Balinarska Zveza Slovenije
02.julij 2020ob 18:55 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
  Domov Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
  Pokaži prispevke
Strani: [1] 2 3 ... 5
1  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: Revija šport - priloga Balinanje dne:: 10.januar 2017ob 17:44
BRAVO vsem avtorjem in velika zahvala za prispevek k prepoznavnosti balinanja.
2  Okrogla miza / Razno / Novi mandat dne:: 08.december 2015ob 21:02
Na zadnjem Izvršnem odboru smo sklenili, da se začne evidentiranje kandidatov po območnih zvezah za novo garnituro "funkcionarjev", ki bodo vodili, delali za Zvezo v naslednjem mandatu štirih let. Volilna skupščina bo predvidoma v aprilu 2016.
Glede na veliko energije in motivacije nekaterih tu na forumu in Facebooku (pa še kje) za dajanje predlogov in kritik kako bi moralo biti marsikaj drugače, si za prihodnost slovenskega balinanja zelo želim, da bi v naslednjem mandatu sprejeli odgovornost in kandidirali za funkcije. Zdaj je priložnost. Kljub mojim večkratnim vabilom vsem, ki bi želeli delati za Zvezo (samo kritiziranju dajem osebno zelo malo pomena in pomembnosti, pa čeprav si nekateri to razlagajo kot moje sprenevedanje, vsak ima pač pravico do svojega mnenja), velikega odziva, razen izjem, ni bilo. Upam, da bo tokrat drugače. Vabljeni!
3  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: Prestopni rok in registracija igralcev za tekmovalno sezono dne:: 19.julij 2015ob 20:51
Simon, o kakšnem dogodku govoriš? Vse, kar naštevaš, moram priznati, da ne vem, kakšno zvezo ima z Izvršnim odborom.
4  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: Prestopni rok in registracija igralcev za tekmovalno sezono dne:: 10.julij 2015ob 18:59
Na veliko stvari o katerih tukaj pišete, sem odgovoril v mojem prispevku "Novičke".
Simon, me zelo veseli, da si se odločil aktivirati, nič nimam proti neposrednosti in direktnosti, jo celo cenim, zmotili so me pa nekateri tvoji prispevki v preteklosti, ki so bili nespoštljivi, s prispevki pod to temo si dokazal, da znaš pisati direktno in istočasno spoštljivo.
Če je vse res, kar navajaš (mnenja igralcev, sponzorji, mediji) me izredno veseli in bom prvi, ki se bo zavzemal, da prideš v naslednji Izvršni odbor, če se bom odločil, da še enkrat kandidiram. Bi si pa pred tem želel, da svoje konkretne predloge podaš že pred tem. Da dokažeš, da ne gre le za besede ampak, da znaš to realizirati tudi v dejanjih. Ne rabiš čakat, da boš član, te bom celo povabil na Izvršni odbor, kjer bomo to obravnavali in ti dal besedo, da komentiraš svoje predloge in repliciraš na eventuelne pomisleke prisotnih. Sem zelo odprt do tega.
Kar se tiče mojega načina predsedovanja, sem že pisal in bom samo zaključil, da imava na to različna mnenja, poglede in percepcijo.
Za konec pa še to, prispevki nekaterih v tej temi ponovno potrjujejo moje že večkrat izražen pogled, kako zelo so se nekateri pripravljeni angažirati in izraziti svoje ogorčenje, ko gre za klubske in osebne interese, na žalost pa premalo, ko gre za interese Zveze (pod to mislim skupno dobrobit slovenskega balinanja).
Lepo se imejte.
5  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: Novičke dne:: 10.julij 2015ob 18:43
Hvala Jelka in Dušan. Strinjam se, da je molk na moje pisanje pod tukajšnjo temo zelo "pomenjljiv", ampak kot je Dušan napisal smo tega vajeni s strani velike večine, ki zna zelo dobro povedati, kaj je vse narobe in kaj vse bi bilo treba narediti ( to je po eni od definicij jamranje in teženje) , redki so pa tisti, ki bi tudi sami napisali KAKO te stvari narediti. Ja, vem, to je zelo težko in vzame veliko časa in energije in treba je spremeniti miselni koncept v glavi. In priznam, da pisanja tistih, ki samo jamrajo in težijo ne preveč resno jemljem. Poleg praktično vseh, ki smo v različnih organih ali kakorkoli sistemsko delajo za Zvezo (in jih ne bom poimensko omenjal), ki smo naredili veliko dobrega, seveda tudi kar nekaj napak, bi tukaj izpostavil in pohvalil tri osebe in njihovo delo, ki ni samo jamranje in teženje, ker so bila tudi in prevsem dejanja (pokazali so KAKO):
- Dušan, ki je samoiniciativno napisal 50 člankov za elektronsko Ekipo in s tem pripomogel k temu, da se govori o balinanju in dviguje njegov ugled.
