Balinarska Zveza Slovenije
11.avgust 2020ob 22:45 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
  Domov Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
  Pokaži prispevke
Strani: [1] 2 3 ... 70
1  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / ZNANA SESTAVA DRŽAVNIH LIG dne:: 07.avgust 2020ob 07:41
ZNANA SESTAVA DRŽAVNIH LIG

Tekmovalna komisija Balinarske zveze Slovenije je do predvidenega roka prejela prijave vseh klubov za tekmovanje v državnih ligah za sezono 2020/21. Žreb ligaškega tekmovanja bo opravljen v naslednjih dneh, prvi krog tekmovanja v prvih in drugih ligah pa bo predvidoma na sporedu na zadnji avgustovski vikend.

https://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/96-bzs-obvesca/884-znana-sestava-drzavnih-lig
2  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / Odg: Prestopni rok in registracija igralcev dne:: 06.avgust 2020ob 09:27
REGISTRACIJSKI ROK POTEKA DO VKLJUČNO 10.8.2020

Rok za registracijo igralk in igralcev poteka od 6.8.2020 do vključno 10.8.2020. Dokumentacija, prispela v tem roku, bo upoštevana za tekmovalno sezono 2020/2021. Komisija bo zasedala neposredno po izteku roka in objavila ustrezne sklepe.

p.s. Vso dokumentacijo za registracijo igralk in igralcev državnih ligašev bo potrjevala Registracijska komisija BZS, za območne ligaše pa Registracijske komisije OBZ-jev.

p.s.s. Vsi državni ligaši morajo po elektronski pošti pisarni BZS poslati Obrazec za evidenco in registracijo igralcev po klubih v elektronski obliki (kot Excel tabelo v obliki XLS ali XSLS).

p.s.s. Predstavniki OBZ morajo po elektronski pošti pisarni BZS poslati Obrazec za evidenco in registracijo igralcev po klubih, ki nastopajo v območnih ligah, v elektronski obliki (kot Excel tabelo v obliki XLS ali XSLS) do konca 30. septembra 2020.
Vse informacije najdete na povezavi:

https://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/96-bzs-obvesca/883-registracija-igralk-in-igralcev
3  Okrogla miza / Razno / Odg: Drugi pišejo o nas dne:: 05.avgust 2020ob 14:06
BALINANJE NA RADIO SLOVENIJA

Poslušalcem Radio Prvi - RTV Slovenija smo danes v Škofji Loki predstavili igro, ki so jo izumili že stari Grki, izpopolnili so jo Rimljani, na območju Slovenije pa so jo na nekdanjem Kranjskem začeli igrati okoli leta 1910.

Danes je Slovenija ob Italiji, Franciji in Hrvaški ena izmed glavnih sil tega športa. Terenska ekipa Radio Prvi, ki jo sestavljajo Damijan Rostan, Marko Rozman in Aleš Ogrin, se je družila s predstavniki Balinarske zveze Slovenije in Balinarskega društva Trata v Škofji Lok.

Celotni oddaji lahko prisluhnete na povezavi:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-na-obisku/174710146
4  Okrogla miza / Razno / Odg: Drugi pišejo o nas dne:: 04.avgust 2020ob 08:04
BALINANJE V MEDIJIH

V sredini oddaji Radio Prvi - RTV Slovenija "Prvi na obisku" ob 11.30 uri boste lahko prisluhnili pogovoru z balinarskimi rekreativci in predstavniki Balinarske zveze Slovenije. Oddajo bo potekala V ŽIVO iz balinišča BD Trata v Škofji Loki.

VABLJENI K POSLUŠANJU!
5  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / Potrjeni datumi licenciranja za strokovne delavce in sodnike dne:: 31.julij 2020ob 08:43
Potrjeni datumi licenciranja za strokovne delavce in sodnike

Strokovni svet Balinarske zveze Slovenije bo v mesecu avgustu organiziral licenciranje za strokovne delavce v klubih in sodnike. Licenciranje bo potekalo na Količevem in v Postojni.

Urnik licenciranja za strokovne delavce in sodnike:

20.8.2020 Količevo (vzhodni del)
- ob 16.00 uri strokovni delavci,
- ob 18.00 uri sodniki.

26.8.2020 Postojna (zahodni del)
- ob 16.00 uri strokovni delavci,
- ob 18.00 uri sodniki.

V kolikor se strokovni delavci in sodniki ne morejo udeležiti predvidenega termina, se lahko udeležijo drugega termina.

