Balinarska Zveza Slovenije

Okrogla miza => Sodniki => Temo je začel: BZS na 15.marec 2011ob 00:38Naslov: sodniška komisija
Sporočilo napisal: BZS na 15.marec 2011ob 00:38
SODNIŠKA KOMISIJA - 17.3 OB 17.30 URI

V četrtek. 17.3. ob 17.30 bo v prostorih BZS sestanek sodniške komisije in predsednikov Zborov OBZ, na katerem se bodo dogovorili o  licenciranju sodnikov iza tekmovalno sezono 2011 in izvedbi izpitov za sodnike. Vabilo je objavljeno na naslovni strani BZS


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Jež na 28.marec 2011ob 08:21
Zelo močno upam, da ste sodnikom iz OBZ Šaleška in Maribor predstavili ali povedali osnovna pravila balinarske igre. Kajti večina sodnikov (vsa čast izjemam, ki jih je za prst ene roke ???) ne pozna niti osnovnih pravil, kaj šele kaj več. Da ne bo spet prihajalo do komičnih situacij in velikega kršenja pravil. Ker letos se bo snemalo, ker izgleda, da kljub več letnim opozorilom enostavno nič ne zaleže in še vedno dobivajo licence totalno nesposobni in napol pismeni sodniki (ŽAL!!!).
Če igralci ne smejo piti, zakaj so sodniki lahko pijani na tekmah!!!!

Pa še nekaj: tekmovanja OBZ so pod okriljem BZS, kar po moje pomeni, da se igra po MTP in sodniki, ki sodijo ta tekmovanja morajo imeti licenco, ker drugače so tekmovanja neregularna oz. neveljavna!


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: BZS na 28.marec 2011ob 08:43
LICENCA ZA VODJE EKIP 1. IN 2. DRŽAVNE LIGE TER SODNIKE, BO V PETEK 1. APRILA OB 17. URI V BALINARSKI DVORANI V POSTOJNI ( ZAHOD ) V TOREK 5. APRILA OB 17.URI V SEJNI SOBI NA SEDEŽU BZS, NA TRŽAŠKI 2 V LJUBLJANI ( VZHOD ) IN V TOREK 12. APRILA OB 18. URI V PROSTORIH BK SINJA GORICA NA VRHNIKI, ZA OBZ NOTRANJSKA IN ZAMUDNIKE.


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Cvetka na 02.april 2011ob 07:17
Spoštovani g. Jež!
V OBZ Maribor se večina sodnikov ne strinja z vašimi pripombami in mislimo, da vseh sodnikov iz Maribora ne morete podcenjevati z neznanjem pravil, saj so vsi sodniki opravili sodniške izpite. Le kje in v katerih pravilih  ste zasledili, da se bo letos snemalo, morda si boste vi snemali za svoj hobi. O pravilih alkohola pa ve vsak igralec in prav tako sodnik tekme. V kolikor pa smatrate, da je kdo pravila kršil, pa se to zapiše v zapisnik tekme.
V lanskem letu, ni bilo v zapisnikih od sodnikov iz OBZ Maribor nobenih pripomb.
Lep pozdrav!
 Cvetka Fajdiga


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Jež na 04.april 2011ob 08:03
ga. Cvetka ne bom se spuščal v debato, ker je vse skupaj nesmiselno, ker pač sodniki ste nedotakljivi že od nekdaj!

1. Vsi vemo na kak način so se pridobile licence in na kak način se potrjujejo. Da osvežim spomin: kar nekaj sodnikov je teste rešilo s skupinsko pomočjo in kar nekaj jih potrjuje skupinsko, ker sami pač tega niso sposobni, so pa "pohlevni kot ovčke". Če kdo kdaj pogleda zapisnik, vidi, da tudi osnovnih pravil slovenskega jezika ne poznajo in tudi matematika jim ni ravno vrlina.
VSA ČAST IZJEMAM! Ker te izjeme tudi sodijo kakšne višje lige, ne le našo "tolkec" ligo, ki je tudi bila izsiljena iz strani MOBZ!

