Balinarska Zveza Slovenije
01.december 2020ob 21:53 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
  Domov Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
  Pokaži prispevke
Strani: [1] 2 3 ... 161
1  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / Odg: DAN SLOVENSKEGA BALINANJA dne:: 15.december 2015ob 13:43
Pozdravljam odločitev da se izvedba 1. Dneva slovenskega balinanja prestavi na mesec marec 2016, v sklop praznovanja 65.letnice BZS.
Organizacija tovrstne prireditve, ki mora postati praznik slovenskega balinanja, ni mačji kašelj in se je potrebno nanjo temeljito pripraviti.
Strinjam se, da je organizator tega dogodka BK Krim, ki je tudi predlagatelj te pobude, organizacija in finančno pokritje pa bi morala biti po moje v domeni balinarske zveze Slovenije in ne samega kluba, kot izhaja iz sklepa seje IO BZS.
Najbrž bi bilo umestno, da bi na ta dan izvedli tudi podelitev priznanja BZS ( Zlata in srebrna značka, priznanje za življensko delo, zlata piščalka itd.) in če je možno tudi izvesti svečano skupščino BZS.
Na ta način bi dali Dnevu slovenskega balinanja še večji poudarek in pomen.

Dušan Butinar (11111)
2  Okrogla miza / Razno / Prvoaprilske dne:: 02.april 2014ob 10:15
Prvi april 2014 je za nami. Med objavljenimi novičkami tega dne, je bilo nekaj izmišljenih, nekaj resničnih, nekaj takih, ki se bodo v kratkem morda uresničile, nekaj malega pa tudi takih, ki se ne bodo nikoli zgodile. Meje med enimi in drugimi praktično ni!
Pa nasvidenje do 1.aprila 2015!
3  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: evropsko prvenstvo 2014 za člane v Slovenij dne:: 01.april 2014ob 02:03
SIMBOLIČNI PRISPEVEK SLOVENSKIH BALINARJEV K ORGANIZACIJI EVROPSKEGA ČLANSKEGA PRVENSTVA 2014 V SLOVENIJI

Tako kot leta 2001 ob izvedbi svetovnega članskega prvenstva v Kranju, ko so slovenski balinarski klubi, finančno prispevali za uspešno izvedbo prvenstva, bo podobno tudi v letu 2014, ob izvedbi Evropskega članskega prvenstva v Kopru.
Poleg sponzorskih sredstev in sredstev, ki jih bo namenil pokrovitelj EP, bodo svoj delež prispevali tudi slovenski balinarski klubi, s simboličnim prispevkom - 1 EVRO na registriranega člana. Zgornja meja prispevka je 100 evrov na klub, kar pomeni, da bo društvo, ki ima več kot sto članov, namenilo za organizacijo Evropskega prvenstva, največ 100 evrov. Popularna gesta slovenskih balinarjev je preko slovenske tiskovne agencije STA že obkrožila svet. O morebitnih prvih posnemovalcih v Evropi in na drugih celinah zemeljske oble, še nimamo podatkov
4  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: Prestopni rok in registracija igralcev za tekmovalno sezono dne:: 01.april 2014ob 01:56
MNOŽIČNI PRESTOPI REPREZENTANTOV IN SLOVENSKIH IGRALCEV IZ TUJINE, V SLOVENSKE KLUBE

S spremembo Registracijskega pravilnika, ki omogoča prestope igralcev 2 krat v letu, se je odprla sezona "lova" vročih prestopov v klube slovenskih državnih ligašev. Še posebej so atraktivni prestopi reprezentantov in nasploh igralcev, ki so dotlej igrali za klube v tujini. Ti se bodo namreč, kot prosti igralci, z izpisnico in vsem potrebnim soglasjem, kluba in nacionalne zveze države, v kateri so igrali, brez težav registrirali za slovenski klub, ki bo na široko odprl mošnjiček, oziroma za klub na katerega je igralec čustveno ali kako drugače povezan.
Kdo bo z novim omogočanjem prestopov 2 krat v letu, več pridobil, igralci ali klubi pa bo pokazal čas.
5  Okrogla miza / Razno / Odg: Mednarodne novice dne:: 01.april 2014ob 01:35
SLOVENEC (SLOVENKA), V ORGANIZACIJSKEM ODBORU ČLANSKEGA SVETOVNEGA PRVENSTVA 2015 NA REKI

