Balinarska Zveza Slovenije
26.januar 2020ob 14:14 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
  Domov Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
  Pokaži prispevke
Strani: 1 ... 159 160 [161] 162
2401  Okrogla miza / Razno / Odg: Predlog sistema v državnih ligah v letu 2008 dne:: 09.november 2007ob 11:44
Mene pa zanima kje je napisano, da mora biti razmerje VZHOD - ZAHOD (pol-pol). Mislim, da bi morali biti klubi razvrščeni po jakosti in ne po regijski pripadnosti!!!
2402  Okrogla miza / Razno / Odg: Predlog sistema v državnih ligah v letu 2008 dne:: 07.november 2007ob 23:01
Zopet ta nesrečni VZHOD - ZAHOD. Kdor je slabše uvrščen naj izpade in sploh ni važno od kod prihaja, ali z vzhoda ali pa iz zahoda - v končni fazi pa smo ena država! Pa še na nekaj ne smemo pozabiti; v državnem prvenstvu bi imeli Super ligo (8 klubov), 1. ligo (16 klubov) in 2. ligo (16 klubov). Če pa sta 1. liga in 2. liga  razdeljeni na vzhod in zahod, sta razdeljeni zaradi krajših razdalj potovanja. Treba je razmišljati v to smer, drugače bo spet po starem; zakaj mi in zakaj ne oni! Pogledati je treba malo širše in se ne držati lokalnega patriotstva. Morda pa se motim, kaj menite ostali?
2403  Okrogla miza / Razno / Odg: Predlog sistema v državnih ligah v letu 2008 dne:: 06.november 2007ob 15:17
Ivo!
Tudi jaz bi bil za tako preimenovanje, ampak se bojim, da ne bo šlo. Edino v balinanju je ostalo ime super liga, v drugih športih so to že zdavnaj preimenovali. Enim je tako imenovanje "zelo všeč" in mislim, da se ne bodo dali kar tako prepričati. Žal!
2404  Okrogla miza / Državne lige / Odg: II. liga VZHOD dne:: 06.november 2007ob 09:03
Ivo!
Kot je že dejal sekretar BZS, g. Butinar Dušan je treba počakati do 15.11., ko prispejo vse prijave. Iz Ljubljane sigurno ne bo nobeden napredoval, ostane samo še vprašanje OBZ Gorenjska in Šaleško-Dolenjska.
2405  Okrogla miza / Razno / Odg: Predlog sistema v državnih ligah v letu 2008 dne:: 05.november 2007ob 23:33
Moje mišljenje je, da je predlog glede na situacijo kakršna je, zelo dober. Samo dva državna ligaša več, to ne bi bil velik problem, najboljše pri tem pa je, da se zmanjšajo razdalje med sodelujočimi klubi v isti ligi.
Kako bo pa z izpadanjem in napredovanjem?
Po moje bi bilo lahko takole:
Iz super lige izpade zadnjeuvrščeni, seveda ob predpostavki, da iz prve lige želi kdo napredovati (dvorana). Če iz prve lige ne želi nihče napredovati ne izpade nobeden.
Prvaka prvih lig bi igrala kvalifikacije za napredovanje v super ligo. Če naprimer eden prvak želi napredovati, drugi pa ne, kvalifikacije odpadejo.
Iz vsake od prvih lig izpade po eden, zamenjata ju prvaka drugih lig.
Prvaka drugih lig napredujeta vsak v eno prvo ligo, iz drugih lig pa izpadeta po dva.
Za napredovanje v drugo ligo pa je sistem v domeni območnih zvez. Na Zahodu imajo že izdelan sistem, na Vzhodu pa bi lahko vpeljali podoben sistem kvalifikacij - tu so štiri območne zveze.
Kombinacij je lahko veliko, da vidimo kakšni so drugi predlogi - sedaj je pravi čas za to! Pohitite!
2406  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 04.november 2007ob 13:48
Mixa!
Oprosti za napako - na zapisniku piše 2006 in sem popravil. V bistvu se je šlo za sezono 2006 in ne za sezono 2007 kot sem pomotoma odtipkal. Kakšen rezultat pa bi napisali, če ena ekipa ima brzinca, druga pa ne? Mogoče 2:0? TK je ustanovil IO OBZL in mi smo podrejeni njemu. To se nisem izmislil jaz ampak tako piše v statutu. Potem je treba statut spremeniti na skupščini, da bo mir v hiši! Še enkrat; jaz osebno podpiram tvoje predloge in spremembe, potem pa je na IO OBZL glasovanje in tu jaz ne morem nič, če predlog ni sprejet! Midva z Jelko imava samo po en glas in, če si preglasovan predlog pač ni sprejet in pika. Potem je pa Jerry kot predsednik TK vsega kriv, če ni kaj sprejetega. Zaj......na funkcija, moram reč!
2407  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 04.november 2007ob 09:43
Jelka!
Oba, ti in jaz sva naredila svojo spletno stran (sposodila sva si samo ime OBZL) - uradna spletna stran OBZL sploh ne obstaja!!!
2408  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 04.november 2007ob 09:18
Jelka!
Napisala si:
Jerry se bojiš kritik na račun svojega dela, ker ne ustanoviš lastnega foruma!!!!
Razloži kakšnih kritik naj bi se bal, da nimam lastnega foruma. Imaš svojo spletno stran pa ga nisi ustanovila, od mene pa to zahtevaš! Nehal bom pisati, ko mi bo to prepovedal Boštjan!!!
2409  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 04.november 2007ob 08:58
MIXA!
Da ne boš rekel, da sem samo slišal staro dobro REKLA - KAZALA. Vabila so bila poslana klubom z uradnim znakom BZS, brez vednosti le-te. Posredujem prepis zapisnika z dne 31.01.2006

