Balinarska Zveza Slovenije
08.julij 2020ob 23:45 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: 1 [2] 3 4
  Natisni  
avtor Tema: Državna liga za članice  (Prebrano 16847 krat)
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #15 dne:: 11.maj 2008ob 13:25 »

2 - 3. KROG - 11.5.2008

VZHOD

MILJE - VOLIČINA  16:2  (100:58)
MILJE - ŠIŠKA  12:6   (83:72)
ROGAŠKA - SODČEK  6:12  (71:81)
ROGAŠKA - KRIM  0:18   (45:144)

ZAHOD

TIVOLI - BISTRICA  9:10  (82:82)
KOLEKTOR - SVOBODA  7:11   (86:95)
KOLEKTOR - DESKLE  15:3 (97:70)
« Zadnje urejanje: 12.maj 2008ob 16:23 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
BZS
veteran
******
Objave: 2402Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #16 dne:: 14.maj 2008ob 08:58 »

V NEDELJO 18. MAJA SE IGRA 4. IN 5. KROG DRŽAVNE LIGE ZA ČLANICE

Ljubitelji in Ljubiteljice ženskega balinanja si bodo lahko v nedeljo, 18. maja, v Ljubljani (Šiška in Svoboda), v Kočevju in v Bistrici pri Tržiču, ogledali tekme 4. in 5. kroga državne lige za članice.

SPORED - I. DRŽAVNA LIGA VZHOD

ŠIŠKA - ROGAŠKA ob 10. uri
ŠIŠKA - VOLIČINA ob 15. uri
Sodnik: Obolnar Lado

SODČEK - MILJE ob 10. uri
SODČEK - KRIM ob 15. uri
Sodnik: Kofol Sandi

SPORED I. DRŽAVNA LIGA - ZAHOD

SVOBODA - TIVOLI ob 10. uri
SVOBODA - DESKLE ob 15. uri
Sodnik: Zoran Petojevič

BISTRICA - KOLEKTOR ob 10. uri
Sodnik: Vrhovnik Franc


« Zadnje urejanje: 14.maj 2008ob 09:02 od Dušan Butinar » Prijavljen

BZS
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #17 dne:: 19.maj 2008ob 05:01 »

Vprašanje tekmovalni komisiji BZS?
Dne 18.5.08 je ženska ekipa, ki jo vodim igrala srečanje proti TIVOLIJU. Po MOJI krivdi sem za zadnji krog prijavil za igre posameznic isti igralki kot sta igrali prvi krog (žal sem pri tem tudi zavedel sodnika tekme, ki me je vprašal kako se igra zadnji krog in sem mu dejal, da se menja samo igralka v dvojici). Pri Tivoliju igra KOMISARKA LIGE ga. Lorenčič Kožman, ki je komisarka ženskega balinanja pri BZS (tudi tista, ki je pomagala pri pisanju tega pravila), ki je lepo počakala da se enojke odigrajo in ko smo se po rezultatu 9:9 že začeli dogovarjati o dodatnem razigravanju je prišla k sodniku in povedala, da one ne bodo igrale ker so zmagale zaradi naše napačne prijave. Lepo od gospe Lorenčič Kožman, da že v prvem letu ženske državne lige dobi zmago za ZELENO MIZO.
Moje vprašanje je pa sledeče:
- Kje piše v pravilniku, da sta izgubljeni obe enojki če je napačna prijava
- Kot vemo je izgubljena eno enojka, ampak katera in kdo o tem odloča, to ni napisano nikjer!!!!!- Tudi če sodnik ugotovi to nepravilnost pred samo tekmo, kdo lahko od tistih dveh igra.
- Začeli smo ligo, z nedorečenimi pravili (že v prvem  kolu se je zadnji krog odigral na napačnih igriščih).
Gospa Lorenčič Kožman, vsaka vam čast za vašo gesto.....sam vam tega nebi nikoli naredil....tudi pomislil nebi kaj takšnega in bi nasprotnika in sodnika opozoril o nepravilnosti takoj ko bi zagledal isti igralki na terenu. Gospa Lorenčič Kožman, proti eni od teh ste tudi igrali (vaše obnašanje med igro je bili vam v sramoto ampak to vedo in poznajo itak vse ivaše nasprotnice proti katerim igrate) in na koncu ste po porazu 13:2 dejali nasprotnici, da je njena zmaga 'PIROVA', torej ste vedeli 'kam pes taco moli' in si tako kar sami določili zmago z 0:6.
Na koncu bom povedal še to, igra enojk se je kočala 1 zmaga in 1 poraz in zaradi tega je bil končni rezultat 9:9, torej gospoda in gospe iz komisije presodite sami!!
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #18 dne:: 19.maj 2008ob 07:56 »

