Balinarska Zveza Slovenije
04.julij 2020ob 03:15 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: 1 ... 14 15 [16]
  Natisni  
avtor Tema: Državne lige 2012/2013  (Prebrano 65207 krat)
Slavc Dobnikar
veteran
******
Objave: 1415


Ogled Profila Email
« Odgovori #225 dne:: 23.junij 2013ob 22:37 »

PRVA DRŽAVNA LIGA - MLADINCI

NEDELJA, 16.06.2013 OB 10:00, 6. krog
Kolektor Idrija: Pliskovica             8:6
Čirče VAN-DEN : Zabiče      preloženo
Goriška Brda : Skala                    0:14
Postojnska jama: Zmajčki Lj.      10:4

Lestvica:
 1. Skala                        5 5 0 0 15 +40
 2. Planina Ribnikar AS   5 3 2 0 11 +18
 3. Zabiče                       5 3 1 1 10 +18
 4. Postojnska jama       5 3 0 2  9 +14
 5. Goriška Brda             5 2 2 1  8  -6
 6. Zmajčki Ljub. Krim     5 2 0 3  6  -2
 7. Korte Izola                5 1 2 2  5  -8
 8. Kolektor Idrija           5 1 0 4  3 -24
 9. Pliskovica                  5 0 1 4  1 -20
10. Čirče VAN-DEN         3 0 0 3  0 -26
Prijavljen
Slavc Dobnikar
veteran
******
Objave: 1415


Ogled Profila Email
« Odgovori #226 dne:: 25.junij 2013ob 19:29 »

PRVA DRŽAVNA LIGA - DEČKI

Odigrana je bila zaostala tekma med

Skala Jadran HK : Korte        10:4

Lestvica:
1. Skala Jadran HK        5 4 1 0 13  +34
2. Postojnska jama       5 3 1 1 10  +18
3. Hrast                         3 3 0 0   9  +26
4. Korte Izola                4 1 0 3   3   -14
4. Goriška Brda             4 1 0 3   3   -14
6. Zmajčki Lj. Krim         3 1 0 2   3   -18
7. Košana                     4 0 0 4    0   -32
Prijavljen
Boštjan
urednik
ekspert
*****
Objave: 695Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #227 dne:: 27.junij 2013ob 22:48 »

V nadaljevanju posredujem prispevek gospoda Ivana Breznika, ki mi je zaprosil za objavo.
------------------------------------------------------------------------------------

V soboto, 22.6.2013 sem videl na teletekstu obvestilo, da je tekma za prvaka 2. državne lige -vzhod odpovedana in da sta se oba udeleženca tekme za prvaka uvrstila v 1, državno ligo. To pa je pomenilo, da je BK Bistrica kot 7. uvrščena ekipa izpadla iz 1. državne lige.

O tej odločitvi, ki je v nasprotju s predpisi v BZS, ki urejajo način tekmovanja in izpopolnjevanja državnih lig sem naslednji dan po elektronski pošti obvestil predsednika BZS g. Kofola. Od njega sem takoj , še v nočnem času, dobil obvestilo, da je sam na potovanju v Indoneziji in da je moje opozorilo poslal sekretarju BZS z zahtevo, da mora biti zadeva izpeljana po pravilih.

Storjeno napako tekmovalne komisije bi lahko tekmovalna komisija ob spoznanju svoje napake namreč sama spremenila. Ta možnost ji je tudi v skladu z akti BZS dana. Njena odločitev pa bi bila tudi nujna saj bi bila tako odločitev sprejeta takoj in ne bi bilo potrebno čakati na sklic seje IO BZS o odločanju o njeni napaki s tem pa tudi še vnaprej zavajala klube in športno javnost.
Vendar do danes s strani pisarne BZS nisem dobil nobenega odgovora oz. sporočila o upoštevanju mojega opozorila na nepravilno izpopolnjevanje lig v postopku pred javno objavo imen klubov, ki so udeleženci državnih lig v naslednjem tekmovalnem letu, niti nikakršne informacije na Forumu, ki je mesto za informiranje ter je tudi med tednom edini vir za  informiranje športne javnosti. Pri tem upoštevam tudi to, da je danes praznični dan. Vendar tudi ta dan ne more biti opravičilo saj gre za ugotavljanje in odprave izredno pomembne napake še pred dnevi, ko bodo igralci pričeli odhajati na letni oddih in bo popravek napake pred dopusti vse težji.

