Balinarska Zveza Slovenije
25.februar 2021ob 11:28 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
  Domov Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
  Pokaži prispevke
Strani: [1] 2 3
1  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Prestavitev 9. kroga Super lige - obvestilo dne:: 10.december 2019ob 07:21

Tekmovalna komisija BZS je na podlagi 33. čl. Pravilnika o tekmovanjih, zaradi reprezentančnih obveznosti, 6. 12. 2019 izdala sklep o prestavitvi 9. kroga Super lige iz 21. 12. 2019 na 17. 12. 2019 ob 17.00.
Določenega datuma TK BZS ne bo spreminjala, razen v primeru, da določene tekme ni potrebno prestaviti oziroma se kluba medsebojno dogovorita o drugem terminu odigranja tekme.

Vse, v sklepu navedene klube, opozarjamo, da je zadnji možni termin odigranja tekme 9. kroga Super lige 5. 1. 2020, saj je od 6. 1. 2020 do 10. 1. 2020 predvidena registracija igralcev, ki bodo prestopili v drugi klub.
 
Termine o odigranju prestavljenih tekem 9. kroga Super lige, za katere sta se kluba medsebojno dogovorila, pričakujemo najkasneje do 13. 12. 2019.

S spoštovanjem,

Gregor Moličnik
predsednik TK BZS
2  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Prestavljanje tekem - sprememba 44. člena Pravil o tekmovanjih dne:: 14.oktober 2019ob 13:20
Na predlog Tekmovalne komisije BZS je IO BZS 19. 9. 2019 potrdil spremembo 44. člena Pravil o tekmovanjih in sicer se dosedanji člen zamenja z novim, ki se glasi:

V primeru, da v posamezni ekipi igra eden/ena ali več reprezentantov/reprezentantk Slovenije, datum tekme pa sovpada z reprezentančnim nastopom, ki je določen v Mednarodnem koledarju tekmovanj, tekmovalna komisija določi nov datum tekme državnega tekmovanja. Sklep o določitvi novega datuma mora tekmovalna komisija sprejeti najmanj 15 dni pred datumom tekme, določenim v Koledarju tekmovanj.

Zoper sklep tekmovalne komisije ugovor ni mogoč.

Tekmovalna komisija lahko dan ali uro pričetka igranja posameznih tekem spremeni pred objavo Koledarja tekmovanj v primerih, kadar so ugotovljeni upravičeni razlogi za spremembo zaradi krajevnih običajev ali specifičnosti tekmovanja v posameznih krajih.

Tekmovalna komisija lahko z izdajo posebnega sklepa izjemoma določi nov datum tekme tudi v primeru, ko se ekipi zaradi upravičenega in dokazljivega razloga soglasno dogovorita za preložitev tekme. Preložena tekma se mora obvezno odigrati do naslednjega kroga. Zadnje tri kroge ligaškega tekmovanja tekem ni možno prestavljati.

Gregor Moličnik
TK BZS
3  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Državno prvenstvo U-14 dvojice dne:: 19.september 2019ob 14:35
Pozdravljeni,

po koledarju državnih prvenstev 2019 je 21. 9. 2019 in 22. 9. 2019 predvideno državno prvenstvo v kategoriji U14 – dvojice.
Na državno prvenstvo je prijavljenih 12 dvojic, zato vas obveščamo, da bo odigrano samo finale 22. 9. 2019 ob 9.00 na Cesti.

Gregor Moličnik
TK BZS
4  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Državno prvenstvo, člani, igra v krog - obvestilo dne:: 10.september 2019ob 11:24
Pozdravljeni,
 
15. 9. 2019 je, po koledarju BZS, na razporedu polfinale državnega prvenstva - člani, igra v krog (zahod - Pivka in vzhod - Tržič).

Vse OBZ, ki do sedaj še tega niso storile, pozivamo, da nam najkasneje do četrtka 12. 9. 2019, posredujejo udeležence omenjenega prvenstva.