Moje mnenje:
Dne 18.5.08 je ženska ekipa, ki jo vodim igrala srečanje proti TIVOLIJU. Po MOJI krivdi sem za zadnji krog prijavil za igre posameznic isti igralki kot sta igrali prvi krog (žal sem pri tem tudi zavedel sodnika tekme, ki me je vprašal, kako se igra zadnji krog in sem mu dejal, da se menja samo igralka v dvojici)
Mislim, da si si sam napisal odgovor!!!

....ki me je vprašal....  Ta mi je pa najboljša?Huh
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #19 dne:: 19.maj 2008ob 08:28 »

Ne Miha, če si pozorno prebral, krivdo sem prevzel, želim pa samo pojasnilo kako se takšna zadeva kaznuje (ne samo pojasnilo temveč tudi tolmačenje pravila). Ali sta izgubljeni ebe igri posamezno zaradi ene napačne prijave, in katero od teh iger moštvo izgubi?HuhHuh Če sta izgubljeni obe je pa nekaj sila narobe z temi pravili, ker pri napačni prijavi dvojke izgubi moštvo samo tisto dvojko, mar ne? Pa še to, če je neposredno v takšno tekmo udeležena oseba, ki je na samem vrhu ženskega balinanja in ne posreduje pravočasno (še posebej pri naših pravilnikih, ki jih praviloma dobimo v zadnjem hipu) in v prvem letu tekmovanja takšne lige, je pa zadeva res FER, a ne? Če bi posredovala takoj ko so prišle igralke na igrišča, bi pač določili 1 ki bi izgubila 6:0 druga bi pa igrala. Če bi se to zgodilo mojemu nasprotniku in bi sam vedel da ni prav, bi mu dovolil prijaviti drugo igralko ne pa počakati do konca in potem urgirati!
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #20 dne:: 19.maj 2008ob 13:34 »

Ko sem dobil prvič pravila tekmovanja v BZS ženski ligi, sem jih priznam prebral ' na počez' in posledice tega so sedaj vidne. Prebrati bi jih vsaki sodnik, ki sodi žensko ligo (z mano vred), ampak ker na licenci za sojenje državnih lig pač nisem bil tudi ne vem ali se je tam ženska liga sploh kaj omenjala, in dejasno pri vsej tej stiski z koledarji pravilniki in tako naprej pa še povrhu v prvem letu DL za ženske se je in se bo zgodilo še marsikaj. Žal mi je edino ker sem z svojim dejanjem spravil ekipo Svobode iz 1. mesta v skupini in pomagal ekipi Tivolija, da je prišla gladko do 3 mesta. Najbolj žalostno je pa to da sedaj dekleta razmišljajo, koliko je sploh še smiselno nastopati v tej ligi, ker so bila pač opravičeno razočarana in ker niso mogla razumeti zakaj so kaznovana. Upam da bo ljubezen do balinanja prevladala če ne pa......pač adijo liga in uspešno ostalim klubom naprej
Prijavljen
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #21 dne:: 19.maj 2008ob 15:10 »

Čedo pri tvojih izjavah mi načeloma ni nič več jasno !
najprej priznavaš svoje napake, hkrati pa iščeš krivca za storjene napake, potem ko priznaš napako hkrati  govoriš kako so tvoja dekleta "upravičeno" razočarana, ker ne razumejo zakaj so bila kaznovana?
V domeni vodje je tudi razlaga svojih napak!!!