Udeležba na licenciranju je obvezna za vse strokovne delavce in sodnike, saj brez potrjene licence ne bo mogoče voditi ekipe oz. soditi v naslednji tekmovalni sezoni.
6  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / NAVODILA ZA PRESTOPE IGRALCEV dne:: 29.julij 2020ob 09:31
Navodila za prestope igralcev

V izogib nesporazumom ob izvedbi prestopov igralcev v prestopnem roku, ki traja od 23.7.2020 do 5.8.2020, vam predstavljamo izvleček iz novega Pravilnika o članstvu območnih balinarskih zvez v BZS in registraciji igralcev.

Prestop igralcev

25. člen

Igralci lahko prestopi v drugo športno organizacijo pod pogoji in na način, kot jih določa tapravilnik.

26. člen

Vlogo za prestop in registracijo igralca vloži športna organizacija, v katero igralec prestopa. Ovlogi za prestop igralca odloča pristojna registracijska komisija.

27. člen

K vlogi za prestop igralcev mora športna organizacija predložiti:
- izpisnico iz prejšnje športne organizacije,
- osebne podatke o igralcu (ime, priimek, naslov, datum rojstva) in kopijo osebnega dokumenta oz. izpisek iz matične rojstne knjige, če je igralec mladoletna oseba,
- soglasje igralca, če je ta polnoleten oziroma soglasje starša ali skrbnika, če se vloga zregistracijo nanaša na osebo, ki v letu vložitve vloge za registracijo še ni polnoletna,
- fotografijo igralca v velikosti, ki je predpisana za izdelavo osebne izkaznice.

28. člen

Izpisnica se izda na obrazcu, ki ga predpiše pristojna registracijska komisija BZS in je dostopenna spletni strani BZS.Športna organizacija je na zahtevo igralca dolžna izdati izpisnico, pri čemer lahko na njejnavede svoje zahteve (terjatve) v zvezi s prestopom igralca (npr. nadomestilo za vzgojo igralca).Izpisnica se lahko izda kadarkoli med letom. Ko je igralcu izdana izpisnica, ne sme nastopati zašportno organizacijo, ki mu je dala izpisnico.

29. člen

Če igralec najmanj eno tekmovalno sezono ni igral kot registriran igralec za nobeno športnoorganizacijo, se šteje, da gre za prvo registracijo ter izpisnice k vlogi za prestop ni potrebnopredložiti. Ravno tako izpisnica ni pogoj za registracijo v primeru, če gre za prestop igralcašportne organizacije, ki več ne obstaja ali pa je prenehala z ligaškim tekmovanjem.V primeru združitve dveh ali več športnih organizacij je prevzemna športna organizacija dolžnaopraviti registracijo igralcev na podlagi akta o združitvi ali pripojitvi ter zato izpisnica ni potrebna.

30. člen

V primeru nepopolne vloge za prestop igralca, je dolžna registracijska komisija pozvati športnoorganizacijo k dopolnitvi vloge za registracijo igralca.Poziv se vroči na uradni e-naslov športne organizacije. Šteje se, da je športna organizacija sklepprevzela naslednji dan, ko je bil poziv posredovan na uradni e-naslov športne organizacije.Rok za dopolnitev vloge je 8 dni.

31. člen

Vloga za prestop, ki ni vložena v roku, ki je določen s tem pravilnikom oziroma s sklepom IO BZSali po pozivu registracijske komisije ni dopolnjena, se zavrže.

32. člen

Registracijska komisija s sklepom odloči, da se prestop igralca iz ene v drugo športnoorganizacijo dovoli, če so izpolnjeni pogoji iz tega pravilnika ter športna organizacija v kateroigralec prestopa, poravna vse obveznosti do športne organizacije iz katere športnik izstopa.

33. člen

Prestopni rok za igralce in igralke v članskih kategorijah poteka v juliju in sicer v terminu, ki gadoloči IO BZS in ki ne sme biti krajši kot 14 dni. Prestopni rok za igralce in igralke, ki so mlajši od18 let poteka v januarju in sicer v terminu, ki ga določi IO BZS in ki ne sme biti krajši kot 14 dni.Vlogo za prestop igralca se vloži v primeru najave zahtevka za nadomestilo za vzgojo inusposabljanje igralcev, najkasneje do začetka prestopnega roka. Za ostale prestope najavani potrebna.