OBMOČNA BALINARSKA ZVEZA LJUBLJANA
CESTA NA BRINOVEC 5/B
1260 LJUBLJANA

Datum: 31.01.2006

                                                                ZAPISNIK

Sestanka ženskih klubov OBZL, ki je bil dne 31.01.2006 ob 18.30 uri v prostorih BŠK KRIM.
Prisotni: vsi predstavniki sledečih klubov: BRDO, ŠIŠKA, TIVOLI, KRIM, POLJE, SVOBODA in BS-3.

DNEVNI RED:
          1. Sprememba tekmovalnega sistema v OBZL v sezoni 2006
          2. Razno

AD.1. Sprejeta je bila sprememba tekmovalnega sistema v ženski ligi OBZL in sicer:
        dvojica, posamezno, dvojica
        natančno in hitrostno izbijanje
        krog, trojka, krog
Za ekipo, ki ne bo imela hitrostnega izbijanja ni sankcije kazni.
Za izvedbo je zadolžena Jelka Lorenčič Kožman

AD.2. SKLEP: Od sodniške komisije zahtevamo, da tekme ženske lige sodijo sodniki, ki poznajo pravila,da ne prihaja do nesporazumov.

        SKLEP: Ustanovili smo komisijo v OBZL, ki bo v sestavi:
Vodja: Jelka L. Kožman in člani: Sašo Letnikovski, Vrhovec Jelka, Miha Sodec in Petra Mastnak.

        SKLEP: Klubi OBZL predlagajo za selektorja: Miha Sodec in Sašo Letnikovski
Za posredovanje predloga na BZS se zadolži Jelko L. Kožman.


Sestanek je bil zaključen ob 19.15 uri.

                                                                                                                     Zapisala:
                                                                                                                     Jelka Lorenčič Kožman


To ste vi poslali na BZS, ne da bi bili obveščen IO OBZL, ki je bil uradno izvoljen s strani skupščine.
2410  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 04.november 2007ob 08:09
Odgovor Angeli!
Seveda se lahko sestanete in sprejmete spremembe glede tekmovanja, to pa posredujete TK OBZL. TK OBZL pa lahko sprejme ali pa ne sprejme vaše predloge. Če TK OBZL sprejme vaše predloge jih posreduje naprej IO OBZL, ta pa jih potem sprejme ali pa ne.
Po statutu OBZL je IO izvršilni organ zveze in je za svoje delo odgovoren skupščini zveze.
24. člen statuta OBZL pravi sledeče:
Za delo na posameznih področjih in med sejami, imenuje IO stalne in občasne komisije. Komisije praviloma vodijo člani IO. Stalne komisije so:
- tekmovalna komisija
- sodniška komisija
- komisija za delo z mladino
Torej nikjer ne piše, da imamo v OBZL komisijo za žensko balinanje! Klubi sami pač ne morejo brez IO OBZL ustanavljati svojih komisij. BZS in OBZL ni eno in isto.
Kot vem je bila registracija klubov ženske lige storjena že v ponedeljek 30.01.2006, sestanek ženskih klubov pa je bil naslednji dan, torej 31.01.2006. Spremembe po registraciji pa niso možne, tudi zaradi tega ker sta bila BS-3 in Tivoli proti in sta dejala, da pod novimi pogoji ne bosta tekmovala in zahtevala povrnitev stroškov registracije. Malo čudno je to; klubi so imeli štiri mesece časa za spremembe, predlagate pa jih po registraciji. Zanimivo je tudi to, da bi morala biti Jelka v torek 31.01.2006 na registraciji, ampak je bila službeno zadržana. Glej ga zlomka, sestanek ženskih klubov pa je bil ravno na torek 31.01.2006 in ona je bila pač tam!

