečili !!!!!!!!!

4. Dejmo tuki vzet KOT NAPAKE VSE SUMLJIVE TEKME !!!!!!! Zakaj vse Huh? VSE OČI SO UPRTE V TEKMO ORLEK - TITA !!!! Mar nekaj ostalih tekem ni SUMLJIVIH Huh? Če izuzamemo, da so te tekme glavna tema vsakdanjih gostilniških govoric, POTEM NIHČE NE GOVORI OD DRUGIH TEKMAH !!!!

5. Pa še na koncu dejmo vzet za NAPAKE vse sumljive sodniške odločitve... Ali celo sodnikovo obnašanje....

PA DOBRO, PA KAJ SMO Huh? PA DEJMO SI ŽE ENKRAT POGLEDAT V OBRAZ!!! DAJMO NAZDRAVIT S KOZARCEM RUJNEGA!!! IN DAJMO ŽE ENKRAT NEHAT DELAT TE NAPAKE ( če jih tako imenujemo) !!!!!! IN DEJMO ENKRAT ŽE ZAČET DELAT !!!!!!!!!!!!!!! TAKO KOT TREBA !!!!!!!!!! PA BO BALINANJE ZAGOTOVO LEPŠE !!!!!!!!!!

Čeprav sem se sprva nasmejal predlogu MIHE... PA KONEC KONCEV MENIM, DA PREDLOG SPLOH NI SLAB !!!!! POVDARJAM - NI PRAV, NI PO PRAVILIH !!!!!! Ampak po pravilih ni marsikaj v balinanju.. Predvsem v letošnji sezoni !!! MOGOČE PA BI TO LAHKO BILA NAJBOLJ DIPLOMATSKA REŠITEV VSEH TEŽAV (NAPAK) HKRATI !!!!  PREDVSEM PA SPLOH NE BI BILA SLABA ZA BALINANJE !!!!!
Pa je napol narejena rekonstrikcija lig, kot je Miha reku... Če se ne da zapolnit 1. lige zahod.. PA SE ODIGRA Z MANJ KLUBI.. JIH BO PA V NASLEDNJI SEZONI MANJ IZPADLO !!!!!!!!!!!! KAR TUDI NI SLABO !!!!!!

ŠE TOLE SEM POZABIL: POPOLNOMA SE PODPIŠEM POD JERRYJEV ČLANEK... če pride do prestavitve začetka lig... POTEM JIH NITI NE BO!!!! ker klubi ne bodo plačevali dvoran !!!!

pa lep balinarski pozdrav
willy

« Zadnje urejanje: 12.julij 2015ob 09:07 od Willy » Prijavljen

willy
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #7 dne:: 13.julij 2015ob 08:17 »

Pravkar sem se spomnil in pogledal spletno stran BZS, bolje rečeno forum in ugotovil , da Tekmovalna komisija sploh nima svojega prostora  za podajanje izjav kot so tam BZS Info , Sodniška komisija, komisija za mladini .....
Zato prosim urednika spletne strani, da doda stran za tekmovalno komisijo, da nas bo lahko predsednik obveščal o zadevah ki se tičejo tekmovalne komisije , zdj pa ne obsojat več TK , saj tudi če bi hoteli ne morejo objavljat in mi živimo v temi (ajde senci) Smeško
Prijavljen
Jožko Petrič
ekspert
*****
Objave: 865Ogled Profila
« Odgovori #8 dne:: 13.julij 2015ob 09:24 »

Miha niti pod razno se ne strinjam s tabo, vsak ki je hotel svoj kotiček, ga je že pred leti dobil, tako komisije kot OBZ, so pa tudi tisti, ki ga niso potrebovali ali jim ni do tega, saj so sebi dovolj.
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!