- Miha, ki je že večkrat poslal v obravnavo komisijam in Izvršnemu odboru konkretne predloge za spremembe členov Pravilnikov in Pravil.
- Matevž, ki sistematično objavlja različne novice in rezultate o različnih tekmovanjih, kjer praviloma nastopajo slovenske balinarke in balinarji.
Zagotovo sem še pozabil koga omeniti, upam, da mi ne boste zamerili, ker je namen tega, da prikažem in na primerih povem, kaj si želim in kako naj bi to izgledalo.
Kar se tiče nastopa naših fantov na tretjem turnirju GDP Vendome v Franciji oziroma turnirja o katerem sem pisal in katerega sem se udeležil ter gospodu Gobertieru tudi na slavnostni večerji kot edini predal simbolično darilo (fotoalbum - hvala Boštjanu, da ga je izdelal - s slikami na katerih je bil gospod prisoten na EP v Kopru - bil je vidno ganjen in tudi javno komentiral pred cca 400 ljudmi, da je Slovenija država, kjer se odlično balina in da se je odločil, da nas sponzorira, toliko o ugledu našega balinanja v očeh ene izmed dveh najbolj trofejnih držav v balinarskem svetu. Poleg tega je takoj po tem, prišel še do naše mize in še enkrat se zahvalil, kar je pomenilo, kar nekaj zavisti v očeh ostalih, hvala Alešu in vsem fantom, ki so pripomogli k temu. Aja, pa še to, izbrati darilo za nekoga, ki ima in si lahko privošči praktično vse, ni enostavna zadeva).
Če se za konec vrnem še k trenutno najbolj pereči zadevi, na žalost, je situacija taka, da imamo izredne razmere, sem se odločil, da ne bomo v tej fazi iskali krivca, ga pribijali na križ ali na sramotilni steber, kar bi si verjetno marsikdo želel, ampak se bomo najprej spokusirali, kako bomo problem rešili, kar pa ne bo enostavno, saj je situacija kompleksna. Ker želim tudi tukaj dokazati neke vrste transparentnost, vam prilagam mail, ki sem ga poslal članom Sekretariata:
"Pozdravljeni člani sekretariata,
Statut BZS določa, da vsi predsedniki komisij in predsednik Zveze sestavljamo Sekretariat, ki odloča in razpravlja o zadevah v času med izvršnimi odbori. Najprej bi želel slišati vaše mnenje preko maila (odgovarjajte tako, da bomo vsi videli vaše odgovore), če bo treba pa se bomo srečali še v živo v začetku naslednjega tedna.
Tematika o kateri želim vaše mnenje so lige v sezoni, ki prihaja. Situacija je taka, da zaradi pritožbe sodnikov na tekmo Pivka - Agrocom še vedno poteka postopek v domeni disciplinske komisije in tudi še bo trajal. Agrocom je v torek na sejo pripeljal svojega odvetnika in očitno bo pred odločitvijo komisije še trajalo. Glede na roke za odgovore, možnost pritožbe, dvomim, da bo zadeva odločena pred koncem avgusta. Poleg tega moramo upoštevati da se bodo začele sodne počitnice v Sloveniji, ki bodo trajale do 15. avgusta. Odločil sem se, da tudi Zveza najame odvetnika, ki bo komisiji in Zvezi pomagal pri precej zapletenem primeru. Sam vidim naslednje možnosti, ki jih lahko Izvršni odbor sprejme v zvezi z ligami:
1. Agrocom postane superligaš in ostale lige se popolnijo v skladu s tem. Če se disciplinska komisija odloči za sankcioniranje Agrocoma, pa bi verjetno to pomenilo, da bo takrat supeeliga štelasedem klubov do konca lige.
2. Začetek lig zamaknemo na kasneje, kar nam omogoča 10. člen Pravilnika o tekmovanjih, ki pravi, da lahko Izvršni odbor na podlagi izrednih in opravičljivih razlogov spremeni koledar, ki je bil sprejet v tem letu. V okviru tega jaz vidim opcijo ali da začnemo lige mesec ali dva kasneje (in bodo pač ligaši morali najemati dvorane) ali pa naredimo le enokrožni sistem lig samo spomladi. Izjema bi bila superliga, če se bodo stvari do takrat razjasnile.