Prijave pošljite na bzs.tekmovalna@gmail.com

LP

Gregor Moličnik
TK BZS
5  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Pravila o tekmovanjih - pojasnilo dne:: 03.september 2019ob 07:16
Pozdravljeni,
zaradi očitnih nesoglasij glede urejenosti igrišč, sem se odločil, da navedem nekatera dejstva, ki bodo pripomogla k razumevanju, zakaj se je tekmovalna komisija BZS v sodelovanju z ostalimi komisijami BZS odločila za spremembe Pravil o tekmovanjih.
Vsi smo mnenja, da je potrebno balinanje dvigniti na višji nivo. Eden izmed osnovnih ukrepov kako to doseči, pa je v prvi vrsti z  zagotovitvijo optimalnih pogojev na igriščih.
Leta 2011 je bilo s Pravili o tekmovanjih določeno, da mora biti na igriščih pesek debeline 1 – 4 mm, minimalno nasutje pa mora biti 3 mm. V prejšnjih Pravilih o tekmovanjih (pred spremembo 2019) pa to ni bilo več določeno.
Dejstvo je tudi, da M.T.P. nikoli ni določal granulacije oziroma nasutja peska. S spremembami M.T.P. leta 2017 (http://www.balinarska-zveza.si/doc/pravilniki/mpt_popravek_2017.pdf), pa je bilo v 4. čl. celo navedeno, da je podlaga igrišča lahko različna, ampak vse podlage morajo omogočiti uporabo M.T.P. (označevanje zarisov predmetov in črt izbijanja), s čimer je npr. »dovoljeno« igrati celo na mivki, kar so nekateri klubi s pridom pričeli izkoriščati.
V zvezi z navedenim je bilo očitno potrebno nekaj storiti/sprejeti. Od klubov smo prejeli predlog, da bi se nasutje kontroliralo s pomočjo naprave (uporablja jo že HBZ). Predlog je bil zanimiv – korekten, zato je bil tudi obravnavan. Ker BZS pravila ligaškega tekmovanja določa s Pravilnikom o tekmovanjih (sprejme ga najvišji organ BZS tj. skupščina) in Pravili o tekmovanjih (sprejme ga IO BZS), je bil v sklopu le-teh podan predlog na IO, ki je Pravila o tekmovanjih s spremembami 16. 8. 2019 tudi potrdil.   
Zaradi 5. čl. Pravilnika o tekmovanjih (http://www.balinarska-zveza.si/doc/pravilniki/pravilnik_tekmovalni.pdf), kjer je določeno, da propozicije tekmovanja sprejme organ, ki organizira tekmovanje, ter da je pristojni organ dolžan pravočasno dostaviti sodelujočim pravila tekmovanja, vendar najkasneje 30 dni pred pričetkom tekmovanja in dejstva, da v tako kratkem času ni možno vsem klubom nabaviti naprave za kontrolo nasutja smo se  pri oblikovanju sprememb Pravil o tekmovanjih zavedali, da ne moremo sprejeti sprememb za 1. in 2. državno ligo, zato smo spremembe glede kontrole nasutja uvedli le za superligo.
Prav tako smo bili enotnega mnenja, da se možnost navlaženosti igrišča prepusti klubom. Dejstvo je, da so bila igrišča v veliki večini primerov »po predpisih« navlažena samo na začetku iger. Če smo realni, drugače sploh ne more biti, saj so na odkritih igriščih prisotne različne vremenske razmere,  v dvoranah pa je zimskem času prisotno ogrevanje. Tu velja izpostaviti, da so se nekateri klubi, ki jih ni malo, prav norčevali, ko je sodnik zahteval navlažitev igrišč, in so le-te navlažili le z »meglo«,  igrišča pa so bila suha že med ogrevanjem igralcev. Prepričani pa smo, da bodo klubi sami ugotovili potrebo po navlaženem igrišču, ki bo urejeno na zahtevan način, saj bo drugače samo igranje krogel za igralce izredno težavno.
Zavedamo se, da so bile nekatere naše nove spremembe obenem sprejete tudi za 1. in 2. državno ligo. V bodoče pa bomo poskrbeli, da bodo ukrepi in standardi igrišč poenoteni za vse državne lige.
Naše delo je v celoti usmerjeno na izboljšanje kvalitete tekmovanja, zato klube pozivamo, da preko pristojnih OBZ podajo tudi lastne predloge oziroma pripombe, saj smo trdno prepričani, da bi bila na ta način uspešnost dela tekmovalne komisije še večja.
Vsi skupaj se potrudimo, da balinanje spravimo na nivo, ki si ga zasluži. Mi smo se tega že lotili.