Najbolj otročja pa ti je ta zadna izjava, po kateri bi bilo potrebno pustiti kakor pač komu paše in zanemariti pravila, al ipa se ne gremo več?!? Bravo!!!
Prijavljen
Angela
član
**
Objave: 99Ogled Profila
« Odgovori #22 dne:: 19.maj 2008ob 21:27 »

Kaj pa sodnik tekme??? A ni mel pojma??? In zakaj ne???
Saj menda tekme lahko sodijo samo "državni" sodniki!!!
Ti pa naj bi bili malo bolj pametni:)SmeškoSmeško
Sicer pa - tudi Krimu - moški ekipi (Mixa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) se je lani zgodila podobna napaka,
pa se iz tega ni zganjal cirkus po forumu!
Kar je - je!
Vemo, kdo piše pravila - torej naj jih za drugo leto napiše tako, kot je treba, pa bo!
Prijavljen

HOJCA
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #23 dne:: 19.maj 2008ob 22:01 »

Pravila je potrebno doreči tako da jih vsak razume. Kaj pomeni člen v katerem piše, da je potrebno v eni enojki zamenjati igralko, če potem ne pove kakšne bodo sankcije če do tega pride. Po Mihetovem in Branetovem je potrebno kaznovati obe igralki, zakaj nebi kaznovali tudi zadnje dvojice in igralko v krog, ali pa po želji nasprotnika, da si izbere karero igro bo zmagal. Tu je preveč variant. Kaj če izgubimo v rednem delu obe enojki pa tekmo vseeno zmagamo, pa čeprav je bila neregularna. Primerjav z moško ligo apsolutno ne vzdrži, ker tam izgubiš samo trojko ali dvojko ali pa obe igri če si nastavil narobe. In posamezna igra je še vedno zame samo 2:0, 0:2 ali 1:1 ne pa 0:4. Če bi bila pravila igre dorečena tako kot morajo biti potem se o tej zadevi nebi nič pisalo, tako pa sem na začetku postavil samo vprašanje zakaj kaznovati drugo igralko saj je ta v igri regularno in kdo odloča kdo je tista prava. Enostavno je bolje popraviti pravilnik in reči da obe enojki ne moreta igrati isti igralki kot v prvem krogu in volk in koza bi bila sita, pa zopet nebi bilo tega oisanja. Miha, zgodilo se je  meni, lahko bi se tudi kome drugemu ampak tidzi Brankotov ČE bi bil isti!
Prijavljen
Branko Sedej
gost
« Odgovori #24 dne:: 20.maj 2008ob 05:59 »

   Mislim da so pravila dovolj dorečena,saj jasno piše, da se v državni ženski ligi mora v drugem krogu obvezno zamenjati eno klasično enojko in eno igralko v dvojicah.Sankcija je v vseh ligah registracija pri nepravilnih postavitvah rezultat 6:0 v korist nasprotne ekipe. V primeru napake na omenjeni tekmi je če sem prav razumel ekipa Svobode eno tekmo dobila in eno izgubila in je torej zaradi napake igubila eno tekmo eno pa že na igrišču, kar je po mojem mnenju tudi edino pravilno.Ob glavnem sodniku ima veliko vlogo vsaj zame napaka vodje ekipe, ki pri postavitvah mora prvi paziti, da ne naredi napake.
   Igralkam Svobode in njihovemu vodji pa želim, da jim ta spodrsljaj ne bo vzel volje ter se v obdobju do nadaljevanja lige sproščeno pripravijo za nadaljevanje lige.
   