2. kako se izpit potrdi v praksi: za 2 primera vem na Štajerskem v bližnji preteklosti, da sta imela sodnika v izkaznici žig za opravljeno "prakso" že na (pred)  prvo tekmo čeprav jih morata enih par odsoditi pod nadzorom mentorja. Sem videl na lastne oči žig!

3. problem nastaja tako v MOBZ kot ŠOBZ. Vsa čast izjemam. Ker sojenje ni samo biti tam nekaj ur in pokasirati, je predvsem čut za igro in le redki sodniki, ki niso nikoli igrali tega imajo. Saj v končni fazi lahko povem kdo ima občutek in tudi zna soditi. Bom naredil malo rebusa  ;D , ker tisti, ki imajo malo IQ se bodo z lahkoto prepoznali.
DOBRI SODNIKI NA ŠTAJERSKEM:
- mariborski Primorec
- konjiški Ljubljančan
- največji sodnik na Štajerskem iz Celja (vsaj mislim, da je od tam)
- bivši policist iz Zasavja

da jih je 5, bi lahko dodal še enga, ki si po znanju in občutku za igro to definitivno zasluži, vendar ima venomer problem z...Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Jež na 04.april 2011ob 08:28
ker vidim, da sodniki iz MOBZ to debato spremljate bom dodal še 2 lanska banalna primera  :D. en se je zgodil na naši tekmi, drug je bil, ko sem bil na tekmi kot gledalec.

A) nekdo izbija na razkorak in po večkratnih pritiskih gledalcev in nasprotne ekipe, se mu ga enkrat le dosodi. in glej ga zlomka: ravno odločilen udarec, prejšnjo tekmo, ko je pa izgubil, se pa noben ni bunil. pa vedno enako meče! to je sodnik? NI!

B) na naši tekmi je igralcu na mojem levem igrišču krogla ušla iz roke, ko je prišel do črte in je zbijal. ta krogla se je odkotalila do "šošk" na drugo stran. ta isti igralec je šel po to kroglo čez celo igrišče, jo prinesel nazaj in ponovno zbijal z isto kroglo. sam sem sodniku nakazal kaj se je zgodilo, nakar mi sodnik z mimiko pokaže da vidi. sam sem bil mnenja, da bo zapiskal in mu kroglo "uničil". ker to ni storil, sem našemu vodji rekel naj protestira. zato sodnik pristopi do mene, mi da bel karton in mi pove, da se naj brigam zase. sam mu povem, da je to ZAVESTNO KRŠENJE PRAVIL, kar je storil! Apsurd je bil v tem, da je igralec s to kroglo, ki bi morala biti neveljavna zadel in kaj lahko bi se tekma drugače obrnila. ker smo zmagali, je kompletna naša ekipa rekla, kot večina ekip: pustmo sej smo zmagali. NI RES! jaz vedno pravim, če sodnik ZAVESTNO sodi za domače, pa četudi zmagamo, se je treba pritožit.
je pa tu problem, ker je treba pritožbo plačati, sodniku se pa nič ne zgodi ???. zato tudi klubi tega ne počno več, ker so že videli, da še v nobenem primeru ni bil sodnik krivec. vedno so našli xy vzrokov, da so ga "oprali".

POUDARJAM PA PONOVNO, VSA ČAST IZJEMAM! Pa saj letos bo spet enako! Se že veselim teh veselic :D


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: 11115 na 06.april 2011ob 14:13
Imam dober predlog. Gospoda Ježa za t.i. disciplinskega sodnika BZS, ki ga nujno potrebuje.


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Sodnik na 07.april 2011ob 11:22
Miran!
malo si piker, Ježek je fejs dečko, čeprav je bil v zgodovini SLO največkrat kaznovan z rdečim kartonom. Glede na vse to bi res bil mogoče najbolši kandidat za disciplinsko komisijo????
Jež ne jezi se, midva itak nisva nikoli imela konfliktov ali problemov. Bili so manjši 'konfliktki', kar je normalno to se pač pogosto dogaja med igralcem in sodnikom (vsak od njiju ima prav, vendar je sodnikova zadnja). Žal te lansko leto nisem imel priliko spremljati, ker si jo pobrisal v Zasavje, upam da si se malo pomiril. Tisti ' bivši policaj', ki ga omenjaš je Branko Trkmič? Če je ta, je fejst dečko z katerim se poznava že od leta 1974 (sva skupaj igrala pri Mostah).