LP
Gregor Moličnik
TK BZS
6  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Statistika 2019/2020 - obvestilo dne:: 30.avgust 2019ob 13:25
Pozdravljeni,

obveščamo vas, da statistika za 1. in 2. državno ligo predvidoma do 3. kroga (14. 9. 2019) še ne bo urejena. Poslana sodniška poročila s tekem bodo objavljena v najkrajšem možnem času. Rezultati tekem bodo objavljeni na teletekstu RTV SLO.
 
Vodje tekmovanj naprošamo, da so glede pošiljanja poročil s tekem dosledni in scane ozirome preslikave le-teh takoj po tekmi pošljejo g. Dobnikarju.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

LP

Gregor Moličnik
TK BZS
7  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Razporedi tekmovanj 2019 - obvestilo dne:: 22.avgust 2019ob 09:15
Pozdravljeni,

na spletni strani BZS sta objavljena koledarja: Koledar 2019 in Državna prvenstva 2019. Zaradi opravičenih kritik sta bila koledarja ponovno ažurirana. Po vsej verjetnosti bo zaradi reprezentančnih obveznosti, neskladij na FIB, novih sprejetih sklepov IO BZS itd., koledarja potrebno ponovno spreminjati, zato vas prosimo za razumevanje. Prav tako vas naprošamo, da sproti spremljate vse naše objave.

LP

Gregor Moličnik
TK BZS
8  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Državni prvenstvi U-18 dvojice in U-18 štafeta - obvestilo dne:: 22.avgust 2019ob 08:57
Pozdravljeni,

obveščamo vas, da sta državni prvenstvi U-18 dvojice in U-18 štafeta, ki sta bili na razporedu 24. 8. 2019 v Postojni in 25. 8. 2019 v Kortah, zaradi nezadostnega števila prijav prestavljeni.

Na IO BZS bomo obravnavali predlog, da bi se lahko državnega prvenstva udeležile tudi dvojice in štafete OBZ sestavljene z igralcema iz različnih klubov.

O spremembi vas bomo obvestili.

LP

Gregor Moličnik
TK BZS
9  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Prijave na državna prvenstva - obvestilo dne:: 14.avgust 2019ob 14:06
Pozdravljeni,

zaradi vprašanj oziroma nejasnosti glede prijav na državna prvenstva, za katere niso potrebne kvalifikacije v območnih balinarskih zvezah (člani - natančno, hitrostno, štafetno zbijanje in U-11, U-14, U-18, članice – vse discipline), vas obveščamo, da je tekmovalna komisija BZS mnenja, da je zaradi lažje organizacije (regularnost tekmovanja, stroški klubov, sodniki itd.) potrebno podati predhodne prijave.

Ne glede na že določene roke za prijave, vas pozivamo, da prijave za zgoraj omenjena državna prvenstva, pošljete  do najmanj tri (3) dni pred predvidenim datumom državnega prvenstva, saj bo v primeru nezadostnega števila prijav v skladu z 22. čl. Pravil o tekmovanjih (manj kot 4 tekmovalci oz. ekipe) le-to odpovedano. 

Prijave pošljite na bzs.tekmovalna@gmail.com (za člane) oziroma na pristojne komisije (komisija za žensko balinanje in komisija za mladino).