Zaradi nepredvidljivih razmer ali višje sile lahko IO BZS spremeni že sprejeti terminprestopnega roka in termin za vložitev vloge za prestop igralcev.Za prestop igralca se plača administrativna taksa in sicer za prestop v okviru BZS 100,00 €,za prestop v tujino pa 150,00 €.
7  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / PISARNA BZS ZAPRTA DO 27. JULIJA dne:: 15.julij 2020ob 17:36
Obveščamo vas, da bo pisarna BZS zaradi letnega dopusta zaprta od 16. do 27. julija 2020. V tem času se lahko v primeru vprašanj obrnete na predsednike pristojnih komisij.

V primeru morebitnih vprašanj se v obdobju od 16. do 27. julija 2020 preko elektronske obrnite na predsednike komisij.
 
Tekmovalna komisija:
 
bzs.tekmovalna@gmail.com
 
Komisija za žensko balinanje:
 
bzs.kzb@gmail.com
 
Strokovni svet:
 
bzs.strokovnisvet@gmail.com
 
Registracijska komisija:
 
miklafra1@gmail.com
 
Sodniška komisija:
 
budnicar@gmail.com
 
Komisija za mladino:
 
anzeanton@gmail.com
8  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / Odg: V ŽIVO - ZAKLJUČNI TURNIR SUPER LIGE 2019/20 dne:: 28.junij 2020ob 18:42
SKALA PRVAK SUPERLIGE 2019/20

Prvak balinarske superlige 2019/20 je zasedba sežanske Skale, ki je v velikem finalu s 15:7 premagala škofjeloško Trato!

Vse informacije najdete na povezavi:
https://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/93-drzavne-lige/837-skala-prvak-superlige-2019-20
9  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / ZNAN NOVI SELEKTOR MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE dne:: 28.junij 2020ob 14:46
ZNAN NOVI SELEKTOR MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na nedeljski seji za novega selektorja moške članske reprezentance potrdil dolgoletnega člana izbrane vrste Davorja Janžiča

Prvo izjavo novega selektorja najdete na spodnji povezavi:

https://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/96-bzs-obvesca/836-znan-novi-selektor-moske-clanske-reprezentance
10  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / Odg: V ŽIVO - ZAKLJUČNI TURNIR SUPER LIGE 2019/20 dne:: 28.junij 2020ob 06:57
V ŽIVO: Lovorika v Škofjo Loko ali Sežano?

V nedeljo popoldne bo v Ljubljani padla odločitev o klubskem državnem prvaku v moški konkurenci za sezono 2019/20. V sobotnih polfinalnih dvobojih sta si finalni nastop izborili zasedbi škofjeloške Trate in sežanske Skale.

Po napetih sobotnih polfinalih je napočil čas za veliki finale zaključnega turnirja superlige 2019/20 med Trato iz Škofje Loke in Skalo iz Sežane, ki bo v dvorani BŠD Šiška Ljubljana potekal od 14. ure dalje. Finalni obračun bo potekal za zaprtimi vrati, ljubitelji balinanja pa ga bodo lahko spremljali V ŽIVO preko Youtube kanala HEGY TV:

https://www.youtube.com/watch?v=aiBHvBkLM5Q&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2d-tTUK7LkDdp7XnMRWoNZ7u8xufs9_Bn-sSd4jt62CK5OGP5sltARsyc

Zaključni turnir superlige 2019/20Sobota, 27.6.2020,polfinale:

Agrochem Hrast Kobjeglava - Skala Sežana 12:14
Trojka: Štremfel, M. Švara, Urdih - G. Ozbič, E. Ozbič, Kraševec 8:2
Dvojica: E. Petrič, Kocina (Ferfolja) - Ravbar, Štoka 7:11
Posamezno: M. Petrič - Sosič 6:10
Krog: Sever - Povh M. 20:26
Hitrostno zbijanje: Fabjan - G. Povh 32:36; Štremfel - M. Povh 38:33
Natančno zbijanje: M. Švara - Kraševec 16:11; E. Petrič - Ravbar 10:17
Štafetno zbijanje: Štremfel, Fabjan - G. Povh, Sosič 44:39
Trojka: Fabjan, Kocina, Jakopič - Ravbar, Kraševec, E. Ozbič 7:13
Dvojici: E. Petrič, M. Petrič - Sosič, Štoka 9:10; M. Švara, Urdih - G. Ozbič, G. Povh 7:5
Posamezno: Sever - M. Povh 10:7

