Balinarska Zveza Slovenije
08.julij 2020ob 23:26 *
Dobrodošli, gost. Prosim, prijavite se ali registrirajte.

Prijavite se z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seje.
Novice:
 
  Domov Pomoč Išči Koledar Prijava Registracija  
  Pokaži prispevke
Strani: [1] 2 3 ... 22
1  Okrogla miza / Razno / IN MEMORIAM dne:: 23.marec 2018ob 14:24
UMRL JE ANDREJ NAHTIGAL

V sredo 21 marca 2018 je umrl Andrej Nahtigal.


Slovenska javnost ga je poznala predvsem kot odličnega igralca in do upokojitve leta 2012, dolgoletnega člana SNG Drama iz Ljubljane, ter kot igralca številnih vlog v filmih in TV nadaljevankah.

Andrej Nahtigal je bil tudi slovenski reprezentant v smučarskih skokih.

BALINARJI pa Andreja Nahtigala poznamo tudi kot velikega ljubitelja balinanja, člana OBZ Ljubljane in ustanovitelja mnogih klubov v ljubljanski regiji. V balinarskih klubih Mostec, Ilirija, Špica Gal in Gal je imel vidne vodstvene funkcije, za njih pa je nastopal tudi kot igralec.

Leta 1995 je s sodelavci posnel 15 minutni promocijski igrani film o balinanju DEČEK S KROGLO, za katerega je tudi prejel priznanja Balinarske zveze Slovenije.
2  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2017/2018 dne:: 07.december 2017ob 09:53
SUPER LIGA - 7.KROG

SKALA - AGROCHEM  10:16
POSTOJNA - HRAST   12:14
ZABIČE - ANTENA      21:5
TRATA - KRIM           18:8

8.krog Super lige bo na sporedu 20.januarja 2018
3  Okrogla miza / Državne reprezentance / Odg: Svetovno prvenstvo - člani - Casablanca 2017 dne:: 09.november 2017ob 08:42
ANŽE PETRIČ tudi v oddaji Dobro jutro na 1.programu TV Slovenija v četrtek 9. novembra ob 8.55 uri. Predstavitev svetovnega prvaka iz Casablance, iz Koprskega studia.
4  Okrogla miza / Državne reprezentance / Odg: Svetovno prvenstvo - člani - Casablanca 2017 dne:: 24.september 2017ob 12:11
VZPOREDNICE MED SP V BALINANJU IN EP V KOŠARKI

Tako v balinanju kot v košarki je Slovenija, na zadnjem prvenstvu osvojila naslov prvaka.
Tako v Carigradu kot v Casablanci sta odmevali tako Zdravljica kot Golica.

Slovenija je v košarki do zlata prišla po zmagi nad Srbijo, enako tudi v balinanju, v igri dvojic, sta Davor Janžič in Jure Kozjek premagala vrstnika iz Srbije in postala svetovna prvaka.

V košarki je bil za najboljšega oziroma najkoristnejšega igralca prvenstva proglašen Slovenec Goran Dragič, enako je bilo v balinanju, kjer je bil najboljši igralec prvenstva z dvema zlatima medaljama Slovenec Davor Janžič.

Na SP v košarki sta bila v najboljšo peterko prvenstva uvrščena kar dva Slovenca, Goran Dragič in Luka Dončič. Na SP v balinanju so od šestih zlatih medalj kar tri osvojili Slovenci; Davor Janžič 2 X in Jure Kozjek ter Anže Petrič.

Tako na SP v košarki kot v na SP v balinanju sta bila v samem svetovnem vrhu državi iz območja nekdanje Jugoslavije. V košarki poleg Slovenije Srbija, v balinanju pa poleg Slovenije Hrvaška.

Primerjav med SP v košarki in SP v balinanju je verjetno še kar nekaj, a v nadaljevanju bom dal poudarek predvsem dogajanju na SP v balinanju.