Še več. Na naslovni strani spletne strani BZS je tekmovalna komisija dan po mojem opozorilu o storjeni napačni odločitvi glede izpopolnjevanja 1. državne lige objavila svoj, nepravilen seznam sestave državnih lig v naslednjem tekmovalnem letu in s tem ponovno zavedla športno javnost!
Zato sem se odločil, da z vsebino (izvlečkom) iz mojega opozorila predsedniku BZS seznanim,  upam z vašim dovoljenjem, slovensko športno javnost preko Foruma.

To je v vsem času mojega dela v BZS in vse do sedaj prvi prispevek preko tega medija. In prav zaradi tega lahko ocenite kakšen pomen varovanju zakonitosti namenjam v postopku odločanja na organih BZS.

V samem postopku odprave nepravilnosti sprejetega sklepa pa bi opozoril na potrebno uporabo misli A. Einsteina, ki je zapisal:
"Problemov ne moremo reševati z enakim razmišljanjem, ki smo ga uporabljali, ko smo jih naredili!"

Izvleček iz mojega opozorila predsedniku BZS pošiljam v priponki!

S pozdravi!

Ivan Breznik - Jani, Podlubnik 65, 4220 Škofja Loka

-------------------------------------------------

Izvleček iz pisma predsedniku BZS, g. Sandiju Kofolu, poslanem  po E pošti 23.6.2013


Moj prispevek naj začnem pri včeraj prebrani informaciji na strani BZS na teletekstu o tem, da je tekma prvakov obeh 2. državnih lig na vzhodu odpovedana, ker sta se oba prvaka lig po odpovedi Centra od tekmovanja uvrstila v 1. ligo. To pa  tudi pomeni, da je ekipa BK Bistrica kot 7. uvrščena ekipa v tej ligi,  izpadla iz 1. državne lige.

Taka odločitev je v popolnem nasprotju z veljavnimi Pravili o tekmovanjih!

Naj obrazložim – zakaj:

73. člen Pravil o tekmovanjih določa:
Iz posamezne državne lige vedno izpade toliko klubov, da bo liga štela v naslednjem letu
8 članov.

83. člen Pravil o tekmovanjih pa določa:
V tekmovanju v 2. državni ligi – vzhod igrata zmagovalca 2. državne lige – vzhod, center in sever, dvokrožni dvoboj za prvaka 2. lige – vzhod.
Prvak tega srečanja se uvrsti v 1. državno ligo – vzhod.

Ob upoštevanju teh določil bi bilo potrebno sprejeti pravilno odločitev. In ta je:

Ob ugotovitvi, da bo novi član lige Radovljica-Jesenice bi bilo v ligi 9 članov. Po odpovedi tekmovanja v tej ligi ekipe Center je število članov lige 8. Ker ligo izpopolni zmagovalec dvokrožnega srečanja prvakov 2. državnih lig – vzhod mora ligo zapustiti samo zadnje uvrščena ekipa po končanem tekmovanju v 1. ligi.
Torej:  predzadnje uvrščena ekipa (Bistrica) ostane član 1. lige tudi v naslednjem letu.

Bistrica sploh nima nikakršne druge možnosti za tekmovanje v naslednjem letu kot tekmovati v tej ligi. Lahko bi sicer sama izrazila željo za tekmovanje v 2. ligi vendar s tem bi prišlo do ugotovitve, da ne želi tekmovati v 1. ligi in bi ob taki ugotovitvi prenehala s tekmovanjem v državnem tekmovanju in nadaljevala s tekmovanjem v obočnem tekmovanju!

Nepravilno sta bili pri tem upoštevani določili 2. in 3. stavka 73. člena Pravil, ki določata:

V primeru, da bi po zaključku tekmovanja v kateri od državnih lig od tekmovanja izstopil klub, ki ni bil uvrščen na eno od zadnjih mest ob zaključku prvenstva in bi tako nova liga štela samo 7 ekip bo ligo izpopolnila 2. uvrščena ekipa v nižji ligi. Kadar pa določeno stopnjo tekmovanja sestavlja več lig pa poražena ekipa iz dvoboja prvo uvrščenih ekip v nižjih ligah

Naj pojasnim:

Balinarski klub Center je izstopil od tekmovanja v naslednjem tekmovalnem letu. Vendar ob podani izjavi o izstopu iz tekmovanja še ni bilo zaključeno tekmovanje v nižji, torej 2. ligi. 
Tekmovanje v državnem ligaškem tekmovanju se namreč ne  zaključi z dnem, ko je odigrana zadnja tekma v posamezni ligi temveč z dnem, ko je odigrana zadnja tekma, ki jo določajo Pravila o tekmovanjih na določeni stopnji. To pa je v tem primeru igranje za prvaka 2. državne lige – vzhod.Postopek odločanja o načinu izpopolnjevanja državnih lig je podrobno predpisan tudi v Pravilih o aktivnostih za pravočasno registracijo klubov in igralcev.