Seveda bi morali v skladu z odločitvijo določiti še nov prestopni rok.
Ali ima kdo še kakšen drugi predlog? Preglejte prosim še vi pravilnike in pravila, če sem kaj spregledal."
Evo, toliko zaenkrat, kaj več v naslednjem tednu.
Lepo se imejte, če odhajate na dopust, si dobro spočite.
6  Okrogla miza / Balinarska zveza / Novičke dne:: 27.junij 2015ob 21:15
Tako kot sem na zadnji skupščini obljubil, v skladu s kritiko ali samokritiko, da je na področju informiranja balinarske javnosti še veliko prostora za izboljšave, bom napisal določene aktualnosti, ki se jih bom spomnil iz glave. Zajeto obdobje bo nekoliko daljše. Želel bi si, da bi bile aktualnosti v taki ali podobni obliki objavljene enkrat tedensko ali pa na 14 dni, vendar bi rabili najti osebo ali več njih, ki bi to počele (brezplačno, proti plačilu???). Tej osebi pa bi bili obvezani vsi funkcionarji, da ji dajo informacije, ko bi jih za to prosila. Odprt sem za ideje in prostovoljce.
V zadnjem času sva se s sekretarjem ukvarjala predvsem s financami, ki jih dobimo od ministrstva in Fundacije za šport. Ko smo namreč dobili odločitev fundacije, smo doživeli šok, ker je bilo denarja cca 30% manj kot lani. Takoj smo se aktivirali in kontaktirali Olimpijski komite Slovenije, ki ima glavno besedo pri tem kam razvrsti posamezno športno panogo in na podlagi tega se potem v glavnem deli denar. Ugotovili smo, da je problem v pravilniku in sistemu, ki je uradno sprejet in na podlagi katerega smo bili najbolj prizadeti prav balinarji in kegljači. Uspelo mi je priti do sestanka z Iztokom Čopom, ki je predsednik komisije pri OKS, ki je odgovorna za ta pravilnik. Pred tem sem naštudiral zelo kompleksen in matematično zahteven sistem in ugotovil, da je problem v komponentah, kjer smo neolimpijski športi 4 ali 5 krat prikrajšani. Če zelo posplošim, smo balinarji hendikepirani, ker avtomatično izgubimo cca 20% točk, ker nismo olimpijski šport, poleg tega pademo praviloma po avtomatizmu en razred (kar je ogromno med petimi možnimi razredi), ker so naši uspehi za dva razreda večji od konkurenčnosti (na kar spet najbolj upliva, da nismo olimpijski šport...). Potem ponovno pademo, ker imamo po novem pravilu priznanih samo cca 500 igralcev v vseh ligah, ker se šteje samo tiste, ki so mlajši od mislim da 55 let... Da ne nadaljujem in utrujam s podrobnostmi. Čopu sem izrazil jasen protest, da se b BZS s tem ne strinja in pričakuje na tem področju spremembe. Sicer me je poslišal in si zame vzel čas ampak mi je istočasno povedal, da bi pa nekateri olimpijski športi še dodatno vzeli neolimpijskim...
Čes kakšen mesec po tem je OKS sklical posvet na temo še enkratne predstavitve tega pravilnika, kamor smo bili povabljeni vsi prestavniki športnih zvez. Šla sva s sekretarjem, pred tem pa sva se tudi dobila s predsednikom kegljaške zveze, da smo na posvetu nastopili skupaj. Po predstavitvi, sem se kot eden prvih oglasil in izrazil (tokrat emocionalen) protest, kjer sem zgoraj našteto prikazal kot izredno nefer in nepošteno. Sedaj smo v pripravi uradnega dopisa, kjer bomo protestirali in tudi podali predlog za spremembe omenjenega pravilnika, kar bi potem Čopova komisija tudi obravnavala (naša zadnja skupščina je odločila, da to naredimo sami, brez kegljaške zveze). Ravno tako se sekretar tudi dogovarja, da pridemo do sestanka z novim predsednikom OKS, kjer bi ponovili zadevo.
Kakšnih 14 dni nazaj smo dobili tudi odločbo s strani Ministrstva, ki nam je podelilo kakšnih 10% manj denarja kot lani, vendar je to za nas super novica, saj je bilo tudi razpisanega denarja približno toliko manj kot lani v celoti. Mogoče je OKS kaj odreagiral, moramo še ugotoviti.