Potem, ko so bili vodilni na Balinarski zvezi Hrvaške seznanjeni, da je bila v Organizacijski odbor EP 2014 v Kopru, imenovana tudi hrvaška državljanka Valentina Prokić, so z navdušenjem sprejeli omenjeno gesto Slovencev in istočasno tudi sami izrazili željo, da bi bil tudi v Organizacijskem odboru Svetovnega članskega prvenstva, ki bo leta 2015 na Reki, Slovenec oziroma Slovenka, s čimer bi še bolj utrdili medsebojno sodelovanje sosednjih držav. Neuradno smo dobili informacijo, da se za tovrstno, mednarodno sodelovanje, zanimata tudi vodstvi Balinarskih zvez Italije in Francije, vendar uradnih stališč omenjenih zvez, do danes še nismo prejeli.
6  Okrogla miza / Razno / Odg: Mednarodne novice dne:: 01.april 2014ob 01:03
NA EVROPSKEM PRVENSTVU SE BO IGRALO Z BARVNIMI KROGLAMI

Po večletnih prizadevanjih vodstva FIB, da bi balinarski šport postal bolj atraktiven in predvsem bolj pregleden s strani gledalcev v dvorani in za TV sprejemniki, se bo po nekajkratnih poskusih in demonstracijah, prav na EP v Kopru prvič uradno igralo z barvnimi kroglami.
Tekmovalna komisija FIB, bo na predlog posameznih nacionalnih zvez, določila s kakšnimi barvnimi kroglami bo nastopila posamezna država.
Pri tem naj bi se v prvi vrsti upoštevale barve državnih simbolov posameznih držav. Ker ima veliko evropskih držav v svojih simbolih podobne barve kot Slovenija, naj bi naša reprezentanca igrala s kroglami barv, s kateri so se slovenski športniki proslavili na letošnjih olimpijskih igrah, v zeleno beli kombinaciji.
S to potezo, se je močno povečal interes TV hiš, tako iz domovine, kot tudi iz tujine.
7  Okrogla miza / Razno / Odg: Mednarodne novice dne:: 01.april 2014ob 00:30
BK RADIŠIČI NE POZNA PORAZA

Slovenskega viceprvaka, Hrasta iz Kobjeglave, čaka v predkolu evropskega klubskega pokala prvak Bosne in Hercegovine BK Radišiči, ki je naslov najboljše ekipe v državi, osvojil že tretje leto zapored. Medtem ko je predstavnik BIH lani gladko izgubil proti predstavniku Hrvaške in pred dvema letoma proti predstavniku Italije, stopajo Radišiči v dvoboj s slovenskimi podprvaki, z zvrhano mero optimizma.
Radišiči so namreč končali redni del v ligaškem tekmovanju BIH, brez izgubljenega srečanja, s 100 procentnim izkupičkom, da bi potem v razigravanju za prvaka, najprej v polfinalu odpravili Ljubiški s 24:0, potem pa z istim rezultatom 24:0, v finalu slavili tudi proti Grudam.
Torej vse prej kot lahek nasprotnik, za slovenske podprvake.
8  Okrogla miza / Razno / Odg: Mednarodne novice dne:: 01.april 2014ob 00:08
"ŠTALA" PRI SOSEDIH