Navedena pravila predpisujejo naslednji način odločanja:

2. člen:
Vsak klub, član državne lige je dolžan podati pismeno izjavo o svojem tekmovanju v naslednji  tekmovalni  sezoni v času od 15.6. do 23.6. v letu.
V primeru, da klub ne poda izjave o tekmovanju tudi po opozorilu v katerem je določen tudi zadnji dan za podajo izjave se smatra, da klub odstopa od tekmovanja v državni ligi.
3. člen:
Izjave klubov o tekmovanju v naslednji tekmovalni sezoni se uporabljajo za izpopolnjevanje državnih lig in za žrebanje klubov v državnih ligah ..............

Koledar tekmovanj za leto 2013, objavljen na spletni strani BZS pa določa, da so kvalifikacije za izpopolnjevanje  državnih lig 22.6.2013

Z načinom predpisanega postopka za izpopolnjevanje državnih lig v Pravilih o aktivnostih za pravočasno registracijo klubov in igralcev tako odpadejo vsi morebitni pomisleki o pravilnostih  predhodno  podanega mnenja.

 
To pomeni:
V navedenem primeru gre za grobo kršenje s strani tekmovalne komisije pri odločanju o načinu izpopolnjevanja 1. državne lige.  Njen sklep je v popolnem nasprotju z akti zveze, ki predpisujejo način ugotavljanja izpopolnjevanja državnih lig.

Odločitev tekmovalne komisije o izpopolnjevanju 1. državne lige bi bila lahko sprejeta šele po 23.6.2013, ko je potekel rok za izjavljanje klubov o tekmovanju v državnih ligah. Pred tem dnem, točneje 22.6.2013 pa je bil določen datum za igranje kvalifikacij za prvaka 2. lige - vzhod!
Kvalifikacije se bi torej morale igrati saj še ni potekel rok za izjavljanje klubov o tekmovanju v državnih ligah.
Izjava kluba o odstopu iz tekmovanja v naslednji tekmovalni sezoni pred določenim rokom za izjavljanje o tekmovanju v naslednji tekmovalni sezoni pa je lahko samo v pomoč tekmovalni komisiji za odločanje o izpopolnjevanje državne lige v smislu 3. člena Pravil o aktivnostih za pravočasno registracijo klubov in igralcev.

In kaj ob vsem tem storiti:
- zagotoviti spoštovanje predpisov v Zvezi,
- vsem prizadetim klubom poslati tolmačenje o pravilni uporabi predpisov iz Pravil o
  tekmovanjih in se jim opravičiti za grobe napake, narejene s strani določenih
  posameznikov ali organov Zveze,
- takoj določiti nov datum igranja tekem za prvaka 2. državne lige – vzhod,
- uradno objaviti sestav državnih lig v naslednjem tekmovalnem letu.


P.s.: sprejmi moje opozorilo kot izraz želje bo doslednem spoštovanju veljavnih predpisov v Zvezi.


Naj temu izvlečku iz pisma predsedniku BZS še dodam:
Tekmi med zmagovalcema v obeh 2. državnih ligah – vzhod (center in sever) sploh ne bi smela biti odpovedani. Tekma bi morala biti odigrana že zaradi tega, da bi dobili prvaka 2. lige – vzhod za tekmovalno leto 2012/13.


Ivan Breznik – Jani, Podlubnik 65, 4220 Škofja Loka

Prijavljen

Kdor dela, ta tudi greši ...
Jani
pridruženi član
*
Objave: 1


Ogled Profila
« Odgovori #228 dne:: 06.julij 2013ob 05:19 »

Dne 27. 6. 2013 je bil na Forumu v rubriki »Državne lige« objavljen moj prispevek o kršenju Pravil o tekmovanjih BZS, ki določajo način izpopolnjevanja državnih lig v primeru, kadar katera ekipa izstopi iz lige za katero so predpisane kvalifikacije, preden je končano državno ligaško tekmovanje.
Žal, vse do danes ni nihče od tistih, ki so sprejeli nepravilno odločitev ni poskušal spremeniti svojo odločitev niti na drug način seznaniti balinarsko javnost o tem zakaj  in v čigavem interesu so bili sprejeti sklepi, ki grobo kršijo predpisan postopek izpopolnjevanja državnih lig.