Dobra novica je tudi, da je sekretar ugotovil, da lahko dobimo nekaj denarja od Fundacije za snemalno opremo, ki bi jo uporabili za meritve balinarjev, gibanje, meti itd. poleg tega pa bomo lahko to opremo, ko bo na razpolago uporabili za prenose Svetovnih in evropskih prvenstev, poleg tega pa bi si želel, da bi prenašali tudi kakšne tekme naše superlige, ženske lige, mednarodnih turnirjev in seveda tekme evropskega klibskega pokala. Seveda me tu zanima ali bodo klubi pripravljeni in v stanju zagotoviti dovolj dobro internetno povezavo in seveda če bo sploh interes. Upam, da ne bo to razumljeno kot provokacija, vendar tudi vnaprej potencialno sporne tekme (kot naj bi baje bile nekatere tekme zadnjih kol letošnje 1. lige zahod) bi bilo mogoče dobro prenašati...
Upam, da bomo lahko novo opremo imeli možnost uporabiti tudi na letošnjem Svetovnem prvenstvu v Rijeki, da bi lahko gledali naše fante. Boštjan je za, dogovoriti se moram samo še s predsednikom Hrvaške zveze, če nam bodo to dovolili.
Z Alešem Škobernetom sva bila zadnji vikend v maju na sestanku Izvršnega obora FIB v Saluzzu, stvari, ki bi vas utegnile zanimati kot informacija:
1. SP Rijeka- organizator plača za 4+2, ostalo reprezentance same, igra se na 3 igriščih, Povežica, Čavle, Marinici, FIB spi v hotelu Jadran, reprezentance v Uvali Scot, v petek bo kogres FIB, takrat naj bi tudi se nekaj dogajalo v zvezi s Centrom FIB v Pazinu
2. SP Casablanca, orgnizator plača 4+2, Kafi (Afriški predstavnik v FIB) pravi, da bo organizator plačal tudi za ekstra osebe, Kafi pravi, da je Casablaca zelo varno mesto, poleg morja in zelo Evropski, kjer se lahko plačuje tudi v Evrih. Novica o varnosti je za nas in vse zelo dobrodošla novica.
3. EP Saluzzo, isto plačajo 4+2, maximalno število reprezentanc bo 13, igra se v vseh 6 disciplinah, tu bosta tudi sestanka športne komisije i IO FIB
4. Na kogresu FIB naj bi se konstituiralo evropsko balinarsko zvezo (za naš volo sistem) kasneje tudi evropsko balinarsko konfederaciju (volo, rafa, petanka) na EP u Saluzzu, člani vola bi bili Bianco (Italijan), Henry (Francoz), član Srbije, Španije in Rusije, da bi se balinanje razvijalo tudi drugod po evropi.
5. Bianco je predstavil novi sistem evropskega moškega klubskega pokala, ki je zaenkrat še preveč futuristični in bo potreben še veliko diskusije.
6. Kandidature za prvenstva:
ep 2016 seniori, morda Francija
Sp 2016 ženske. Mersin, Turčija
Sp 2016 u18 in u23, monako, brzinsko izbijanje se bo ves čas igralo po 4 ekipe naenkrat, tudi finale štirih
Sp 2017 seniorji, casablanca, maroco
V naslednji štirih letih se bo tudi od Slovenije ponovno pričakovalo, da organizira eno izmed prvenstev. Prepričan sem, da to organizacijsko zmoremo in to na vrhunskem nivoju, veliki problem pa bodo finance...
7. olimpijske igre 2024, upamo, da bodo kandidaturo dobili  Rim, Paris ali Istanbul, ker bi tako bila možnost za balinanje, sve volo, raffa in petanka, za volo brzinsko, precizno in krog ampak samo 4 obrati, ne več 8, ker bi bilo predolgo. Predstavnika nas v konfederaciji CMSB (raf, volo, petanka) se pritožujejo nad diktatorskim načinom vodenja in sprejemanja odločitev s strani predsednika (tudi predsednik petankarske svetovne zveze) in jih skrbi, da nas ne bi peljal žejne čez vodo. Zavedati se moramo, da sta rafa in petanka z vidika svetovnih zvez izjemno bogati zvezi, v primerjavi z našo FIB (če me spomin ne vara je bil triletni proračun cca 150.000 EUR, s čimer bi naša zveza niti pod razno ne bi preživela) in vprašanje kakšne eknomsko politične igrice se bodo še tu dogajale.