Slovenija je ponovno postala najuspešnejša država svetovnega prvenstva v balinanju, s tremi naslovi svetovnih prvakov in eno srebrno ter dvema bronastima medaljama. Slovenija je kot edina država osvojila medalje v vseh šestih disciplinah svetovnega prvenstva.

Če so bile balinarske medalje še nedolgo nazaj rezervirane zgolj za balinarske velesile Francijo, Italijo in Hrvaško ter Slovenijo, je tokrat seznam dobitnikov 6 zlatih medalj precej širši. Poleg Slovenije (3) in Hrvaške(1), sta naslova svetovnih prvakov osvojili še Tunizija (1) in Argentina (1). Med dobitniki zlatih odličjih, presenetljivo tokrat ni bilo niti Francije niti Italije. Slednja je osvojila zgolj dve bronasti medalji, malenkost boljša je bila Francija, ki je poleg dveh bronastih medalj osvojila še eno srebrno. Skoraj senzacionalno, sta letos tako Francija kot Italija ostali brez naslova svetovnega prvaka v doslej "njihovih" tekaških disciplinah. Naslov svetovnega prvaka je letos pripadel Sloveniji v hitrostnem zbijanju in Hrvaški v štafeti.

Med dobitniki medalj je letos kar 12 držav, med njimi tudi 5 izven evropskih, poleg zlatih Argentine in Tunizije tudi bronaste Avstralija, ZDA in Peru ( za slednjo je uspešno nastopil tudi naš Tomaž Centa, ki je osvojil peto mesto v igri v krog, potem ko ga je na poti do odličja ustavil kasnejši podprvak, Slovenec Dejan Tonejc)
Med dobitniki odličji sta bili poleg Slovenije in Hrvaške, tudi Srbija z eno srebrno in Črna gora z eno bronasto medaljo.

Vsi naši dobitniki medalj (poleg njih jih vsaj še enkrat toliko), nastopa v ligaškem tekmovanju v najmočnejši italijanski ligi, v kateri tvorijo jedro ekip, ki praviloma osvajajo naslove evropskih klubskih prvakov.
Morda je tudi v tem iskati vzrok za popoln fijasko Italije na minulem svetovnem prvenstvu.
Res je zaradi igranja naše elite v Italiji žal slovensko ligaško tekmovanje in državno prvenstvo močno okrnjeno, kar pa ima za Slovenijo iz reprezentančnega vidika pozitivne učinke, za Italijo pa kot kaže povsem negativne.

Uspeh Slovenije na tem (in prejšnjih) prvenstvih ni naključen. Imamo uigran igralski tim (košarkarji bi rekli da so kot bratje), ki že leta tvorijo jedro ekipe, morda zgolj z manjšimi korekcijami. Ne smemo obiti niti strokovnega vodstva s trenerjem, maserjem in psihologom, občasno celo s svojim pilotom.
Ob letošnjem uspehu ne smemo pozabiti niti stalnega člana reprezentance Aleša Borčnika, ki je moral iz družinskih razlogov letošnje prvenstvo izpustiti. In ne smemo pozabiti niti generacije balinarjev, ki so v preteklih 25 letih tlakovali pot sedanjim šampionom.

Če zaključim svoje pisanje s primerjavo med košarko in balinanjem (razen po uspehih in dejstvu, da je zlata medalja, zlata medalja, ne neglede na katerem vratu visi), druge primerjave praktično ni. Košarka je košarka z vsem svojim sijajom in sponzorskimi vložki ter podporo politike, balinanje bo ostalo v senci medijev in širše javnosti. Na balinarskih tekmah predsednik republike ne bo mahal z državno zastavo. Še več. Na balinarskem prvenstvu, ki ga je pred leti organiziral Koper, si predsednik republike ni vzel časa, da bi obiskal prizorišče prvenstva, katerega pokrovitelj je bil! Takle mamo!