Na izredni skupščini Balinarske zveze Hrvaške so delegati s tajnim glasovanjem izglasovali nezaupnico dosedanjemu predsedniku Dinku Beakoviću. Za nezaupnico je glasovalo 15 od 29 delegatov. Z odstavitvijo predsednika je bil razpuščen tudi izvršni odbor BZH, medtem ko je Dinko Beakovič nepreklicno odstopil tudi s funkcije člana izvršnega odbora mednarodne balinarske zveze FIB.
Do izvolitve novega vodstva bo Balinarsko zvezo Hrvaške vodila izvoljena 5 članska komisije, katere član je tudi Mario Milovanovič Litre, ki je bil tudi glavni pobudnik za izrečeno nezaupnico Dinku Beakoviču, potem, ko je bil na njegovo pobudo, Litre odstavljen z mesta selektorja ženske balinarske reprezentance Hrvaške.


9  Okrogla miza / Državna prvenstva / Odg: Državna prvenstva 2013 - Člani dne:: 05.maj 2013ob 21:27
Zaradi številnih klicev na moj naslov, vam s tega mesta še enkrat sporočam, da jaz od 1.aprila dalje, nisem več zadolžen za objavo rezultatov na forumu, teletekstu in v Statistiki. In tega več ne počnem.

Dušan Butinar
10  Okrogla miza / Razno / Odg: Forum dne:: 01.april 2013ob 15:10
ZADNJI OBJAVLJEN PRISPEVEK POD OBJAVLJENIM IMENOM BZS

Po dolgem razmišljanju sem se odločil, da z današnjem dnem, po desetih letih objavljanja rezultatov in komentarjev na FORUMU, prej 8 let in pol v funkciji sekretarja in zadnje leto in pol v vlogi mladega upokojenca, z objavljanjem svojih prispevkov PRENEHAM. Brez razloga. Tako sem se pač odločil.
FORUM je bil vsaj zame pomembna, predvsem pa enostavna in hitra oblika informiranja članstva in ljubiteljev balinanja nasploh. Upam si trditi da ni bilo medija ne v Sloveniji, ne kjerkoli v svetu, ki bi hitreje od FORUMA objavljal balinarske rezultate. Takoj po končanih tekmah, večkrat tudi v času tekmovanja. Nemalokrat tudi sredi noči. (SP mladinci v Čilu, SP ženske na Kitajskem itd.). Seveda brez pomoči sodnikov in vodij tekmovanj in dobrih prijateljev, ki so mi sproti sporočali rezultate iz prizorišč tekmovanja, uspeh obveščanja ne bi bil tak kot je bil. Zato s tega mesta vsem naštetim iskrena zahvala, za njihovo prizadevnost in pripravljenost.
Nikoli mi ni bilo težko. Pri svojem delu sem užival. Zato bom to svojo raboto verjetno pogrešal skupaj z vami. Verjetno bom še večkrat podzavestno prižgal računalnik, z namero, da pošljem novo sporočilo, nov rezultat. Pa ga ne bom.
Za nadaljnje obveščanje balinarske javnosti me ne skrbi. Tu so še Boštjan, Zdenko, Mali, Dani in še kdo. Tu je 100 registriranih članov Foruma. jaz pa grem v ilegalo. Tako kot so šli pred mano, nekdaj redni Forumaši; Jež, Sodnik, Branko in še kdo. Upam, da jih bodo (nas bodo) zamenjali novi. BALINARSKI FORUM mora ostati prva liga v obveščanju s področja balinanja. Forum je kot oglasna deska, kot pisma bralcev, na njem lahko sodeluje vsak registriran član foruma, brez cenzure, le nesramen in žaljiv ne sme biti v svojih komentarjih. V nasprotnem ga s strani Boštjana čaka opozorilo, ukor ali celo izključitev. Osebno menim, da je pisanje na Forumu na nivoju. Nekaj manjših izpadov je sicer na začetku bilo, v zadnjem času pa tega ni več.