8. Na kongresu FIB rijeka se bo glasovalo o nekih spremembah pravilnikov:
Na SP v Monaku bi se igralo krog le 4 obrate, brzinsko bi se izbijalo le do 5 pozicije in še neke stvari, ki jih bomo dobili bolj natančno napisane v zapisniku sestanka, si jih nisem zapomnil.
9.  Obstaja nova internetna stran FIB i Facebook stran, kjer je zaželeno, da bi čim več zvez pošiljalo podatke o mednarodnih tekmovanjih v državah.
10. Tako kot že letos bo u sant vulbasu turnir za ženske vsako leto. Igra se par, pozicija in štafeta.
11. Imaju neke težave z oblekami za FIB delegate in sodnike, nisam točno razumel kaj.
Finančne zadeve: zaenkrat nam uspeva vsako leto zaključiti (kljub vedno manjšim dohodkom) s pozitivno nulo, tako da nam na začetku vsakega leta ostane cca 65.000 eur s katerimi zveza sploh lahko funkcionira v prvi polovici leta, ko še ne dobimo denarja od ministrstva in fundacije. Tako skušamo peljati dobro finančno vzdržnost Zveze kot je za to pred tem odlično skrbel predsednik Rebec in poudariti moramo, da smo Zveza, ki deluje brez kreditov. Nimam podatkov kako je s tem pri ostaloh zvezah, dvomim, da je tako.
V vsakem primeru pa bomo morali še bolj delati na sponzorjih. Tu nam ne gre najbolje. Pohvaliti in zahvaliti se je treba našemu praktično edinemu večjemu sponzorju lanskoletnemu in odlična novica je da tudi letošnjemu. To je Francoz Jean Francois Gobertier, ki je že lani za Evropsko prvenstvo v Kopru prispeval 10.000 EUR, letos pa bo ponovno naš sponzor s 15.000 EUR. Zahvala gre Škobernetu, ki je opravil levji delež v prepričevanju in pa vsem, ki smo se lani ob velikem organizacijskem zalogaju evropskega prvenstva med samim prvenstvom tudi ukvarjali z gospodom. V okviru tega smo že lani nastopili na treh njegovih močnih turnirjih četvork v Franciji in ravno tako bo letos. Na dveh so naši reprezentanti že nastopili in se obakrat uspeli prebiti med osem najboljših ekip, naslednji teden pa je zadnji turnir, kjer se bom delegaciji pridružil tudi sam, saj mislim, da se to spodobi oziroma je že skoraj nujno, da se zahvalim gospodu Gobertieru. Škoberneta vedno znova prosijo, da tudi sam kdaj zaigra, saj je v Franciji balinar z velikim renomejem in ga še vedno želijo videti na igrišču. Toliko v vednost tistim, ki imajo kdaj kaj nepotrebnega za propomniti proti njegovemu igranju in potem v Francijo na določene turnirje.
Poleg evropskih in svetovnih prvenstev nas letos najprej čaka organizacija mednarodnega turnirja U15 na Krimu, kjer bo prvič osem ekip, francija, italija, monaco, hrvaška, srbija, in tri slovenske, prvič tudi deklet u15. Teden kasneje bo na Miljah že šestič organiziran peteroboj bivših YU republik.
Še naprej bo treba vlagati v mlade. Pomladi smo prvič organizirali v Rogaški slatini dvodnevno izobraževanje, kjer so bili prisotni tako mladi in mlade kot trenerji, pa selektorja in dva naša reprezentanta. S tem bo treba nadaljevati, ideja je bila da bi se dobivali po različnih krajih po Sloveniji. Lani smo klubom, ki so bilo uspešni v ligi dečkov in mladincev, kar naj bi bil dokaz, da delajo z mladimi razdelili 10.000 EUR, kar me zelo veseli. Spet pa sem na to temo slišal z ene strani zadovoljstvu, s strani nekaterih pa da na ta način ne gre denar v prave roke. "Pol pa naj bo človek pameten". Ideje za naprej, če seveda bo denar???
Predzadnja stvar, v zadnjih dobrih treh letih ste videli, kaj vam lahko ponudim kot predsednik Zveze in podoben način in angažma lahko pričakujete še do konca mandata. Največlji del časa sem z velikim veseljem dal svoj čas in energijo za balinanje in mislim, da se je marsikaj naredilo ampak to je z vidika mojega časa tudi maksimum. Tako kot večina imam tudi druge stvari v življenju, poleg tega pa imam en velik "problem" nisem v penziji, kot je velika večina, npr. članov Izvršnega odbora FIB, kjer sem daleč najmlajši član IO-ja, podobno je stanje posameznih Zvez, kar se starosti predsednikov tiče.