LP

Gregor Moličnik
TK BZS
10  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Državno prvenstvo, člani, igra v krog - prestavitev termina dne:: 14.avgust 2019ob 11:58
Pozdravljeni,

zaradi reprezentančnih obveznosti je prestavljeno državno prvenstvo za člane, igra v krog, na naslednja termina:

- polfinale 15. 9. 2019, vzhod - Tržič in zahod - Orlek Oro Met Pivka
- finale 6. 10. 2019, Polje

LP

Gregor Moličnik
TK BZS
11  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Državno prvenstvo U-18 posamezno dne:: 10.avgust 2019ob 21:45
Pozdravljeni,

obveščamo vas, da smo za državno prvenstvo U-18 posamezno, ki bo 18. 8. 2019 v Izoli (Jadran Izola), od komisije za mladino prejeli prijave naslednjih igralcev:  

1. Gašper Povh, Skala, OBZ  Sežana
2. Jaka Štremfel, Agrochem Hrast, OBZ  Sežana
3. Jan Guštin, Repentabor, OBZ  Sežana
4. Alen Kariž, Brinj, OBZ  Sežana
5. Luka Blaževič, Jadran  Izola, OBZ Slovenska  Istra
6. Matija Poljanec, Kolektor  Idrija, OBZ  Notranjska
7. Domen Sedmak, Postojna, OBZ Postojna
8. Gašper Sedmak, Postojna, OBZ Postojna

Zaradi majhnega števila prijavljenih igralcev se bo prvenstvo odigralo v enem dnevu in sicer v nedeljo 18. 8. 2019.

Gregor Moličnik
TK BZS
12  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Odg: Državne lige 2019/2020 dne:: 27.julij 2019ob 19:22
Se opravičujem!!!

Popravek:

V super ligi je prosta sobota 22. 2. 2020

LP

Gregor Moličnik
13  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Odg: Državne lige 2019/2020 dne:: 27.julij 2019ob 19:05
Objavljamo termine ligaškega tekmovanja državnih lig:

Super liga:
26.10.2019 - 21.12.2019 (ob sobotah, 9 krogov) in 18.1.2020 - 21.3.2020 (ob sobotah, prosto 25. 2. 2020, 9. krogov) finalfour 4. 4. in 5. 4. 2020

1. liga in 2. zahod:
31.8.2019 - 19.10.2019 (ob sobotah, pospešeno kolo 29.9.2019, 9 krogov) in 18.4.2020 - 20.6.2020 (ob sobotah, prosto 2.5.2020, 9 krogov)

2. liga vzhod:
30.8.2019 - 18.10.2019 (ob petkih, pospešeno kolo 2.10.2019, 9 krogov) in 17.4.2020 - 19.6.2020 (ob petkih, prosto 1.5.2020, 9 krogov)

članice - po že objavljenem koledarju

PRESTOPNI ROK: 6.1.2020 - 12.1.2020

Žreb ligaškega tekmovanja bo opravljen med 5.8.2019 in 9.8.2019.

TK BZS
Gregor Moličnik
14  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Državno prvenstvo U-14 dne:: 27.julij 2019ob 17:13
Spoštovani,

zaradi odpovedi organizacije državnega prvenstva U-14 - dvojke s strani BK Postojna, ki je po koledarju predvideno 31. 8. 2019, naprošamo klube, da nam sporočite kateri bi lahko prevzel organizacijo omenjenega prvenstva.

Prijave do 5. 8. 2019 pošljite na bzs.tekmovalna@gmail.com.

TK BZS
Gregor Moličnik
 
15  Balinarska zveza Slovenije / Tekmovalna komisija / Odg: Državne lige 2019/2020 dne:: 08.julij 2019ob 18:54
Hvala vsem klubom državnih lig za poslane prijavnice, razen par opravičenih je TK prejela VSE, in to do roka...

LP

Gregor Moličnik
Strani: [1] 2 3
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!