To je torej s tega mesta moj zadnji prispevek na FORUMU. Z današnjim dnem (pravzaprav se je to že zgodilo v soboto, 30.marca 2013), sem objavil tudi zadnje rezultate na TELETEKSTU in na STATISTIKI. Glede na to, da sem to svojo odločitev že nekajkrat napovedoval in o njej tudi naglas spregovoril, upam, da sem bil s strani odgovornih tudi slišan in se bo hitro našla zamenjava.
Ljudi, ki so pripravljeni delati, na srečo ne bo nikoli zmanjkalo. Prej bo zmanjkalo dela, kot delavcev.
Seveda pa bom še naprej ostal eden najbolj zvestih uporabnikov Spletne strani BZS, Foruma, Statistike, Siol sportala ter Teleteksta in ostal še naprej zvest balinanju.

Pa še to. Na današnji dan sem vrsto let na Forumu objavljal prvoaprilske prispevke. Med njimi so bili vedno taki ki so bili potegavščina, pa tudi taki, ki so bili bili resnični. Tako je tudi letos. Razlika je le v tem, da sem pretekla leta 2.aprila obelodanil, katere prvoaprilske novice so bile resnične in katere ne. Letos tega ne bo, ker je današnji prispevek moj zadnji, 1.april pa še traja.
Lahko vam povem samo to, da je od današnjih 5. objavljenih člankov pod imenom BZS, najmanj eden resničen!
Uživajte še naprej!
Dušan
 
11  Okrogla miza / Balinarska zveza / evropsko prvenstvo 2014 za člane v Slovenij dne:: 01.april 2013ob 10:18
SIMBOLIČNI PRISPEVEK SLOVENSKIH BALINARJEV K ORGANIZACIJI EVROPSKEGA ČLANSKEGA PRVENSTVA 2014 V SLOVENIJI

Tako kot leta 2001 ob izvedbi svetovnega članskega prvenstva v Kranju, ko so slovenski balinarski klubi, finančno prispevali za uspešno izvedbo prvenstva, bo podobno tudi v letu 2014, ob izvedbi Evropskega članskega prvenstva v Kopru.
Poleg sponzorskih sredstev in sredstev, ki jih bo namenil pokrovitelj EP, bodo svoj delež prispevali tudi slovenski balinarski klubi, s simboličnim prispevkom - 1 EVRO na registriranega člana. Zgornja meja prispevka je 100 evrov na klub, kar pomeni, da bo društvo, ki ima več kot sto članov, namenilo za organizacijo Evropskega prvenstva, največ 100 evrov. Popularna gesta slovenskih balinarjev je preko slovenske tiskovne agencije STA že obkrožila svet. O morebitnih prvih posnemovalcih v Evropi in na drugih celinah zemeljske oble, še nimamo podatkov
12  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2012/2013 dne:: 01.april 2013ob 09:54
NEVERJETNO ZANIMANJE ZA IZPRAZNJENO MESTO V SUPERLIGI

Po izpadu Radovljiice-Jesenice iz najelitnejše balinarske lige, je zavladala med vodilnimi ekipami 1. državne lige, tako na vzhodu kot na zahodu prava evforija. Za eno prosto mesto so kar štirje resni kandidati, med njimi kar trije, ki še nimajo svoje balinarske dvorane - Košana na Zahodu in Tržič ter Sloga na vzhodu. Lopate in krampi za izkop temeljnega kamna so že pripravljeni tako v Košani kot v Sneberju, k dograditvi pokritega balinišča v dvorano se pripravljajo v Tržiču, na Anteni bodo storili vse, da bo obstoječa dvorana maksimalno opremljena za tekmovanje v zimski sezoni.
Tisti, ki se mu bo z novo dvorano prvemu uspelo prebiti skozi vrata Superlige, bo novi superligaš v tekmovalni sezoni 2013/2014. Če pa bo še letos dvorane uspelo usposobiti vsem naštetim, pa ni izključena možnost, da bi v Superligi 2013/2014, nastopilo kar 10 ekip. Vse za razvoj slovenskega balinanja.
13  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2012/2013 dne:: 01.april 2013ob 09:20
Pri krčeviti borbi za svoj obstanek v elitni superligi, so pri Skali odgovorne na zvezi "poučili", da Radovljica-Jesenice, nima pravice nastopa v superligi 2012/2013, ker nima predpisane ekipe dečkov za tekmovanje v državni  ligi dečkov, ki je po sklepu organov BZS, pogoj za vse nastopajoče klube superlige, zato jo naj izključijo.  