Za konec pa še to, načrtno sem se v tem pisanju skušal izogniti vsem tematikam povezanim s postopki, ki trenutno potekajo na podlagi prijav kluba, sodnikov in pa tožilca, ker nikakor ne želim vplivati na delo disciplinskih organov. Ko bodo odločili, vas bomo o vsem obvestili.
Otrok se je vmes parkrat zbudil in je zato moje pisanje trajalo nekoliko več časa Grin
Fajn se imejte.
7  Okrogla miza / Državna prvenstva / Odg: Državna prvenstva 2015 - DEČKI dne:: 27.junij 2015ob 18:51
Ne rabite se prepoznavati v mojem pisanju tisti, ki ste že veliko naredili za balinanje in verjamem, da še boste. Po mojih kriterijih, nikjer ne piše, da so pravi, je pod "smetenje" bilo mišljeno pisanje, ki vključuje pretirano emocionalno črno belo pisanje, pretiravanje itd., kar sem napisal v predzadnjem odstavku.
Sam ne berem foruma redno in potem velikokrat z zamikom preberem ali izvem neke stvari, ki so tu napisane. Pa verjamem, da velikokrat s prevročo glavo.
Strinjam se, da smo naredili že veliko napak in še jih bomo, upam da jih bomo čim manj ponavljali.
Kar se pa tiče delanja ankete ob baliniščih, kjer laufajo velikokrat gostilniške napake, verjamem da so celo marsikdaj podprte s kakšnimi psihofizičnimi substancami, mi pa na kraj pameti ne pade, da bi za to zapravljali denar, ki ga veliko raje namenimo tistim, ki dejansko delajo z mladimi in verjamem, da še bodo, tudi v vedno težjih finančnih pogojih. Pa ne pisat, da bi nekdo to lahko brezplačno naredil, ker tudi čas tistega, ki bi to počel nekaj stane in je bolje, da ga nameni za kaj bolj konstruktivnega.
Kar se pa kritik tiče, predlogov, mislim, da sem o tem že pred leti pisal, še vedno veliko večjo težo dam kritiki in predlogu nekoga, ki napiše npr. " Po mojem mnenju bi bilo treba narediti to in to in sam sem in bom v okviru tega naredil to in to, rabil bi pa s strani Zveze še..." kot pa nekomu, ki napiše npr. "Moti me, da niste naredili tega in tega in zahtevam, ker stefunkcionarji, da takoj naredite to in to...". Upam, da sem razumljiv.
Tukaj zaenkrat zaključujem z mojim pisanjem, bom pa napisal še en prispevek, ker se mi je po sedmih dneh dopusta končno uspelo odpočiti in naponiti baterije, da lahko nekaj časa in energije, sedaj ko otrok končno spi, namenim balinanju Grin
8  Okrogla miza / Državna prvenstva / Odg: Državna prvenstva 2015 - DEČKI dne:: 26.junij 2015ob 16:01
Med demokracijo in anarhijo je lahko zelo tanka meja, kaj od tega se udejani pa je odvisno od zrelosti ljudi.
Še enkrat več javno napišem, da dokler bom predsednik, ne bo diktature, ne bo "policijsko/birokratske" Zveze, pa čeprav je marsikdo mnenja, da gre v Zvezi trenutno  za anarhijo. Seveda prevzemam odgovornost za trenutno stanje v Zvezi, predvsem na področju državnih lig in delno državnih prvenstev je veliko prostora za izboljšave. Ne pozabite pa da prav ti dve področji nista bili in tudi nista v fokusu štirih področjih mojega programa, ki sem ga predstavil na volilni skupščini. Verjel sem, da je zrelost med balinarji dovolj visoka in da bomo razmišljali, kako bomo skupaj delali za balinanje, na žalost pa praviloma prevladajo klubski interesi in interesi posameznikov ampak to je očitno za večino normalen in pravi način razmišljanja. Manjšina izvzeta.
Kakorkoli, počakajmo, da disciplinski organi opravijo svoje delo v skladu s pravili in pravilniki in se o vseh nas, ki smo obdolženi, opredelijo. Mislim pa da ne rabim biti vedeževalsko navdahnjen, če napovem, da ne glede na rezultat, se bodo našli nekateri, ki bodo imeli veliko za povedati proti odločitvam...
