Balinarska Zveza Slovenije
26.maj 2020ob 13:10 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
   Domov   Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
Strani: [1] 2 3 ... 5
  Natisni  
avtor Tema: DRŽAVNO PRVENSTVO ČLANI V HITROSTNEM IN ŠTAFETNEM ZBIJANJU  (Prebrano 23593 krat)
Daniel Rožman
vodstvo BZS
balinarski navdušenec
*****
Objave: 137


Ogled Profila Email
« dne:: 10.oktober 2013ob 11:17 »

Vse do današnjega dne nismo prejeli prijave za organizatorja teh dveh prvenstev, ki bi morali biti v nedeljo 27. oktobra 2013, zato naprošamo morebitne prijavitelje, da svojo prijavo za organizacijo prvenstva pošljejo najkasneje do ponedeljka 14. oktobra 2013, na naslov tekmovalne komisije, srla@siol.net.
V kolikor ne bomo prijeli prijave, se prvenstva odpovejo.
Prijavljen
Micka
član
**
Objave: 95


Ogled Profila
« Odgovori #1 dne:: 10.oktober 2013ob 19:01 »

Če smem...DP pa skorajda ne bi smeli odpovedati. Ga bo pač organizirala BZS, pobrala kotizacijo in plačala vse kar je potrebno. Saj za to pa je zveza ali pač ne?? Zdaj pa verjetno lahko pričakujem pljunek v čelo, češ, kaj spet pizd.kate, ga pa vi organizirajte... LP Sašo
« Zadnje urejanje: 10.oktober 2013ob 19:02 od Micka » Prijavljen
A.Kastelic
pridruženi član
*
Objave: 17Ogled Profila Email
« Odgovori #2 dne:: 11.oktober 2013ob 10:05 »

Pozdravljeni,

Najprej je potrebno raziskati in poiskati vzroke zakaj ni nobeden pripravljen organizirati državnega prvenstva v hitrostnem in štafetnem zbijanju, za mnoge dveh najbolj atraktivnih balinarskih disciplin.

Brez promoviranja teh dveh disciplin, se balinanje na žalost nikoli ne bo približalo za mnoge tako željenim Olimpijskim igram, igre  dvojic, enojk, trojk ne bodo dovolj za takšen cilj.

Zakaj nebi dovolili nastopa na državnih prvenstvih tudi igralcem, ki igrajo v tujini?! Imamo vrhunske igralce kot so Davor Janžič, Jure Kozjek, Aleš Borčnik, Gregor Sever, Zoran Rednak, Martin Zdauc, Erik Petrič, Dejan Tonejc, David Šircelj, Čauševič Jasmin, itd... naj ne zamerijo tisti, ki niso omenjeni.

Zakaj nebi na na državnem prvenstvu v natančnem zbijanu gledali igralce, ki dosegajo rezultate 25, 30 točk?!
Zakaj nebi na na državnem prvenstvu v hitrostnem zbijanu gledali igralce, ki dosegajo rezultate od 45 pa tudi do 50?!
Zakaj nebi v igri Bližanja in zbijanja razširili krog igralcev, ki dosegajo rezultate okoli 30 točk?!

Prepričan sem, da je veliko balinarskih navdušencev, tako mladih, kot starih, ki bi te igralce z veseljem prišlo gledat.
Verjetno bi tudi mladi dobili dodaten zagon za balinanje ob gledanju "brzinca" kjer so rezultati 45 ali celo več.

Mnogi bi nato rekli, saj se nima smisla prijaviti, saj nimam možnosti, nič zato, ampak pomebno je, da se dela na mladih in samo ob gledanju takšnih tekem, bodo mladi dobili veselje za delo in čez nekaj let dosegali enake rezultate.

S tem načinom, bi sistematsko dvignili za mnoge sporno kakovost domačih prvenstev, obisk gledalcev in pa navdušenje, ter zagon mladih. Spomnimo se koliko gledalcev je bilo v dvorani Šiška, ko sta Anže in Aleš naredila svetovni rekord v štafetnem izbijanju in pa navijaško vzdušje, ki je vladalo med njunim nastopom, torej se ob primernem promoviranju in kakovosti lahko pripelje v dvorane tudi gledalce. S takšnimi igralci bi se to doseglo tudi na državnih prvenstvih.

Še enkrat, v tujini imamo vrhunske igralce, v primeru, da imajo možnost nastopa v državnih prvenstvih, bi avtomatsko že s tem promovirali in pa dvignili kakovost domačih prvenstev. S tem in ob takšni konkurenci, bi se tudi nekateri vrhunski igralci, ki igrajo v Sloveniji vrnili na državna prvenstva, kar bi dodatno dvignilo kakovost in pa udeležbo DP-jev.
 