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: BZS na 20.april 2011ob 09:26
Sodniška komisija BZS je delegirala sodnike za vse tekme 1. kroga 1. in druge državne lige za člane in članice.
Seznam delegiranih sodnikov za tekme 1. kroga 1. in 2. državnih lig je objavljen na Forumu pod rubriko - Državne lige 2011.


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Jež na 23.maj 2011ob 13:41
Držim obljubo s sobotne tekme v Hočah :), kjer sem kljub izgubljeni tekmi naše ekipe in moji katastrofalno slabi igri, pohvalil oba sodnika za sojenje. Zakaj? Ker sta pokazala čut za igro v kar nekaj situacijah. Bravo!

Upam, da bo v petek podobno v Voličini, da ne bo spet Jež "udrihal" po sodnikih ;). Tudi pohvaliti znam, če si sodniki to zaslužijo. Res, da je redko, vendar se dogaja :)


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Centax na 23.maj 2011ob 17:15
Bravo Ježek!! Tudi pohvaliti je treba, če si to nekdo zasluži!! Srečno naprej, lep pozdrav iz full vroče obale!


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Frenk na 10.oktober 2013ob 19:07
Ne bi se oglasil, ampak me še vedno malo jezi, zato se bom…

Kdo odloča, ali tekma bo ali ne zaradi vremenskih okoliščin (mraza)? …

No, v soboto, 5.10.2013 je bila na sporedu tekma 1. Državne lige za članice Milje-Kolektor. Vremenska napoved je bila do največ 13 stopinj v Sloveniji. Kot vodja ekipe sem po telefonu poklical vodjo domače ekipe in ga vprašal, kaj meni in kje bomo igrali. Odgovor: Tu pri nas bo toplo, napoved je 16 stopinj. Pa smo šli. Ob prihodu ob 09.25 uri je bila temperatura 8 stopinj. Sodnik tekme mi je dejal, da sicer ve, da je predpisano 14 stopinj, vendar on ne more nič, ker o tem ali se bo tekma odigrala ali ne  lahko odloča  le tekmovalna komisija in da pač moramo igrati. Pa smo igrali. Zeblo je, res je zeblo, ena naših igralk je nastopila bolna (38 st. C).

Ker nisem bil popolnoma prepričan v sodnikovo tolmačenje, sem pobrskal po predpisih in ugotovil, kar bi sodnik takega ranga moral vedeti. 10. člen  Pravil o tekmovanjih govori o najnižji temeraturi. 52. Člen istih pravil govori o tem, kdo odloča, kje se tekma igra in o dolžnosti kluba, da si zagotovi rezervno igrišče. To ni bila nenadna vremenska sprememba, ampak teden dni pred tekmo napovedana vremenska napoved s temperaturo.

O tem sem obvestil vodjo sodniške komisije, prispevek pa pišem zato, ker bi mi sodnik lahko drugače povedal, da moramo igrati, ne pa na tak način. Sicer je sodil v redu, na koncu tekme pa ni pozabil omeniti (glasno), da je bilo vse v redu, razen negodovanja vodje gostujoče ekipe.

Ne upam si pomisliti, kaj bi mi rekel, če bi ga prosil, naj temperaturo vnese v zapisnik o tekmi …


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: 11115 na 10.oktober 2013ob 19:49
kot Disciplinski sodnik BZS ugotavljam, da so podani vsi znaki hujše kršitve določil 20. člena-b.točke Disciplinskega pravilnika sodnika na tej tekmi in sem o tem že obvestil Disciplinskega tožilca BZS. Le-ta bo v okviru svojih pristojnosti po vsej verjetnosti zahteval uvedbo disciplinskega postopka pred disciplinsko komisijo I BZS.