Poskušal sem se izogniti uporabi pretiravanj, emocionalno nabitih izrazov in fraz, črno-belega razmišljanja, politično marketinškega jezika in še česa, s čemer nekateri smetijo na tem forumu.
Fajn bodite in lep dopust vsem, ki se nanj odpravljate.
9  Okrogla miza / Turnirji / Odg: Turnirji dne:: 26.junij 2015ob 15:30
Na ta turnir smo resda bili vabljeni kot Slovenska reprezentanca, vendar smo jim odgovorili, da se ga ne bomo udeležili.
Lp
10  Okrogla miza / Razno / Odg: OPRAVIČILO dne:: 29.april 2015ob 09:15
Lep pozdrav vsem skupaj. Po dobrih treh letih odkar sem predsednik BZS sem končno doživel to kar poudarjam in si želim že od samega začetka, da so vsaj nekateri začeli razmišljati v smer, da samo jamranje ne bo prineslo želenih rezultatov. Potrebno je predlagati in tudi osebno prevzeti odgovornost in se aktivno vključiti v delovanje Zveze tudi s svojimi dejanji. To zelo pozdravljam in se zahvaljujem.

V zvezi z zadnjim primerom prestopa sem sklical korespondenčni izvršni odbor, da se v skladu s 25. členim Statuta BZS opredeli o zadevi ( alineja: "-daje tolmačenje in uporabo določb posameznih aktov Zveze"), ker sama situacija ni tako enoznačna in logična, kot bi nekateri to radi predstavili. Mogoče sem tu naredil prvo napako.
Strinjam se z Zdravkotom, da "sem" naredil napako pri interpretaciji glasov, za, proti in vzdržani, za kar se opravičujem in sem seveda prvi, ki je pripravljen sprejeti za to odgovornost.
Kakorkoli, odločil sem se, da se v zvezi s prestopom konzultiram (kljub temu, da sem na dopustu) z odvetnikom, ki bo po njegovih besedah dal svoje strokovno mnenje do četrtka naslednji teden. Skladno s tem bomo tudi rešili zadevo, že vnaprej vem, da bo ena stran zadovoljna, druga pa nezadovoljna ne glede na odločitev.
Resno razmišljam da bom Izvršnemu odboru tudi dal v odločanje, da pravnik pregleda vse naše akte ali so pravno vzdržni, saj se v zadnjem obdobju dogaja, da si vsak po svoje razlaga posamezne akte, člene, alineje... Poleg tega pa tudi, da pravnik sodeluje pri interpretaciji naših aktov, da bo našim organom lažje, saj nihče ni pravnik po izobrazbi in si člene razlaga po svoje. Seveda se moramo zavedati, da pomeni to, za našo Zvezo določen strošek.
Ves čas mojega mandata se trudim, da bi fokus pozornosti dali na vsebino in ne na formo. Trudim se, da bi se raje ukvarjali z vsebinskim razvojem balinanja kot pa s posameznimi členi pravilnikov, saj to pomeni rigidnost, omejenost v delovanju, predvsem pa počasnost pri odločanju. V gospodarstvu temu pravimo nekonkurenčnost.
Moja velika prednost je, da sem klubsko neobremenjen in prav tega bi se morali sami sebe izprašati nekateri, ki bolj iščejo luknje v pravilih, da bi realizirali predvsem svoj klubski ali osebni interes in ne toliko interes balinanja.
Prioritete bi morale biti: reprezentance, delo z mladimi, imidž balinanja v očeh javnosti in te stvari v zadnjih treh letih skušam forsirati pri mojem vodenju Zveze. Žalosti me, da bomo verjetno morali sredstva, ki smo jih v zadnjih letih načrtno dajali tistim, ki delajo z mladimi, zmanjšati, da bomo lahko plačali pravnike, da nam povedo, kako natančno do pike, po pravilih izpeljati posamezen člen akta...
Trenutna situacija s finančnega vidika ni rožnata, saj smo bilo v tem letu deležni cca 30% manj sredstev s Strani Fundacije za šport, pričakujemo pa da bo podobna zgodba tudi s strani sredstev Ministrstva za izobraževanje in šport, saj je osnova za dodeljevanje sredstev vrstni red športnih panog, ki jih obema preda Olimpijski komite na podlagi pravilnika, ki občutno favorizira olimpijske športe. V prejšnjem tednu sva bila s sekretarjem na posvetu OKS na to temo, kjer sem tudi ostro javno izrekel nestrinjanje s tem in povedal, da je to nefer. To bomo sedaj skušali skozi protest tudi pisno poslati OKS. Mislim, da ima ta zadeva veliko večjo prioriteto kot stvari zaradi katerih se je začel ta pogovor na forumu, saj smo od tega odvisni mi in naša balinarska prihodnost.