Balinanje ni košarka. Zato se tokrat ne bo zgodil sprejem na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tudi tisočglave množice navijačev na letališču ne bo. Sam niti ne vem na katerem letališču bodo naši reprezentanti pristali.
Prav pa bi bilo, da takoj po prihodu domov organiziramo uraden sprejem za našo zlato reprezentanco, s prisotnostjo medijev in predvsem TV kamer. Ne smemo se zadovoljiti zgolj z internimi sprejemi na lokaciji krajev iz katerih izhajajo naši reprezentanti. O uspehu je treba obvestiti tudi državne in občinske veljake.
Po vzoru košarkarjev, tudi nagrade ne bi smele izostati.

Kujmo železo (ZLATO) dokler je vroče.
Izstopimo iz sence (anonimnosti).
5  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: Revija šport - priloga Balinanje dne:: 12.januar 2017ob 19:40
V tiskani reviji Šport. Jo dobiš!
V elektronski obliki, ki so jo verjetno (tako kot jaz ) prejeli avtorji in bi jo morali po elektronski pošti (tako kot jaz) posredovati Boštjanu.
Možnost skeniranja člankov, na način, ki ga s posameznimi številkami Balinarja opravi Hegy, potem ko dobi tiskani izvod revije Šport.
6  Okrogla miza / Balinarska zveza / Odg: Revija šport - priloga Balinanje dne:: 10.januar 2017ob 20:29
Revije ki sem jih dvignil za Balinarsko zvezo so pri meni doma. Ko bom pri močeh, (po operaciji hernije), jih prinesem na zvezo. Lahko pa jih dvignete pri meni doma!
7  Okrogla miza / Balinarska zveza / Revija šport - priloga Balinanje dne:: 09.januar 2017ob 21:15
REVIJA ŠPORT - PRILOGA BALINANJE

V zadnji, dvojni številki revije ŠPORT, ki jo izdaja Fakulteta za šport v Ljubljani, in je tokrat izšla na 188 straneh, je kar 17 strani posvečena balinanju, v treh samostojnih člankih.

Na straneh od 166 - 174 je v članku avtorjev Dušana Butinarja in Ivana Breznika, pod naslovom Balinanje športna panoga v čakalnici za priznanje olimpijska športa, predstavljen kratek opis 65 letne zgodovine slovenskega balinanja, organiziranost Balinarske zveze Slovenije, predstavitev balinarskih disciplin, razvoj balinarskih disciplin v balinanju, usposabljanju strokovnih delavcev v BZS, o rekreativnem balinanju in o uspehih slovenskega balinanja od leta 1992 dalje. Prav v tem poglavju pa je prišlo od časa oddaje gradiva v tiskarno, do izida revije (torej v dobrem mesecu dni) do bistvene spremembe v številu osvojenih medalj, tako da skupno število slovenskih balinarskih medalj ni več 175, temveč je to število z 10 osvojenimi kolajnami v letu 2016, poraslo na neverjetnih 185 medalj.
KOMPLETNI ČLANEK SI LAHKO PREBERETE NA SPLETNI STRANI BZS, POD IKONO REVIJA ŠPORT, KI JE OBJAVJENA POD FOTOGRAFIJAMI BALINARSKIH SVETOVNIH PRVAKOV IN NAD RAZPOREDOM SUPERLIGE

Na straneh od 175 - 178 je članek avtorja Aleša Borčnika z naslovom Razvoj balinanja na evropskih in svetovnih prvenstvih, na straneh od 179 - 182 pa še članek z naslovom Morfološke značilnosti vrhunskih balinarjev, avtorjev Saša Letnikoskega, Ivana Čuka, Barbare Jakše in Maje Bučar Pajek.