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: 11111 na 11.oktober 2013ob 08:36
In prav zaradi zapisanega, je izvedba licence NUJNA!.
Da se končno reče bobu bob. Tako vodjem ekip kot sodnikom. Problem ni v pravilih. Problem je v njihovem izvajanju, pa naj bo to v primeru najnižje temperature, opreme igralcev, igrišč in še česa.
V zadnjem času so bile tekme državnih lig odigrane na zunanjih igriščih, praviloma pri temperaturi, tudi nižji od 10.stopinj. sam vem za en sam primer, da je bila tekma prestavljena v dvorano (Ilirija). Drugje se je igralo, pri temperaturah, skoraj polovico nižjih od zahtevane in predpisane. TUDI DANES SE BODO! Morda celo v bundah in kapah! Ne bo prvič!

Dušan Butinar


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Jožko Petrič na 25.november 2013ob 06:52
Na sojenju  tekme Antena : Krim v soboto 23.11.2013, sem pred predstavitvijo dobil vprašanje igralca Antene, kaj naj sedaj zaželi nasprotnem igralcem. ki so že izgubili tekmo in jim srečno res ne more zaželeti.

Z odgovorom se nisem obremenjeval, saj si igralci tako in tako zaželijo srečo s figo v žepu, razmišljal pa sem, če bi predstavitel prestavili za kakšno igro prej (pred hitrostno), bi se izognili tem situacijam.

Lp


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Mirko na 25.november 2013ob 07:44
Več sreče prihodnjič !   :)


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Mixa na 25.november 2013ob 08:20
Mi smo jim čestitali, Jožko!


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Valter na 25.november 2013ob 09:56
Pozdravljeni!

Prosil bi, da se korektno poroča o številu gledalcev na posameznih tekmah. Na zadnjem srečanju med Hrastom in Lokateks Trato je v sodniškem poročilu zapisano 0 gledalcev. Imeli smo jih 95. Z Luko Koper imamo največ obiskov gledalcev med ekipami Super lige. Najverjetneje so sodniki dolžni poročati tudi o gledanosti tekem.

lp, Valter Švara


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Gregor41 na 25.november 2013ob 10:15
če so že predstavitve,bi lahko ble takoj na začetku tekme kot je bilo po prejšnjem sistemu


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Zarjan na 26.maj 2014ob 10:29
Pozdravljeni,

pri delegiranju sodnikov za mladinsko ligo je kot kaže prišlo do napake, namreč kot je nam znano igrata 1. 6. v Brdih BK Goriška Brda - Planina Ribnikar in ne BK Goriška Brda -  Hrast - Jadran Kozina Hrpelje.

Lp, Zarjan


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Branko na 26.maj 2014ob 12:22
Res je. Se zahvaljujem za opozorilo.

lp Branko


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Zdravc na 30.april 2016ob 17:14
Spoštovani.
Sodil sem tekmo lige dečkov in ekipa BK Korte je tekla štafeto in hitrostno na skrajšanem igrišču. Po mnenju g. Rupnik (komisija za mladino je:
Komisija za delo z mladimi dovoljuje,da  ekipe,ki želijo tekmujejo izven konkurence na skrajšanem igrišču v  hitrostnem ,štafetnem in preciznem zbijanju.  V kategoriji U14 v prvi državni ligi. Dosežen rezultat se ne šteje.

Predlog je bil ,da bi že v letu 2016 skrajšali igrišča za tekmovalce,ki so mlajši od 11.let,ker ni prišlo do dogovora bomo pripravili predlog za sezono 2017. Zato naj v letu 2016 vseeno tekmujejo na skrajšanem igrišču,da bomo videli kako se to odnese v praksi.
Če pa imata obe ekipi  v hitrostnem ,štafetnem in preciznem zbijanju  tekmovalce mlajše od 11.let  naj se vodji ekip dogovorita pred začetkom tekmovanja ,če bo dosežen rezultat veljal.

L.P. Damjan

No gospodje vse je lepo in prav niste pa pripravili:
- propozicij za ligo dečkov in mladincev, kar vam veleva 95 in 98 člen Pravil o tekmovanjih za leto 2016,
- niste seznanili sodnikov kako se napiše rezultat v tem primeru itd itd.