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #25 dne:: 20.maj 2008ob 07:55 »

Branko Sedej, vi ste torej avtomatično pokazali z prstom na enojko, ki je zmagala, da je tista ki je napačno prijavljena, zanimivo ni kaj. Kaj pa če je bila prav tista taprava in ona druga pomota. Vse skupaj je to 'zvonjenje po toči'. To kar ste napisali je lahko samo predlog, ker žal tega ni napisanega nikjer!!!!!!! Pa če pravilnik preberete 10 x. Tam je napisano da se kaznuje isto kot v moških ligah. In kaj je tukaj istega, tisto 'isto' velja samo za dvojko (ženske ne igrajo trojk), moški pač ne igrajo dve igri posamezno in je tako primerjava nemogoča. Pa še to, a bi vi gospod Branko, če bi bili v vlogi nasprotnega vodje, prišel takoj k sodniku ko bi zagledali na igriščih dve isti igralki nasprotnega moštva in ga na to opozoril? To je edina prava in športno poštena pot, pa čeprav bi bila takrat ena enojka dejansko izgubljena o tem kdo bo ostal na igrišču kdo pa izgubil 6:0, bi odličalo moštvo, ki je ta prekršek tudi naredilo. Da je nasprotnik na tej tekmi točno vedel da bo dobil tekmo mi je povedal tisti stavek, ki ga je ga. Lorenčič Kožman po porazu v enojki izrekla svoji nasprotnici, da je njena zmaga 'PIROVA ZMAGA'.
Prijavljen
Dzize
član
**
Objave: 69


Ogled Profila Email
« Odgovori #26 dne:: 20.maj 2008ob 08:16 »

Tu pa se moram delno strinjati s Sodnikom. Če lahko ena igralka igra dve enojki, potem je težko po odigrani tekmi reči, katera je tista, ki je odigrala enojko preveč, če sta enojki odigrali isti tekmovalki. Ravno v tem primeru, ko je ena zmagala in ena izgubila, pride do konflikta. Pravilnika ženske lige nisem bral, vendar ne moreta se izgubiti obe enojki, ker je bila ena napačno postavljena. Napačna je lahko bila tista, ki je izgubila, ali pa tista, ki je zmagala. Kdo ve.......
Prijavljen
Micka
član
**
Objave: 95


Ogled Profila
« Odgovori #27 dne:: 20.maj 2008ob 08:31 »

Menim, da mora odgovornost za posledice, ki nastanejo zaradi napačne prijave igralk, prevzeti vodja ekipe - vsakršno opravičevanje in prelaganje odgovornosti na sodnika, nasprotno ekipo, gledalce, lokalni inventar... je popolnoma nesprejemljivo. Če navedbe Sodnika držijo, tudi sama namreč nisem brala pravil, pa je vsekakor potrebno sprejeti ustrezno odločitev. Morda ponovitev ene od tekem?? Jelka bo gotovo za to!
Prijavljen
Dzize
član
**
Objave: 69


Ogled Profila Email
« Odgovori #28 dne:: 20.maj 2008ob 08:49 »

Tudi moje mnenje je, da je edini krivec za napako vodja ekipe, ki je podal napačno prijavo in niti slučajno za to ni kriv sodnik ali nasprotna ekipa. Je pa res, da morajo biti sankcije za napako točno določene in nedvoumne, kar pa mislim, da v tem primeru niso.......
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #29 dne:: 20.maj 2008ob 12:52 »

Seveda sem pričakoval tudi takšno mnenje, ki ga je podal Igor. Kot vodja sem že v prvem zapisu v prvem stavku priznal svojo napako in apsolutno ne krivim Sodnika tekme. Če bi Svoboda dobila obe enojki, kaj bi se zgodilo, a bi razveljavili obe, če bi izgubila obe enojki, potem ji nimaš kaj vzeti  razen mogoče punte. Problem je bil v tem 1+ in 1- . Ja Igor v pravilniku (glej koledar BZS) piše da se mora zamenjati v igri posamezno najmanj ena igralka, če ta pogoj ni izpolnjen se pa kaznuje tako kot to velja za Državne lige pri moških. Tam pa problema z enojkami ni (zgodi se lahko samo 2 ali 3-ka in tam se ve 2:0 za nasprotnika)!
Prijavljen
Strani: 1 [2] 3 4
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!