Vsekakor mora biti v interesu balinarske zveze, da se vsa državna prvenstva izpeljejo, tako kot v drugih športih.

To je moje mnenje!

Lep pozdrav!

Andrej K.
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #3 dne:: 11.oktober 2013ob 10:39 »

Čisto enostavno, lahko temu rečemo Odprto prvenstvo Slovenije v ........! Ampak dobiti vse te igralce ki jih navajaš brez da bi jim ponudil nagrade, no ja......? Drugače je pa zamisel lepa in hvale vredna in bodo mogoče te discipline res nekoč olimpijski športi, ampak roko na srce to ni več BALINANJE.
Prijavljen
stocky
član
**
Objave: 76


Vsi vidjo kok pijem, noben pa kok sem žejen.......


Ogled Profila
« Odgovori #4 dne:: 11.oktober 2013ob 10:57 »

Žalostno...
Kje so časi, ko si se moral v občinskem prvenstvu v hitrostnem ali natančnem zbijanju uvrstiti med osem najboljših da si sploh lahko nastopal na DP-ju...     ... danes pa se malo manj ko prosi igralce (predvsem štafete) da pridejo na DP - ŽALOSTNO!!!!   

Se strinjam z Andrejem. Že zdavnaj bi morali dovoliti nastop našim igralcem, ki nastopajo v tujini.
S tem bi pridobili gledalce, mogoče kakšnega sponzorja,... 
NE, tem igralcem ne bi bilo potrebno nič plačati. Zakaj?? Tudi oni že nekaj let na takšnih tekmovanjih niso nastopali, ker v tujini preprosto ne smejo, zato bi bil tudi za njih to izziv!!!


BZS se mora na tem področju zganiti, ker je že cca 10 let isti dr..k.

Lp
Roky-Štoky
Prijavljen

Dej še en litro...
Mixa
ekspert
*****
Objave: 571


Ogled Profila
« Odgovori #5 dne:: 11.oktober 2013ob 11:56 »

JA Odprto Prvenstvo v ..........

tekmovalec z najbolšim izzidom je absolutni zmagovalec, državni prvak pa je tekmovalec z najboljšim izzidom med tistimi ki so registrirani v Sloveniji!

to ni nič novega, pred leti so imeli taka državna prvenstva v smučanju!!!

Vsekakor bi bilo potrebno delati v to smer, drugo pa je če je odprto prvenstvo , zakaj se v teh disciplinah lahko prijavljajo le ''klubske'' dvojke, štafete, ....

Zagovarjam PROSTE PRIJAVE !!!!!!!!!!!!

LP
Prijavljen
Sodnik
balinarski navdušenec
***
Objave: 239


Ogled Profila Email
« Odgovori #6 dne:: 11.oktober 2013ob 12:29 »

Ni samo smučanje, ampak je še kar nekaj športov ki imajo odprta prvenstva, žal pa to ni zastonj je pač tako da mora biti nagradni sklad, drugače bi bilo takšno prvenstvo zelo. zelo slabo obiskano.

LP
Prijavljen
Micka
član
**
Objave: 95


Ogled Profila
« Odgovori #7 dne:: 11.oktober 2013ob 12:52 »

Nagradni sklad, seveda! Ali nimamo za to zveze??
Prijavljen
Ervin Ozbič
urednik
veteran
*****
Objave: 1094


Ogled Profila Email
« Odgovori #8 dne:: 11.oktober 2013ob 17:49 »

Ni €€€€€€ pravijo.
Prijavljen
Gregor41
član
**
Objave: 53Ogled Profila
« Odgovori #9 dne:: 11.oktober 2013ob 20:52 »

se popolnoma strinjam z Andrejem.......dajmo jim možnost pa kdor želi naj pride nazaj, kdor ne pa ne.....a ne bi bilo užitek,recimo, v hitrostnem zbijanju gledati najbolših osem,ki delajo rezultate prek 40? mislim,da se ne bi nihče branil
Prijavljen

By:Gregor41
11115
ekspert
*****
Objave: 602


Ogled Profila Email
« Odgovori #10 dne:: 12.oktober 2013ob 20:40 »