Pa dajte že enkrat napisati pi pripraviti PROPOZICIJE ZA U-14 IN U-18 kar vam velevajo Pravila o tekmovanju in to storite pred tekmovalno sezono. Zgodila se bo kakšna neljuba napaka, sledila bo pritožba in kriv bo sodnik in ne vi gospodje, ki bi morali propozicije napisati.
Naj vas spomnim, da že daljnega leta 2006 (10 let od tega) so obstajale propozicije in so se dopolnjevale vsako leto. Vse do mojega odhoda so bile vsako leto objavljene na spletni strani BZS, bile pa so poslane tudi klubom, OBZ-jem, sekretarju, predsedniku BZS, tekmovalni komisiji BZS itd itd.
Če ne verjamete vam jih objavljam:"
PROPZICIJE
ekipnega državnega ligaškega prvenstva za dečke

Komisija za  delo z mladino je na 3 razširjeni seji, dne 07.02.2006 v Ljubljani s predsedniki odgovornimi za delo z mladino pri OBZ sprejela Propozicije ekipnega državnega ligaškega prvenstva za dečke v letu 2006 in jih je sprejel IO BZS na 7 redni seji, dne 14.03.2006.


1.člen

Za nastop dečkov na ekipnem ligaškem državnem prvenstvu se upoštevajo sprejete  Propozicije  o tekmovanju BZS.
2. člen

Klubi in društva pismeno prijavijo ekipo dečkov za nastop v  ligi 2006 pisarni BZS do 28.02.2006. V naslednjih letih pa takoj po opravljeni registraciji v svoji OBZ (do 01.02. v letu).
Po dokončni prijavi tekmovalna komisija in komisija za delo z mladino  BZS opravita žreb o nastopu ekip v posameznih krogih.
3. člen

Število prijavljenih ekip v letu 2006 je 10 in se odigra 4 srečanja po dva (2) kroga v enem dnevu. Organizatorje tekmovanja  se določi izmed prijavljenih klubov in na podlagi  pogojev, ki jih nudijo za izpeljavo srečanja. Na podlagi usklajenih terminov s koledarjem tekmovanja se odigra ligaško tekmovanje v maju,  avgustu, septembru in oktobru.

4.člen

Starostna meja dečkov od 09 do 14 let, nastopa minimalno 4 in največ 7 dečkov.  Vsak igralec lahko odigra 3 igre v posameznem krogu.
5.člen

Na isti dan se tekmuje treh (3) krajih in nastopajo 2 x po 3 ekipe in 1 x 4 ekipe, na štiri steznih baliniščih. Tekmovanja so v  nedeljo od 09.00 uri do 17.00 ure. Zbor  ekip je ob 08.30 uri.

6.člen

Discipline;  1 x dvojica , 1 x  posamezno 1 x  igra v  krog, 1 x bližanje v krog,  1 x hitrostno zbijanje in 1 x štafeta.  Čas igranja klasičnih iger  1 ura.
Bližanje v krog je disciplina, ki je povzeta iz tuje literature in jo igrata dva  igralca , 8 obratov bližanja v krog. (glej prilogo 1).
Štafeta in hitrostno zbijanje se odtečeta   le enkrat in  se upoštevata za oba kroga v dnevnem tekmovanju (velja za 1 in 2 krog). Dečki v starosti od 09 do 11 let odtečejo štafeto na razdalji vmesnega pravokotnika  9,5 m, čas 4 minute; dečki v starosti 12 do 14 let na razdalji 11,5 m, čas 4 minute.
7.člen

Maksimalna posamezna ekipna zmaga je 12:00, zmaga se točkuje s 3 točkami, NN 1 točka, poraz 0 točk. V primeru da imajo po končanem prvenstvu ekipe enako število točk se dobi zmagovalca na podlagi boljšega medsebojnega srečanja in nato na podlagi števila puntov (količnika).

8.člen

Dečki nastopajo v enotnih zgornjih oblačili (majčkah, dresih) z oznako klubov in enako barvnih hlačkah ali spodnjih delih  trenirk.
9. člen

Tekme sodita domača sodnika iz OBZ na območju kjer se odvija tekmovanje in sta dolžna takoj po tekmi  telefonsko sporočit rezultate ter poslati poročilo sekretarju BZS .

Za pisanje poročil se do izdelave obrazcev  uporabijo stari obrazci »Poročila o ligaškem tekmovanju BZS.
O tekmovanju se vodi lestvica in se  tekoče objavlja na spletni strani BZS.