2411  Okrogla miza / Razno / Odg: Forum dne:: 03.november 2007ob 23:31
Tudi jaz se pridružujem pohvalnem mišljenju Branka glede novega foruma, zato bi starega lahko ukinili prej kot pa da čakamo do novega leta. Saj tja nihče več ne piše, to je samo moje mišljenje.
2412  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 03.november 2007ob 23:23
Odgovor Mixi
Nisem samo slišal ampak sem tudi videl napisano. Napisano je bilo z uradnim znakom BZS-a, o tem pa g. Butinar ni nič vedel, torej to ni bilo uradno stališče BZS-a.
Na BZS-u obstoja Komisija za žensko balinanje, na OBZL pa te komisije ni ampak imamo zato tekmovalno komisijo, ki odloča o vseh spremembah. Kot sem dejal, na sestanek TK so povabljeni predstavniki klubov, da povedo svoje predloge glede sprememb tekmovanja. Če TK sprejme nove predloge jih posreduje naprej IO OBZL v potrditev. Takšen je pač postopek in si ga nisem zmislil jaz! Ne smemo pa mešati ženskega tekmovanja v OBZL in BZS.
Če je uvedena nova disciplina jo morajo igrati vsi ali pa nobeden, takšno je moje mišljenje, ali pa se morda motim? Pri moških v 1. ligi tudi nimajo vsi veselja do brzinca pa nikjer ne pišemo 1:1!
2413  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 03.november 2007ob 22:48
Odgovor Jelki Kožman
Če ta tema spada v OBZL potem pa to povej tudi Angeli, saj je ona odprla to temo in jaz sem ji samo odgovoril. Torej, če hočem kaj debatirati moram odpreti na svoji spletni strani svoj forum, praviš, ali mi je tu prepovedano? Kaj je narobe s člani pa ne vem kam ciljaš.
2414  Okrogla miza / Razno / Odg: Žensko balinanje dne:: 03.november 2007ob 18:13
Angela! Napisala si:
Pred dvema sezonama smo se predstavnice ljubljanskih klubov celo zmenile, da bomo brzinca v ligi LOBZ imele - pa sta nas takrat IO LOBZ in tekmovalna komisija gladko "povozila"! Pa je brzinc padu v vodo ker smo se baje prepozn spomnle... blo je pa enkrat januarja pred sezono, ki se je začela sredi maja. In vsi klubi so bili za to - celo Tivoli in Svoboda, ki takrat še nista imela igralk za brzinca.

1.) mislim, da ste imeli sestanek na Krimu brez vednosti IO OBZL in tekmovalne komisije - tako pač ne gre, delati nekaj na svojo roko.
2.) bilo je tik pred registracijo ali po njej, ne vem točno, samo vem, da vsi klubi niso bili za to, da se uvede hitrostno zbijanje (primer BS-3)
3.) IO OBZL je predlagal vodji ženskega tekmovanja, da se dobijo predstavniki klubov in obvezno tekmovalna komisija (zato pa tudi obstaja) in sprejmejo ali pa ne sprejmejo kakršnekoli spremembe v ženskem ligaškem tekmovanju za naslednje leto.
4.) lansko leto na sestanku klubov in tekmovalne komisije (na Šiški), niso bili vsi klubi za uvedbo te discipline - nov sistem tekmovanja smo sprejeli!

Angela, zagotavljam ti kot predsednik TK, da je vsaka sprememba dobrodošla in jo podpiram, samo, da bodo vsi klubi za to! Bilo je rečeno, da kdor ima brzinca ga bodo igrali kdor pa ne pa se piše rezultat 1:1 - to pa ne podpiram. Sedaj je še čas za sezono 2008, v četrtek se dobimo na sestanku in če bodo vsi klubi za to, da se uvede hitrostno zbijanje pa ga igrajte! Saj ne bom jaz tekel in bil zato proti uvedbi "brzinca". Vse se da dogovoriti, a ne?
2415  Tekmovanja v OBZ / OBZ Ljubljana / OBZ Ljubljana - prestopni rok dne:: 03.november 2007ob 09:11
Prestopni rok za sezono 2008 je od 01.12. do 20.12.2007. Igralci, ki prestopajo iz kluba v klub morajo pri registraciji obvezno priložiti izpisnico!
Strani: 1 ... 159 160 [161] 162
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!