Balinarska Zveza Slovenije
08.julij 2020ob 23:37 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
  Domov Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
  Pokaži prispevke
Strani: [1] 2 3 4
1  Okrogla miza / Razno / Odg: Mednarodne novice dne:: 23.januar 2020ob 19:10
Ob pregledu zapisnikov tujih balinarskih lig (Italija, Francija, Hrvaška) vidim, da so v hitrostnih in štafetnih izbijanjih vedno navedeno število metov in število zadetkov, pri nas le število zadetkov. Menim, da je tudi število metov zelo relevanten podatek, zato predlog tekmovalni,strokovni, tehnični in sodniški komisiji, da se tudi pri nas uvede enaka registracija.

LP Miro L.

PS. objava se lahko premakne v ustreznejše področje foruma
2  Okrogla miza / Sodniki / Odg: Vprašanja dne:: 11.december 2019ob 21:40
Tudi to je precizirano v Pravilniku o tekmovanjih, kjer v 62.členu piše:

vsak igralec lahko nastopi v isti disciplini tekme samo enkrat, kar pa ne velja za igro trojke in
dvojice, ko mora biti ves čas trajanja druge igre v igri en nov igralec, ki ni igral v prvi igri


tako, da ni dileme

LP Miro L.
3  Okrogla miza / Sodniki / Odg: Vprašanja dne:: 29.avgust 2019ob 12:43
Pod 1.
Preveriti ali se pri nogometu, košarki predstavijo (če se zgledujemo po njih). Osebno bi poleg predstavitve tekme npr. tekmo otvarjam tekmo 1.lige 1.kolo Cesta : Jadran napovedal sodnika-e
Pod 2.
če se piska za začetek izbijanja se piska tudi napako-prestop. Večkrat se zgodi, da glavni sodnik, ki je skoncentriran na tepih ne vidi dviga loparčka, posebej če stoji sodnik ob roku igrišč in še za njegovim hrbtom.
V primerih tekem, kjer se poleg natančnega izbijanja sočasno izvajajo še druge discipline (krog..) in se znak za začetek izbijanja pokaže le z roko, bi tudi napako najavil z loparčkom.

PS. to je moje mnenje, priporočila naj da sodniška komisija

LP Miro L.
4  Okrogla miza / Razno / Odg: Mednarodne novice dne:: 12.november 2018ob 12:56
 A mi lahko kdo pojasni kaj pomeni dodatna točka :Punto aggiuntivo tiri di precisione
 V 1.A italijanski ligi

Hvala in Lp
5  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2016 / 2017 dne:: 24.februar 2017ob 00:23
V naprej odigrana tekma 14. kola super lige :
AIKEA ANTENA  : AGROCHEM  16: 10
6  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige U14 in U18 - SEZONA 2016 dne:: 26.junij 2016ob 11:31
U-18

Skala - Jadran H.K. : Čirče Van Den  12:2

odigrano  v četrtek 23.6.

Še moje menje glede zgoraj zastavljenega vprašanja. Če na tekmo ni noben ekipe tudi rezultata ne moreš napisat, temveč le v opombe napišeš navedeno dejstvo, podpis sodnika in pošlješ zapisnik na BZS, naprej pa tekmovalna komisija opravlja svoje delo.
7  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Žreb dne:: 13.avgust 2015ob 09:23
Pravi naslov za odgovor:
Tekmovalna komisija:Srečko Lapanja, Dušan Keber, Sandi Černe, Branko Šefran
  Wink
8  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2014/2015 dne:: 20.februar 2015ob 13:27
13:7, 13:1, 9:13, 16:16, 35:33, 35:23, 6:6, 2:3, 9:39, 7:13, 13:4, 25:25, 7:13
Scan zapisnika je šel Slavcu, original na pošto BZS.
Lp
9  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2014/2015 dne:: 19.februar 2015ob 22:00
Rezultat 13. kolo super liga ANTENA : KOŠANA 13:13
10  Okrogla miza / Razno / Odg: TEKMA LUKA KP : PLANINA RIBNIKAR AS dne:: 04.december 2014ob 22:05
Zadeva je torej zaključena. Odločitev IO je povsem legalna, če je tudi LEGITIMNA naj presodi vsak zase.Vse skupaj je podobno dogajanju na mariborski srednji šoli, kjer so se mediji teden dni razpucavali, po tragediji pa tišina.Dejstvo je, da so bile storjene napake, ki jih neposredni udeleženci priznavajajo in prevzemajo odgovornost., kar je v današnjem času prej izjema kot pravilo.In napake se lahko zgodijo prav vsakemu, tako igralcu, vodji, sodniku, funkcionarju, organizatorju itd., pomembno je, da se na to opozori, ukrepa, sakcionira, predvsem z preventivnega vidika, da se ne
 ponavljajo. Iz firbca se pogledal kako je to urejeno pri naših sosedih in zasledil v Pravilih o tekmovanjih tole:
                                                                               Članak 11.