RADOVLJICA-JESENICE NI VEČ SUPERLIGAŠ

Iz balinarskega kluba Skala so svojo pritožbo poslali v obravnavo na izvršni odbor BZS, ki je bil sklican za ponedeljek, 26.marca, a je bila seja IO zaradi snežnih razmer odpovedana in preložena na 8.april.
Vendar pa so se pri Skali odločili, da o izključitvi Radovljičanov, ne bodo čakali na preloženo sejo izvršnega odbora in so Radovljico-Jesenice, v soboto 30.marca, iz superlige IZKLJUČILI kar sami! S tem dejanjem Radovljica-Jesenice ni več med superligaši.
14  Okrogla miza / Državna prvenstva / Odg: Državna prvenstva 2013 - dečki dne:: 01.april 2013ob 08:54
Tale  z MADŽARSKO sploh ni slaba , vse za promocijo balinanja ! Smeško

DRŽAVNO PRVENSTVO V HITROSTNEM IN ŠTAFETNEM ZBIJANJU ZA ČLANE BO 27.OKTOBRA V LENTIJU

Čeprav je bila prvotno ideja za organizacija enega izmed naših državnih prvenstev na Madžarskem, mišljena kot provokacija, pa je bila v nadaljevanju ta ideja uporabljena v propagandno - promocijske namene, za predstavitev slovenskega in obenem svetovnega balinanja na Madžarskem
Beseda je dala besedo. Na športni zvezi sosednje države so bili navdušeni. Edini pogoj je bil, da za promocijski nastop predstavimo najatraktivnejšo balinarsko disciplino - hitrostno zbijanje. Rečeno storjeno!
Državno prvenstvo 2013 v hitrostnem zbijanju in v štafeti za člane, bo tako v nedeljo 27.oktobra 2013 ob 9.00 uri v športni dvorani v LENTIJU, v sosednji Madžarski, oddaljenega le nekaj kilometrov od slovenske meje, oziroma bližnje Lendave.
Državno prvenstvo Slovenije v Lentiju, bo neposredno prenašala državna televizija Madžarske, ogled finalnih obračunov pa bo za slovenske gledalce možen na komercijalnem kanalu Planet TV
Število nastopajočih je neomejeno, nastopili bodo lahko vsi, ki se bodo prijavili do 10.oktobra 2013, vključno tudi slovenski reprezentanti, ki igrajo v tujini.
Za vse udeležence prvenstva, bo 27.oktobra, v zgodnjih jutranjih urah, organiziran brezplačni avtobusni prevoz. Zbor udelžencev bo v ljubljanskem Tivoliju.
15  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2012/2013 dne:: 30.marec 2013ob 23:34
KONČAN ZADNJI KROG SUPERLIGE 2012/2013
HRAST DRŽAVNI PRVAK 2012/2013 - V EVROPSKEM POKALU POLEG HRASTA ŠE LUKA KOPER
RADOVLJICA JESENICE IZPADLE IZ SUPERLIGE

LUKA KOPER - HRAST   13:9 (+7) (1.tekma 13:9 (+ 15) za Hrast)