Vsekakor poklon balinanju, ki že odmeva v športni javnosti, upam, da tudi v balinarskih krogih, kjer žal še vedno opažamo več kritike kot pohval. Kot, da bi se sramovali svojih uspehov. Pa ni nobene potrebe zato!
8  Okrogla miza / Razno / Odg: Razno dne:: 30.december 2016ob 21:02
Zarjan,
V letu ,ki se izteka, je iz "osebnih" razlogov izstopilo iz različnih funkcij v balinanju kar nekaj odličnih fantov in mož, mojih in naših prijateljev.
Vseh je škoda. Tudi tebe Zarjan. O vzrokih za osebne izstope naj se pozabavajo drugi. Jaz sem te vseskozi imel za prijatelja. Tako je bilo prej ko si imel funkcije in tako bo tudi sedaj ko si brez njih.
Srečno kjerkoli že boš in kar koli boš počel.
9  Okrogla miza / Turnirji / Memorial Milana Djukiča dne:: 15.december 2016ob 08:57
V soboto, 17.decembra bo s pričetkom ob 9.00 uri, v balinarski dvorani BŠD Šika v Ljubljani, 1.Memorial Milana Djukiča, Nastopilo bo 16 ekip.
10  Okrogla miza / Balinarska zveza / 65 LET BALINARSKE ZVEZE SLOVENIJE dne:: 07.december 2016ob 08:55
POČASTITEV 65 LET BALINARSKE ZVEZE SLOVENIJE


Sobota 10. december 2016

9.00
Memorialni turnir Jožeta Rebca v balinarski dvorani BŠD Šiška

11.00
Slavnostna skupščina ob 65 letnici BZS, v Hotelu M v Ljubljani

11  Okrogla miza / Državne reprezentance / Odg: SP Monako 2016 - U18/U23 dne:: 03.december 2016ob 15:53
Fantastično!
51. zlata slovenska medalja, v obdobju 1992 - 2016 in 15. mladinska zlata.
Skupaj ima Slovenija že 181 kolajn, pred nami pa je še člansko prvenstvo v Nici.
Gremo naprej! Srečno!
Čestitke Eriku in Niku ter selektorju Kosarju in njunim klubskim trenerjem!
12  Okrogla miza / Razno / Odg: UPOŠTEVANJE SKLEPOV IO BZS ! dne:: 30.november 2016ob 16:43
Kakšen lep dan, s soncem obsejan!
Imejte se radi!
13  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2016 / 2017 dne:: 26.avgust 2016ob 20:11
Danes, v petek 26.avgusta, se je s tekmami v 2.državni ligi vzhod-center, začelo državno ligaško tekmovanje 2016/2017.
TOLKO, DA SE VE!
14  Okrogla miza / Državna prvenstva / Odg: DRŽAVNA PRVENSTVA 2016 - ČLANICE dne:: 19.junij 2016ob 11:18
Prjatu, rezultati na forumu bi bili lahko objavljeni tudi takrat ko ni mrka na teletekstu. Gre za dva različna medija. Teletekst spremlja večina tistih, ki nimajo računalnika, tisti, ki ga imajo pa v glavnem spremljajo dogodke preko tega medija, kamor spada tudi forum. Da ne bo pomote, balinanje je v balinarskih medijih odlično pokrito. Bolje pa je da se novice prekrivajo (teletekst in forum), kot pa da jih ni.
lp: Dušan
15  Okrogla miza / Državne lige / Odg: Državne lige 2015/2016 dne:: 18.junij 2016ob 13:48
NOVA ČLANA 2.DRŽAVNE LIGE ZAHOD, STA NANOS (OBZ NOVA GORICA) IN JADRAN IZOLA (OBZ SLOVENSKA ISTRA)

REZULTATI KVALIFIKACIJ:

Nanos - Cerkniško jezero   14:8

Jadran Izola - Cerkniško jezero  14:8

Cerkniško jezero (OBZ NOTRANJSKA) je izgubilo obe srečanji, zato tekma med Nanosom in Jadran Izolo ni bila odigrana, saj sta si tako NANOS kot JADRAN IZOLA, že zagotovila napredovanje v 2.državno ligo Zahod!
Strani: [1] 2 3 ... 22
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!