Za konec pa samo še to, leta 2024 obstaja prva opcija, da bi balinanje prišlo poskusno na Olimpijske igre, če bodo lobiji na to pristali, če se to slučajno uresniči, moramo biti balinarji pripravljeni. To pomeni, da je zdaj treba delati z mladimi, da bomo takrat konkurečni za medalje, saj naša trenutno zlata generacija verjetno ne bo več toliko konkurenčna na tem nivoju.
Še enkrat pozivam vse, ki želite delati v dobrobit balinanja, da se oglasite. Nihče od funkcionarjev ni nenadomestljiv in vsaj zase lahko rečem, da se svoje funkcije ne oklepam. Če ne prej, bo priložnost za funkcije naslednje leto, ko bo volilna skupščina in leto dni časa je dovolj za razmislek in odločitev vsakega posameznika, da se aktivno vključi. Če stopimo skupaj, smo lahko zelo uspešni, kljub različnim pogledom na nekih področjih, in to smo dokazali na lanskem Evropskem prvenstvu v Kopru, ko je vsak, ki je sodeloval, doprinesel pomemben del k odlično izpeljanem prvenstvu, da so stvari funkcionirale kot dobro naoljen stroj, za kar smo dobili od vseh sodelujočih reprezentanc in mednarodne balinarske zveze velike pohvale.
Lep podaljšan vikend in praznik dela vsem vam in vašim bližnjim.
11  Okrogla miza / Razno / Odg: PRAVILA SO ZATO, DA SE JIH DRŽIMO dne:: 01.julij 2014ob 15:40
Dajmo nekoliko umiriti konje.
V četrtek dopoldan ima tekmovalna komisija sestanek, kjer se bo natančno pregledalo zadeve in sprejelo končno odločitev. Na tem sestanku bom tudi sam prisoten, saj bi rad bil v živo seznanjen z zadevami. V končni fazi kot predsednik tudi nosim odgovornost.
Lep dan vsem ljubiteljem našega lepega športa.
12  Okrogla miza / Razno / Odg: Čestitke dne:: 08.marec 2014ob 19:05
Drage balinarke, naj današnji dan postane vsak dan v letu. Želim vam veliko samoljubezni in samospoštovanja, saj si to zaslužite. Drugi (tudi moški) in okolica se bo na to odzvala, na dolgi rok, večinoma za vas in druge pozitivno.
13  Okrogla miza / Razno / VESELE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO dne:: 24.december 2013ob 14:08
Vsem balinarkam in balinarjem ter vašim najbližjim želim lepe praznike ter uspešno in lepo novo leto 2014!
14  Okrogla miza / Državna prvenstva / Odg: DRŽAVNO PRVENSTVO ČLANI V HITROSTNEM IN ŠTAFETNEM ZBIJANJU dne:: 23.december 2013ob 13:54
Mislim, da je treba poudariti, da včerajšnje tekmovanje ne zadostuje kriteriju prijavljenih vsaj 8 nastopajočih igralcev registriranih v Sloveniji, da bi tekmovanje uradno veljalo za naslove državnih prvakov, podprvakov itd., velja pa kot neuradno.
Je pa bila to lepa gesta, da se je organiziralo odprto prvenstvo v hitrostnem in štafetnem izbijanju, za kar se tudi javno zahvaljujem organizatorju.
Očitno pa kljub velikemu osebnemu angažmaju, klicem, vabilu in prošnjam, v tem primeru Mihe, je v tem trenutku nemogoče na kup spraviti vsaj osem v vsaki kategoriji. To je pač trenutno stanje in bo treba še veliko narediti, predvsem v naših glavah, da bo enkrat drugače.
15  Okrogla miza / Turnirji / Odg: 2. Memorial Jožeta Rebca dne:: 16.december 2013ob 15:26
Ja, oba imata prav. Tako Tadeja kot Anže sta se opravičila in sta bila opravičeno odsotna. Zato smo tudi na samem memorialu povedali, da jima bomo podelili pokala v nedeljo na Krimu, ko se bo zgodil še zadnji dogodek v letošnji sezoni in lahko zadevo slavnostno podelimo.
Tudi sam sem prepričan, da obema zadeva veliko pomeni.
Strani: [1] 2 3 ... 5
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!