Trata Škofja Loka - Zabiče 16:10
Trojka: Kokelj, Midžan, Mlinar - T. Ličan, Šestan, Laginja 12:13
Dvojica: Koren, Sofronievski - Vujanović, Fabec 13:5
Posamezno: Tomše - Boštjančič 13:4
Krog: Premru - Možina 30:27
Hitrostno zbijanje: Oprešnik - T. Ličan 36:27; Kokelj - Vujanović 34:39
Natančno zbijanje: Premru - Laginja 16:25; Sofronievski - Možina 18:6
Štafetno zbijanje: Oprešnik, Koren - Boštjančič, A. Ličan 49:12
Trojka: Kokelj, Midžan, Dolinar - Šestan, Fabec, Dolgan 2:5
Dvojici: Sofronievski, Tomše - Boštjančič, Možina 13:2; Koren, Oprešnik - Vujanović, T. Ličan 2:4
Posamezno: Premru - Laginja 11:5

Finale, nedelja, 28.6.2020, ob 14. uri:Trata Škofja Loka - Skala Sežana
11  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / V ŽIVO - ZAKLJUČNI TURNIR SUPER LIGE 2019/20 dne:: 27.junij 2020ob 06:28
V ŽIVO - ZAKLJUČNI TURNIR

V balinarski dvorani BŠD Šiška bo v soboto in nedeljo brez prisotnosti gledalcev potekal zaključni turnir Super lige 2019/20. V sodelovanju s HEGY TV vam ponujamo spletni prenos dvodnevnega dogajanja, ki ga bodo ob komentatorju Boštjan Hegler obogatili zanimivi gosti:

Povezava do prenosa

https://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/93-drzavne-lige/833-v-zivo-polfinale-zakljucnega-turnirja-super-lige-2019-20
12  Okrogla miza / Razno / Odg: Drugi pišejo o nas dne:: 26.junij 2020ob 15:38
BALINANJE V MEDIJIH

O zaključnem turnirju Super lige 2019/20 poročajo številni slovenski mediji! Konec tedna bodo v naši družbi tudi Športni Dnevnik Ekipa Val 202 Radio Koper Primorske Novice RTV Slovenija Gorenjski glas...

EkipaSN

http://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/89-balinarski-utrinki/832-ekipasn-lovorika-na-gorenjsko-ali-primorsko

Siol.net Sportal

https://siol.net/sportal/drugi-sporti/zakljucni-turnir-moske-balinarske-superlige-528696?fbclid=IwAR0qmlC0h-rz2OKamTtkNG3eMfmR3nnzsz2xD8na55VtnCs31Ju7wSkEyMk

Primorske Novice

https://www.primorske.si/sport/po-sestih-letih-lovorika-na-primorsko?fbclid=IwAR04POu5jbAmZwtq7A4fmcdoEai0xd8pR-71iIBWahf73_qyMzHThF9vwBI

Tiskovna agencija Morel - Morel Press Agency

http://www.morel.si/Sport/V_Ljubljani_za_naslov_prvaka/
13  Balinarska zveza Slovenije / BZS info / NOVA ŠTEVILKA BALINARJA! dne:: 26.junij 2020ob 07:41
V posebni izdaji revije Balinar lahko izveste vse o zaključnem turnirju Super lige za sezono 2019/20!!

Kliknite:

http://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/96-bzs-obvesca/831-balinar-zakljucni-turnir-super-lige-2019-20
14  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2019/2020 dne:: 25.junij 2020ob 13:02
ŠIŠKA GOSTI ZAKLJUČNI TURNIR

V soboto in nedeljo bo balinarska dvorana BŠD Šiška Ljubljana gostila zaključni turnir balinarske superlige 2019/20.

V luči zaostritve omejitvenih ukrepov zaradi epidemije koronavirusa bo turnir potekal ZA ZAPRTIMI VRATI BREZ PRISOTNOSTI GLEDALCEV!