10. člen

Organizator srečanja v okviru svojih zmožnosti zagotovi topli obrok prehrane za udeležence tekmovanja.
Prevozne stroške udeležencev krijejo klubi, sodniške stroške  BZS.

11.člen

Prvo uvrščena ekipa osvoji naslov prvaka Slovenije in prejme pokal, igralci in vodja ekipe pa medalje (7+1). Medalje prejmeta tudi drugo in tretje uvrščena ekipa. Nagrade prispeva BZS.

12. člen

Na podlagi vsakoletnega števila prijav pripravijo komisija za delo z mladino in tekmovalna komisijo BZS, do 01.03 v tekočem letu,  predlog o  načinu izvedbe ligaškega tekmovanja za dečke  in ga predlagajo IO BZS v potrditev.

PRILOGA- 1:- NAČIN, PRAVILA IN TOČKOVANJE IGRE BLIŽANJA V KROG
SPLOŠNA PRAVILA IGRE BLIŽANJA V KROG

NAČIN IGRE:

-Iigra se 8 obratov na različnih mestih
-Zarišemo krog 70 cm na mestu vrženega balina (balin je lahko ob 
  staranski črti in zarišemo le del kroga, ki je v igralni površini,
-Igralci igrajo izmenično in zamenjajo vloge ob vsakem obratu.
-igralec A skuša svojo kroglo kar najbolj približati k balinu, igralec B
  pa poskuša prevzeti točko igralcu A.
-Igrana krogla  igralca A se po zaustavitvi v krogu ne odstrani, 
  ampak se zariše in igralec B  poskuša priigrati svojo kroglo bližje 
  balinu ter   lahko premakne kroglo igralca »A« (naslon, premakne
  po pravilih  MTP). Krogla igralca »A« se odstrani v primeru, da ni   
  prišla v zarisan krog.

PRAVILA IGRE:
-   Igralec ima 4 krogle,
-   Igra se 8 obratov,
-   Z žrebom balina se določi metalca balina, ki se zamenja po dveh obratih.
-   Iz prehoda 4 obrata na 5 obrat kot pri igri v krog.
-   Igralec, ki ima na koncu 8 obratov več točk zmaga.
-   Balin je fiksen v centru (sredini) kroga.

TOČKE IN VREDNOSTI KROGEL:
-   Vsaka krogla, ki je znotraj kroga, ob koncu posameznega meta krogle prinese 1 točko.
-   Ob vsakem končanem metu krogle obeh igralcev, krogla, ki je najbližja balinu prinese dodatno točko njenemu lastniku (seveda, če se nahaja v krogu).
-   Krogla zunaj kroga ne prinese nobene točke (0 točk).
-   Vsi možni primeri so prikazani na sliki »»»   


ČE JE NEKAJ PREDPISANO V AKTIH BZS NAJ SE TO UREDI, NAPIŠE IN OBJAVI. LE TAKO NE BO PRIHAJALO DO KRŠITEV.
PA BREZ ZAMERE IN LEP POZDRAV Z OBALE.
.
Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Jelka Kožman na 01.maj 2016ob 18:53
Pozdravljeni,
tukaj se popolnoma strinjam z Zdravkotom, ko bo akj narobe so krivi sodniki!
Zakaj se ne izpolni nekaj, kar mora biti!
Pa brez zamere!

Lp


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Stane na 28.september 2016ob 14:27
POZDRAVLJENI!

ZANIMA ME SAMO,KAKO LAHKO SODI G.HERVOL BRANKO 2.LIGO CENTER,KER JE HKRATI PREDSEDNIK BK BISTRICA TRŽIČ.
MENIM,DA JE TO NEDOPUSTNO SAJ SMO OSTALI KLUBI (SODRAŽICA)OŠKODOVANI.TOLIKO V VEDNOST SODNIŠKI KOMISIJI.
LEP POZDRAV STANE PETRIČ


Naslov: Odg: sodniška komisija
Sporočilo napisal: Balinc na 28.september 2016ob 15:04
Pozdravljeni,

tudi drugjeje isto (sodnik sodi tekmo klubu, v katerem je predsednik).