Kobjeglavci, ki so po rednem delu Superlige, zasedali 4.mesto na lestvici, so v nadaljevanju, v razigravanju za prvaka najprej izločili glavnega favorita za naslov državnega prvaka, škofjeloško Lokateks Trato, v finalu pa po dveh izenačenih tekmah še Luko Koper.
Potem ko je Hrast v 1.tekmi v Sežani ugnal Koprčane z rezultatom 13:9 (+15 v točkah), je tokrat v Kopru zmagala Luka Koper z identičnim rezultatom 13:9, vendar s slabšim točkovnim izkupičkom (+ 7 v točkah) in naslov državnih prvakov 2012/2013, so osvojili Kobjeglavci. ZASLUŽENO!
Srečanje v polni balinarski dvorani na Bonifiki (med 250 gledalci jih je bila več kot polovica navijačev Hrasta), so bolje začeli Koprčani, ki so uvodne klasične igre dobili z rezultatom 6:2. Po zmagi Kobjeglavcev v igrah hitrostnega in natančnega zbijanja, je Hrast rezultat izenačil na 6:6. Na koncu se je izkazalo, da sta bili ravno ti dve igri usodni za Koprčane, saj so jih skupaj izgubili z visokih 22 točk razlike. Igor Istenič, ki je nerazumljivo nastopil namesto Andreja Kastelica v hitrostnem zbijanju, je zaostal 9 točk za Anžetom Petričem, ki je dosegel zanj le skromnih 37 točk. Razliko - 13 točk pa si je v natančnem zbijanju priigral še Gregor Moličnik, ki je izgubil proti Klemnu Sosiču kar z 21:8.
Igre zbijanja so dosegle svoj višek v štafetnem zbijanju, ki se je končal brez zmagovalca, z odličnim rezultatom 50:50. Pred zadnjimi klasičnimi igrami, je bil rezultat srečanja poravnan na 7:7. Hrast je od možnih 8 točk v zadnjih 4 igrah potreboval za končni triumf, le še 3 točke, ob dobrem točkovnem količniku pa bi bila dovolj tudi ena sama zmaga. In to so ob izteku igralnega časa tudi dosegli v igri trojke, kar je bilo dovolj za osvojitev nepričakovanega, vendar povsem zasluženega, naslova državnih prvakov v tekmovalni sezoni 2012/2013.
Kot prvak države Slovenije se je Hrast tudi že uvrstil neposredno v četrtfinale evropskega klubskega pokala, medtem ko si je Luka Koper kot drugouvrščena ekipa, zagotovila pravico nastopa v kvalifikacijah evropskega pokala, proti 3. uvrščeni ekipi Francije, v gosteh.

SKALA - RADOVLJICA-JESENICE   15:7 (1.tekma 14:8 za Radovljica-Jesenice)

Ko so Radovljičani po uvodnih klasičnih igrah povedli z delnim izidom 5:3, so upoštevajoč zmago s 6 točkami razlike v 1.tekmi, vodili že z 8 točkami naskoka. Takrat je le malokateri od 50 gledalcev v sežanski dvorani še upal v čudež in v obstanek Skale v najelitnejši balinarski druščini. A Sežančani se niso predali. Korak za korakom so bili bližje izhodu iz "brezna". Z delnim izidom 6.0 v igrah zbijanja, so Sežančani povedli z rezultatom 9:5. Po zmagi s 25:24 Noča v zadnji igri v krog proti Dekanju, so se Radovljičani ponovno približali na varnih 7:9 in so za zagotovitev  obstanka v super ligi, potrebovali le še eno zmago, oziroma dve točki, v preostalih treh klasičnih igrah. Vendar jih niso dosegli in Skala se je z visoko zmago s 15:7, z osmimi točkami razlike ( rezultat 1.tekme je bil "zgolj" 14:8 za Radovljico-Jesenice), ZASLUŽENO zagotovila obstanek v superligi, tudi v naslednji sezoni. Radovljica-Jesenice pa se vsaj za leto dni poslavja od tekmovanja v zimski sezoni.

KONČNI VRSTNI RED V SUPERLIGI 2012/2013

1.HRAST
2.LUKA KOPER
3.LOKATEKS TRATA
4.KRIM
5.PLANINA RIBNIKAR AS
6.ROGAŠKA CRYSTAL
7.SKALA
8.RADOVLJICA-JESENICE
Strani: [1] 2 3 ... 161
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!