V javnost je prišla le informacija, da je bil dvoboj, ki bi moral določiti udeleženca 1. lige in prvaka 2. državne lige – vzhod med ekipama Mengeš in Hoče odpovedan zato, ker se je želelo  »prišparati« sredstva navedenih klubov.

Vprašam:  zakaj tekmovalna komisije zaradi «šparanja« ni dovolila BK Buldog-u, da ne bi igral tekem v zadnjem mesecu tekmovanja ali celo sama odpovedala njegove tekme v 1. ligi, ker je bilo jasno, da bo ostal (tudi, če bi vse tekme zmagal) na zadnjem mestu v ligi.
O tem, da za tekmovalno leto2012/13 ne bomo imeli prvaka 2. lige – vzhod pa nič!!
Bodimo resni, vsaj pri izjavah!
In naprej:

Vodstvo BZS priznava napako, ki je bila storjena z nepravilno odločitvijo o izpopolnjevanju 1. lige zaradi katerega je BK Bistrica izpadla iz 1. lige. O nepravilnosti odločitve tekmovalne komisije pa bo razpravljalo le, če bo BK Bistrica vložila pismeno pritožbo na nepravilno odločitev tekmovalne komisije.

Razlagam: spremembo sprejete odločitve lahko sprejme vsak organ takoj, ko spozna svojo zmoto! Zato ni potrebne nikakršne pritožbe!
In kaj se je zdaj dogodilo: BK Bistrica je ugotovila, da ji 2. liga, v katero je bila uvrščena v nasprotju s Pravili o tekmovanjih, zaradi lastnega igralskega kadra,  bolj ustreza! Pritožbe BK Bistrice torej ne bo.
In kaj sedaj: BK Mengeš in BK Hoče bosta igrala v tekmovalni sezoni 2013/14 v 1. državni ligi, BK Bistrica pa v 2. ligi.
In zaključek: tak način odločanja v BZS lahko sedaj, ko poznamo končni razplet,  mirno označimo kot, sedaj zelo družbeno preganjano, koruptivno  odločanje.
Še dobro, da se za vse to niso klubi sami dogovorili.  Na njihovo srečo je pristojni organ BZS odločil tako, da so vsi omenjeni klubi zadovoljni.  Kaj pa širša balinarska športna javnost?
Pri tem pa so vsi prizadeti organi in funkcionarji v BZS pozabili na potrebno dosledno spoštovanje veljavnih aktov v BZS!
Bo morda kateri od pristojnih organov v BZS,  po vsem tem, sploh obravnaval funkcionarje v zvezi zaradi kršenja določil, predpisanih v aktih BZS?

Ivan Breznik
Prijavljen
Jerry
veteran
******
Objave: 2425


POLOVIČNO ZNANJE JE ... NEVARNEJŠE OD NEZNANJA!!!


Ogled Profila WWW Email
« Odgovori #229 dne:: 06.julij 2013ob 05:51 »


Na primer, če bi Bistrica ostala v 1. ligi in bi v dvoboju za prvaka med Hočami in Mengšem zmagal slednji, bi v 2. ligi vzhod - center tako ostala tudi ekipa SODRAŽICE!
Prijavljen

POLOVIČNO ZNANJE JE NEVARNEJŠE
Jež
balinarski navdušenec
***
Objave: 100


Ogled Profila
« Odgovori #230 dne:: 12.julij 2013ob 12:53 »