 „Prijaviti se može minimalno sedam (7), a maksimalno dvanaest igrača (12). Iznimno jednom tijekom natjecateljske sezone može se prijaviti šest (6) igrača s time što se u prvoj (1.) i petoj (5) fazi gubi susret u disciplini pojedinačno klasično s rezultatom 6:0 i toj ekipi se oduzima jedan (1) bod na ljestvici. Svaki prijavljeni igrač može nastupiti u maksimalno tri bilo koje discipline. Uz prijavnicu predaje se športska iskaznica, a na zahtjev vodstva natjecanja i osobna iskaznica.“
 Objašnjenje:
Definiran je sukladno promjenama u disciplinama broj igrača koji se moraju prijaviti i način i postupanje kad ekipe pristignu na susret s nedovoljnim brojem igrača. Ekipe i voditelji moraju sami voditi evidenciju dali je ekipa veća nastupila jedanput s 6 igrača. Dužnost je suca da dozvoli nastup ekipe ako za prijavu imaju minimalno 6 igrača. Međutim voditelj lige kontrolira u Izvješćima s susreta poštivanje članka 11.


Mogoče le za razmislek Tekmovalni komisiji za spremembo v naslednji sezoni, saj bi ekipi omogočal odigrati srečanje ob pomanjkanju igralcev (upravičena odsotnost, bolezen) in ob dejstvu, da je nasprotnk že itak v prednosti zaradi dobljenege discipline (Enijka,dvojka...) bb in ekipa ki ima težave ne bi bila še dodatno sankcionirana, kot se je v danem primeru zgodilo.

Ps.Tudi z gornjim razmišljanjem Cikota se povsem strinjam.
11  Okrogla miza / Razno / Odg: PRAVILA SO ZATO, DA SE JIH DRŽIMO dne:: 10.julij 2014ob 08:36
Dajmo nekoliko umiriti konje.
V četrtek dopoldan ima tekmovalna komisija sestanek, kjer se bo natančno pregledalo zadeve in sprejelo končno odločitev. Na tem sestanku bom tudi sam prisoten, saj bi rad bil v živo seznanjen z zadevami. V končni fazi kot predsednik tudi nosim odgovornost.
Lep dan vsem ljubiteljem našega lepega športa.

Teden dni je naokoli pa še nobenega obvestila o pregledu "zadeve" in končni odločitvi. Roll Eyes

Lep dan !
12  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2013/2014 dne:: 28.februar 2014ob 15:19
Ko sem prebiral Dušanov prispevek sem razmišljal o pravičnosti oziroma nepravičnosti sistema play offa oz. play out-a, ki je v veljavi drugo sezono. Ekipa Skale, se je cel redni red borila za boljši izhodišči položaj in ob 5 zmagah oz. 15 točkah zasedla 6 mesto na lestvici pred  ekipo Krima in Rogaške. Zaključni turnir pa bo morala odigrati na tujih igriščih Antene, kjer ne bo imena nobene prednosti, ne igrišča ne svojih gledalcev pred ekipama , ki so se uvrstila za lestvici za njo. Poseben absurd predstavlja tudi dejstvo, da bi npr. ekipa Rogaške  brez ene zmage v rednem ligaškem delu in z le eno zmago v play out-u obdržala superligaški status.
Menim, da je potrebno za naslednjo tekmovalno sezono razmisliti  o spremembi sistema play offa oz. play outa, ki upošteval dosežene točke oz. uvrstitev v rednem delu za drugo in šesto uvrščenega.
13  Okrogla miza / Državna prvenstva / Odg: DRŽAVNO PRVENSTVO ČLANI V HITROSTNEM IN ŠTAFETNEM ZBIJANJU dne:: 23.december 2013ob 09:53
Čestitke Roku in Borutu za naslov državnega prvaka !
14  Okrogla miza / Sodniki / Odg: sodniška komisija dne:: 25.november 2013ob 07:44
Več sreče prihodnjič !   Smeško
15  Okrogla miza / Razno / Odg: Dodatni tepihi na hitrostnih preizkušnjah dne:: 27.september 2013ob 07:50
Mene kot sodnika moti, da taki sklepi, ne pridejo do vseh sodnikov in potem sodimo vsak po svoje, na licencah slabo ali pa sploh ne poslušamo in igralcem razveljavljamo povsem pravilno odigrane krogle in iz tekem naredimo debatne krožke.
Jožko, če sodiš po MTP ne bi smelo priti do napake pri sojenju razen v primeru "znanja" ali neznanja sodnika. Druga zadeva pa so razni sklepi IO, ki so ali niso usklajeni z MTP in kolikor so njih pride, kako se o tem obvešča pristojne, ali je za to odgovoren sekretar, IO, tehnična,tekmovalna ali sodniška komisija, me kot sodnika niti ne zanima. Tako, da kar se tiče tepihov, dokler ne dobimo uradnega obvestila vse po starem- MTP. Ostalo kar se tiče samih tehničnih podrobnosti pa je že napisal uporabnik 11111.
Tisto o licenciranju pa kar drži, kar je bili razvidno že v sojenju v prvih kolih, ko so nekateri sodniki že kar upoštevali predloge o načinu ogrevanja pred zadnjimi igrami super lige, v 1.in 2 državni ligi. Pa še kaj bi se našlo.
Strani: [1] 2 3 4
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!