Vodstvo Balinarske zveze Slovenije je bilo ob ponovni širitvi koronavirusa in novih ukrepih Vlade RS primorano sprejeti takšno odločitev zaradi zagotavljanja čim ustreznejših pogojev za igralce, spremljevalce ekip in sodnike. BZS je v stalnem kontaktu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in bo v primeru zaostritve razmer ustrezno ukrepala.

Vse tri obračune bosta lahko spremljali preko internetnega prenosa na Hegy TV.

Vse dodatne informacije najdete na povezavi:

https://www.balinarska-zveza.si/index.php/novice/93-drzavne-lige/830-v-ljubljani-za-naslov-prvaka
15  Okrogla miza / Razno / Odg: Mednarodne novice dne:: 21.junij 2020ob 18:45
BKPula, prvak Hrvaške

Finale, Reka:
Vargon – Pula 9:17
Pojedinačno 0:2: Beaković – Percan 5:13; parovi 2:2: Jelovica, Milićević – Ikić, Barlian 4:9, Pavia, Šestan – Guštin, Hrelja 13:2; krugovi 0:2: Buterin – Živolić 21:22; brzinsko izbijanje na 6 2:0: Milićević – Živolić 44(49):40(50); brzinsko izbijanje na 3 1:1: Kukuljan – Guštin 44(47):44(48); precizno izbijanje 2:2: Buterin – Barlian 15:6, Pavia – Hrelja 7:8; štafete 0:2: Kukuljan, Milićević – Živolić, Guštin 48(57):51(59); pojedinačno 2:2: Buterin – Hrelja 7:11, Milićević – Zemunović 13:2; parovi 0:4:  Jelovica, Pavia – Percan, Barlian 6:7, Kukuljan, Šestan – Živolić, Ikić 7:8.

Posnetek finala:

https://www.youtube.com/watch?v=68l2MhNbyFQ


Polfinale:
Vargon - Biston 21:5
Pojedinačno 2:0: Beaković - Crnčević 8:6; parovi 4:0: Jelovica, Milićević - Mario Grančić 13:2, D. Grančić, Pavia, Šestan - Galić, Jozipović 13:3; krugovi 2:0: Buterin - Mihaljević 26:22; brzinsko izbijanje na 6 2:0: Milićević - Mario Grančić 45(48):34(46);  brzinsko izbijanje na 3 0:2: Prodan - I. Jurić 31(45):37(47); precizno  izbijanje 2:2: Beaković - Crnčević 8:25, Buterin - Galić 17:15; štafete 2:0: Kukuljan, Milićević - Mario Grančić, I. Jurić 50(58):44(56); pojedinačno 3:1: Šestan - Mihaljević 8:8, Buterin - Mario Grančić 13:2; parovi 4:0:  Jelovica, Pavia - Crnčević, Jozipović 8:4, Kukuljan, Prlaguzić - Šarić (Medić), I.  Jurić 13:1.

Pula - Zrinjevac 13:13 - 4:2
Pojedinačno 2:0: Percan - Veselčić 13:6; parovi 2:2: Guštin, Hrelja - Hajsek, Gašpar 13:2, Živolić, Ikić - Maglić, Kolobarić 3:10; krugovi: 0:2: Barlian - Kuljiš 22:23; brzinsko izbijanje na 6 0:2: Živolić - Veselčić 43(48):48(51); brzinsko izbijanje na 3 2:0: Guštin - Gašpar 41(48):37(48); precizno izbijanje 4:0: Barlian - Kolobarić 22:19, Hrelja - Kuljiš 9:7; štafete 0:2: Živolić, Guštin - Gašpar, Veselčić 48(58):54(60); pojedinačno 1:3: Barlian - Maglić 3:10, Hrelja - Kuljiš 9:9; parovi 2:2: Ikić, Guštin (Lencović) - Kolobarić, Hajsek, Percan 4:13, Zemunović - Gašpar, Begović 8:3.
Dodatna igra, bližanje: Hajsek -, Ikić 1:0; izbijanje: Kolobarić 1:1, Barlian 2:1; bližanje: Maglić -, Hrelja 3:1; izbijanje: Veselčić 3:2, Guštin -; bližanje: Jerčić -, Percan 4:2.
Strani: [1] 2 3 ... 70
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!