Vse lepo in prav g. Breznik, pravila je treba spoštovati, se strinjam! Pa vendarle ima tole Vaše nestrinjane eno VELIKO lepotno napako. Zakaj se niste nikoli tako zavzemali za upoštevanje pravil BZS, ko je šlo za klube ŠOBZ (Šaleške OBZ)??!! Kradlo (tako lepo, po gosposko) se jih je vsa leta na raznorazne načine. Ne samo klube, tudi posameznike. Ampak pustimo to, takšen je pač svet v katerem živimo, predvsem balinarski.
Rad bi pa vas pa spomnil na eno veliko krajo, ki se je zgodila še v rajnki državi, v dvorani v Šiški. V Kvalifikacijah za takratno slovensko ligo. Takrat so kvalifikacije potekale še v dveh dneh (sobota, nedelja) in igrale so se četverke. Po prvem dnevu sta vodili ekipi Primskovo in Trebeliško s po 4. zmagami, pred ekipo Loka 1000, ki je imela 3 zmage in 1 poraz. V nedeljo takoj zjutraj ob 8. uri je Trebeliško premagalo Loko 1000 z rezultatom 13:3 in se praktično uvrstilo v ligo. Ampak glej ga zlomka! S skupnimi močmi, je bila ekipa Trebeliško samo zaradi punt razlike izločena in še to za punt oziroma 2, prav tolikor kolikor je ekipa Loke 1000 rabila.
Po 5. kolih: Primskovo in Trebeliško 5 zmag, Loka 1000 pa 3 zmage in 2 poraza. Do konca še dve tekmi. V 6. kolu Trebeliško izgubi proti ekipi Dolomitov 13:9, vendar še vedno, kljub porazu, imamo veliko boljšo punt razliko in še medsebojno tekmo smo dobili za 10 puntov, kar v bistvu pomeni dvakratno. Zadnje kolo je ekipa Primskovo, čeprav ni rabila, igrala na vso moč nas premagali 13:4. Človek bi rekel, vsaka čast fantje bili ste boljši. OK. Čeprav niso rabili so igrali na polno in s tem tudi pomagali ekipi Loka 1000. Se strinjam tudi s tem, saj v bistvu puščanje tekem ni sprejemljivo. Ampak pravi finale šele pride. Istočasno s to našo tekmo, je tudi ekipa Loke 1000 igrala proti svojemu zadnjemu nasprotniku. Ker smo mi izgubili po cca. uri igranja (dovoljen max. čas je bil dve uri), je bila tista druga za nas "zanimiva" tekma igrana zelo počasi in ne rabim govorit, da je Loka 1000 ves čas vodila, nasprotnik pa ni imel niti punta. Ko smo mi končali so na hitro izračunali kakšen rezultat rabijo in po hitrem postopku se je tekma končala z 13:1! Točno 1 punt je lahko naredil nasprotnik, ampak ta nasprotnik ni bil neki lev, ampak ekipa, ki je bila skupno na sredini lestvice. Ja, lahko se tudi reče, zakaj pa niste Primskovo premagali ali naredili kakšen punt več. Ja, lahko bi se, ampak MORALO BI SE REČI, zakaj se je tekma pustila? PA SE NI! Pa je bilo ves čas zelo očitno! Če bi se dve ekipi iz ŠOBZ takole med sabo dogovorili, bi sigurno padali rdeči kartoni ali pa bi enostavno obe ekipi izključili. Garantirano! Še sedaj vidim tiste cinične nasmeške...Pa se ni nihče vprašal, ne sodniki, ne funkcionarji, ne...ali je to normalno. Kot tudi ni bilo normalno, vsaj zame, da smo potem ekipi imeli enako število točk, mi medsebojno zmagali 13:3 in bili za ekipo Loka 1000! V vseh normalnih ligah pri enakem številu točk prav zaradi takšnega nameščanja, puščanja, najprej šteje medsebojno. Ok, bo nekdo rekel, da je pisalo v pravilih skupna punt razlika. V redu, se strinjam, samo ne na takšen način.
Ja g. Breznik, to se je zgodilo konec 80.-tih let prejšnjega stoletja in ekipa Loke 1000 Vam je znana, mar ne?!
Nobeden od vpletenih posredno ali neposredno ni niti malo zardel, se opravičil ali karkoli podobnega. Še več! Na veliko se je proslavljalo, pilo, veselilo in se nam smejalo. Predrznost je šla celo tako daleč, da, ko smo se pač mi pritoževali nad regularnostjo tega tekmovanja, se je nam zabrusilo, češ kaj bi pa radi, zmagali bi, pa bi šli naprej v ligo!
G. Breznik toliko o tem...Še imam nekaj na zalogi, mogoče kdaj drugič. O kakšnem državnem prvenstvu ali pa o kakšni tekmi druge lige vzhod iz začetka 90-tih let Smeško
Mogoče se kdo sprašuje od kod mi takšen spomin? Za bivši BŠK Trebeliško imam pač precej arhiviranega materiala Smeško

Vse tole nima nobene povezave s sedanjo ekipo Loka 1000. No, mogoče še danes kakšne igralec igra v njej, ki je takrat nastopil v tisti četverici oziroma šesterici, kolikor jih je lahko max. bilo prijavljenih. Proti tistim (morebitnim)  tudi tole leti.

Drugače pa lep poletni dopustniški pozdrav! Še ne splača sekirat, ker "Amerika" vedno zmaga! Žal.

En moj prijatelj bi rekel: "Nisem mogel, da ne bi".  Smeško
Prijavljen
Strani: 1 ... 14 15 [16]
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!