Naj spomnim na leto 2010, ko je BŠK Sodražica organiziral državno prvenstvo v hitrostnem zbijanju!! Da je bila kvota prisotnih tekmovalcev izpolnjena, je bila takrat zgolj in le zasluga takratnega sekretarja BZS, ki je porabil kar nekaj truda in živcev po telefonu, da so na DP prišli tekmovalci. Tako je bilo DP regularno, kasnejši državni prvak zasluženo Marko VERK iz Rogaške Slatine. Zakaj to pišem?
Glavni razlog tiči v tem o čemer je pisal Roky inn še kdo na tem forumu o nezainteresiranosti slovenskih balinarjev. Kljub temu, da je domači klub kot organizator poskrbel za vse kar je potrebno pri organizaciji DP inrteresa NI BILO. Ampak narobe svet. Isti dan, takoj po končanem DP v brzincu je isti klub ( mislim, da prvič v Sloveniji) s pomočjo glavnega sponzorja - občine Sodražica- organiziral prvo odprto prvenstvo v štafetnem zbijanju z za slovenske razmere bogatimi denarnimi nagradami. Na prvenstvu sta zmagala kasnejša svetovna prvaka BORČNIK Aleš in PETRIČ Anže, pred reprezentantoma Hrvaške Tomislavom KOLOBARIČEM in Sebastjanom MRVČIČEM ( Lea BRNIČA še takrat ni bilo nikjer)ter na tretjem mestu Davidom ŠIRCLJEM in Juretom KOZJEKOM. ( nastopilo je samo 6 parov, povečlini sestavljenih iz tam prisotnih tekmovalcev v prej končanem DP v brzincu). Torej, bralci foruma, lahko sami ugotovite, da se s trudom da nekaj narest, samo če se hoče in če je kje kakšen interes. Ugotovimo lahko, da se DP v brzincu marsikdo od naštetih ni udeležil popoldan, ko  so bile razpisane denarne nagrade pa kljub oddaljenosti DA.  Na teh dveh prvenstvih sem sodeloval kot eden izmed sodnikov, vodja tekmovanja je bil g.Šefran Branko.

Dne 16.3.2011 sem že kot član IO BZS opozoril na seji na problem nezainteresiranosti balinarjev za udeležbo na DP in da bomo sčasoma vsi slovenski balinarji zgubili kontakt z najboljšimi na svetu v kolikor se bo to nadaljevalo. Upam, da se moje napovedi na bližnjem SP v Argentini ne bodo uresničile. Našim fantom seveda želim vse zlate medalje, kar pa po vsej verjetnosti ,,ne pije vode,, O tej problematiki smo se na IO ter tudi na skupščinah BZS dostikrat pogovarjali, vendar o tem ni veliko napisanega v zapisnikih. No ja, kljub vsem je z dne 9.4.2013 navedeno, da se lahko organizira ODPRTO PRVENSTVO v posameznih disciplinah ( tu ne pride v poštev ŠTAFETA in igra  parov) in da je prijava mogoča 1 mesec pred DP. Torej je nastopom naših reprezentantov MOGOČ. Kako jih pritegnit, kam, predvsem pa kaj jim ponudit, verjetno ostaja vprašanje, na katerega ne bo v kratkem pravega odgovora. Mogoče je OP v Sodražici leta 2010 kamenček v mozaiku oz.prava pot do uspeha pri rešitvi tega problema. Fantje v tujini ne nastopajo na DP-jih tujih držav, razen v ligaškem delu, pri nas pa tudi ne.


Prijavljen
Daniel Rožman
vodstvo BZS
balinarski navdušenec
*****
Objave: 137


Ogled Profila Email
« Odgovori #11 dne:: 22.oktober 2013ob 07:56 »

Na žalost nam ni uspelo pridobiti organizatorja za DP v hitrostnem in štafetnem zbijanju, zato državni prvenstvi odpadeta.
Prijavljen
Ervin Ozbič
urednik
veteran
*****
Objave: 1094


Ogled Profila Email
« Odgovori #12 dne:: 22.oktober 2013ob 09:10 »

Nevem kaj bi rekel.  Državno prvenstvo še ni odpalo odkadar se jaz spominjam. Nekaj je narobe.
Prijavljen
Balinc
pridruženi član
*
Objave: 40


Ogled Profila Email
« Odgovori #13 dne:: 22.oktober 2013ob 10:12 »

Moje mnenje je, da klubi že tako ali takoveliko plačujemo zvezi vsako leto, tako da bi lahko oni nosili stroške državnih tekmovanj in ne klubi.
Potem pa bi se že kdo našel in organiziral. tako pa ...
Mogoče se motim  Huh
Prijavljen
Ervin Ozbič
urednik
veteran
*****
Objave: 1094


Ogled Profila Email
« Odgovori #14 dne:: 22.oktober 2013ob 10:36 »

Moje mnenje je, da klubi že tako ali takoveliko plačujemo zvezi vsako leto, tako da bi lahko oni nosili stroške državnih tekmovanj in ne klubi.
Potem pa bi se že kdo našel in organiziral. tako pa ...
Mogoče se motim  Huh

Po moje se ne motiš balinec.
Prijavljen
Strani: [1] 2 3 ... 5
  Natisni  
 
Pojdi na:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!